Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#621793 Πρότεινα την πατητή τσιμεντοκονία για να μην χάσει κι άλλο ύψος. Στα 220 μόνον που έχει διαθέσιμα, κάθε πόντος μετράει.
Φυσικά το κόστος της είναι μεγαλύτερο από πλακάκι.
Η γυψοσανίδα πάντως ίσως να μην είναι απαραίτητη στους τοίχους, αν δεν έχει υγρασία, αρκεί ένα καλό βάψιμο.
Θέρμανση ψύξη, θα πρότεινα A/C κι εγώ.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#621796 Λεπτομερειυουουουου....ούλα στο πάτωμα και "ενημέρωση" για όσους κάααααποτε ασχοληθούν με σπίτια : Το δάπεδο, πρέπει να ελεγχθεί αν σηκώνει κατευθείαν κόλλα πλακιδίων-πλακάκι.
Αν τρίβεται (πχ με το παπούτσι) και αφήνει σκόνη... αντίο-χαίρεται!
Θέλει νέα τσιμεντοκονία και μετά -κόλλα/πλακάκι.
Εχω δεί , σε καινούρια κατασκευή, να φεύγει μετά απο 4-5 χρόνια, ολόκληρη επιφανεια 30+ τμ στρωμένη με πλακάκια, διότι το υπόστρωμα-δάπεδο, ήταν "σκόνη".
Αλλά , η αποφυγή του ενός κόστους στον κατασκευαστή (στην προκειμένη περίπτωση) 200-300€ , έφερε άνετα 2.000€ έξοδα + φασαρία αποκατάστασης στο (κατοικημένο) σπίτι του αγοραστή.

ΑΛΗΤΕΣ - ΚΛΕΦΤΕΣ !!! :rant:
Τελευταία επεξεργασία από dimitrisB και 11 Ιαν 2020, 12:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By melos86
#621798 Εβαλα σε αντιστοιχη περιπτωση μετατροπης αποθηκης σε γραφειο πλακακι απομιμηση ξυλου! Κρατας και την ευκολια που προσφερει το πλακακι αλλα και την "ζεστασια" που σου δινει η εμφανιση του ξυλου!
Συγκεκριμενα αυτο:
https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia- ... -62340901/
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#621801 Δυστυχώς , κεραμικό είναι και αυτό.
Πρότασή μου σε αυτή την περίπτωση, με 2€/τμ επιπλέον, αυτό το πορσελανάτο:
https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia- ... -62338080/
Άβαταρ μέλους
By melos86
dimitrisB έγραψε:Δυστυχώς , κεραμικό είναι και αυτό.
Πρότασή μου σε αυτή την περίπτωση, με 2€/τμ επιπλέον, αυτό το πορσελανάτο:
https://www.leroymerlin.gr/gr/plakakia- ... -62338080/

Δυο χρονια παντως δεν ειχα κανενα προβλημα! Και μιλαμε για επαγγελματικο χωρο που χρησιμοποιειται καθημερινα απο αρκετο κοσμο με οτι αυτο συνεπαγεται.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#621807 Δεν αντιλέγω, αλλά σε βάθος χρόνου η ποιότητα στην "αντοχή" του πέφτει αισθητά, με ότι αυτό συνεπάγεται (σπασίματα ακόμα και απο συστολές-διαστολές, το κεραμικό έχει μεγάλες αποκλίσεις στη θερμοκρασία-φθορές απο πτώση βαριών αντικειμένων), έναντι των πορσεναλάτων που είναι η επόμενη κατηγορία-ειδος με μικρή τιμολογιακή επιβάρυνση.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#621818 Να ξέρεις κάτι φίλε μου:
Ποτέ δε σας σας συμβούλεψα και έγραψα κάτι , που δεν το "δούλεψα" ο ιδιος, ή δεν την έπαθα και έμαθα, δυστυχώς.
Είμαι κάθετα αντίθετος στις καταστάσεις : "Ένας ξάδερφος, γνωστός, γείτονας , μου είπε....".
Διότι πολλοί ούτε κατάλαβαν, αλλά και κάποιοι λίγοι που κατάλαβαν, δεν θέλουν να βοηθήσουν = σώσουν κάποιους άλλους απο κακοτοπιές.
Οι λόγοι τέτοιων συμπεριφορών, .... επαφίενται στη φαντασία σας!!!
:s_yes
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimitrisB έγραψε: Υπάρχουν βλέπω αποχετευτικοί σωλήνες , που διατρέχουν τοίχους.
Άρα η γυψοσανίδα για να καλυφθούν, τουλάχιστον σε αυτές τις επιφάνειες , είναι απαραίτητη .

