Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
bebes έγραψε:...Αρα πρέπει να προσανατολιστώ σε εσωτερική μόνωση. Σκέφτομαι να ντύσω 'ολο τον τοίχο με αυτά τα γαλάζια μονωτικά φυλα και να το καλυψω με γυψοσανίδα.
Εχει δοκιμάσει κανεις αυτη τη λύση;
Ναι , εγώ, τo έγραψα και νωρίτερα. Οι γυψοσανίδες έχουν "ενσωματωμένο" τη διογκωμένη πολυστερίνη, άρα είναι "πακέτο"= ένα υλικό.
http://www.knauf.gr/www/el/ksira_domisi ... od_id=5571 .
Υπάρχει 3cm και 5 cm πάχους, με ανάλογα πλεονεκτήματα αλλά και απώλειες χώρου.
Τοποθετείται κατευθείαν στον τοίχο, με ειδική κόλλα θερμοπρόσοψης.
Κόστος , μέχρι και στοκαρισμένο στις ενώσεις , περί τα 25€/τμ max.και ακολουθεί το βάψιμο.
Yπόψη ότι θα χρειαστείς στις επιφάνειες που θα επενδύσεις, να μεταφέρεις τις γραμμές φωτισμού-πριζών, αφού θα "θαφτούν" καθώς και τυχόν γύψινα οροφής, που θα πρέπει να αφαιρεθούν, τοποθετηθούν νέα.
Προφανώς στα μπάνια με πλακάκι, δεν κάνεις τίποτε.
Άβαταρ μέλους
By GTS
dimitrisB έγραψε:
bebes έγραψε:...Αρα πρέπει να προσανατολιστώ σε εσωτερική μόνωση. Σκέφτομαι να ντύσω 'ολο τον τοίχο με αυτά τα γαλάζια μονωτικά φυλα και να το καλυψω με γυψοσανίδα.
Ναι , εγώ, τo έγραψα και νωρίτερα. Οι γυψοσανίδες έχουν "ενσωματωμένο" τη διογκωμένη πολυστερίνη, άρα είναι "πακέτο"= ένα υλικό.
Κόστος , μέχρι και στοκαρισμένο στις ενώσεις , περί τα 25€/τμ max.και ακολουθεί το βάψιμο.
Yπόψη ότι θα χρειαστείς στις επιφάνειες που θα επενδύσεις, να μεταφέρεις τις γραμμές φωτισμού-πριζών, αφού θα "θαφτούν" καθώς και τυχόν γύψινα οροφής, που θα πρέπει να αφαιρεθούν, τοποθετηθούν νέα.

Ενδιαφερον αυτή η γυψοσανιδα αλλα για να δεσει με τον τοιχο πρεπει να αφαιρεθεί αρκετο υλικο...που μαλλον μονο με εκτεταμενη ανακαινιση μπορουν να συνδυαστουν.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#622313 Αντί για σκαλωσιές, υπάρχει και η λύση του ανυψωτικού. Θα προσπαθούσα στην θέση σου να βάλω εξωτερική μόνωση, πολύ ανώτερη λύση.
Άβαταρ μέλους
By bebes
dimitrisB έγραψε:

τα ηλεκτρικα είναι λιγα, το γύψινο στο σαλόνι με προβληματιζει γιθατι δεν υπάρχει ίδιο (το θέλησα και στο επόμενο σπιτι που πήγα και δεν το βρίσκαμε)
Τη λύση αυτη δεν την ήξερα, η ποιότητα θερμομόνωσης είναι ίδια με τα "γαλάζια";
Κολάει κατευθείαν στον τοίχο, ή θέλει μεταλλικους αγωγους σαν την γυψοσανίδα;

Anonymous Founder έγραψε:Αντί για σκαλωσιές, υπάρχει και η λύση του ανυψωτικού. Θα προσπαθούσα στην θέση σου να βάλω εξωτερική μόνωση, πολύ ανώτερη λύση.

