Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
Lap έγραψε:Παντως....μου ρθε εμπνευση....
Το αγώρι επρεπε να λεγετε αγωροψήφι, διοτι δεν θα ταν σε καταλληλη ηλικια για να ψηφισει. Ασε που μεσα η λεξη εχει και το "ψ" και ετσι θα γυριζει πιο ευκολα οταν το καλεις.... :iconcool:

....ενω μετα αυτην την ηλικια και την διαδικασια της ψήφου, αναλογα το τι ψηφισε, θα μπορουσε να ονομαστει.......|λογοκρισία|. :s_cool

:s_howdy :s_howdy :s_howdy
:lol: Άψογος (και με ψ) ! :lol:
Άβαταρ μέλους
By italakias
#611823 Μαρκο μαρεσει που ευκολα καταληγεις σε αυθαιρετα συμπερασματα.
Ειπε κατι ο Αριστοφανης και τελος,αυτο ειναι.
Μπορει ο Αισχυλος να μιλαγε διαφορετικα απο τους υπολοιπους αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ολοι οι φιλοσοφοι πχ μιλαγαν ετσι.
Εξαλλου αν συνεβαινε αυτο θα αναφερονταν και σε αλλα προσωπα ο Λαζοπουλος της εποχης.
Συμφωνοι ,οι αγραμματοι της εποχης θα μιλαγαν πιο απλα αλλα αυτο συμβαινει και σημερα.
Παντως μια γλωσσα υπηρχε την οποια αλλοι την ηξεραν καλα και αλλοι οχι και σιγουρα δεν ηταν τεχνητο κατασκευασμα .
Εκτος αν πιστευεις οτι ο Σωκρατης που τον καταδικασαν σε θανατο και ηπιε το κωνειο ,ανηκε στην ελιτ :slap:

Εγω παντως θα σου δωσω μια συμβουλη ,να μην τα βλεπεις τοσο επιφανειακα τα πραματα και να το ψαχνεις καλα κατι πριν βγαλεις συμπερασμα.
Καταλαβαινω οτι σκοπος σου ειναι να απομυθοποιησεις οτιδηποτε εχσι σχεση με την ελλαδα .
Στην τελικη αν δεν σου αρεσει αυτη η χωρα ,μπορεις να φυγεις να πας σε αλλη που ισως την θαυμαζεις περισσοτερο.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
pro έγραψε:Ξαναλεω αυτο που ειπα εξαρχης: ο συγχρονος Αγγλος θα δυσκολευτει να διαβασει και να καταλαβει ενα μεσαιωνικο κειμενο. Οχι του 6ου αιώνα, αλλά του 10ου και του 12ου. Διαφωνεις σε αυτο; Η απλως πρεπει να διαφωνεις μαζι μου ότι κι αν πω απο συνηθεια;

Όχι δεν διαφωνώ σε αυτό, όπως φαντάζομαι δεν θα διαφωνήσεις κι εσύ ότι ο σύγχρονος Έλληνας δεν θα καταλάβει ένα ελληνικό κείμενο του 10ου αιώνα. Επίσης γιατί να πρέπει να διαφωνώ από γινάτι; Έχουμε προηγούμενα που δεν θυμάμαι μήπως; :lol:

Lap έγραψε:Δηλαδη ακομα και το λαθος το καταγραφεις ως σωστο επειδη το μιλουν το 99%
Εμενα δεν μου λεει απολυτως τιποτα αυτο....οταν αυτο το 99% ηταν οι μη γνωστες και ΓΙΑ ΑΥΤΟ τον λογο μιλουσαν τη δημοτικη, οχι γιατι το επελεξαν εχοντας τη γνωση εξ αρχης και ηταν οι καλοι της ιστοριας

Lap έγραψε:Εξακολουθω ρε συ Μαρκ, να πιστευω πως το βλεπεις το θεμα οχι επιστημονικα (οπου η επιστημη δεν κολλα στο ποσοι λενε κατι...αλλα αν αυτο το κατι εχει συνεχεια και ανταποκρινεται στα ιστορικα κριτηρια π.χ μιας γλωσσας οπως γραμματικη και συντακτικο) αλλα μεσω μιας ιδιοτυπης πολιτικοποιησης του πληθους αυτου καθ αυτου και των μη μορφωμενων της εποχης που εξυπηρετει εναν ανωτερο σωστο σκοπο κατα αυτων που ειχαν παιδεια....Μπορει να κανω και λαθος.

Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι η γλώσσα δεν είναι μαθηματικά για να έχει αυταπόδεικτα αξιώματα που δεν αμφισβητούνται και δεν αλλάζουν. Η γλώσσα είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο εργαλείο επικοινωνίας. Ένα τσεκούρι μπορούμε να το λέμε τσεκούρι, πέλεκυ ή ακόμα και Γιάννη (στις ΗΠΑ για παράδειγμα ο λοστός των πυροσβεστών λέγεται Halligan, από το όνομα του Αξκου της Πυροσβεστικής της ΝΥ που τον σχεδίασε), αλλά αν όλοι συμφωνούν σε μια λέξη για να περιγράψει ένα αντικείμενο, αυτή ισχύει και λήξη συζητήσεως.

Lap έγραψε:Οι 99% δεν ηξεραν γιατι το λενε αγόρι, η κακια ομως ελιτ του 1% γνωριζε γιατι το ελεγε αγώρι

Επίσης μειράκιον βλε Λαπ, αλλά η γλώσσα είπαμε ότι εξελίσσεται, ποιος ξέρει σήμερα τι σημαίνει "μειράκιον"; Εγώ, ως 44 σχεδόν ετών, έμαθα τα "τραίνο, αυγό, κρεββάτι, τρελλός". Σήμερα είναι "τρένο, αβγό, κρεβάτι, τρελός". Τα καταλαβαίνω κι αυτά, δεν μου χαλούν το νόημα... Ο πατέρας μου γράφει ακόμα και σήμερα στο πολυτονικό. Τι σημαίνει αυτό; :lol:

sknipper έγραψε:Παρένθεση: η απλότητα της αγγλικής (ευκολία με τις κλίσεις κλπ) είναι που την έχουν καταστήσει κυρίαρχη στον κόσμο.

Σε αυτό μόνο θέλω να κάνω μια επισήμανση. Η Αγγλική έχει εύκολο συντακτικό και γραμματική αλλά έχει και λέξεις που γράφονται και προφέρονται το ίδιο και σημαίνουν διαφορετικά πράγματα. Επίσης έχει λέξεις που γράφονται το ίδιο και προφέρονται διαφορετικά, όπως και λέξεις που γράφονται διαφορετικά και προφέρονται το ίδιο. Όλες αυτές οι λέξεις σημαίνουν κάτι διαφορετικό!!! :dizzy: Η αγγλική είναι πολύ πιο δύσκολη από όσο νομίζει ο κόσμος!!!
- Lie - Lied - Lied: Ψεύδομαι σε Ενεστώτα (αλλά και το ουσιαστικό "ψεύδος"), Αόριστο και Μετοχή.
- Lie - Lay - Lain: Ξαπλώνω σε Ενεστώτα, Αόριστο και Μετοχή.
- Lay - Laid - Laid: Απλώνω σε Ενεστώτα, Αόριστο και Μετοχή.
Βλέπουμε δηλαδή ότι η λέξη lie μπορεί να σημαίνει ψεύδομαι, ή ψέμα, ή ξαπλώνω. Επίσης ο Αόριστος του ξαπλώνω είναι ίδιος με τον Ενεστώτα του απλώνω. :lol:
- Bear: Ανέχομαι/αντέχω/φέρω/επιφέρω/κομίζω/γεννώ αλλά και... άρκτος (αυτό το έγραψα για τον Λαπ τον καθαρευουσιάνο :lol: , αρκούδα δηλαδή).
- Row: Όταν προφερθεί ως "ρόου" σημαίνει γραμμή ή ουρά. Σημαίνει όμως και κωπηλατώ. Αλλά όταν προφερθεί ως "ράου" σημαίνει καυγάς. Αν γράψει κάποιος "there was a monster row outside the pub*", μπορεί να σημαίνει ότι υπήρχε μια τεράστια ουρά έξω από την παμπ, αλλά και ένας τεράστιος καυγάς. :whistlink:
Και πολλά άλλα, απλά τώρα αυτά μου ήρθαν στα πρόχειρα... :iconcool:

Για να μην νομίσει δε κανείς ότι μόνον η Αγγλική έχει τέτοιες ανωμαλίες, αφήνω απλά εδώ τα "ύλη" και "ίλη". :innocent:

*Pub, εκ του Public House, δηλαδή Δημόσιο Οίκημα. Ένα πανδοχείο της εποχής.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Νίκος Παππάς έγραψε:Κάποτε θυμάμαι τον Μπαμπινιώτη να λέει σε κάποια συνέντευξη ότι αν οι πολλοί λένε ή γράφουν κάτι συχνά, αυτό αποτελεί κομμάτι της γλώσσας ακόμα και αν είναι λάθος.
Γιατί είναι ζωντανή και εξελίσεται κάθε μέρα.

Από το Mi A1.

