Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Tetix
georgetz έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Θέμα: ελληνικά Shyra
Έψαξα στο Σκλαβενίτη που βρέθηκα αποκλειστικά για Shyra αλλά δε βρήκα παρά μόνο αυτά τα δύο που πήρα.
Υπάρχουν άλλες προτάσεις, σε ελληνικά shyra πάντα;Εικόνα

Kitrus για Syrah ραφιναρισμενο
Εικόνα

Κτημα Παυλιδη, Emphasis για λίγο πιο αψυ χαρακτήρα
Εικόνα
Να προσπαθείτε να ανακαλυπτετε κρασιά απο μικρα οινοποιεια,τωρα Παυλίδη και Θεμα ή ας πούμε Λαζαρίδη ή Βιβλία Χωρα είναι οινοποιεια τα οποία την ποιότητα την έχουν ρίξει,ενδιαφέρονται περισσότερο για την μαζικη παραγωγή.

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
dimitrisB έγραψε:Καλή χρονιά και σε σένα, με επαγγελματικές επιτυχίες και με όρεξη για την ενημέρωσή μας ! :s_howdy
Σε ευχαριστώ πολυ για τα καλα σου λόγια,σου εύχομαι κι εσενα στη ζωή σου επιτυχίες και μόνο θετικά αποτελέσματα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
224v έγραψε:Μουσατε, καταλαβαίνω την άποψη σου για τη φούσκα, βρες λοιπόν στο Λιντλ, το" Ορεινός Ροδίτης" λευκό ξηρό του 2018, εμφιάλωση από την KAVINOS ΑΕ. Είναι κάτω απο 5 ευρω, όπως και MERLOT του ίδιου. Έχει και κόκκινο. Όλα του 18. Έχει ιδιόκτητα κτήματα στην ορεινή Αιγιάλεια, και κάνει εξαγωγές στη Γαλλία.
Θέλω αξιολόγηση με βάση κόστος και ποιότητα. Προσωπικά δεν πίνω κρασί, αλλά στην οικογένεια πάνε δοκιμάζουν σε κτήματα και εκθέσεις. Ενθουσιάστηκαν με τα ανωτέρω φέτος.

< Note >
Αγαπητε 224v,

Ας μου επιτραπεί να πω πως το οινοποιείο Καβινος,είναι απο τα οινοποιεία οπου κάποτε έφτιαχναν ενα μετριο κρασι,πλέον το κρασι τους δεν αξίζει τίποτα και πιστευω οτι οι εξαγωγές στην Γαλλια ειναι φιάσκο,η ποιότητα του, έτσι οπως το παρομοιάζεις δεν έχει να κάνει ουτε στο ελάχιστο με αυτο που πραγματικά είναι, μπορεις στα ιδια χρηματα να αγορασεις πολυ καλύτερα κρασιά,συγνωμη αν γίνομαι απόλυτος ή αυστηρός απλα είναι η δουλειά μου και μερικές φορές παθιαζομαι γιατί βλέπω πως κάποιοι οινοπαραγωγοι συνεχίζουν το τροπάρι οπως πριν 30 χρόνια.

Καλή σου ημερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Tetix έγραψε:...Απλα να προσθέσω ότι για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ετυχε και ήπια τον Άγιο Χρόνο του Αβαντη του 2013...

Γεια σου Tetix!

Πριν λιγο καιρο ειχες αναφερει μερικες καλες χρονιες για τα κρασια που παραγονται σε περιοχες που βρεχονται απο τη Μεσογειο. Ενω συμφωνω με τις χρονιες που ανεφερες, ηθελα να προσθεσω το 2013 αλλα ξεχασα εντελως να απαντησω...

Τωρα ειδα που ανεφερες του Αβαντη του 2013 και το θυμηθηκα παλι. Προσωπικα το 2013 το εχω στο μυαλο μου σαν μια απο τις καλυτερες χρονιες για τα Ελληνικα κρασια (τα οποια πινω σχεδον αποκλειστικα και μπορω να κρινω). Πριν κανενα χρονο ειχα μια κουβεντα με ενα "δυνατο" πωλητη του χωρου και οταν του ανεφερα το 2013 μου απαντησε "οχι μονο για τα Ελληνικα κρασια, αλλα απο τις καλυτερες χρονιες ever γενικα".

