εγώ έχω δει 2-3 φορές σίγουρα σε κατηφόρα 195 αλλά νομίζω και 205 σε κατηφόρα-κατηφόρα .
εγώ έχω δει 2-3 φορές σίγουρα σε κατηφόρα 195 αλλά νομίζω και 205 σε κατηφόρα-κατηφόρα .
mousatos έγραψε:https://www.motori.gr/newsarticle/test-drive/voltes-sto-astiko-perivallon-toyota-yaris-133-multidrive-s-aytomati-epilogi
Ο λόγος που ρωτάω είναι ίσως ακαδημαϊκός, κοιτάζω ένα σχετικά σπάνιο μοντέλο και τα αυτόματα είναι ακόμα λιγότερα, αλλά αν έχουν αυξημένο κόστος συντήρησης ή απρόβλεπτες βλάβες τότε απορρίπτονται άμεσα. Από εκεί και πέρα, ένας λόγος για να κοιτάξει κανείς την έκδοση με Multidrive S είναι ότι η Toyota στην απέραντη σοφία της το εφοδίασε με σύστημα start/stop (ενώ το 6άρι χειροκίνητο δεν έχει) ...όπως και paddles στο τιμόνι και κουμπί sport.
Το αποτέλεσμα είναι ότι το αυτόματο έχει ~100αρα χαμηλότερα τέλη.
markvag έγραψε:Πάντως, σε συζήτηση με τον μηχανικό της εταιρείας που συντηρεί τα οχήματα, μεταξύ άλλων και μία σειρά Yaris 1.4D που έχουμε, μου είπε πως τα συγκεκριμένα είναι αθάνατα... Γύρω στα 500Κ χλμ αρχίζουν να βγάζουν κάτι ψιλά, που κυρίως οφείλονται στο ότι αναπτύσσονται βακτήρια στο σύστημα του καυσίμου, λόγω του βιοντήζελ. Αν βάζεις καθαριστικό κάθε 2-3 γεμίσματα λέει, δεν παθαίνουν τίποτα ποτέ...
Μιλάμε για αμάξια τώρα που πάνε μονίμως με τέρμα γκάζι για 400-500Κ χλμ...Ο άλλος του έλεγε τις προάλλες πχ πως στην εθνική δεν πάει με τίποτα πάνω από 178χαω...
), σιγουράκι αλλαγή συμπλέκτη περίπου στα τόσα και όλα αυτά αααααν δεν βγεί θέμα με τα ενδότερα της αυτοματοποίησης. Ξεπερνώντας βέβαια την φύσει λειτουργία του ωσάν λόξυγγας-κλότσημα. Νταξ δεν νομίζω να είναι και ζμαρτάκι και στην τελική περί ορέξεως. CVT θα λέτε και θα κλαίτε
markvag έγραψε:...Γύρω στα 500Κ χλμ αρχίζουν να βγάζουν κάτι ψιλά, που κυρίως οφείλονται στο ότι αναπτύσσονται βακτήρια στο σύστημα του καυσίμου, λόγω του βιοντήζελ. Αν βάζεις καθαριστικό κάθε 2-3 γεμίσματα λέει, δεν παθαίνουν τίποτα ποτέ...
Zorz έγραψε:markvag έγραψε:Πάντως, σε συζήτηση με τον μηχανικό της εταιρείας που συντηρεί τα οχήματα, μεταξύ άλλων και μία σειρά Yaris 1.4D που έχουμε, μου είπε πως τα συγκεκριμένα είναι αθάνατα... Γύρω στα 500Κ χλμ αρχίζουν να βγάζουν κάτι ψιλά, που κυρίως οφείλονται στο ότι αναπτύσσονται βακτήρια στο σύστημα του καυσίμου, λόγω του βιοντήζελ. Αν βάζεις καθαριστικό κάθε 2-3 γεμίσματα λέει, δεν παθαίνουν τίποτα ποτέ...
Μιλάμε για αμάξια τώρα που πάνε μονίμως με τέρμα γκάζι για 400-500Κ χλμ...Ο άλλος του έλεγε τις προάλλες πχ πως στην εθνική δεν πάει με τίποτα πάνω από 178χαω...
Θίγεις ένα ενδιαφέρον θέμα που σκεφτόμουν, το κατά πόσο αξίζουν τα μεταχειρισμένα μικρά (B segment) ντιζελάκια, ειδικά αυτά <10ετίας (που έχουν DPF).
Δηλαδή ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούνταν κατά βάση στην πόλη (και είναι αυτοκίνητα πόλης, ας μην ξεχνάμε), δεν νομίζω να έχει DPF στην ίδια κατάσταση...

Παρελθόν.
Πλέον κάθε 2-3 γεμίσματα.
Επιπλέον, κάθε 3-4 γεμίσματα της δεξαμενής του ιδιωτικού πρατηρίου της εταιρείας, τους βάζω πετρέλαιο με αντιβακτηριδιακό.
), οφείλονται σε μπουκωμένο σύστημα από βακτήρια...
Τώρα, τι να πω, δεν το είδα και με τα μάτια μου, μεταφέρω τι μου είπε ο υπεύθυνος του συνεργείου. Δεν τον έκοψα πάντως για άσχετο τον τύπο (είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση κάπου 200 μηχανημάτων έργου, ΙΧ, "αγροτικών", λεωφορείων και φορτηγών).

markvag έγραψε:
Και πιο πολύ φυσικά με εντυπωσίασε η αξιοπιστία του Yaris, υπό συνθήκες ατελείωτου σκισίματος και κακομεταχείρισης.
rx8_drifter έγραψε:markvag έγραψε:
Και πιο πολύ φυσικά με εντυπωσίασε η αξιοπιστία του Yaris, υπό συνθήκες ατελείωτου σκισίματος και κακομεταχείρισης.
Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί εντυπωσιάστηκες, φυσιολογικά πράγματα για εμάς τους Γιαπωνεζους

Master class οδηγησης απο τον Lewis. O Max οπως πα[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]
Σε μας έρχονται είτε με δικές τους αεροπορικές είτ[…]
Αν γνωρίζει κάποιος για το ποιόν του συγκεκριμένου[…]