Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#61852 Έτσι.

Αν τη βρεις με xenon φτιάχνει πολύ αλλά με αυτά είναι όντως λίγο ακριβή.

Χωρίς τα xenon, παίζουν και στα 16-17Κ, πολύ κοντά στο budget του xenos.

Επίσης, δεν έχουν ακουστεί τίποτα θέματα με αυτές.

Θα σου έλεγα Ξένο να το δεις κι ας είναι πιο ακριβές. :eat:

elteo έγραψε:
Nikos! έγραψε:
xenos έγραψε:Λοιπόν, για να μαζέψουμε λίγο τα πράγματα...

Κυρ, το mx έχει after market xenon (τα φανάρια του είναι projector type). Επίσης πόσο κοστολογούσε η vw/audi τα xenon; Να μου πεις 2κ, να πω οκ.

Τα Α4=>Α3=>γκολφ κλπ δεν τα έχω αγοράσει όπως έχουν προεξοφλήσει αρκετοί (για δικούς τους λόγους). Απλά ενώ ξεκίνησα με τη λογική ότι θα βρω ένα αμάξι που καλύπτει όοολες τις ανάγκες μου, καταλήγω ότι δεν υπάρχει. Οπότε ψάχνω τι βρίσκω στα $ μου και σε τι με καλύπτει ή όχι (συμπεριφορά, κόστος, διαθεσιμότητα, εξοπλισμός). Προφανώς λοιπόν κάπου θα υποχωρήσω κάπου όχι. Για παράδειγμα αν κάποιο αμάξι είναι για μένα άσχημο, είναι πολύ η μικρή η πιθανότητα να το επιλέξω. Το ίδιο κ με την σπορτ συμπεριφορά. Αν μπορούσα να βρω κάποιο λιγότερο σπορτ (ας πούμε) αλλά να με καλύπτει σε όλα τα άλλα, τότε ναι θα μπει υπο σκέψη. Βέβαια εδώ μέσα το σπορτ το πάμε κατευθείαν σε evo, type r κλπ. Οπότε ας αλλάξω το σπορτ σε "ευχάριστο" πχ, ώστε να μην μπαίνουμε σε αυτό το τριπάκι. Το να μπω στην μαύρη λίστα κάποιου μέλους επειδή δεν έκανα την επιλογή του όμως, είναι τουλάχιστον τραγικό. Λες τη γνώμη σου, την εμπειρία σου, την πρόταση σου και μέχρι εκεί. Εκτός αν είσαι 15 χρονών που μπορείς να επιμένεις, να νευριάζεις, να την λες στον άλλον.

Εφόσον τελικά σκέφτεσαι hatch, την BMW 116i (F20) την έχεις αποκλείσει?

Μπορεί να είναι λίγο εκτός budget σου, αλλά έχει όλα τα άλλα τα οποία ψάχνεις και είναι και πισωκίνητη. :twisted:

Ναι να δώσει το ΜουΧου λόγω χώρων για να πάρει την ευρύχωρη 1. :lol:

Αφενός μεν η F20 είναι πολύ καλύτερη σε χώρους από τη παλιά και αφεδύο έχει δυο παραπάνω πόρτες κι ένα πορτ-μπαγκάζ (νομίζω ίδιας χωρητικότητας με του γολφ) από το μουχου :shifty:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
mirage έγραψε:Και το 6 εχει αντιστρεπτικες.
Α κανεις δε θεοποιει τιποτα. Γενικα δεν καταλαβαινω βεβαια το στραβωμα σου.
Sent from Corsair's brick

Βασικά δεν μπορώ να σκεφτώ πολλά αυτοκίνητα που δεν έχουν αντιστρεπτικές... :lol:

Από εκεί και πέρα αν το 6άρι παίρνει κλίσεις, κανένα οικογενειακό με μαμά ανάρτηση (πλην BMW M, Evo κλπ) δεν καλύπτει οδηγικά τον xenos.
Άβαταρ μέλους
By elteo
Anonymous Founder έγραψε:Η καινούρια (όχι η δική μου :lol: ) είναι ευρύχωρη για μια οικογένεια με ένα παιδάκι, μην τρελαθούμε. Μια χαρά επιλογή είναι, αλλά είναι ακριβή και ασχημούτσικη.
:lipsealed:

Kαι όταν κάνει δεύτερο παιδάκι θα ξανανοίξει topic ; :lol:

Με το συμπάθειο αλλά είναι ακριβή για αυτά που μπορείς να βρεις και σε άλλα μικρομεσσαία πλην της φίρμας και της πίσω κίνησης. 23 χιλιάρικα;;; Τι λέτε ρε παιδιά... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
elteo έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Η καινούρια (όχι η δική μου :lol: ) είναι ευρύχωρη για μια οικογένεια με ένα παιδάκι, μην τρελαθούμε. Μια χαρά επιλογή είναι, αλλά είναι ακριβή και ασχημούτσικη.

