Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#625296 Μα ο κινητήρας θυμίζει Integrale...Πώς κάνετε έτσι?
Χωρίς πλάκα πάντως τα SUV δεν είναι τόσο άκυρα για Ελλάδα...Βολεύουν.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
elteo έγραψε:Γιατί τα suv δεν κάνουν τίποτα καλά. Και γιατί αν έστω ήταν καλά offroads κανείς δεν πρόκειται να τα βάλει στο χώμα. Λέμε τώρα....τα μισά είναι δικινητα.

Έχεις λάθος οπτική για τα SUV πάντως.
Άβαταρ μέλους
By manoliossss
#625306 Κι εγώ θα συμφωνήσω πως ειδικα για Ελλάδα τα suv είναι κάτι παραπάνω από μόδα.Στα δικά μου μάτια πάντως το q3 sb είναι από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα.Τωρα αν θα έδινα τόσα για ένα φτωχό εξοπλιστικά q3;Αν μου περίσσευαν και δεν είχα τι να τα κάνω ,χωρίς δεύτερη σκέψη θα το επέλεγα!

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
elteo έγραψε:Γιατί τα suv δεν κάνουν τίποτα καλά. Και γιατί αν έστω ήταν καλά offroads κανείς δεν πρόκειται να τα βάλει στο χώμα. Λέμε τώρα....τα μισά είναι δικινητα.

Μην την ξανακάνουμε την κουβέντα. Είναι πολύ καλά οικογενειακά, ευρύχωρα και άνετα και σε γενικές γραμμές αντιμετωπίζουν καλύτερα τις ανωμαλίες των ελ δρόμων... Ουσιαστικά είναι τα MPV της εποχής μας... Ελάχιστοι είναι αυτοί που ενδιαφέρονται για σοβαρό offroading. Και φυσικά κανένας τους δεν κοιτάει Q3, κτλ...

Κι εγώ αν έψαχνα για καινούριο οικογενειακό σήμερα (με την προϋπόθεση ότι θα είχα τη δυνατότητα για ένα δεύτερο πιο σπορ) θα κοιτούσα σοβαρά ένα ψευτο-SUV, για τους χώρους του...

Όλο αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με το ότι η Audi βαράει τις τιμές... :lol: Εδώ θέλεις 30Κ για Α1 με λίγο εξοπλισμό πλέον... :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#625320 Εικάζω ότι ο ελτεο εννοεί ότι τα πολυμορφικά είναι πιο πρακτικά, έχουν μεγαλύτερους χώρους και είναι πιο φθηνά.

Ειδικά τα δικινητα suv είναι αρκετά δήθεν
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#625328 Για μενα το ground clearance απο μονο του αποτελει αρκετα πειστικο παραγοντα επιλογής ενος SUV, ειδικα στην Ελλάδα. Περαν του οδικού δικτύου, ακόμα και μηδενικά αμιγώς "4χ4" στοιχεία να έχει ενα μικρο SUV, ειναι αισθητα πιο ξεγνοιαστο σε περιπετειουλες σε χωματοδρομους πλακοστρωτα κλπ αφου δεν εχεις το αγχος μη βρίσκει απο κατω με το παραμικρό.
Επίσης σε "φόρτωμα-ξεφορτωμα" εχει πολλα θετικα το μεγάλο ύψος και υποθετω πως και αν υπαρχουν παιδακια γουστάρουν πολύ με τις "ψηλες" θεσεις τους και τη θεα που τους παρεχουν.
Και στο κατω κατω κ οι ιδιες οι εταιρείες δεν τα πλασαρουν ως off road warriors (ευτυχώς), πιο πολύ σε Urban καταστάσεις τα προμοταρουν.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#625329 Αυτά και έχουν και καλούς χώρους για μικρό μήκος
Άβαταρ μέλους
By elteo
socratesn έγραψε:Και στο κατω κατω κ οι ιδιες οι εταιρείες δεν τα πλασαρουν ως off road warriors (ευτυχώς), πιο πολύ σε Urban καταστάσεις τα προμοταρουν.