Δεν εχω ομως τεραστια εμπειρια, ουτε εχω δοκιμασει πολλα κρασια του εξωτερικου ωστε να μπορω να συκρινω και να βγαλω πιο σφαιρικη αποψη οσον αφορα τις "χρονιες"... Απλα ειπα να μοιραστω την αποψη μου!
Άβαταρ μέλους
By Tetix
mousatos έγραψε:Αρκεί να μην είσαι πελάτης.
Κρασιά "πολυτελείας", η φούσκα του αιώνα.
Αγαπητε mousatos,

το θεμα που ανοίγεις απλα είναι πολύ μεγάλο και δεν εχω τον χρόνο να κατσω να εξηγήσω τον όρο "φούσκα " που έδωσες,θα πως μόνο κατι, όσοι ξέρουν από κρασιά και δεν καταφέρουν να τους κοροϊδέψουν, γιατί υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι πιάνονται κορόιδα δεν έχουν σχετικη ιδεα και αγοράζουν ακριβα κρασιά.

Λοιπόν όσοι γνωρίζουν από κρασιά και καταφέρουν να διαθέσουν ενα καλο χρηματικό ποσό για κάτι το οποίο μπορεί και να μην ξαναβρούνε, οπως λόγω σοδειάς ή εμφιάλωσης σε πληροφορώ αξίζει και με το παραπάνω, αρκεί να γνωρίζεις.

Το να κάθεσαι να λες οτι κατι ειναι φουσκα επειδή κάπου ισως να ετυχε να το διαβάσεις ή το λες απλα ετσι χωρίς να το τεκμηριωνείς, το βρισκω πολυ αρνητικό.

Σε πληροφορώ πως το καλό ακριβό κρασι στη Γαλλία ας πουμε υπήρχε παντα,απλα δεν υπηρχε η ενημέρωση που υπάρχει σήμερα και μπορεις πολυ ευκολα να βρεις πράγματα τα οποια στο παρελθόν δεν μπορούσες.

Καλή σου ημερα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:...Απλα να προσθέσω ότι για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά ετυχε και ήπια τον Άγιο Χρόνο του Αβαντη του 2013...

Γεια σου Tetix!

Πριν λιγο καιρο ειχες αναφερει μερικες καλες χρονιες για τα κρασια που παραγονται σε περιοχες που βρεχονται απο τη Μεσογειο. Ενω συμφωνω με τις χρονιες που ανεφερες, ηθελα να προσθεσω το 2013 αλλα ξεχασα εντελως να απαντησω...

Τωρα ειδα που ανεφερες του Αβαντη του 2013 και το θυμηθηκα παλι. Προσωπικα το 2013 το εχω στο μυαλο μου σαν μια απο τις καλυτερες χρονιες για τα Ελληνικα κρασια (τα οποια πινω σχεδον αποκλειστικα και μπορω να κρινω). Πριν κανενα χρονο ειχα μια κουβεντα με ενα "δυνατο" πωλητη του χωρου και οταν του ανεφερα το 2013 μου απαντησε "οχι μονο για τα Ελληνικα κρασια, αλλα απο τις καλυτερες χρονιες ever γενικα".

Δεν εχω ομως τεραστια εμπειρια, ουτε εχω δοκιμασει πολλα κρασια του εξωτερικου ωστε να μπορω να συκρινω και να βγαλω πιο σφαιρικη αποψη οσον αφορα τις "χρονιες"... Απλα ειπα να μοιραστω την αποψη μου!
Πολυ καλα εκανες και την μοιράστηκες και χαίρομαι που βρίσκω ανθρωπους οι οποίοι ψάχνονται και θέλουν να μάθουν περισσότερα πραγματα, απλα για να γνωρίζεις ότι απο τις καλύτερες χρονιες σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν το 2007 και το 2009 ήταν απο τις TOP σοδειες.

Και επίσης για Ελλάδα το 2018 ήταν απο τις χειρότερες χρονιές ενω η σοδειά του 2019 είναι η καλύτερη λενε της δεκαετίας.

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
rx8_drifter έγραψε:Και καλά κάνεις.

Ερώτηση:

https://www.botilia.gr/p/kokkino-krasi/ ... ses-Estate

Την γνωρίζεις αυτή την ποικιλία?
Καλη σου ημερα rx8_drifter.

Έτυχε να δοκιμάσω πέρσυ Μουχταρο στο Οινοραμα του Ζαππείου και μάλιστα ροζε απο έναν μικρο νομιζω οινοπαραγωγο στη Θήβα.