Σωστά, έτσι λέω και εγώ.

dimitrisB έγραψε: Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση σε καλύπτει? Δε νομίζω, θές κατ΄ελάχιστον πρίζες και μερικές φωτισμού....

Πιστέυω με καλύπτει. Υπάρχουν 2 πρίζες (μια μπροστά, μία πίσω), 2 φώτα στο ταβάνι, κεραία τηλεόρασης, τηλεφωνική γραμμή, διακόπτες φωτισμού.

dimitrisB έγραψε:
Θέρμανση (ψύξη?) θα χρειαστείς, έστω με κάποιο σώμα ηλεκτρικό ή Α/C, αν έχεις πρόσβαση να βγεί η εξ μονάδα.
Υπόψη, αν χωρίσεις το χώρο, θα θές 2 μονάδες ή 1 A/C και κάποιο άλλο θερμαντικό. Σε αυτή τη περίπτωση, οι καλωδιώσεις πρέπει να είναι ανάλογες, ώστε να αντέχουν + συμπλήρωμα στον (σε?) πίνακα.

Ψύξη δε χρειάζεται, το καλοκαίρι είναι δροσερός ο χώρος.
Ουτε το χειμώνα κρυώνει ιδιαίτερα, αλλά η ζέστη επιτυγχάνεται έυκολα με κάποιο αερόθερμο, πάνελ κτλ
Ο χωρος θα μοιραστεί σε 2 μέρη: αποθήκη και "σαλόνι". Στην αποθήκη δε θα χρειάζομαι τίποτα παρα μόνο φωτισμό.

dimitrisB έγραψε:Σοβάτισμα απαραίτητο, εφ' όσον θα μπούν γυψοσανίδες και αυτές , έχουμε μόνο λεία υφή = σπατουλαριτές όταν και θα βαφτούν. Αυτό σημαίνει διαφορετικές υφές στην τοιχοποιία. Εσύ ξέρεις βέβαια , αν σε ενοχλεί αυτό.
Ειδική επισήμανση : Ως υπόγειο, αν υπάρχουν υποψίες για μελλοντικές υγρασίες, τότε επενδύεις όλη την τοιχοποιία με γυψοσανίδες, ώστε να μην έχεις ποτέ , αφού με τους οδηγούς θα μείνει απόσταση και η τυχόν υγρασία δεν θα φτάσει ποτέ "μπροστά" .

Γιατι να σοβατίσω αφού θα μπουν γυψοσανίδες;

dimitrisB έγραψε:Πλακάκι για μένα, ώστε να μην πετάξεις το laminate, σε περίπτωση "νερών". Προσοχή, όχι κεραμικό για να γλυτώσεις 3-4 €/τμ , θα σπάει εύκολα σε τέτοιους χώρους.

:thumbsup:

dimitrisB έγραψε:Πάμε στο χοντρικό κοστολόγιο, με βάση τα παραπάνω : min 150/τμ., για να είναι αξιοπρεπώς κατοικήσιμο.

:dizzy:

dimitrisB έγραψε: Τα κόστη που ανέφερε ο HF για πατητή τσιμεντοκονία, είναι σχεδόν 2πλάσια.

Δεν "παίζει"
Άσε, θα βάλει αυτός στο δικό του :s_wink , εσύ που είσαι φτωχόπαιδο, μείνε στο πλακάκι.

dimitrisB έγραψε: κουζίνα-WC, διότι θεώρησα ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση , τουλάχιστον άμεσα .

