- 10 Ιαν 2020, 02:59
georgetz έγραψε:Tetix έγραψε:georgetz έγραψε:KiloMeater έγραψε:Θέμα: ελληνικά Shyra
Έψαξα στο Σκλαβενίτη που βρέθηκα αποκλειστικά για Shyra αλλά δε βρήκα παρά μόνο αυτά τα δύο που πήρα.
Υπάρχουν άλλες προτάσεις, σε ελληνικά shyra πάντα;
Kitrus για Syrah ραφιναρισμενο

Κτημα Παυλιδη, Emphasis για λίγο πιο αψυ χαρακτήρα

Να προσπαθείτε να ανακαλυπτετε κρασιά απο μικρα οινοποιεια,τωρα Παυλίδη και Θεμα ή ας πούμε Λαζαρίδη ή Βιβλία Χωρα είναι οινοποιεια τα οποία την ποιότητα την έχουν ρίξει,ενδιαφέρονται περισσότερο για την μαζικη παραγωγή.
< >
Το Κτημα Κιτρους είναι μικρό οινοποιείο με βραβευμένη ποιότητα και ενδιαφέρουσες ποικιλίες.
Θα πρότεινα και την Μαλαγουζια (λευκο ξηρό) του αφου η περιοχή προσφέρεται όπως και το Idealista (Verdicchio) (λευκό ξηρό)
Το Κτημα Παυλίδη είναι μεγαλύτερο οινοποιείο, προφανώς, με πολύ καλά αποτελέσματα αφού το 2019 είναι που πήρε και τα περισσότερα βραβεία του μέχρι σήμερα, σε διεθνείς εκθέσεις.
Ο καθένας βέβαια έχει τις δικές του προτιμήσεις γιαυτό και είναι πρόταση και όχι δόγμα ή εντολή 
Αγαπητε georgetz,
Ο καθένας φυσικά λεει τις απόψεις του καθαρά και βεβαια και τις εμπειρίες του απο καθε κρασι, το κτήμα Κιτρους λυπάμαι πολύ αλλα δεν το γνωρίζω, εχω μια ερώτηση να κάνω,με ολο το σεβασμό αλλα δεν βρίσκω λόγο,οπως λες κι εσυ είναι ενα μικρο οι οινοποιείο το οποίο θέλει να ανοίξει τα "φτερα" του και να κάνει τα "πειραματα" του,γιατί να μπει στη διαδικασία να παραγει Verdicchio;
Το οποίο Verdicchio για όσους δεν γνωρίζετε, είναι ενα ελαφρύ κρασι το οποίο παράγεται σε καποιες περιοχές της Ιταλίας και δεν είναι κρασι απο το οποίο μπορεις να αποκομισεις "ουσία".
Το Trebbiano di Lugana ή για πολλούς Lugana έχει πάνω κάτω ίδιο dna με το Verdicchio.
Απλά κολλάω με αυτή τη ποικιλία και άθελά μου, συγνωμη κιολας γίνομαι κακός γιατί είναι μια ποικιλία, εδω στο εξωτερικό όπου είναι extremely mass production.
Πλέον σπανια βρίσκεις ποιοτικό Lugana,γι αυτό και δεν το βρίσκω καν ενδιαφέρον να ασχοληθώ με το
Verdicchio του οινοποιείου Κιτρο όσο με τη Μαλαγουζια του.
Με αλλα λογια οι οινοπαραγωγοι οι οποίοι στην Ελλάδα ασχολούνται π.χ. με Verdicchio,με Sangiovese, με Tempranillo και αλλες ξενοφερτες ποικιλίες,μου περνάν ( Όχι πάντα) παντελώς αδιάφοροι.
Τώρα για το θεμα Παυλίδη δεν θα κατσω να ασχοληθώ,γιατί οπως εχω πει, τα μεγάλα οινοποιεία που πλέον σκέφτονται περισσότερο την τσέπη τους παρα την ποιοτητα τους δεν αξίζουν.
< >