Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
saxon_747 έγραψε:
Τέλος, ρητίνη στο πάτωμα αποκλείεται, μου θυμίζει κεντρικές αποθήκες lidl

Αν είναι έτσι οι αποθήκες των lidl πάω πάσο, καλύτερα να μπλέξεις με πλακάκια και laminate

Εγώ θα έκανα συνδυασμό της πρώτης με την τελευταία φώτο, βιβλιοθήκη για συμπραγκαλα μου τριγύρω, γραφείο σε μια γωνιά και καναπέ τραπέζι στην μέση. ΕικόναΕικόναΕικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#621889 Πολύ ωραίες οι παραπάνω φωτό, αμφιβάλλω όμως αν μπορεί κάποιος με λογικό κόστος να κάνει αντίστοιχα ποιοτική δουλειά.

Επίσης, οι τοίχοι δυστυχώς δεν είναι μπετά όπως στη φωτό αλλά μια αηδία αν φαίνεται καλά στη φωτό που παρεθεσα πιο πανω
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#621898 Το χώρισμα μπορεί να είναι συρματόσχοινο-κουρτινόξυλο και μουσαμάς. Μέρος του ανοίγματος μπορεί να κλείσει με βιβλιοθήκη εμπρός ραφιέρα από πίσω και το ψυγείο (πρόσβαση από εμπρός, όγκος+θόρυβος από πίσω).
Η αποθήκη στο βάθος μένει τελείως απεριποίητη, απλά μπαίνουν μερικά μεγάλα ράφια και 1-2 τροχήλατες γκαρνταρόμπες.
Συμφωνώ για το βιομηχανικό ύφος και τους σωλήνες καλωδιώσεις σε έντονο χρώμα.
Για το πάτωμα, τοίχους κλπ εξαρτάται πολύ από το ύφος που θέλει. Αλλιώς αν είναι μόνος του σε γραφειάκι με υπολογιστή, αλλιώς αν θέλει να παίζει (τιμονιέρα, κάθισμα), τηλεόραση, προτζέκτορας, ηχοσύστημα 5.1, μίνι σινεμά με καρέκλες, ησυχαστήριο με κουνιστή πολυθρόνα, μουσική (κιθάρα, πιάνο, ντράμς, ηχομόνωση), καναπές, γυμναστήριο (βάρη, διάδρομος, ποδήλατο), σάουνα(!), χόμπυ (παζλ, τρενάκι, εργαστήριο-μαστορέματα, φωτογραφικό στούντιο, καμβάδες-τρίποδες ζωγραφική), συλλογές (βιτρίνες), καφετιέρα, βρύση, ντουλάπι με ποτήρια, πιάτα, χαρτοπετσέτες, μπαράκι με φίλους, βελάκια, τραπέζι για πόκερ, φωτισμός, τζουκμπόξ, στούντιο (κάμερες, μικρόφωνο, φώτα), τουαλετάκι κλπ κλπ μπορείς να ξεφύγεις όσο θέλεις.
Είναι πάντως πολύ ωραίο να έχεις τόσο μεγάλο χώρο ελευθέρας χρήσης. Υπάρχει βέβαια ο κίνδυνος από τη στιγμή που πάψει να είναι αποθήκη-σκοτεινή τρύπα να προσελκύσει και άλλα μέλη της οικογένειας με κατακτητικές διαθέσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#621900 Κάνα 1000ρικο την βλέπω την δουλειά, για την ποιότητα θα πρέπει να το ψάξεις.

Edit: κάτι 10-15 ευρώ το τμ βρίσκω στα ιντερνες.

Πλακάκι ή laminate με ποιοτικά υλικά δεν πιστεύω να βγαίνει πολύ φτηνότερα με την προετοιμασία-εφαρμογή. Εκτός αν μιλάμε για τίποτα τελείως πρόχειρο με πλακάκι χαμηλότερης κατηγορίας οπότε ναι δεν υπάρχει σύγκριση.

Απο εκεί και πέρα μιλάμε για υλικό fire and forget σε οτιδήποτε κι αν χρησιμοποιηθεί ο χώρος.

< >
Άβαταρ μέλους
By pro
#621907 Αυτοί εδώ είχαν έναν τοίχο σαν αυτό που θέλεις να φτιάξεις και πληρώσανε για να φτιάξουν ένα τοίχο σαν τον δικό σου.
Και καλά στυλάκι ιταλικό, φθαρμένα, ξεφτισμένα παλιά κτίρια κλπ. Σου είπα τι θα έκανα ακριβώς επειδή είδα τον τοίχο σου.