Είναι μια πολυ παλια και ξεχασμενη ποικιλία. Το κοκκινο μουχταρο είναι γενικά ενα επιθετικό κρασι και απ ότι μου είχε πει ο παραγωγός είναι γενικά δύσκολο στη "συμπεριφορά" του,εννοώ στη παραγωγη του.

Ειχε βγαλει στη παραγωγη μονο το ροζε ο συγκεκριμένος παραγωγός,κριμα γιατί δεν θυμάμαι καθόλου το όνομα του, πάντως είναι ενα πολυ φρουτωδες κρασι και γενικα είναι χαμηλό σε αλκοόλ.

< >
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Tetix έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Γεια σου Tetix!

Πολυ καλα εκανες και την μοιράστηκες και χαίρομαι που βρίσκω ανθρωπους οι οποίοι ψάχνονται και θέλουν να μάθουν περισσότερα πραγματα, απλα για να γνωρίζεις ότι απο τις καλύτερες χρονιες σε παγκόσμιο επίπεδο ήταν το 2007 και το 2009 ήταν απο τις TOP σοδειες.

Και επίσης για Ελλάδα το 2018 ήταν απο τις χειρότερες χρονιές ενω η σοδειά του 2019 είναι η καλύτερη λενε της δεκαετίας.

< >

Οποτε αν βρεις κανενα καλο double magnum του 2019 πες μας να το παρουμε οσο ειναι ακομα φθηνο και αστο να γινεται καμια 10-15 χρονια για καμια ιδιαιτερη στιγμη!
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#621587 Tetix, χεις καμία πρόταση για να στοκαρουμε ελληνικά κόκκινα του 2019?

Επίσης ήταν καλή εσοδεία για τα γαλλικά?
Άβαταρ μέλους
By Tetix
George_Prix έγραψε:
Tetix έγραψε:
George_Prix έγραψε:

Γεια σου Tetix!

< >

Οποτε αν βρεις κανενα καλο double magnum του 2019 πες μας να το παρουμε οσο ειναι ακομα φθηνο και αστο να γινεται καμια 10-15 χρονια για καμια ιδιαιτερη στιγμη!
George_Prix θα πρέπει να το είχα αναφέρει παλιότερα, πως ενα απλό μπουκάλι 0,75 και ενα 3λιτρο,ποιοτικά δεν είναι τόσο καλα όσο ενα απλό magnum δηλαδή 1,5λιτρο.
Το κρασί μεσα σε ενα απλό magnum αναπνέει και αναπτύσσεται καλύτερα.

Αρα είναι πολύ καλύτερο να αγορασεις 2 magnum παρα 1 double magnum.
< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
rx8_drifter έγραψε:Tetix, χεις καμία πρόταση για να στοκαρουμε ελληνικά κόκκινα του 2019?

Επίσης ήταν καλή εσοδεία για τα γαλλικά?
Αγαπητε rx8_drifter,σε 2 μηνες κατεβαίνω Ελλάδα για το Οινοραμα,θα είστε οι πρώτοι που θα μάθετε εντυπώσεις από την καινούργια σοδειά του 2019,ελπίζω να πετυχω κανέναν στο Οινοραμα.

Για γαλλικά κρασιά μιλας γενικά ή εχεις κάποια συγκεκριμένη περιοχη;

< >
Άβαταρ μέλους
By georgetz
Tetix έγραψε:
georgetz έγραψε:
Έψαξα στο Σκλαβενίτη που βρέθηκα αποκλειστικά για Shyra αλλά δε βρήκα παρά μόνο αυτά τα δύο που πήρα.

Εικόνα

Εικόνα
Να προσπαθείτε να ανακαλυπτετε κρασιά απο μικρα οινοποιεια,τωρα Παυλίδη και Θεμα ή ας πούμε Λαζαρίδη ή Βιβλία Χωρα είναι οινοποιεια τα οποία την ποιότητα την έχουν ρίξει,ενδιαφέρονται περισσότερο για την μαζικη παραγωγή.