Έχουμε απ'ολα, δε χρειάζεται στο υπόγειο. το πλησιέστερο WC είναι 10 σκαλιά μακρυά :lol:

Ευχαριστώ!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#621823 Γυψοσανιδα δεν θα εβαζα σε υπογειο γιατι αν βγαλει υγρασια δεν θα την δεις ποτε αλλα θα μυριζεις την μουχλα και δεν θα ξερεις που να ψαξεις.

Οπως και τις σωληνες, θα τις εβαφα ενα αλλο χρωμα απο τον τοιχο για να ξεχωριζουν ωστε να καταλαβω ευκολα τυχον διαρροες στο μελλον

Τωρα για σοβατισμα, δεν ξερω. Μπορει να περνουσα απευθειας καποιο ελαστομερες χρωμα να γεμισει μικροκενα και στις μεγαλες λακουβες θα εβαζα τον γιο να τις ζωγραφισει με καποιο εντονο, ετσι για αλλαγη
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#621824 Υγρασία, εδώ και 10 χρόνια, δεν είδα πουθενά. Βέβαια δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει.

Οι τοίχοι θέλουν δουλειά, δες φωτό παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
saxon_747 έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Σοβάτισμα απαραίτητο, εφ' όσον θα μπούν γυψοσανίδες και αυτές , έχουμε μόνο λεία υφή = σπατουλαριτές όταν και θα βαφτούν. Αυτό σημαίνει διαφορετικές υφές στην τοιχοποιία......

Γιατι να σοβατίσω αφού θα μπουν γυψοσανίδες;

Μάλλον, δεν έγινα κατανοητός.
Αν βάλεις γυψοσανίδα μόνο στις επιφάνειες που θα καλύψουν τις αποχετεύσεις, η "διπλανή" επιφάνεια θα είναι άγρια (χοντρός σοβάς), αλλά και αυτός βάφεται (με τσιμεντόχρωμα) , οπότε θα διαφέρει η υφή της επιφάνειας από περιοχή σε περιοχή.
Προφανώς, αν βάλεις σε όλη την τοιχοποιία ΑΝΘΥΓΡΗ γυψοσανίδα, που θα σε γλυτώσει απο εμφάνιση υγρασιών και θα σου εξασφαλίσει μία επιπλέον μικρή θερμομόνωση, ΔΕΝ σοβατίζεις, εκτός αν θές.... να αισθάνεται όμορφα το πίσω μέρος της γυψοσανίδας και οι οδηγοί !!! :lol:
Αυτό για τις μυρωδιές από τυχόν υγρασία , που θα εγκλωβιστεί μεταξύ τοίχου-γυψοσανίδας, δεν είναι απίθανο, αλλά είναι ελάχιστα πιθανό να "βγούν " στον εσωτερικό χώρο του δωματίου. Αν φτάσεις εκεί, ούτως ή άλλως, ... θα θέλουν κατεδάφιση οι τοίχοι! :lipsealed:

saxon_747 έγραψε:
dimitrisB έγραψε:Πάμε στο χοντρικό κοστολόγιο, με βάση τα παραπάνω : min 150/τμ., για να είναι αξιοπρεπώς κατοικήσιμο.

:dizzy:

Με τα νέα δεδομένα σου, υπολόγισε 100€/τμ, αλλά , προς θεού, μην ξεκινήσεις υπολογίζοντας έστω και ένα ευρώ λιγότερο. Θα εκπλαγείς και ... δεν το θέλω ! :oops:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#621834 Εγώ σε έναν αντίστοιχο χώρο , έπειτα απο το χώρισμα , στο μέρος αποθήκη έβαλα πλακάκι αλλά στο μέρος που το εχω για γραφείο έβαλα λαμινατ (εχει μόνωση απο κάτω) γιατι το πλακάκι ειναι πολυ ´κρυό για τα γούστα μου ...
Με βάψιμο τοίχους σε κάτι άλλο απο λευκό , ενδεχομένως μια ταπετσαρία και κάποιο ambient φωτισμό μπορεί να σου βγει μια ωραία προσωπική γωνια