Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By edmond
Νίκος Παππάς έγραψε:
Deleted User 1 έγραψε:Υπερβολές. Και μετακόμιση έκανα με το hot hatch και 70αρηδες κουβάλησα κι απ' όλα. Σίγουρα όχι τόσο άνετα όσο στο Q5 αλλά σε καμία περίπτωση δε δυσανασχέτησε κανείς. Για τους περισσότερους δε αυτές είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.

Και τα περί εκδρομών και νησιών κτλ είναι υπερβολές. Δε θα πάρεις αμάξι για τις 10-20-30 μέρες που είναι συνολικά οι διακοπές σου και έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα πάρεις και για τις υπόλοιπες 330. Γενικώς αντιλαμβάνομαι την έξτρα πρακτικότητα του suv μετά από 10 χρόνια συμβίωσης με ένα τέτοιο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί τις αυξημένες τιμές/καταναλώσεις κτλ. Αυτό που δέχομαι ασυζητητί είναι το "γουστάρω το σχήμα/τη θέση οδήγησης/το πρεστίζ" κτλ.

Ουτε στο δικο μου διαμαρτυρηθηκε ποτε κανεις αλλα οταν μπηκαν στην ML συγγενη, ειχαν να λενε για την ανεση και την ευκολια του μπες - βγες. :shifty:

Οσο θυμαμαι τις φορες που εβαλα -εβγαλα τον μικρο απο το καθισματακι του, με πονα η μεση :lol:

Επισης επειδη τις τελευταιες μερες με τσιγκλαει η μεση, καθε φορα που παρκαρω διπλα σε ψηλο πεζοδρομιο, βογκαω να βγω ( γεραματα :( ).

Γενικα δεν ειμαστε ολοι το ιδιο νεοι, το ιδιο ψηλοι, με τα ιδια προβληματα η συνηθειες της καθημερινοτητας κι οταν μπορεις να εχεις ενα αμαξι που χωραει ευκολοτερα/ ανετοτερα ανθρωπους και πραγματα, γιατι να μην το κανεις;
Γιατι μπορει να χανει σε turn-in η σε κλισεις αμαξωματος;
Πλεον οποτε οδηγω μετακινουμαι απλως απο το Α στο Β, κουβαλαω ανθρωπους και πραγματα, οποτε θα μπω με 10-20 χαω λιγοτερα αφου αλλα μετρανε περισσοτερο, οπως φανταζομαι και ολοι αυτοι που προτιμουν SUV.

+ 1 σε όλα.
Και για μην ξεφύγουμε κι' άλλο, η υπερυψωμένη θέση οδήγησης είναι απλά ένα μπόνους σε ένα όχημα που ο άλλος καταρχάς το γουστάρει και προχωρά στην αγορά του. Εγώ είμαι 1.96, θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι θα έπρεπε να είμαι απο τους πρώτους που θα γύρευαν ένα σουβ. Κι όμως, την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο τσακ για την αγορά ενός μτχ. yaris.
Και στην τελική, είναι η καθημερινότητα -συνήθως- που οδηγεί κάποιον στο τι θα επιλέξει. Εγώ πχ. που κατεβαίνω συχνά στο χωριό τίγκα φορτωμένος μαζί με μπαγκαζιέρα, τον μικρό πίσω κλπ. να το κάνω το hot hatch ΤΙ; Και μάλιστα σε δρόμους οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο ευθείες. Πιο παλιά που η ΕΟ σταμάταγε στην Τρίπολη, μπορεί και να γουστάριζες λίγο στο στροφιλίκι που ακολουθούσε. Συν ότι στην ΕΟ σπάνια να έπεφτα κάτω απο 140. Τώρα με το ζόρι φτάνω τα 130.
Αλλάζουν οι ζωές μας άρα και οι προτεραιότητες μας, πως να το κάνουμε. :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By GTS
#625485 Στο κορινθος τριπολη καλαματα λογω υψομετρικων διαφορων θελεις ροπες οποτε ολα τα αυτοκινητα με μικρους κινητηρες για το βαρος τους και ειδικα SUV εχουν θεμα. Εκει ειδικα χρειαζεσαι το χοτ.

