Σε ολα τα άλλα οι δεικτες παλευονται με εσωτερικες πολιτικες και λυνονται μια χαρα τα προβλήματα που προκύπτουν σε βάθος 7-10ετιας, ισως και νωριτερα.
Το χρεος ομως;;;
Από εκεί και έπειτα, ό,τι είπε ο Βαρουφάκης μπορεί να μην αρέσει, αλλά είναι σωστό. Και είναι και ο λόγος γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια από κανέναν της ΕΕ των 25 να μπουν νέα μέλη στην Ευρωζώνη. Όπως είναι το ευρώ σήμερα, θα ήταν οικονομική αυτοκτονία.
Και στο πρώτο -αναμενόμενο- πέσιμο bitch please --> γουστάρεις ΧΟΥΝΤΑ® να απαντήσει 'ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ --> αλλά η ΜΟΜΑ έκανε έργα (fact) --> ταληράκια.
Από την Πόλη έρχομαι στην κορφή νουτέλα.
Σε ένα γαλαξία χωρίς ευρώ, χωρίς ΚΑΡΓΙΟΛΩ και με Πίκο Απίκο υπουργό επικρατείας τότε η δραχμούλα θα ήταν η καλύτερη επιλογή (σε σχέση με δηνάριο ας πούμε; )
Στην υφιστάμενη πραγματικότητα, έξοδος από το ευρώ και μετάβαση στη δραχμή (στην περίπτωση του Ελλαδιστάν) είναι αυτοκτονία.
Το επόμενο clickbait του Γιάνι περιμένω να είναι πιο ευφάνταστο.
Αναπτυξη μπορει να υπαρξει και με αρνητικα επιτοκια απλα πρεπει η οικονομια να εχει συγκεκριμενα χαρακτηριστικα.
Χτυπιουνται οι τραπεζες αλλα και παλι δημιουργηται το εξης κλιμα...
Μπορουν να βγαλουν φραγκα με συμμετοχες σε μεγαλες πολυεθνικές μεσω των αγορων κεφαλαιων οπως μεγαλες βιομηχανιες και με ελληνικό κρατικο joint venture, το οποιο φωναζω και με κοροϊδεύουν, (δηλαδη αυξηση κρατικων εσοδων, μεγενθυνση του αεπ, μεγέθυνση του αριθμητή στο λόγω αεπ χρεους, καλυτερευση της οικονομικης εικονας, επιπελον επενδυσεις, λουπα δηλαδη αλλα προς τα επανω)
Ποιος χανει;;;;
Οι τραπεζες με το να μην κερδιζουν απλως μεσα απο δανεια και τη διαφορα επιτοκιου θα σοβαρευτουν...
Θα ασχολουνται με συμμμετοχες αμοιβαιων και μετοχων που απαιτει σοβαρες κινησεις και αποφασεις....και το σημαντικοτερο.... ο κινδυνος δεν μεταβιβάζεται στο κρατος με την δικαιολογια πως καταστραφηκαν λογω πτωχευσης των πολιτων....
Δικο τους portfolio...δικο τους ρισκο.
Οσο για τον δανεισμό των μικρων, μπορει να υπαρξει κρατικη αναπτυξιακή τραπεζα με συμπραξη ξενων και ελληνικων ομιλων ιδιωτικων τραπεζων μεσω μεγέθυνσης του ενεργητικού της απο το μεριδιο της κερδοφοριας του κρατους μέσω των joint ventures. Δηλαδη οσο μεγαλυτερα κερδη οι μεγαλες ημικρατικες πολυεθνικες βιομηχανιες, τοσο εντονοτερος, φθηνοτερος και ευκολος ο δανεισμος των μικροτερων.
Σκοπος...μεγενθυνση του αεπ....που θανκαταπιει το χρεος απο μονο του.... ανασα για την ελλαδιτσα μας
Επίσης, με τα αρνητικά επιτόκια χανουν τα ασφαλιστικά ταμεια επιλογές εμμεσης αποταμίευσης .....οκ δεκτον....τα συνεδεω με τον ορυκτο πλουτο μου.
Καθε χωρα με τις ευκαιριες της.
Σε ολα δηλαδη μπορουν να υπάρξουν ιδεες για προσαρμογη....πολιτική βουληση απαιτει.
Νομίζω ότι εδώ έχει 100% δίκιο το κουκουέ για τοn yani, και την πίτα ολόκληρη (ΕΕ, Ευρώ) και το σκύλο χορτάτο (εμπαναστατικές παρόλες) ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ, πώς να το κάνουμε δηλαδή...
Για το χρέος, τα νούμερα είναι αμείλικτα και υποδηλώνουν ότι είναι μη βιώσιμο.
Με 181% debt to GDP ratio, απλά βαυκαλιζόμαστε ότι υπάρχει μαγική λύση.
Με λιγα λογια αν ειμαι η monicca bellucci στα 28 ετη, και δανειστω και πω πως θα σε ξεπληρωσω με μερος των εσοδων μου οταν σηκωσω το τηλεφωνο και ζητησω απο τον ατζεντη να μου βρει θεση σε καστινγκ για τον ρόλο μιας sexy θεας πρωταγωνίστριας...

Εσυ θα πεις.....σιγα μωρε τη θετρινα και το μπαζο...σιγα μη βρει ταινια, δεν την θεωρω αξιόπιστη;;;;;;

Αυτος λοιπον, ειναι ο δεικτης εξυπηρετησης του χρεους....
Τελος μαθηματος
diplomat έγραψε:
Για το χρέος, τα νούμερα είναι αμείλικτα και υποδηλώνουν ότι είναι μη βιώσιμο.
Με 181% debt to GDP ratio, απλά βαυκαλιζόμαστε ότι υπάρχει λύση.
Στο έφτιαξα λίγο.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Τότε βέβαια ο Γιάνι θα ήταν στο Παρίσι για να συγγράψει το νέο επεισόδιο του πόλεμου των γλάστρων.
rx8_drifter έγραψε:O yiani εδώ έχει τα λεφ΄τα του πάντως και φορολογείται, στο παρίσι σπίτι έχει άλλος
το yani τα έχει στην Ελβετία , το 80-90% σε δολάρια