Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#621334 Η απαντηση μου ειναι σαφης και θεωρω λογικη. Η τυχη παιζει μεγαλυτερο ρολο στο Ντακαρ απο οτι στην πιστα και προσωπικα με χαλαει ΠΟΛΥ αυτο (οπως με χαλαει και ο ολος αγωνας για τους λογους που εξηγησα νωριτερα). Αν εσενα δε σε χαλαει, δικαιωμα σου. Ή αν δεν πιστευεις καν οτι η τυχη παιζει μεγαλυτερο ρολο στο συγκεκριμενο αγωνα, παλι δικαιωμα σου.

Δε μειωσα καμια απο τις χερουκλες που εχουν διαπρεψει στο παρελθον. Αλλα αφου διαστρεβλωσες τα λεγομενα μου για να με πειραξεις, θα σε πειραξω κι εγω απο τη μερια μου. Με τη διαφορα οτι τα παρακατω που θα πω δεν αποτελουν διαστρεβλωση της πραγματικοτητας :s_wink

Anonymous Founder έγραψε:Το Ντακάρ τώρα έγινε αγώνας που παίζει ρόλο η τύχη; Άρα φαντάζομαι ο Στεφάν Πετερανσέλ, είναι πιο τυχερός και από τον Γκαστόνε Ντακ! :lol:

Πιο τυχερος κι απο τον Γκαστονε Ντακ ειναι ο Φεττελακος σου (ο οποιος btw ΝΟΜΙΖΕΣ οτι ειναι TOP μεχρι πριν λιγους μηνες) επειδη του εκανε ο Newey δωρο 4 κουπες και ολοι οι "σχετικοι" ανα την υφηλιο τον κανανε θεο :lol:

Και δεν ειναι μονο οι 4 κουπες που εχει να δειχνει στα παιδια του... Μετα καταφερε να κοροιδεψει τη Ferrari και να του δωσει ενα καραβι λεφτα επειδη οπως παντα η Ιταλικη ομαδα οφειλει να εχει τον "καλυτερο". Σα να επιασε το Τζοκερ ο ιδιος ανθρωπος 2 φορες ενα πραμα. Γατακι ο Γκαστονε μπροστα στο Φεττελακο (σου) :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
mirage έγραψε:Εντάξει ο καθένας έχει τα θέματα του οπως πχ να ασχολείται με καποιο motorsport επειδη τρέχει ο Χ οδηγός που υποστηρίζει.

Χωρις πλακα, συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ :s_yes

Παρακαλω να γραφτει στα πρακτικα οτι η μονη ενημερωση που εχω για το Ντακαρ, ειναι οσα ποσταραρισαν μερικοι χρηστες στο petrolheads. Ουτε μια φορα δεν ανοιξα sites να δω τι κανει ο Ισπανος!
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
George_Prix έγραψε:Η απαντηση μου ειναι σαφης και θεωρω λογικη. Η τυχη παιζει μεγαλυτερο ρολο στο Ντακαρ απο οτι στην πιστα και προσωπικα με χαλαει ΠΟΛΥ αυτο (οπως με χαλαει και ο ολος αγωνας για τους λογους που εξηγησα νωριτερα). Αν εσενα δε σε χαλαει, δικαιωμα σου. Ή αν δεν πιστευεις καν οτι η τυχη παιζει μεγαλυτερο ρολο στο συγκεκριμενο αγωνα, παλι δικαιωμα σου.

Δε μειωσα καμια απο τις χερουκλες που εχουν διαπρεψει στο παρελθον. Αλλα αφου διαστρεβλωσες τα λεγομενα μου για να με πειραξεις, θα σε πειραξω κι εγω απο τη μερια μου. Με τη διαφορα οτι τα παρακατω που θα πω δεν αποτελουν διαστρεβλωση της πραγματικοτητας :s_wink

Anonymous Founder έγραψε:Το Ντακάρ τώρα έγινε αγώνας που παίζει ρόλο η τύχη; Άρα φαντάζομαι ο Στεφάν Πετερανσέλ, είναι πιο τυχερός και από τον Γκαστόνε Ντακ! :lol:

Πιο τυχερος κι απο τον Γκαστονε Ντακ ειναι ο Φεττελακος σου (ο οποιος btw ΝΟΜΙΖΕΣ οτι ειναι TOP μεχρι πριν λιγους μηνες) επειδη του εκανε ο Newey δωρο 4 κουπες και ολοι οι "σχετικοι" ανα την υφηλιο τον κανανε θεο :lol:

Και δεν ειναι μονο οι 4 κουπες που εχει να δειχνει στα παιδια του... Μετα καταφερε να κοροιδεψει τη Ferrari και να του δωσει ενα καραβι λεφτα επειδη οπως παντα η Ιταλικη ομαδα οφειλει να εχει τον "καλυτερο". Σα να επιασε το Τζοκερ ο ιδιος ανθρωπος 2 φορες ενα πραμα. Γατακι ο Γκαστονε μπροστα στο Φεττελακο (σου) :rtfm:

Μια διόρθωση: δεν άλλαξε η άποψή μου για τον Vettel. Προφανώς και είναι κορυφαίος πιλότος. Η άποψη που μπορείς να έχεις εσύ ή οποιοσδήποτε για τον οποιονδήποτε, δεν αλλάζει την αξία του.
:s_wink
Γενικώς, δεν υποστηρίζω οδηγούς, υπάρχουν οδηγοί που συμπαθώ και που δεν συμπαθώ. Μέχρις εκεί.
Δεν μπαίνω καν στην κουβέντα επίσης. Ο Alonso παραδόξως μου ήταν/είναι πάντα πολύ συμπαθής. Τον θεωρώ εξαιρετικό μέσα στην πίστα, αλλά καταστροφή εκτός αυτής (για τον εαυτό του πάνω απ' όλα).
Για να είμαστε και εντός τόπικ.
Α, και προφανώς και έχεις απόλυτο άδικο για το Ντακάρ και για την τύχη. Αλλά μιας και δεν σε ενδιαφέρει ο αγώνας, δεν χρειάζεται να μπούμε και σε κάποια ιδιαίτερη ανάλυση.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Geo f1 έγραψε:Θαυμαζω που αντι να ναι καπου καί να ξοδευει τα εκατομμύρια που εχει, συλλεγει εμπειριες σε κατι τοσο δυσκολο. Χωρις να το παιζει ντιβα.

.

Φαντασου τωρα ποσος θαυμασμος αξιζει σε καποιον που και πρωταγωνιστει και δεν το παιζει ντιβα στα 41 του και ας "φοραει" το 46 :shifty:

Μια χαρα περναει ο Ναντο. Μαζευει εμπειριες σε αγνωστα τεραιν εκει που δεν μετραει η ταχυτητα οσο η πλοηγηση και το διαβασμα του δρομου για να μην σπασει το αυτοκινητο στον κορυφαιο θεσμο ραλλυ ( για εμενα ε; ) και ας μην του ταιριαζει
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#621348 σημερα τα πηγε πολυ καλα.

https://gaps.dakar.com/2020/dakar/aso/ukie
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#621349 Σήμερα ήταν μέρα που μετρούσε το ταλέντο, η ψυχή και η ικανότητα μάλλον.
Πέρα από την πλάκα, μια χαρά τα πάει ο Νάντο.

EDIT: Δεν είναι το κατάλληλο θέμα για κουβέντα, αλλά μιας και μιλάμε για Ντακάρ και πρόσωπα, έχει πολύ ενδιαφέρον και το εθνικό κομμάτι: ο αγώνας γίνεται αυτή τη φορά στην Σαουδική Αραβία, που ως γνωστόν δεν τα πάει και πολύ καλά με τους γείτονές της: είναι σε πόλεμο με την Υεμένη και σε αντιπαλότητα (εμπάργκο) με το Κατάρ.
Ποιος είναι δεύτερος στην γενική; Ο NASSER AL-ATTIYAH, κάτι σαν... εθνικός ήρωας (και ολυμπιονίκης) για το Κατάρ και νικητής του αγώνα (όταν γινόταν στην Ν. Αμερική).
Ποιος είναι 4ος; Ο YAZEED AL RAJHI, Σαουδάραβας και από τα φαβορί του αγώνα.