Σε Αθηνα Κορινθος μονο σε 2 σημεια θυμαμαι οτι λογω της ανηφιρας θελω επιπλεον ροπες. Αν η διαδρομη ειναι επιπεδη οι δυνατοι κινητηρες χανουν το νοημα τους σε αυτοκινητοδρομο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
GTS έγραψε:Στο κορινθος τριπολη καλαματα λογω υψομετρικων διαφορων θελεις ροπες οποτε ολα τα αυτοκινητα με μικρους κινητηρες για το βαρος τους και ειδικα SUV εχουν θεμα. Εκει ειδικα χρειαζεσαι το χοτ.

Σε Αθηνα Κορινθος μονο σε 2 σημεια θυμαμαι οτι λογω της ανηφιρας θελω επιπλεον ροπες. Αν η διαδρομη ειναι επιπεδη οι δυνατοι κινητηρες χανουν το νοημα τους σε αυτοκινητοδρομο.

Σε ολον τον δρομο απο Αθηνα εως Καλαματα δεν πεφτω ποτε κατω απο τα 120 ( εκτος τουνελ φυσικα ) ακομα και με την μπαγκαζιερα το καλοκαιρι, με αμαξι ατμοσφαιρικο και 110 μουλαρια.
Ναι ανηφοριζοντας απο Κορινθο για Αρτεμισιο, οπως και απο Καλαματα για Παραδεισια λαχανιαζει λιγο αλλα παει με 120 σταθερα. Θα ηθελα ενα τουρμπακι εκει, οχι για να παω πολυ πιο γρηγορα αλλα να παταω λιγοτερο το πενταλ του γκαζιου ( που σε αυτα τα σημεια φλερταρει επικινδυνα με το πατωμα :innocent: ), η cruise control.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#625492 Κολλάτε μερικοί στο κλασικό "τι να το κάνω το hot hatch ή τα πολλά άλογα". Όποιος κάνει τέτοιες επιλογές δεν τις κάνει για πηγαίνει παντού και πάντα με 300. Σημασία έχει για κάποιους και το πόσο γρήγορα θα φτάσει στις νόμιμες ταχύτητες και όχι κατά πόσο θα τις ξεπεράσει. Το να τις ξεπεράσεις είναι το μόνο εύκολο ακόμα και με ατμοσφαιρικό 1600αρι χατς 20ετίας.

Μόλις βγήκα από αυτό μετά από σύντομη βόλτα που του έκανα. Τ3 auto. Πέρα από τα προφανή (χώροι, άνεση, ηχομόνωση, ποιότητα κατασκευής) δεν υπερτερεί πουθενά αλλού του δικού μου. Και σ' αυτά που υπερτερεί το margin είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί την ίδια ή και υψηλότερη τιμή από ένα hot hatch που δεν είναι καν top-3 στην κατηγορία του.

ΕικόναΕικόνα

Από κει και πέρα ξαναλέω...περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Είναι προφανές ότι το μικρόβιο του petrolhead έχει πεθάνει προ πολλού για τους περισσότερους.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#625495 Αυτη η τελευταία φράση τα λέει όλα.!!!! Όμως και με το 500 Abarth 695, κάνεις όμορφα πράγματα αλλά κοστίζει.... για να βγάλεις γούστα ..και έτσι δεν βλέπεις πολλά στους δρόμους.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#625496 Ολες οι γηραιες κυριες με 500αρακια τετοια εχουν. Και πανε με 90 στην Εθνική. Εβονες και πετρολχεντζν
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#625497 Εύκολα άλλαζα το δικό μου για το εν λόγω XC40. Χωρίς χρηματική διαφορά βέβαια αφού πήρα αυτό μέχρι εκεί που με σήκωνε η τσέπη μου.
Είμαι σίγουρος δε, ότι σε ένα VS, οι πιο πολλοί το ίδιο θα διάλεγαν (δηλαδή το Volvo).

Το μικρόβιο του petrolhead είναι άμεσα συνδεδεμένο με το €. Εφόσον δεν υπάρχουν €, βάζεις το μικρόβιο στην άκρη. Εγώ θεωρώ δε, ότι οι πιο πολλοί εδώ μέσα, λόγω μικροβίου γίναμε γνωστοί και όχι απαραιτήτως από κοντά. Έστω και μέσω forum. Αλλά στην πορεία έρχονται άλλες ανάγκες. Οικογένεια, οικονομική κρίση, μποτιλιαρισμένοι και κακοτράχηλοι δρόμοι, απουσία γκαράζ και άλλα.