είναι παίο διοροφο με αυλίτσα. Δύσκολα να μπουμε μεσα, δυσκολα και να συνεννοηθουμε :(
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
bebes έγραψε:Τη λύση αυτη δεν την ήξερα, η ποιότητα θερμομόνωσης είναι ίδια με τα "γαλάζια";
Κολάει κατευθείαν στον τοίχο, ή θέλει μεταλλικους αγωγους σαν την γυψοσανίδα;

1/Ναί
2/Κολλάει κατ΄ ευθείαν στην τοιχοποιία, αφού τη "σφυροκοπήσουν" λίγο, ώστε να αγριέψει η επιφάνεια για τη συγκόλληση.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
Anonymous Founder έγραψε:Αντί για σκαλωσιές, υπάρχει και η λύση του ανυψωτικού. Θα προσπαθούσα στην θέση σου να βάλω εξωτερική μόνωση, πολύ ανώτερη λύση.

Για να βάλεις θερμο πρόσοψη ?
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#622556 Προφανώς και δεν γίνεται τέτοια εργασία με ανυψωτικό. Επισκευές σε μπαλκόνια κλπ, καθώς και βαψίματα, ναί.
Για τις σκαλωσιές, χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας και άλλα, τα οποία εκτοξεύουν το κόστος εργασιών. Η άδεια - χαρτούρα ξεπερνάει πολύ τα 1.000€, ώστε να ακολουθήσει-με άλλο κόστος- η τοποθέτηση σκαλωσιάς και οι εργασίες, ενώ κάπου πλέον μπλέκεται και το ΙΚΑ, οπότε ... :dizzy:
Κοινώς : μία εργασία συνολικού κόστους 800€ (πχ βάψιμο πρόσοψης+ενοικίαση/τοποθέτηση σκαλωσιάς), καταλήγει να ξεπερνά τα 2.000€ . :omg:

Α, και που ΄στε: Μην είστε και πολύ σίγουροι ότι... καλά εντάξει δεν θα με "καρφώσουν", 4-5 ημέρες δουλειά είναι, διότι :
Ιούλιος 2018, ήδη η γειτονιά μου μισοάδεια απο κατοίκους:
Αποφασίζω να βάψω εκ νέου την πρόσοψη, με σκαλωσιά 7μ. πλάτος Χ 6 μ. ύψος=της πλάκας όγκος και το μισό της πλάτος, πατούσε στο πεζοδρόμιο, ήτοι στο οδόστρωμα καταλάμβανε 40 εκ.και -εν γνώσει μου- χωρίς άδεια.
Δουλειά 4 ημερών συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης -αφαίρεσης σκαλωσιάς, σε δρόμο ανύπαρκτης κυκλοφορίας (αδιέξοδο και φαρδύς 7 μέτρα). ΟΧΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ->ΜΗΔΕΝ.
Ναιιιιιι, αλλά.......... :
Στις 14:00 έρχεται το φορτηγό για την τοποθέτηση σκαλωσιάς.
Στις 14: 45, μόλις τελείωναν και φόρτωναν τα εργαλεία στησίματος, ........ ήταν η αστυνομία εκεί για έλεγχο (ΚΑΡΦΩΤΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ) και μαζί με τον "εργολήπτη-ελαιοχρωματιστή", ........ μας πήγαν στο Α.Τ. για τα περαιτέρω.
Ευτυχώς, λόγω ταυτότητας, μου δόθηκε διορία μέχρι το άλλο μεσημέρι 12:00, να την έχω ξηλώσει και να "τελειώνει" το θέμα, όπερ και εγένετο και απέφυγα τα δικαστικά τρεχάματα!
Και όντως κατά τις 13:00, ήρθε περιπολικό για έλεγχο-επαλήθευση, ώστε να αποφύγουν και αυτοί τα "μπλεξίματα", αν δεν είχα "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις"! :rtfm:
Δεν περιγράφω άλλο ! :s_sorry