Ακριβώς. End of story! :rtfm:

Lap έγραψε:
Εξακολουθω ρε συ Μαρκ, να πιστευω πως το βλεπεις το θεμα οχι επιστημονικα (οπου η επιστημη δεν κολλα στο ποσοι λενε κατι...αλλα αν αυτο το κατι εχει συνεχεια και ανταποκρινεται στα ιστορικα κριτηρια π.χ μιας γλωσσας οπως γραμματικη και συντακτικο)

Όπως δείχνει και η φράση του Μπαμπινιώτη (και όποιος γλωσσολόγος έχει τύχει να ακούσω λέει κάτι αντίστοιχο), η άποψή μου είναι απολύτως επιστημονική. :iconcool: Το αντιεπιστημονικό είναι το να πιστεύουμε πως οι γλώσσες έχουν σταθερούς κανόνες και είναι κάτι σαν νόμοι της φύσης, που δεν αλλάζουν ποτέ. :s_wink

Προσοχή: Το τι μας αρέσει ή το τι πιστεύουμε δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί εσένα να σ' αρέσει η καθαρεύουσα, η Αττική διάλεκτος του Περικλή ή τα Κινέζικα της δυναστείας των Τανγκ, η πραγματικότητα είναι πως οι γλώσσες αλλάζουν και προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα. Εκτός από τις νεκρές.

Θεωρώ πάντως πως θα πρέπει να χαιρόμαστε πως η Ελληνική έχει αυτή την ικανότητα να εξελίσσεται εδώ και 3000 χρόνια και να παραμένει σχετική με την πραγματικότητα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα (κάτι που δεν έχουν καταφέρει πάμπολλες γλώσσες), γιατί αυτό μας δείχνει όχι μόνο την ομορφιά της, αλλά και πως θα επιβιώσει για πολύ καιρό ακόμα... :s_wink

Lap έγραψε:
Οχι η δημοτική δεν ηταν πλούσια γλώσσα..ΑΚΡΙΒΩΣ το αντιθετο.

:lol: :lol:

Καλό, θα ενημερώσουμε τον Ρίτσο, τον Σολωμό, την Δέλτα, κτλ. :lol:

Και στα πιο κοντινά μας, τον Αγγελάκα. :iconcool:

italakias έγραψε:Μαρκο μαρεσει που ευκολα καταληγεις σε αυθαιρετα συμπερασματα.
Ειπε κατι ο Αριστοφανης και τελος,αυτο ειναι.

Δεν το είπε μόνο ο Αριστοφάνης, εκεί καταλήγει και η επιστημονική έρευνα. :rtfm:

italakias έγραψε: Παντως μια γλωσσα υπηρχε την οποια αλλοι την ηξεραν καλα και αλλοι οχι και σιγουρα δεν ηταν τεχνητο κατασκευασμα .
Εκτος αν πιστευεις οτι ο Σωκρατης που τον καταδικασαν σε θανατο και ηπιε το κωνειο ,ανηκε στην ελιτ :slap:

Πως δεν ήταν στην ελίτ ο Σωκράτης;;; :lol: Μόνο και μόνο το ότι μπορούσε να μην δουλεύει και να ασχολείται με τα βαθύτερα νοήματα, κυκλοφορώντας στις αγορές της Αθήνας δείχνει πως είχε μία σχετική οικονομική άνεση. :iconcool: Το κώνειο το ήπιε (αν θυμάσαι την ιστορία που έκανες στο σχολείο) όχι επειδή "διέφθειρε τους νέους εισάγοντας καινά δαιμόνια", αυτό ήταν ένας λόγος που βρήκαν για να τον καταδικάσουν, αλλά επειδή υποστήριζε την λάθος πολιτική παράταξη... :iconcool:

REALZEUS έγραψε:Ο πατέρας μου γράφει ακόμα και σήμερα στο πολυτονικό. Τι σημαίνει αυτό; :lol:

Πως του αρέσει να παιδεύεται χωρίς λόγο... :lol:

BTW, το πολυτονικό είναι ένα πολύ ωραίο παράδειγμα... Κάτι τελείως ξένο ως προς την γλώσσα, εμφανίστηκε στους Ελληνιστικούς χρόνους για να κάνει προφανείς τους κανόνες προφοράς στους βαρβάρους (= αλλόγλωσσους) που μάθαιναν Ελληνικά (κοινώς για ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ της γλώσσας) και απλά επειδή έγινε πριν από 2300 χρόνια πλέον θεωρείται ως "σωστό"... :iconcool: Ακριβώς αυτό που εννοώ όταν ρωτάω "ποια γλώσσα είναι σωστή;" Η γλώσσα του 1000πΧ, του 500πΧ, του 150μΧ, του 1500μΧ;; Ποια;;; :hmmm: :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Lap
#611866 Μαρκ επετρεψε μου πως εχει πολλα λαθη και επιμενεις... :)
Θεωρω, δε ΣΙΓΟΥΡΟ πως δεν εχεις κανει εξασκηση στα αρχαια και μεταφρασεις περα του βασικου....
Επιμενεις σε πραγματα που ειναι λαθος.... :)
Και αυτο το λεω διοτι θα εβλεπες στην πραξη μονος σου την αδυναμια της δημοτικης....ηταν τοσο μα τοσο ξεκαθαρο...πως να το πω αλλιως;;;

ΟΧΙ η δημοτικη δεν ειναι πλουσια γλωσσα.