Η δική μου ένσταση είναι ότι το προμοταρισμα γίνεται εις βάρος των κανονικών μοντέλων. Δες τη γκάμα της Citroen. Δηλαδή ένα χατσμπακ υστερεί τόσο πολύ σε όσα λες; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By elteo
Asimov έγραψε:Αυτά και έχουν και καλούς χώρους για μικρό μήκος

Έχει τόση διαφορά ένα 2008 από ένα 208; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#625332 Ναι πολύ μεγάλη. Ειδικά το καινούργιο
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#625334 Εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει με το 500X είναι ότι το ύψος από το έδαφος βοηθάει πολύ...
Όπως τα είπε ο socratesn.
Νησάκια , παραλίες και βουνό χωρίς άγχος...
Με το Α5 απλά δεν έμπαινα...

< A3003 >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#625352 Συμφωνώ με socrstesn. Επίσης, το γεγονός ότι σε όλους τους υπόλοιπους τομείς (επιδόσεις, κρατήματα, κλπ) δεν υστερούν σημαντικά όπως παλιά, τα κάνει πολύ δελεαστικά.
Προσωπικά αν δεν είναι SUV δεν ασχολούμαι (και κάποτε τα έβριζα).

(το ίδιο κι αν δεν είναι ηλεκτρικό, hybrid, phev, κλπ)

< >
Άβαταρ μέλους
By socratesn
#625358 Αυτό ακριβώς, πλέον σε σχέση με ένα μέσο hatchback ούτε σε επιδόσεις στερούνται ιδιαιτέρως ούτε σε στρίψιμο (όποιο στρίψιμο μπορεί να υποστηρίξει ένα μέσο hatchback).

Προσωπικά το κομμάτι του ύψους το εκτιμώ πολύ πια, γιατί στην καθημερινότητα σου λύνει τα χέρια ασυναίσθητα σε πολλές μικρές περιπτώσεις και συνολικά κάνει πολύ Hassle-free τη μετακίνηση. Με την Ε90 που δεν είναι και κανένα σπόρ όχημα, πολλές φορές θα προκύψει θέμα, ακόμη και το ανέβασμα στη ράμπα του πάρκινγκ σε "πονάει" λίγο παραπάνω.
Ok προφανώς δεν είναι πανάκεια, ενώ προφανώς συνήθως δεν κάνουν για sport συγκινήσεις, ωστόσο για τα ελληνικά δεδομένα και κυρίως για μικρές οικογένειες, κάτι T-Roc , Tiguan κλπ είναι σχεδόν μονόδρομος σε σχέση π.χ. μ ένα Golf.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#625365 Γι' αυτό και εξαφανίστηκαν τα αγορασμένα καινούργια golf. Τουλάχιστον εγώ βλέπω ελάχιστα πλέον. Σε αντίθεση με τα προαναφερθέντα συν αισίως το T-cross.
Το εύκολο μπές βγές επίσης είναι πλέον μεγάλη υπόθεση. Απλά γλιστράς μέσα μιάς και το κάθισμα είναι ακριβώς στο ύψος του πωπού. Εγώ τυχαίνει να θέλω να μπω στο megane και να το σκέφτομαι, όπως επίσης το σκέφτομαι για να βγώ :lol: ειδικά αν το έχω παρκάρει στριμωγμένα και πρέπει να γίνω Κομανέτσι.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
socratesn έγραψε: κάτι T-Roc , Tiguan κλπ είναι σχεδόν μονόδρομος σε σχέση π.χ. μ ένα Golf.

Σε αυτό θα διαφωνήσω. Η μικρομεσαία κατηγορία, αντιστέκεται δυναμικά στην επέλαση των crossover/suv/sav/etc..

Δεν έχει να κάνει μόνο με τα ελληνικά δεδομένα όμως, δηλαδή τους δρόμους και το έδαφος της Ελλάδας ή τις εξορμήσεις.
Έχει να κάνει και με την ευκολία στην καθημερινή χρήση, σε όποια χώρα και αν βρίσκεσαι.
Δυο πράγματα αναφέρω που με κουράζουν στο δικό μου c-seg:
α) Άνεση και ευκολία πρόσβασης στο όχημα
β) Ορατότητα