ΥΓ: Όχι, δεν έχω μαλώσει με κανέναν στη γειτονιά, ενώ είμαι κάτοικος γέννημα-θρέμμα.
Αλλά, όταν κάποιων κρέμονται στην πρόσοψη οι σοβάδες και οι φλούδες απ΄το χρώμα και εσύ είσαι τζι-τζι..... , προφανώς δε σε γουστάρουν και είσαι "υπό παρακολούθηση" !
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimitrisB έγραψε:Προφανώς και δεν γίνεται τέτοια εργασία με ανυψωτικό. Επισκευές σε μπαλκόνια κλπ, καθώς και βαψίματα, ναί.
Για τις σκαλωσιές, χρειάζεται άδεια μικρής κλίμακας και άλλα, τα οποία εκτοξεύουν το κόστος εργασιών. Η άδεια - χαρτούρα ξεπερνάει πολύ τα 1.000€, ώστε να ακολουθήσει-με άλλο κόστος- η τοποθέτηση σκαλωσιάς και οι εργασίες, ενώ κάπου πλέον μπλέκεται και το ΙΚΑ, οπότε ... :dizzy:
Κοινώς : μία εργασία συνολικού κόστους 800€ (πχ βάψιμο πρόσοψης+ενοικίαση/τοποθέτηση σκαλωσιάς), καταλήγει να ξεπερνά τα 2.000€ . :omg:

Α, και που ΄στε: Μην είστε και πολύ σίγουροι ότι... καλά εντάξει δεν θα με "καρφώσουν", 4-5 ημέρες δουλειά είναι, διότι :
Ιούλιος 2018, ήδη η γειτονιά μου μισοάδεια απο κατοίκους:
Αποφασίζω να βάψω εκ νέου την πρόσοψη, με σκαλωσιά 7μ. πλάτος Χ 6 μ. ύψος=της πλάκας όγκος και το μισό της πλάτος, πατούσε στο πεζοδρόμιο, ήτοι στο οδόστρωμα καταλάμβανε 40 εκ.και -εν γνώσει μου- χωρίς άδεια.
Δουλειά 4 ημερών συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης -αφαίρεσης σκαλωσιάς, σε δρόμο ανύπαρκτης κυκλοφορίας (αδιέξοδο και φαρδύς 7 μέτρα). ΟΧΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ->ΜΗΔΕΝ.
Ναιιιιιι, αλλά.......... :
Στις 14:00 έρχεται το φορτηγό για την τοποθέτηση σκαλωσιάς.
Στις 14: 45, μόλις τελείωναν και φόρτωναν τα εργαλεία στησίματος, ........ ήταν η αστυνομία εκεί για έλεγχο (ΚΑΡΦΩΤΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ) και μαζί με τον "εργολήπτη-ελαιοχρωματιστή", ........ μας πήγαν στο Α.Τ. για τα περαιτέρω.
Ευτυχώς, λόγω ταυτότητας, μου δόθηκε διορία μέχρι το άλλο μεσημέρι 12:00, να την έχω ξηλώσει και να "τελειώνει" το θέμα, όπερ και εγένετο και απέφυγα τα δικαστικά τρεχάματα!
Και όντως κατά τις 13:00, ήρθε περιπολικό για έλεγχο-επαλήθευση, ώστε να αποφύγουν και αυτοί τα "μπλεξίματα", αν δεν είχα "συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις"! :rtfm:
Δεν περιγράφω άλλο ! :s_sorry

ΥΓ: Όχι, δεν έχω μαλώσει με κανέναν στη γειτονιά, ενώ είμαι κάτοικος γέννημα-θρέμμα.
Αλλά, όταν κάποιων κρέμονται στην πρόσοψη οι σοβάδες και οι φλούδες απ΄το χρώμα και εσύ είσαι τζι-τζι..... , προφανώς δε σε γουστάρουν και είσαι "υπό παρακολούθηση" !