Από την άλλη, αν πάρω ως δεδομένο την επικρατούσα άποψη πολλών, ότι τα SUV είναι μετριάντζες, πως δεν κάνουν τίποτα καλό, τότε με τη σειρά μου θεωρώ πως τα "SUV" του petrolhead, είναι το hot-hatch. Κάνουν λίγο από όλα, αλλά τίποτα εξειδικευμένο συγκλονιστικά καλά. Ούτε χαμηλό κέντρο βάρους έχουν, ούτε κίνηση στον πίσω άξονα, ούτε fan-factor. Απλά επικράτησαν γιατί βάζουν κι άλλα τικ σε κουτάκια όπως πρακτικότητα, χώροι, άνεση, τιμή, έξοδα συντήρησης.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#625498 XC40 ειναι καλο αυτοκινητο αλλα προφανως με τετοιο πεναλτι στο βαρος θελεις και 2λτρ κινητηρα και η τιμη ξεφευγει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
Giuseppe Busso έγραψε:Εύκολα άλλαζα το δικό μου για το εν λόγω XC40. Χωρίς χρηματική διαφορά βέβαια

Είπες τη μαγική λέξη καθώς το εικονιζόμενο έχει 37.000€ ενώ το δικό σου 22.000€. 15Κ € να θυμίσω ότι κάνει ένα αξιοπρεπέστατο καινούριο Corsa...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#625507 Εγώ θα διάλεγα το Λέοντα του Μπούσσου every day of the week and twice on Sunday που λέμε και στην βόρεια Κυνουρία.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Deleted User 1 έγραψε:Κολλάτε μερικοί στο κλασικό "τι να το κάνω το hot hatch ή τα πολλά άλογα". Όποιος κάνει τέτοιες επιλογές δεν τις κάνει για πηγαίνει παντού και πάντα με 300. Σημασία έχει για κάποιους και το πόσο γρήγορα θα φτάσει στις νόμιμες ταχύτητες και όχι κατά πόσο θα τις ξεπεράσει. Το να τις ξεπεράσεις είναι το μόνο εύκολο ακόμα και με ατμοσφαιρικό 1600αρι χατς 20ετίας.

Όταν η νόμιμη ταχύτητα στο 90% της ευρύτερης περιοχής είναι 30 η 50 χαω , πόσο γρήγορα να τα φτάσεις ρε συ;
Μην έχεις μόνο την Αθήνα στο μυαλό σου είναι πολλές χώρες με αγορές που μετράνε και περισσότερο, που δεν παίζουν ανοίγματα εντός πόλης. Και 75 άλογα αμάξι να έχεις φτάνει, γι'αυτό ασχολείται ο κόσμος με τα υπόλοιπα.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#625512 Μα και στις χώρες που λες τα suv είναι κατά βάση αρκετά δυνατά. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε σε τι ποσοστά πουλάει το 5008 1.2 και το 1.6. Γιατί έτσι όπως τα περιγράφεις και το 1.2 είναι υπεραρκετό αλλά στοιχηματίζω ότι και το 1.6 θα πουλάει μια χαρά.

Γενικώς ας μην κολλάμε στο χαρακτηρισμό hot hatch εφόσον στο μυαλών των περισσότερων είναι κάτι υπερβολικό που πάει σα δαίμονας στους δρόμοι. Όπου hot hatch ας πούμε ένα οποιοδήποτε χατς με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά που θα ξεφευγει από τα 100-120-130hp της πλειοψηφίας των suv που πωλούνται στην ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By 224v
mirage έγραψε:Ολες οι γηραιες κυριες με 500αρακια τετοια εχουν. Και πανε με 90 στην Εθνική. Εβονες και πετρολχεντζν
Ζουν σε λάθος χώρα, κρίμα, εδώ ακόμα μπορούμε να περνάμε τα 100

< Note >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#625517 Νομίζω δεν εγινα κατανοητός. Δεν απαγορευει κανεις να περάσουν τα 100 στην Εθνική απλα δεν τα περνάνε. Πανε αντιπροσωπεία και αγοράζουν την πιο ακριβή έκδοση. Τέλος.