- 05 Νοέμ 2019, 22:49
Τελικά σήμερα κάναμε διάγνωση...Σπασμένη, όχι ραγισμένη,πολλαπλή εξαγωγής. Έχει σπάσει στη βάση του πρώτου από αριστερά σωλήνα της...Η διάγνωση έγινε σε εξατμισά όπου ο άνθρωπος αφού τσέκαρε επί ώρα τα καζανάκια και επιβεβαίωσε ότι το μεσαίο έχει "διαλύσει" όπως είπε χαρακτηριστικά, έλυσε το μανδύα της πολλαπλής και να σου το σπάσιμο. Έβγαλε και τον αισθητήρα λ και είδε με ενδοσκόπιο (κάμερα) τον καταλύτη και μου είπε ότι αυτός φαίνεται ΟΚ. Σε όλα αυτά ήμουν συνεχώς παρών και τα είδα με τα μάτια μου. Το σπάσιμο φαίνεται καθαρά στην παρακάτω φωτό:
https://imgur.com/UJ2iKH1Το ερώτημα βέβαια είναι τι κάνω από δω και πέρα. Επιλογές: 1) Αγορά γνήσιας μεταχειρισμένης από Ελλάδα. Τιμή γύρω στα 150 ευρώ. Μαζί με εργατικά, φλάντζες κλπ 250-300 ευρώ τελικό κοστολόγιο, σοβαρό ρίσκο ότι δεν ξέρεις τι θα σου βγάλει κι αυτή που θα βάλεις, πόσο ταλαιπωρημένη ήταν στο αμάξι που την φόραγε κλπ. 2) Αγορά καινούριας εμπορίου είτε από Ελλάδα είτε από έξω. Κόστος: 250-400 ευρώ ανάλογα τι θα πάρεις (Walker, Bosal κλπ)..Μαζί με περαστικά εκτιμώ να πάει 350-450 ευρώ... Ερωτηματικό πόσο καλά θα συμπεριφερθεί κι αυτή στο χρόνο, ακόμα μεγαλύτερο ερωτηματικό η ποιότητα του ενσωματωμένου καταλύτη της.
Όσο για το καζανάκι κι αυτός ο εξατμισάς μου είπε ότι βρίσκει σε στοκ της Ιταλικής εταιρείας Asso γιατί όπως μου πε ο κόσμος ζητάει τα φθηνότερα και ουσιαστικά γιαυτό δεν κυκλοφορούν στην εγχώρια αγορά οι άλλες καλές εταιρείες. Μάλιστα μου είπε χαρακτηριστικά ότι πριν καμιά 10ετία αν του πήγαινες καζανάκι Asso στο έδινε στο χέρι (δεν το πέρναγε).