< >

Το Κτημα Κιτρους είναι μικρό οινοποιείο με βραβευμένη ποιότητα και ενδιαφέρουσες ποικιλίες.
Θα πρότεινα και την Μαλαγουζια (λευκο ξηρό) του αφου η περιοχή προσφέρεται όπως και το Idealista (Verdicchio) (λευκό ξηρό)

Το Κτημα Παυλίδη είναι μεγαλύτερο οινοποιείο, προφανώς, με πολύ καλά αποτελέσματα αφού το 2019 είναι που πήρε και τα περισσότερα βραβεία του μέχρι σήμερα, σε διεθνείς εκθέσεις.

Ο καθένας βέβαια έχει τις δικές του προτιμήσεις γιαυτό και είναι πρόταση και όχι δόγμα ή εντολή :lol:
Άβαταρ μέλους
By Tetix
georgetz έγραψε:
Tetix έγραψε:
georgetz έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

< >

Το Κτημα Κιτρους είναι μικρό οινοποιείο με βραβευμένη ποιότητα και ενδιαφέρουσες ποικιλίες.
Θα πρότεινα και την Μαλαγουζια (λευκο ξηρό) του αφου η περιοχή προσφέρεται όπως και το Idealista (Verdicchio) (λευκό ξηρό)

Το Κτημα Παυλίδη είναι μεγαλύτερο οινοποιείο, προφανώς, με πολύ καλά αποτελέσματα αφού το 2019 είναι που πήρε και τα περισσότερα βραβεία του μέχρι σήμερα, σε διεθνείς εκθέσεις.

Ο καθένας βέβαια έχει τις δικές του προτιμήσεις γιαυτό και είναι πρόταση και όχι δόγμα ή εντολή
Αγαπητε georgetz,

Ο καθένας φυσικά λεει τις απόψεις του καθαρά και βεβαια και τις εμπειρίες του απο καθε κρασι, το κτήμα Κιτρους λυπάμαι πολύ αλλα δεν το γνωρίζω, εχω μια ερώτηση να κάνω,με ολο το σεβασμό αλλα δεν βρίσκω λόγο,οπως λες κι εσυ είναι ενα μικρο οι οινοποιείο το οποίο θέλει να ανοίξει τα "φτερα" του και να κάνει τα "πειραματα" του,γιατί να μπει στη διαδικασία να παραγει Verdicchio;
Το οποίο Verdicchio για όσους δεν γνωρίζετε, είναι ενα ελαφρύ κρασι το οποίο παράγεται σε καποιες περιοχές της Ιταλίας και δεν είναι κρασι απο το οποίο μπορεις να αποκομισεις "ουσία".
Το Trebbiano di Lugana ή για πολλούς Lugana έχει πάνω κάτω ίδιο dna με το Verdicchio.
Απλά κολλάω με αυτή τη ποικιλία και άθελά μου, συγνωμη κιολας γίνομαι κακός γιατί είναι μια ποικιλία, εδω στο εξωτερικό όπου είναι extremely mass production.
Πλέον σπανια βρίσκεις ποιοτικό Lugana,γι αυτό και δεν το βρίσκω καν ενδιαφέρον να ασχοληθώ με το
Verdicchio του οινοποιείου Κιτρο όσο με τη Μαλαγουζια του.

Με αλλα λογια οι οινοπαραγωγοι οι οποίοι στην Ελλάδα ασχολούνται π.χ. με Verdicchio,με Sangiovese, με Tempranillo και αλλες ξενοφερτες ποικιλίες,μου περνάν ( Όχι πάντα) παντελώς αδιάφοροι.

Τώρα για το θεμα Παυλίδη δεν θα κατσω να ασχοληθώ,γιατί οπως εχω πει, τα μεγάλα οινοποιεία που πλέον σκέφτονται περισσότερο την τσέπη τους παρα την ποιοτητα τους δεν αξίζουν.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
Tetix έγραψε:......σε 2 μηνες κατεβαίνω Ελλάδα για το Οινοραμα,......,ελπίζω να πετυχω κανέναν στο Οινοραμα.

Μόνο και μόνο για να γνωρίσω ένα πρόσωπο που, με την κατανοητή αλλά και ευγενική γραφή του, αναλώνεται σε ένα μικρο φόρουμ προσπαθώντας να ενημερώσει για ένα εξειδικευμένο θέμα τα μέλη που θέλουν να μάθουν, προσωπικά θα κάνω κάθε προσπάθεια να έρθω για να τα πούμε -έστω και για λίγο- απο κοντά.
Ειδικά αν η έκθεση είναι και πάλι στο Ζάππειο, θεώρησέ το δεδομένο.
Καλή συνέχεια ! :s_howdy