Για να καταλάβεις πόσο εκτός λογικής κοστολόγησης είσαι

Υπενθυμίζω στο αγαπητό ακροατήριο ότι
υπεύθυνος για την ανακύκλωση των προς αποκομιδή σαθρών είναι ο παραγωγός (ο ιδιοκτήτης της οικίας)
οι αρμόδιοι για οικοδομικές εργασίες (οικοδόμοι) πλέον δηλώνονται πριν την έναρξη της βάρδιας ηλεκτρονικά μέσω ΕΡΓΑΝΗ.

Για να μην βρεθείτε να πληρώνεται το βάψιμο των δοκών χρυσά (γιατί χρυσά θα είναι) ξεχάστε τις λογικές --> μου έστειλε ένα αλβανο μαστόρι να μου το σουλουπώσει..

over n out

Καλές ανακαινίσεις :)
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#622598 Δε βλέπω τη διαφωνία, αφού δεν βλέπω και την κοστολόγηση απο εσένα .
Πάμε λοιπόν : Για 50 τμ επιφάνεια πρόσοψης-χωρίς αποξηλώσεις αλλά με σκαλωσιά, ώστε να γίνει τέλεια δουλειά και όχι με κοντάρι-σκάλα στα 6 μέτρα και ... όπου πιάσει το χρώμα, δώσε μια ΝΟΜΙΜΗ τιμή με άδεια, ΙΚΑ - ΣΥΚΑ κλπ, για να ... σε προτιμήσουμε ντέ ! :)

ΥΓ : Ασε τους ιδιώτες, που κάνουν μικροδουλειές και μικροανακαινίσεις και είναι "κλεφτοκοτάδες" και μπορεί να μπλέξουν πλέον.
Εννοείς ότι όλοι οι εργολάβοι-μηχανικοί κλπ, έτσι κάνουν : Πληρώνουν όλα μεροκάματατα με ένσημα και όχι τα ελάχιστα που προβλέπεται απ΄το "σύστημα".
ΜΠΡΑΒΟ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By markvag
dimitrisB έγραψε:Α, και που ΄στε: Μην είστε και πολύ σίγουροι ότι... καλά εντάξει δεν θα με "καρφώσουν"

Καθόλου, φίλος έκανε ανακαίνιση ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ στο διαμέρισμά ΤΟΥ και τον κάρφωσε γειτόνισσα (γιατί έτσι). Το "αστείο" ήταν πως είχε βγάλει κανονικά άδεια και όλα τα χαρτιά ήταν όπως έπρεπε... Τι έγινε; Η γειτόνισσα κάνει καταγγελία και παίρνει από την αστυνομία (φαντάζομαι) προσωρινή διαταγή διακοπής των εργασιών (υπήρχε κανονικά η άδεια εντωμεταξύ), η οποία υποτίθεται πως θυροκολλήθηκε, αλλά ποτέ δεν την είδε κανείς (κόβω λαιμό πως την έβγαλε η καταγγέλουσσα). Οπότε, την επόμενη μέρα που πήγαν τα μαστόρια το απόγευμα (εκείνο το πρωί είχαν συνεννοηθεί να μην πάνε και να δουλέψουν το απόγευμα) έσκασε μύτη η αστυνομία και τους πέρασε χειροπέδες... Φώναξαν και τον δικό μου και αυτός πέρασε ένα ωραίο βράδυ στο αυτόφωρο. :dizzy: :help:

Και ορίστηκε δικάσιμος (που αθωώθηκε φυσικά, γιατί κανείς δεν είχε δει την προσωρινή διαταγή και πήγαν μάρτυρες και άλλοι γείτονες)...