Με το συμπάθειο αλλά είναι ακριβή για αυτά που μπορείς να βρεις και σε άλλα μικρομεσσαία πλην της φίρμας και της πίσω κίνησης. 23 χιλιάρικα;;; Τι λέτε ρε παιδιά... :lol:

Δεν χωράνει 2 παιδιά σε μικρομεσαίο hatch;
:s_whiteflag
Φυσικά υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα, αλλά η 1 είναι ένα κλικ πάνω. Η πίσω κίνηση φτάνει από μόνη της, αλλά δεν είναι μόνον αυτή.
Υπάρχει πάντα το θέμα της αξιοπιστίας βέβαια, αλλά τα νέα μοτέρ είναι πολύ καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
Anonymous Founder έγραψε:
elteo έγραψε:

Δεν χωράνει 2 παιδιά σε μικρομεσαίο hatch;
Φυσικά υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα, αλλά η 1 είναι ένα κλικ πάνω. Η πίσω κίνηση φτάνει από μόνη της, αλλά δεν είναι μόνον αυτή.
Υπάρχει πάντα το θέμα της αξιοπιστίας βέβαια, αλλά τα νέα μοτέρ είναι πολύ καλύτερα.

Ετσι όπως το γράφεις μην κουνάς τα βρακιά σου αδμιν. :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
Anonymous Founder έγραψε:Δεν χωράνει 2 παιδιά σε μικρομεσαίο hatch;

2 μικρά παιδιά με την πραμάτια τους, οριακά χωράνε. Απλά απομένει μηδενικός χώρος αποσκευών για τους γονείς.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#61869 Αν πάρει μπαγαζιέρα οροφής, όλα χωράνε.

Βεβαίως τη καλύτερη λύση την έχω αναφέρει πριν κάποιες σελίδες...focus station ή mondeo station or hatch.

Απλά η 1 καλύπτει όλα αυτά που ζητάει όμως θα αναγκαστεί θα θυσιάσει λίγο άνεση όσον αφορά τους χώρους, όμως λύνεται κι αυτό με μια μπαγαζιέρα.

Food for thought...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Δεν χωράνει 2 παιδιά σε μικρομεσαίο hatch;

2 μικρά παιδιά με την πραμάτια τους, οριακά χωράνε. Απλά απομένει μηδενικός χώρος αποσκευών για τους γονείς.

Καλά, ας κάνει πρώτα το πρώτο παιδί με το καλό...ας κάνει και το 2ο και ξανασυζητάμε.

Έτσι είχα πάρει κι εγώ το si το 2009 όταν παντρεύτηκα με πλάνο για τα παιδιά...τελικά τα παιδιά ήρθαν το 2013 (δυο ζωή να'χουν) αλλά το αυτοκίνητο δε μας βόλεψε.

Οπότε όλα σχετικά είναι.

Όσο πιο πολύ το ψάχνεις και το αναλύεις, τόσο περισσότερο προβληματίζεσαι οπότε καλό είναι οι αποφάσεις να παίρνονται με τα σημερινά δεδομένα.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#61875 Δεν αγοράζεις αμάξι με τη λογική ότι χρειάζεσαι τη μπαγαζιέρα 100%. Κοιτάς να σου αρκεί ο υπάρχον χώρος, και αν υπολογίσεις λάθος ή σου βγούνε έκτακτες ανάγκες, τότε καλώς προχωράς στην μπαγαζιέρα.
Αν είναι έτσι κρατάει το mx5 και βάζει κοτσαδόρο και τρέιλερ(άσχετο αλλά στο mx5 δεν προβλέπει ο κατασκευαστής κοτσαδόρο).
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kyr80 έγραψε:Δεν αγοράζεις αμάξι με τη λογική ότι χρειάζεσαι τη μπαγαζιέρα 100%. Κοιτάς να σου αρκεί ο υπάρχον χώρος, και αν υπολογίσεις λάθος ή σου βγούνε έκτακτες ανάγκες, τότε καλώς προχωράς στην μπαγαζιέρα.
Αν είναι έτσι κρατάει το mx5 και βάζει κοτσαδόρο και τρέιλερ(άσχετο αλλά στο mx5 δεν προβλέπει ο κατασκευαστής κοτσαδόρο).