:s_roses
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 3
Νίκος Παππάς έγραψε:Φαντασου τωρα ποσος θαυμασμος αξιζει σε καποιον που και πρωταγωνιστει και δεν το παιζει ντιβα στα 41 του και ας "φοραει" το 46 :shifty:

Μια χαρα περναει ο Ναντο. Μαζευει εμπειριες σε αγνωστα τεραιν εκει που δεν μετραει η ταχυτητα οσο η πλοηγηση και το διαβασμα του δρομου για να μην σπασει το αυτοκινητο στον κορυφαιο θεσμο ραλλυ ( για εμενα ε; ) και ας μην του ταιριαζει

Δεν νομιζω το παραδειγμα σου να ειναι ευστοχο.
Δεδομενα.
Ο Αλονσο πριν αποχωρησει ηταν σε μια ομαδα που δεν πηγαινε για νικη και φυσικα δεν νικησε.
Ο Ισπανος πηρε τα μεγιστα εκανε 21-0 τον τιμ μειτ του και μας αφησε.

Ο Ροσσι ειχε μηχανη που ειχε δυνατοτητα για νικες. Ποσες πηρε ? Καμια. Ποσες ο Τιμ μειτ του? 2.
Οποτε λοιπον δεν εχουμε κανεναν πρωταγωνιστη Ροσσι τον τελευταιο καιρο.

Και φυσικα ο Αλονσο κανει ολα αυτα εκτος του τομεα του που ειναι η Φ1.
Ο Ροσσι απλα στερει την θεση του εργοστασιακου οδηγου στον Κουαρταραρο.
Αν μας αφηνε και αυτος και εκανε την καυλα του σε ραλλυ μοτο κρος και δεν ξερω και γω που αλλου ναι θα ειχε βαση το παραδειγμα σου.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Anonymous Founder έγραψε:...Ο Alonso παραδόξως μου ήταν/είναι πάντα πολύ συμπαθής. Τον θεωρώ εξαιρετικό μέσα στην πίστα, αλλά καταστροφή εκτός αυτής (για τον εαυτό του πάνω απ' όλα)...

Ακριβως την ιδια αποψη με σενα εχω για τον Ισπανο :s_yes

Geo f1 έγραψε:...Ο Ισπανος πηρε τα μεγιστα εκανε 21-0 τον τιμ μειτ του και μας αφησε...

Επειδη ολοι ειναι ετοιμοι να με πυροβολησουν, μολις σκεφτηκα ενα ακομα παραδειγμα οσον αφορα την "τυχη" του Ντακαρ που ανεφερα νωριτερα... Αν αυτοι οι δυο οδηγοι τρεχανε 21 Ντακαρ με το ιδιο οχημα, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ειχαμε σκορ 21-0 επειδη καμποσες χρονιες δε θα καταφερνε καν να τερματισει ο Alonso ή θα εχανε απιστευτο χρονο απο μια βλαβη (οχι επειδη ειναι χειροτερος αλλα επειδη ετσι ειναι ο συγκεκριμενος αγωνας). Σαν λατρης της οριακης/απολυτης οδηγησης που ειμαι, αυτος ο αγωνας δε με καλυπτει. ΑΠΟΛΥΤΑ σεβαστο να αρεσει σε καποιους αλλους :s_smile

Ακομα και στο Ντακαρ που δε μου αρεσει ο αγωνας, ΘΕΛΩ να παει καλα φυσικα. Και λογικοτατα οι περισσοτεροι εδω μεσα θελουν να πατωσει, οπως θα ηθελα κι εγω αν ετρεχαν οι οδηγοι της Ferrari ακομα και σε αγωνες με τηλεκατευθυνομενα αμαξακια! Αλλα ειλικρινα δε θα χαλαστω πολυ οτι και να γινει. Το μονο που θα με χαλασει, ειναι ενα πραγμα... Αν δεν τηρησει την υποσχεση του:
...More or less I expected this rhythm . I know I have more in my pocket, but it is not the time to take it out. If we arrive with the car in perfect condition for that week, we will try to throw a little more...

Εγω θελω αν πανε καλα τα πραγματα και δεν εκαταλειψει... Αν του κατσει μια ειδικη που δεν εχει κανεναν μπροστα του ωστε να οδηγει μεσα σε ενα συννεφο απο σκονη... Αν κρινει οτι "το εμαθα το μαθημα στην ερημο"... Να απασφαλισει και να ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ. Ειλικρινα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το Ντακαρ και δεν ξερω αν μερικες μερες αγωνα ειναι αρκετες για να το "μαθει" ενας καλος οδηγος, αλλα αυτο περιμενω για να με φτιαξει ο Ισπανος. Ουτε νικη ουτε τιποτα.