Και το ωραίο ήταν πως ήταν πολύ αυστηρός με τα μαστόρια, να μην ενοχλούν τους γείτονες, δεν δούλευαν σε ώρες κοινής ησυχίας πχ... αλλά όταν ο άλλος κουβαλάει άπειρα κιλά |λογοκρισία|... :help:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
dimitrisB έγραψε:Δε βλέπω τη διαφωνία, αφού δεν βλέπω και την κοστολόγηση απο εσένα .
Πάμε λοιπόν : Για 50 τμ επιφάνεια πρόσοψης-χωρίς αποξηλώσεις αλλά με σκαλωσιά, ώστε να γίνει τέλεια δουλειά και όχι με κοντάρι-σκάλα στα 6 μέτρα και ... όπου πιάσει το χρώμα, δώσε μια ΝΟΜΙΜΗ τιμή με άδεια, ΙΚΑ - ΣΥΚΑ κλπ, για να ... σε προτιμήσουμε ντέ ! :)

ΥΓ : Ασε τους ιδιώτες, που κάνουν μικροδουλειές και μικροανακαινίσεις και είναι "κλεφτοκοτάδες" και μπορεί να μπλέξουν πλέον.
Εννοείς ότι όλοι οι εργολάβοι-μηχανικοί κλπ, έτσι κάνουν : Πληρώνουν όλα μεροκάματατα με ένσημα και όχι τα ελάχιστα που προβλέπεται απ΄το "σύστημα".
ΜΠΡΑΒΟ-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! :yahoo:

Δεν μπορώ να κάνω κοστολόγηση στον αέρα και χωρίς αυτοψία. Νίκησες :)

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να προτιμάμε τους εργολάβους μηχανικούς που ασφαλίζουν κανονικά τα μαστόρια και τηρούν τους κανόνες ασφαλείας των εργοταξίων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#622606 Εγώ διαφωνώ στο ότι δεν γίνεται η δουλειά με ανυψωτικό. Θέλει σχεδιασμό κατάλληλο προφανώς, αλλά σε γλιτώνει από άλλα (αναφέρθηκαν παραπάνω).
Ένα ανυψωτικό με χειριστή έχει κόστος 500€ την ημέρα. Προφανώς και δεν λέω πως θα πάει φθηνότερα από την σκαλωσιά, λέω πως είναι εναλλακτικός τρόπος για να γίνει η δουλειά.
Όποιος το δοκιμάσει, να προσέχει το μηχάνημα και ο χειριστής να έχουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
Για το ανυψωτικό, δεν χρειάζονται ειδικές άδειες από πολεοδομία, σε αντίθεση με την σκαλωσιά. Το μόνο που πρέπει να προσέξει κάποιος είναι να υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλειάς (ιμάντες, κλπ) γιατί μπορεί να σταλεί καμιά επιθεώρηση εργασίας και να κάνει τέτοιους ελέγχους.
Γενικώς, αν οι εργασίες φαίνονται (εξωτερικές) ζητήστε να είναι όλοι δηλωμένοι στο ΕΡΓΑΝΗ ή φροντίστε εσείς με εργόσημο κλπ.
Προφανώς επίσης δεν χρειάζεται να έχετε μηχανικό ή δικηγόρο για ένα βάψιμο ή την αλλαγή μιας βρύσης. Επίσης, όπως έδειξε παραπάνω το παράδειγμα του markvag, αν είναι να σου τύχει η στραβή, μπορεί να σου τύχει κι αν πας by the book.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#622608 :lol:
Με όσα γράψαμε όλοι μας , ένα είναι σίγουρο:
Ενθαρρύναμε και εμψυχώσαμε όλους όσους θέλουν να κάνουν μικρές εργασίες (όχι δα να βάψουν εσωτερικά το σπίτι τους) και θα πρέπει να δουλέψει κανα τρυπάνι - κομπρεσσεράκι για τα περαιτέρω.... ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΝΟΗΘΟΎΝ ΠΛΕΟΝ !!! :lol:

:hmmm: Τώρα που το ξανασκέφτομαι:
Και για το απλό βάψιμο, ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΔΥΝΑΤΑ ΘΑ ΤΡΙΒΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ ! :s_wink