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#621908 Ο τοίχος στη φωτό από πάνω είναι λείος και βαμμένος, άρα καθαρός.

Εγώ έχω θέμα και με τη σκόνη που βγαίνει από τον τοίχο και το πάτωμα.

Επίσης, ο τοίχος μου έχει πολλές ανωμαλίες, δεν ξέρω αν βάφεται.
Άβαταρ μέλους
By pro
#621910 Σε ένα λείο και καθαρό τοίχο, χοντροστοκάρανε, το αφήσαν να ξεραθεί και έτοιμο. Ακριβώς για να δημιουργηθεί η ανωμαλία που εσύ έχεις ήδη. Ο τοίχος σου βάφεται μια χαρά, κι αν κάπου έχει χοντρό πρόβλημα (που δεν το είδα) επιδιορθώνεται τοπικά. Το πάτωμά σου είναι προφανές ότι χρειάζεται κάτι. Εν πάσει περιπτώσει καλό βράδυ και καλή επιτυχία ό,τι κι αν αποφασίσεις.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
saxon_747 έγραψε:Ο τοίχος στη φωτό από πάνω είναι λείος και βαμμένος, άρα καθαρός.

Εγώ έχω θέμα και με τη σκόνη που βγαίνει από τον τοίχο και το πάτωμα.

Επίσης, ο τοίχος μου έχει πολλές ανωμαλίες, δεν ξέρω αν βάφεται.

βαφετε,και επειδη εχει τις ανωμαλιες αυτες,εαν περαστει με ρολλο,μπορει να κανει και σχεδιακια που μπορει να σου αρεσουν.
Βαφεις με καποιο σχετικα σκουρο χρωμα,και στις τρυπες που εχει θα μεινει το ασπρο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
saxon_747 έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Εχω και μιά άλλη ιδέα: Το αφήνει ως έχει, κάνει ,,,,,,,,,,,,,................. Κόστος : 0 €

Χαχα, έτσι είναι τώρα. Παλιό γραφείο σε άριστη κατάσταση, ένα ψυγείο πλήρως λειτουργικό και άριστο εξωτερικά και ένα μικρό ραφακι.... κρατάμε ότι σαβουρα υπάρχει ....επειδή "είναι αποθήκη".

Προφανώς βέβαια, αστειευόμουν! :)
Θεωρώ ότι ήσουν κατατοπιστικός στο αρχικό σου πόστ (+φωτό) και με αυτά τα δεδομένα, απάντησα.
Και όσα ακολούθησαν και εξήγησες, μάλλον δικαιώνουν τη δική μου σκέψη και πρόταση-εκτίμηση.
ΔΙΚΟ ΜΟΥ Συμπέρασμα: Δεν θές να "τακτοποιήσεις" το υπόγειο-αποθήκη, ούτε για να βάλεις κότες και πρόβατα, αλλά ούτε για να ανοίξεις cafe-bar, αλλά να τη μετατρέψεις σε ένα χώρο κατοικήσιμο και υγιεινό, με μερικές-ελάχιστες ανέσεις.
Απο δώ και πέρα ..... εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το πεπόνι! :s_yes

OΜΩΣ, διαβάζω προτάσεις, που ούτε τις έφτιαξε κάποιος, ούτε εκεί που τις είδε έτοιμες γνωρίζει τι προυπήρχε (πχ: ως "υπόστρωμα" ) αλλά είδε το τελικό - δεν αντιλέγω- όμορφο αποτέλεσμα, ενός "επιμελημένα ατημέλητου" ή "βιομηχανικού" χώρου κλπ, κλπ, που προορίζεται για μία συγκεκριμένη και μάλλον διαφορετική χρήση.
Επίσης, δεν ξέρετε ούτε το κόστος αυτών των κατασκευών-τεχνοτροπιών, το οποίο συνήθως είναι μεγαλύτερο των συμβατικών που γίνονται στα σπίτια.
Η δε πρόταση να κάνει μόνος του το βάψιμο σε έναν τέτοιο τοίχο, που μπορεί να φεύγουν και μικρά κομμάτια του σοβά καθώς περνάει το ρολό -πινέλο, ώστε μάλιστα να πετύχει και κάποια "τεχνοτροπία", ..... :s_dunno :s_whiteflag

