Επίσης έψαξα και στο forum των citroenάκηδων για να δω τυχόν προβλήματα της υδροπνευματικής από ακινησία, δεν βρήκα κάτι...μήπως γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω επ'αυτού ? (αν δηλαδή έχουμε θέματα με την ανάρτηση αν το αυτοκίνητο κάθεται για μέρες ή βδομάδες)
Όποιο και αν επιλέξω, θα το οδηγήσω, δεν έχω εμπειρία με C5 και 159, μόνο κάτι ψιλά με Insignia, οπότε το θεωρώ αναγκαίο έτσι και αλλιώς....
Dimsabas έγραψε:Αν είχα μόνο 200-300 ευρώ επιπλέον, δε θα αγόραζα τέτοιο αμάξι. Θα προτιμούσα να κινηθώ 1-2-3 χιλιάρικα χαμηλότερα για τον φόβο των Ιουδαίων. Να σκάσει το παραμικρό και να κλαίγομαι σε γνωστούς και συγγενείς για έκτακτη βοήθεια...
Δεν είναι ότι δεν έχω, απλά δεν θέλω να διαθέσω παραπάνω λεφτά (για διαφόρους λόγους). Αν τύχει το οτιδήποτε έκτακτο, μια χαρά μπορώ να το αντιμετωπίσω. Απλά δεν θέλω να δώσω περισσότερα, βάζω από μόνος μου οικονομικό όριο (και γιατί βλέπω ότι και σε αυτά τα λεφτά, μια χαρά καλύπτω τις ανάγκες μου)
Υ.Γ. Μόλις είδα ότι αυτή ήταν η πρώτη μου δημοσίευση εδώ. Καλώς σας βρήκα.
Απ' τις φουρτούνες τις πολλές
γυρίστηκα
μες στους ανθρώπους
αυτοεξορίστηκα
meco έγραψε:Από SUV πας σε sedan; Και θυμάμαι ότι παραπονιόσουν ότι δε σε φτάνουν οι χώροι; Μόνο s/w άντε με το ζόρι κάνα liftback. Δεν είναι μόνο η χωρητικότητα, είναι και η διαμόρφωσή της καθώς και η ευκολία πρόσβασης στο χώρο αποσκευών. Στην ουσία τα SUV είναι σαν υπερυψωμένα s/w, οπότε αφενός έχει συνηθίσει ήδη έτσι, αφετέρου δεν θα έπρεπε να είσαι προκατειλημμένος αρνητικά. Είσαι και νέος. Αυτό που είπες έγραψες πιο πάνω για το κασόνι θα περίμενα να το ακούσω από άνθρωπο 60+χρονών.
Προφανώς και παραπονιόμουν, και γι'αυτό και αναγκάστηκα και αγόρασα -μεγάλη- μπαγκαζιέρα. Άρα πλέον στην περίπτωση που θα χρειαστώ χώρους, έχω την λύση, άρα δεν δεσμεύομαι από τους χώρους του αυτοκινήτου (καλά, ίσως έχω θέμα στο εσωτερικό πλάτος στο πίσω κάθισμα, αλλά ανάγκα και οι θεοί πείθονται).
Για τα s/w, προφανώς και είναι θέμα προσωπικής υποκειμενικής αντίληψης, εμπειριών, αισθητικής κλπ. Όπως λες εσύ για το δικό μου σχόλιο, εγώ θα έλεγα το αντίθετο, ότι μόνο κάποιον 60+ θα περίμενα να βρω μέσα σε s/w (ή κάποιον που βλέπει το αυτοκίνητο ως ψυγείο ή πλυντήριο, δηλαδή καθαρά μεταφορικό μέσο). Εγώ δεν είμαι τέτοιος, και άρα δεν μπορώ να με δω σε s/w....
Για να είμαι πιο σωστός όμως, έχω πει ότι σε κάποια άλλη χώρα/παράλληλο σύμπαν, θα σκεφτόμουν ένα RS4/RS6 (κυρίως για το τι αντιπροσωπεύουν ως "πακέτο"), ενώ ρεαλιστικά ένα AllRoad ή ένα Scout θα τα κοίταγα (ειδικά το Scout το πέτυχα κατά τύχη στο δρόμο και το σκέφτηκα λίγο παραπάνω)...όλα αυτά όμως είναι επιλογές που δεν παίζουν στην Ελλάδα....
The Ace έγραψε:Για να είμαι πιο σωστός όμως, έχω πει ότι σε κάποια άλλη χώρα/παράλληλο σύμπαν, θα σκεφτόμουν ένα RS4/RS6 (κυρίως για το τι αντιπροσωπεύουν ως "πακέτο"), ενώ ρεαλιστικά ένα AllRoad ή ένα Scout θα τα κοίταγα (ειδικά το Scout το πέτυχα κατά τύχη στο δρόμο και το σκέφτηκα λίγο παραπάνω)...όλα αυτά όμως είναι επιλογές που δεν παίζουν στην Ελλάδα....
Γιατί σε άλλη χώρα; Γιατί δεν παίζουν στην Ελλάδα; Θεωρείς πως είναι ντροπή να κυκλοφορείς με s/w εδώ;
meco έγραψε:The Ace έγραψε:Για να είμαι πιο σωστός όμως, έχω πει ότι σε κάποια άλλη χώρα/παράλληλο σύμπαν, θα σκεφτόμουν ένα RS4/RS6 (κυρίως για το τι αντιπροσωπεύουν ως "πακέτο"), ενώ ρεαλιστικά ένα AllRoad ή ένα Scout θα τα κοίταγα (ειδικά το Scout το πέτυχα κατά τύχη στο δρόμο και το σκέφτηκα λίγο παραπάνω)...όλα αυτά όμως είναι επιλογές που δεν παίζουν στην Ελλάδα....
Γιατί σε άλλη χώρα; Γιατί δεν παίζουν στην Ελλάδα; Θεωρείς πως είναι ντροπή να κυκλοφορείς με s/w εδώ;
Γιατί τα RS4/RS6 είναι εκτός προϋπολογισμού και λογικής του φορολογικού συστήματος, τα AllRoad ομοίως (2lt και πανάκριβα) και γιατί Scout 1800κε είναι ελάχιστα εώς ανύπαρκτα (που και που ξεφυτρώνει ένα)....και φυσικά πάντα ισχύει ότι προτιμώ 1000 φορές ένα sedan από ένα s/w, μην το ξεχνάμε αυτό...
The Ace έγραψε:Γιατί τα RS4/RS6 είναι εκτός προϋπολογισμού και λογικής του φορολογικού συστήματος, τα AllRoad ομοίως (2lt και πανάκριβα) και γιατί Scout 1800κε είναι ελάχιστα εώς ανύπαρκτα (που και που ξεφυτρώνει ένα)....και φυσικά πάντα ισχύει ότι προτιμώ 1000 φορές ένα sedan από ένα s/w, μην το ξεχνάμε αυτό...
ok. Δεν είχα καταλάβει ότι αναφερόσουν στα συγκεκριμένα μοντέλα.
Είναι και σχετικά κοντά στην τιμή που θες!!
Αλλά δε θες wagon..
.
.
Θα πάω να δω την 159 και τις δύο C5 προς παραλία, και μετά μάλλον θα πρέπει να καταλήξω....