Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
g8777 έγραψε:Μπορείς να το καλέσεις. Όπως και εγώ για όσους έχουν τορρεντ client στο PC τους / στριμαρουν αθλητικά / πετάνε κροτίδες / φοράνε μαϊμού ρούχα. Εκτός και αν έχουμε κάποιον Ασπιλο αναμεσα μας, καταλαβαίνεις ότι η πρακτική αυτή όχι απλά είναι ατελέσφορη αλλά καλλιεργεί την κουλτούρα του μαυροκουκουλακη. Θα μου πεις βέβαια ότι δεν είναι έτσι, ο σπόρος θέλει και το κατάλληλο χώμα. Και θα έχεις δίκιο.

Ξεχνάς ,για πολλοστή φορά,ίσως βολικά ότι όλα αυτά που αναφέρεις δεν σε επηρεάζουν άμεσα ,και μάλιστα την υγεία σου,όπως το να καπνίζει κάποιος στο διπλανό τραπέζι.
Κατα τα λοιπά οι εταιρείες που τους αντιγράφουν τα ρούχα πχ ,μια χαρά βάζουν δικηγόρους και κάνουν καταγγελίες,προφανώς γιατί έχουν έννομο συμφέρον.Έτσι και εγώ μπορώ να καταγγείλω κάποιον που βλάπτει την υγεία μου άμεσα.
Τελείως άστοχοι παραλληλισμοί....
Άβαταρ μέλους
By g8777
Scotch έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Τετραψηφιοι παντου και για τα παντα φιλε

Έτσι :iconcool:
Εγώ δεν είμαι σίγουρος για κάτι. Όσοι κατηγορούν για ρουφιανιά το κάνουν λόγω ιδεολογίας ή απλά έχουν χεσμένη τη φωλίτσα τους; :shifty:

Η αλήθεια είναι ότι στριμαρω ΑΕΚ αρκετά συχνά. Δόξα τω θεώ δεν υπάρχει 4ψηφιο για αυτό- ακόμα.

:oops:
Άβαταρ μέλους
By italakias
red_monster έγραψε:
markvag έγραψε:Είναι μία πολύ λεπτή γραμμή αυτή που χωρίζει το ρουφιανιλίκι από τη σωστή συμπεριφορά. Κι εγώ το θεωρώ τραβηγμένο το να θεωρούμε ρουφιανιλίκι την κλήση της αστυνομίας για κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους, δεδομένου του ότι αυτή η πράξη (το κάπνισμα) έχει αρνητικές συνέπειες σε όλους τους υπόλοιπους. Αν ήταν κάτι που επηρέαζε μόνο αυτόν που το κάνει, προσωπικά στα @@ μου, αλλά το κάπνισμα, όπως πχ το παρκάρισμα σε ράμπα αναπήρων, επηρεάζει και τρίτους, που συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν.

Ναι, είναι δουλειά του κράτους να το ελέγξει, αλλά δεν γίνεται το κράτος να είναι παντού. Αν υπήρχε ένας αστυνομικός σε κάθε καφετέρια και ταβέρνα νομίζω πως δεν θα μας άρεσε... Αντίστοιχα, είναι δουλειά του κράτους να ελέγχει το παράνομο παρκάρισμα, αλλά πολύ άνετα παίρνω τηλέφωνο την τροχαία για τον παπάρα που έχει πετάξει το ρημάδι του στη μέση του δρόμου και έχει φύγει, κλείνοντας 10 αυτοκίνητα...

Απλά είχαμε συνηθίσει να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί μια ζωή ακούγαμε τη μικρή μειοψηφία του ιταλάκια (και κάθε ιταλάκια) που θεωρεί δικαίωμά του να χέζει (μεταφορικά, κάποιες φορές και κυριολεκτικά) στο χωράφι του γείτονα και κανένας να μην τον πειράζει. Και αφήναμε αυτή τη μικρή μειοψηφία φωνακλάδων να κάνει κουμάντο. Τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στην πολιτική μας ζωή. Δυστυχώς, πολιτικά, οι ίδιοι φωνακλάδες παπαρολόγοι κάνουν κουμάντο, ας κάνουμε τουλάχιστον ένα κλικ καλύτερη την καθημερινότητά μας. Και όποιος συνεχίζει να θέλει να καπνίσει, να το κάνει ελεύθερα, αρκεί να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους που δεν θέλουν καρκίνο στα πνευμόνια τους.

Και καιρός είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτή την κωλοχώρα να μάθουμε να σεβόμαστε στοιχειωδώς τον διπλανό μας, χωρίς να μας το επιβάλλει ένας αστυνόμος με το μπλοκάκι.

+1

PHISIKI ANAGH
Άβαταρ μέλους
By elteo
italakias έγραψε:
red_monster έγραψε:
markvag έγραψε:Είναι μία πολύ λεπτή γραμμή αυτή που χωρίζει το ρουφιανιλίκι από τη σωστή συμπεριφορά. Κι εγώ το θεωρώ τραβηγμένο το να θεωρούμε ρουφιανιλίκι την κλήση της αστυνομίας για κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους, δεδομένου του ότι αυτή η πράξη (το κάπνισμα) έχει αρνητικές συνέπειες σε όλους τους υπόλοιπους. Αν ήταν κάτι που επηρέαζε μόνο αυτόν που το κάνει, προσωπικά στα @@ μου, αλλά το κάπνισμα, όπως πχ το παρκάρισμα σε ράμπα αναπήρων, επηρεάζει και τρίτους, που συχνά δεν έχουν τη δυνατότητα να αντιδράσουν.