Κι ενα τελευταιο, αφου ειμαστε και στο σωστο τοπικο ειναι απο τις φορες που μιλαω για τον Ισπανο και δεν ειμαι off topic :lol:

Και με το Indy που επισης θεωρω δευτερατζα σε σχεση με την F1, δεν πωρωθηκα πολυ. Αλλα επειδη και σαν αγωνας μου αρεσει περισσοτερο απο την ερημο και υπηρχε η δυνατοτητα να το δω live, καθησα και ειδα τον Ισπανο να κανει πλακιτσα στα Αμερικανακια... Τον εβλεπα στην αρχη του αγωνα που ειχε μπει χαλαρα/αναγνωριστικα και ειχα ξενερωσει. ΗΞΕΡΑ οτι τους εχει οδηγικα κι εκανε γυρω-γυρω ολοι. Ελεγα "τι κανει ο μαλακας ρεεεε...". Μετα απο λιγο αποδειχτηκε οτι ο μονος μαλακας ημουνα εγω. Την πρωτη στιγμη που περασε απο το μυαλο του Ισπανου να βγαλει αυτο το εξτραδακι που εκρυβε στην τσεπη του, νομιζες οτι τρεχει μονος του μεσα στην πιστα.

Ιδιο feeling στη Daytona. Τι να κατσεις να δεις τη μπουρδα τους 24 ωρες (ασε που εγω εκατσα :s_tongue )... Βλεπεις λιγους γυρους κοντρα Alonso/Castroneves (ναι για αυτον τον πολυνικη μιλαω) και φτανουν για να γελας τα επομενα σου χρονια με τη χαοτικη διαφορα ταλεντου...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:Εγω θελω αν πανε καλα τα πραγματα και δεν εκαταλειψει... Αν του κατσει μια ειδικη που δεν εχει κανεναν μπροστα του ωστε να οδηγει μεσα σε ενα συννεφο απο σκονη... Αν κρινει οτι "το εμαθα το μαθημα στην ερημο"... Να απασφαλισει και να ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ. Ειλικρινα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το Ντακαρ και δεν ξερω αν μερικες μερες αγωνα ειναι αρκετες για να το "μαθει" ενας καλος οδηγος, αλλα αυτο περιμενω για να με φτιαξει ο Ισπανος. Ουτε νικη ουτε τιποτα.

.

οταν ξεκινας πρωτος,εχεις αλλα θεματα με την πλοηγηση.Εκει δεν ακολουθεις ροδιες αλλων,αλλα χαραζεις πορεια μονος σου.
Και αυτο δεν ειναι ευκολο,ουτε οδηγικα ,ειναι και επικινδυνο να φερεις καμια 20αρια τουμπες με 200 χλμ στο πουθενα.
Δεν μαθαινεται το Ντακαρ ετσι ευκολα,μετραει πολυ η εμπειρια για να διαβαζεις το δρομο σε ερημο,χωρις ουσιαστικα δρομο κλπ.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:Εγω θελω αν πανε καλα τα πραγματα και δεν εκαταλειψει... Αν του κατσει μια ειδικη που δεν εχει κανεναν μπροστα του ωστε να οδηγει μεσα σε ενα συννεφο απο σκονη... Αν κρινει οτι "το εμαθα το μαθημα στην ερημο"... Να απασφαλισει και να ΒΓΑΛΕΙ ΜΑΤΙΑ. Ειλικρινα δεν εχω ασχοληθει καθολου με το Ντακαρ και δεν ξερω αν μερικες μερες αγωνα ειναι αρκετες για να το "μαθει" ενας καλος οδηγος, αλλα αυτο περιμενω για να με φτιαξει ο Ισπανος. Ουτε νικη ουτε τιποτα.

.

οταν ξεκινας πρωτος,εχεις αλλα θεματα με την πλοηγηση.Εκει δεν ακολουθεις ροδιες αλλων,αλλα χαραζεις πορεια μονος σου.
Και αυτο δεν ειναι ευκολο,ουτε οδηγικα ,ειναι και επικινδυνο να φερεις καμια 20αρια τουμπες με 200 χλμ στο πουθενα.
Δεν μαθαινεται το Ντακαρ ετσι ευκολα,μετραει πολυ η εμπειρια για να διαβαζεις το δρομο σε ερημο,χωρις ουσιαστικα δρομο κλπ.

