Νίκος Παππάς έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Υπερβολές. Και μετακόμιση έκανα με το hot hatch και 70αρηδες κουβάλησα κι απ' όλα. Σίγουρα όχι τόσο άνετα όσο στο Q5 αλλά σε καμία περίπτωση δε δυσανασχέτησε κανείς. Για τους περισσότερους δε αυτές είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας.
Και τα περί εκδρομών και νησιών κτλ είναι υπερβολές. Δε θα πάρεις αμάξι για τις 10-20-30 μέρες που είναι συνολικά οι διακοπές σου και έχεις κάποιες ιδιαίτερες απαιτήσεις. Θα πάρεις και για τις υπόλοιπες 330. Γενικώς αντιλαμβάνομαι την έξτρα πρακτικότητα του suv μετά από 10 χρόνια συμβίωσης με ένα τέτοιο αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί τις αυξημένες τιμές/καταναλώσεις κτλ. Αυτό που δέχομαι ασυζητητί είναι το "γουστάρω το σχήμα/τη θέση οδήγησης/το πρεστίζ" κτλ.
Ουτε στο δικο μου διαμαρτυρηθηκε ποτε κανεις αλλα οταν μπηκαν στην ML συγγενη, ειχαν να λενε για την ανεση και την ευκολια του μπες - βγες.![]()
Οσο θυμαμαι τις φορες που εβαλα -εβγαλα τον μικρο απο το καθισματακι του, με πονα η μεση![]()
Επισης επειδη τις τελευταιες μερες με τσιγκλαει η μεση, καθε φορα που παρκαρω διπλα σε ψηλο πεζοδρομιο, βογκαω να βγω ( γεραματα).
Γενικα δεν ειμαστε ολοι το ιδιο νεοι, το ιδιο ψηλοι, με τα ιδια προβληματα η συνηθειες της καθημερινοτητας κι οταν μπορεις να εχεις ενα αμαξι που χωραει ευκολοτερα/ ανετοτερα ανθρωπους και πραγματα, γιατι να μην το κανεις;
Γιατι μπορει να χανει σε turn-in η σε κλισεις αμαξωματος;
Πλεον οποτε οδηγω μετακινουμαι απλως απο το Α στο Β, κουβαλαω ανθρωπους και πραγματα, οποτε θα μπω με 10-20 χαω λιγοτερα αφου αλλα μετρανε περισσοτερο, οπως φανταζομαι και ολοι αυτοι που προτιμουν SUV.
+ 1 σε όλα.
Και για μην ξεφύγουμε κι' άλλο, η υπερυψωμένη θέση οδήγησης είναι απλά ένα μπόνους σε ένα όχημα που ο άλλος καταρχάς το γουστάρει και προχωρά στην αγορά του. Εγώ είμαι 1.96, θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι θα έπρεπε να είμαι απο τους πρώτους που θα γύρευαν ένα σουβ. Κι όμως, την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στο τσακ για την αγορά ενός μτχ. yaris.
Και στην τελική, είναι η καθημερινότητα -συνήθως- που οδηγεί κάποιον στο τι θα επιλέξει. Εγώ πχ. που κατεβαίνω συχνά στο χωριό τίγκα φορτωμένος μαζί με μπαγκαζιέρα, τον μικρό πίσω κλπ. να το κάνω το hot hatch ΤΙ; Και μάλιστα σε δρόμους οι οποίοι γίνονται ολοένα και πιο ευθείες. Πιο παλιά που η ΕΟ σταμάταγε στην Τρίπολη, μπορεί και να γουστάριζες λίγο στο στροφιλίκι που ακολουθούσε. Συν ότι στην ΕΟ σπάνια να έπεφτα κάτω απο 140. Τώρα με το ζόρι φτάνω τα 130.
Αλλάζουν οι ζωές μας άρα και οι προτεραιότητες μας, πως να το κάνουμε.

).
), η cruise control.