Όλα καλά λοιπόν, .... περαστικά σου saxon! :oops:

ΥΓ: Τι να πώ ρε γμτ !!! :hmmm:
Γράφουμε ...έτσι, για περνάει η ώρα μας και στην ουσία, ακόμα και λίγη καλή θέληση να έχουμε ... μαμάμε τη συζήτηση, ενώ παίζει να στείλουμε και τον ενδιαφερόμενο, στο τρελάδικο ! :lol:
Over & out !
Άβαταρ μέλους
By pro
dimitrisB έγραψε:
OΜΩΣ, διαβάζω προτάσεις, που ούτε τις έφτιαξε κάποιος, ούτε εκεί που τις είδε έτοιμες γνωρίζει τι προυπήρχε (πχ: ως "υπόστρωμα" ) αλλά είδε το τελικό - δεν αντιλέγω- όμορφο αποτέλεσμα, ενός "επιμελημένα ατημέλητου" ή "βιομηχανικού" χώρου κλπ, κλπ, που προορίζεται για μία συγκεκριμένη και μάλλον διαφορετική χρήση.
Επίσης, δεν ξέρετε ούτε το κόστος αυτών των κατασκευών-τεχνοτροπιών, το οποίο συνήθως είναι μεγαλύτερο των συμβατικών που γίνονται στα σπίτια.
Η δε πρόταση να κάνει μόνος του το βάψιμο σε έναν τέτοιο τοίχο, που μπορεί να φεύγουν και μικρά κομμάτια του σοβά καθώς περνάει το ρολό -πινέλο, ώστε μάλιστα να πετύχει και κάποια "τεχνοτροπία", ..... :s_dunno :s_whiteflag

ΥΓ: Τι να πώ ρε γμτ !!! :hmmm:
Γράφουμε ...έτσι, για περνάει η ώρα μας και στην ουσία, ακόμα και λίγη καλή θέληση να έχουμε ... μαμάμε τη συζήτηση, ενώ παίζει να στείλουμε και τον ενδιαφερόμενο, στο τρελάδικο ! :lol:
Over & out !

1. Τι έχει κάνει ο καθένας μας και τι ξέρει προφανώς δεν το ξέρεις.
2. Από τον τοίχο μπορεί να φεύγουν σοβάδες, τούβλα και μπορεί να είναι αψογότατος. Όσο κουτουρού κουβέντα κάνω εγώ από μια φωτό, άλλο τόσο κάνεις κι εσύ.
3. Δεν μαμάμε καμιά συζήτηση. Λέμε τη γνώμη μας, βάσει των εμπειριών μας. Βασικά έτσι λειτουργεί ένα φόρουμ. Εγώ έδωσα μια ιδέα, τίποτα παραπάνω. Κι εξαρχής είπα ότι το κόστος παίζει, ανάλογα τις θέλει κανείς και τι μπορεί να κάνει μόνος του. Προσωπικά, τον χώρο αυτό θα τον έκανα κούκλα με λιγότερο από 2 χιλιάρικα.

Over, out & αράουτ.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#621970 @pro , η αλήθεια είναι ότι από τους τοίχους φεύγουν κομματάκια με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι συνεχώς βρώμικος. Το ίδιο και με το πάτωμα που, στην κατάσταση που είναι, δεν σκουπίζεται, δεν σφουγγαριζεται.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος και αναλυτικός τι θα έκανες με 2000€? (Η τιμή είναι ενδιαφέρουσα...)
Άβαταρ μέλους
By fokion
#621980 Να πω κι εγω την ενδυναμη κοτσανα κου.....

εχοντας ενα ταβανι με εμφανες μπετό ηταν πρακτικά αδυνατο να βαφτει με ρολό...
Πηρα λοιπον ενα απο αυτα τα ηλεκτρικά πιστόλια βαφής τυπου https://www.e-shop.gr/antallaktiko-pist ... qsQAvD_BwE

και..... εβαψα τα παντα.... δεν εμεινε τρυπουλα σκαψιμο προεξοχή αβαφτη.....
και χωρις ζορι....
μετά το δοκιμασα και σε "σαγρε" τοιχοιο.... επίσεις.....
απλώς μια ιδεα...