Οποτε πρεπει να κραταω μικρο καλαθι οσον αφορα το να κανει κατι "ξεχωριστο" ο Ναντο :lol:
Άβαταρ μέλους
By TheBull
George_Prix έγραψε:
dimviii έγραψε:

.

Οποτε πρεπει να κραταω μικρο καλαθι οσον αφορα το να κανει κατι "ξεχωριστο" ο Ναντο :lol:

Είμαι εντελώς αδαής για τα εκτός πίστας αλλά αν οι βροχερές ή μεταβλητές συνθήκες στην πίστα σε έναν αγώνα F1 μπορούν να δώσουν μια κατά προσέγγιση εικόνα... Ο Ισπανός δεν θυμάμαι να διέπρεπε εκεί.
Εξαίρεση το Nurburgring του 2007 στην εξαιρετική στην βροχή εκείνη την χρονιά McLaren.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
TheBull έγραψε:
George_Prix έγραψε:
dimviii έγραψε:

.

Είμαι εντελώς αδαής για τα εκτός πίστας αλλά αν οι βροχερές ή μεταβλητές συνθήκες στην πίστα σε έναν αγώνα F1 μπορούν να δώσουν μια κατά προσέγγιση εικόνα... Ο Ισπανός δεν θυμάμαι να διέπρεπε εκεί.
Εξαίρεση το Nurburgring του 2007 στην εξαιρετική στην βροχή εκείνη την χρονιά McLaren.

Τα εχω πει πολλες φορες... Ο Ισπανος ΔΕΝ ειναι ο καλυτερος στη βροχη. ΔΕΝ ειναι ο καλυτερος στον 1 γυρο. ΔΕΝ ειναι ο οικονομικοτερος στα λαστιχα. ΔΕΝ ειναι ο καλυτερος στις προσπερασεις. ΔΕΝ ειναι ο πιο αλανθαστος οδηγος που υπηρξε. Αλλα κατα την αποψη μου, ειναι ο πιο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ οδηγος.

Την πιο τελεια περιγραφη της σκεψης μου την ειχε κανει ο Andrea Stella (btw μηχανικαρα) που δουλεψε για χρονια και με τους 2 κορυφαιους.
- Ο Schumacher ηταν ενα αστερι. Με μερικα κορυφαια χαρακτηριστικα και μερικα κουσουρια.
- Ο Alonso ηταν ο τελειος κυκλος. Απο αρκετα εως πολυ καλος σε ΟΛΑ.

Και δεν εκανε μονο ενα καλο βροχινο αγωνα. Εκανε πολλους. 2 χαρακτηριστηκα υγρα δωρακια απο τον Ισπανο:

1) https://www.youtube.com/watch?v=-G08jFSLWGg

Senna’s first lap at Donington was amazing and, being a chapter in the Senna-Prost rivalry, it will always be remembered.
But Alonso’s breathtaking display on the first lap of the Hungaroring was, for me, even better.

https://www.racefans.net/2006/08/14/thr ... irst-laps/

2) Κατι ασχετο με F1 που επισης δε χορταινω να βλεπω. Με μοναδικη "αναρτηση" την οση ελαστικοτητα εχει το σασι, χωρις διαφορικο και ηλεκτρονικα συστηματα, χωρις αεροτομες να το σπρωχνουν προς το εδαφος. Με οση προσφυση μπορει να δωσει ενα λαστιχο πανω σε μια λιμνη:

https://www.dailymotion.com/video/x1zut9q
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#621541 Να μιλάμε για τύχη σε έναν αγώνα που κάποιος κέρδισε 7 φορές με αυτοκίνητο και 6 με μηχανή. Κέρδισε στην Αφρική, κέρδισε στη Ν.Αμερική. Άλλος έχει 10 πόντιουμ, άλλος νίκες συνεχόμενες σε διαφορετικές κάθε χρόνο διαδρομές και ειδικές. Ελπίζω να καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για αστειότητες. Δηλαδή κάθε χρόνο είναι οι ίδιοι οι τυχεροί; Φοβερό!