Αγοράζεις αμάξι βάσει των αναγκών σου τις οποίες έχεις βάλει σε προτεραιότητα.

Αν ένα hatch καλύπτει αυτές τις ανάγκες/προτεραιότητες και οι άπλετοι χώροι δεν είναι απαραίτητοι, αυτό λύνεται με τη χρήση μπαγαζιέρας οροφής για ΟΤΑΝ (δηλαδή 1-2 φορές το χρόνο...μη τρελαθούμε) πάει ένα ταξίδι. Ούτως ή άλλως, το πρώτο χρόνο δύσκολο να πας κάπου μακριά.

Μην είμαστε υπερβολικοί.

Υ.Γ. Κοτσαδόρος + τρέιλερ στο ΜΧ τη στιγμή που δε μπαίνει --> :tomato:
Άβαταρ μέλους
By xenos
#61952 Καταρχας, οταν λεω εχει αντιστρεπτικες, εννοω παχυτερες απο τις εργοστασιακες.

Σχετικα με το c200, εχω ριξει μια ματια. Φαινεται αξιοπιστο σχετικα, αν κ φανταζομαι τα ανταλλακτικα θα τσουζουν. Feedback απο κανεναν ιδιοκτητη;

Το bmw ειναι κ αυτο πολυ κολοβο σε εμφανιση ρε πστη μου. Επισης ειδα σε αγγελιες οτι οι χωροι του δεν ειναι οτι καλυτερο (330λτ), παροτι εξωτερικα μου φαινονταν μεγαλυτερο. Επισης οι αγγελιες ξεκινουν απο 16,5κ + οτι μπορει να χρειαστει σαν μτχ (+κοστος για μπαρες κ μπαγαζιερα) Θα ριξω μια ματια οταν βρω χρονο παντως.

Επισης νικο, εχω ηδη εναν μικρουλη.

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
xenos έγραψε:Σχετικα με το c200, εχω ριξει μια ματια. Φαινεται αξιοπιστο σχετικα, αν κ φανταζομαι τα ανταλλακτικα θα τσουζουν. Feedback απο κανεναν ιδιοκτητη;

Αν πηγαίνεις στην αντιπροσωπεία, η εργασία τσούζει. Αν όχι, όλα είναι normal. Από ανταλλακτικά δε γνωρίζω να σου πω πέραν των συνηθισμένων (λάδια, φίλτρα, κλπ) τα οποία είναι επίσης normal κόστους (σίγουρα όχι κάτι που θα σε αποτρέψει από την κατοχή του συγκεκριμένου αυτοκινήτου). Α... κι επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι η c που κοιτάς είναι ίδιας ηλικίας με τη clk μου, έχε υπόψη σου ότι μπορεί να μην ισχύει τίποτα από αυτά που σου λέω :lol:

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By xenos
#63405 Πάντως τα "καλά" θεωρητικά αμάξια φεύγουν πολύ γρήγορα και μου κάνει εντύπωση. Υπάρχει πολύς κόσμος πανέτοιμος για αγορά που ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία.

Ένα Α4 που είχα σκοπό να πάω να δω αύριο το πρωί ..εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Και αν βγάλω εκτός τις μάντρες που μου απέκλεισαν την επιλογή... :lipsealed: Με βλέπω στο τέλος να παίρνω ότι κάτσει. :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
xenos έγραψε:Πάντως τα "καλά" θεωρητικά αμάξια φεύγουν πολύ γρήγορα και μου κάνει εντύπωση. Υπάρχει πολύς κόσμος πανέτοιμος για αγορά που ψάχνει την κατάλληλη ευκαιρία.

Ένα Α4 που είχα σκοπό να πάω να δω αύριο το πρωί ..εξαφανίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Και αν βγάλω εκτός τις μάντρες που μου απέκλεισαν την επιλογή... :lipsealed: Με βλέπω στο τέλος να παίρνω ότι κάτσει. :thumbsdown:

Ναι, ισχύει.

Το είδα από το δικό μου αυτό.

Το πούλησα σε 2 εβδομάδες από τότε που έριξα τη τιμή στα 11.800.