Ναι, είναι δουλειά του κράτους να το ελέγξει, αλλά δεν γίνεται το κράτος να είναι παντού. Αν υπήρχε ένας αστυνομικός σε κάθε καφετέρια και ταβέρνα νομίζω πως δεν θα μας άρεσε... Αντίστοιχα, είναι δουλειά του κράτους να ελέγχει το παράνομο παρκάρισμα, αλλά πολύ άνετα παίρνω τηλέφωνο την τροχαία για τον παπάρα που έχει πετάξει το ρημάδι του στη μέση του δρόμου και έχει φύγει, κλείνοντας 10 αυτοκίνητα...

Απλά είχαμε συνηθίσει να είναι διαφορετικά τα πράγματα, γιατί μια ζωή ακούγαμε τη μικρή μειοψηφία του ιταλάκια (και κάθε ιταλάκια) που θεωρεί δικαίωμά του να χέζει (μεταφορικά, κάποιες φορές και κυριολεκτικά) στο χωράφι του γείτονα και κανένας να μην τον πειράζει. Και αφήναμε αυτή τη μικρή μειοψηφία φωνακλάδων να κάνει κουμάντο. Τόσο στην καθημερινότητά μας, όσο και στην πολιτική μας ζωή. Δυστυχώς, πολιτικά, οι ίδιοι φωνακλάδες παπαρολόγοι κάνουν κουμάντο, ας κάνουμε τουλάχιστον ένα κλικ καλύτερη την καθημερινότητά μας. Και όποιος συνεχίζει να θέλει να καπνίσει, να το κάνει ελεύθερα, αρκεί να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους που δεν θέλουν καρκίνο στα πνευμόνια τους.

Και καιρός είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε αυτή την κωλοχώρα να μάθουμε να σεβόμαστε στοιχειωδώς τον διπλανό μας, χωρίς να μας το επιβάλλει ένας αστυνόμος με το μπλοκάκι.

+1

PHISIKI ANAGH

Σκύλος είσαι;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
g8777 έγραψε:
Scotch έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Τετραψηφιοι παντου και για τα παντα φιλε

Έτσι :iconcool:
Εγώ δεν είμαι σίγουρος για κάτι. Όσοι κατηγορούν για ρουφιανιά το κάνουν λόγω ιδεολογίας ή απλά έχουν χεσμένη τη φωλίτσα τους; :shifty:

Η αλήθεια είναι ότι στριμαρω ΑΕΚ αρκετά συχνά. Δόξα τω θεώ δεν υπάρχει 4ψηφιο για αυτό- ακόμα.
:oops:

Πλερώνουμε Nova κανονικά κύριος. Ξαναπροσπάθησε :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#620418 Για να είμαι ειλικρινής δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα οι καπνιστές. Έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι είναι κότες λυρατες και μόλις τους κανείς λίγο πιο έντονη παρατήρηση το σβήνουν. ( να σκεφτούν από μόνοι τους ότι ενοχλούν χλωμό έως κάτασπρο )

Αυτό που με ενοχλεί πραγματικά είναι οι υπέρογκες εισφορές μου που θα καταλήξουν στο κουραρισμα κάποιου αμετανόητου καπνιστή έναντι κάποιου που πραγματάκια το έχει ανάγκη.
Άβαταρ μέλους
By Serf
red_monster έγραψε:έναντι κάποιου που πραγματάκια το έχει ανάγκη.

Με αυτό αναφέρεσαι σε ποιον; Τον αδιόρθωτο γλυκατζη που θα νοσήσει από διαβήτη τύπου II; Τον φανατικό του 5*5 που θα πάθει ρήξη χιαστου; Τον δύτη που θα πάθει τη νόσο των δυτών; Όλοι αυτοί κάνουν κάτι που τους ευχαριστεί με γνώση των ενδεχομενων κινδύνων!! Μόνη διαφορά ότι επηρεάζουν μόνο τη δική τους υγεία. Διαφορετικά θα έπρεπε να πληρώνουμε για θεραπεία μόνο κληρονομικών - εκ γενετής ασθενειών...

< >
Άβαταρ μέλους
By italakias
#620423 Ναι αλλα αμα το δεις διαφορετικα ,εμεις οι καπνιστες με τον προωρο θανατο μας,συμβαλουμε στην ελαφρυνση του ασφαλιστικου ωστε ο καθε μη καπνιστης και λατρης της υγιεινης ζωης δημοσιουπαλληλακος ,να μπορει να απολσμβανει μια καλη ζωη μεσω των απολαβων αλλων.
Οχι,προτιμω να πεθανω νεος και με αξιοπρεπεια ,παρα να ζησω αναξιοπρεπης σαν προικοθηρας.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.

Το ονειρο μου ειναι να αναψω το τελευταιο μου πουρο πανω στο φεγγαρι και ο g8777 λιγο πιο περα να παιζει με το βιολι του τον υμνο της ΑΕΚ.
Ζητω η Ωρα για σπορ.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#620434 και μετά έχεις τον Μικρούτσικο που πολέμησε λένε γενναία και λυσσαλέα τον καρκίνο ..... με την πίπα στο στόμα .
αντί να κόψει την πίσσα όσο ήταν νωρίς, πάλεψε με τον καρκίνο . Δε βγάζει νόημα.
Εικόνα