Ειναι πιο πλουσια απο αλλες σημερινες....ναι αυτο ειναι αληθεια..συγκριτικα με την αρχαϊζουσα...απλα ουτε την αγγιζει.

Η ελληνικη γλωσσα ειχε απο παλια το αιτιο και το αιτιατο σε μια λεξη μονο.
Στα νοηματα αυτης της λεξης μαλιστα βοηθουσε και η γραμματικη και το συντακτικο μεσα στην προταση με αποτελεσμα με 4 λεξεις εφτιαχνες προτασεις μς βαθυτερα νοηματα και με πολυ υψηλη ακριβεια στο τι περιγραφεις....και το σημαντικοτερο και με το" γιατι"

Αυτο ηταν το θαυμα της...καμια αλλη δεν το ειχε σε τοσο εντονο βαθμο...
Για αυτο και επιλεχθηκε σε επιστημες οπως ιατρικης (οχι λογω του ιπποκρατη). Διοτι σε μια λεξη περιγραφει το αιτιο της παθησης.
Εχει βαθυτερα νοηματα η καθε λεξη.
Υπηρχε η αρχαιολατρεια των ευρωπαιων που τους εδινε μια κοινωνικη υοοσταση ως συνεχεια ενος ανωτερου πολιτισμου, αλλα και παλι αυτη επιβεβαιωνοταν ξανα κ ξανα στα ματια τους, στην πραξη μεσα απο την ακριβεια της αρχαϊζουσας.

Το πολυτονικο, τι ειναι;;;;;;;
Ξενο;;;;;;;;
Σε πληροφορω οτι στο ελληνικό πολυτονικο στηρίχτηκαν λατινικοι φθογγοι και μετα οι ευρωπαϊκοι....χαρις του πολυτονικου.
Απο την εποχη του Περικλη ξεκινησε νομιζω.

Μαλιστα οι ξενοι για να μπορουν να αποδωσουν τα ελληνικά με το πολυτονικό αναγκαζόταν να προσθεσουν γραμματα στις λέξεις ωστε να προφερονται σωστά....κατι που θα εκαναν και οι ελληνες αλλα βρηκαν εναν εξυπνοτερο τροο.. δηλαδη το πολυτονικό. :iconcool:
Παραδειγμα το hellas, hellicopter κτλ

Το πολυτονικο ειναι ελληνικο....οχι ξενο...και εχει να κανει με το άκουσμα, σαν τη διαλεκτο.

Τα βλεπεις ολα πολιτοκοποιημενα δεν μου το βγαζεις απο το μυαλο βρε συ :) , σαν να θες να τιμωρησεις καποιους :sorry:
:innocent:

Θα σε κοντραρω στα πολιτικα :lol:

-Δεν ειπα οτι δεν εξελισσεται η γλωσσα. Ειπα οτι ΔΕΝ ειχαμε φυσιολογικη εξελιξη (ραγιαδες ειμασταν για μιση χιλιετια, οχι ελεύθεροι άνθρωποι και κοινωνια να αποφασισουμε για το μελλον ) οποτε στο Reset του εθνους επρεπε να αποφασισουμε απο που να πιασουμε το νημα....και το ΜΕΓΑ λαθος ηταν να το πιασουμε για ευκολια απο εκει που το πιασαμε,....δηλαδη απο μια μπασταρδεμενη γλωσσα με κομμενη της γραμματικη και το συντακτικο της....
Αν δεν ηταν και η καθαρευουσα να επηρεαζει οσο μπορει τη δομη της δημοτικης κατα τους υπολοιπους δυο αιωνες....ουτε κλισεις δεν θα χαμε... ολα τα (ι) θα ταν με γιώτα κτλ και τρεις χρονους θα χρησιμοποιουσαμε....
Για να περιγραψουμε κάτι θα θελαμε 25 λεξεις. Για κατι που η καθαρευουσα θα θελε 5 με 7.

Μπορει εσας να σας αρεσει ...εμενα που ειδα πως ειναι και η αλλη γλωσσα στην πραξη (με μεγαλες δυσκολιες διοτι δεν ημουν συνηθησμενος).....οχι
Καλη καρδίαν
:)
Άβαταρ μέλους
By diplomat
Lap έγραψε:Μαρκ επίτρεψέ μου πως εχει πολλα λαθη και επιμενεις... :)

FIFY

Δε θέλω να είμαι αυτός ο τύπος, αλλά δεν κρατήθηκα. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Lap
#611877 Εμ ειδες...τι μας εχει κανει η αμορφωσια....

Ωραιος diolomat :s_thumbsup :s_thumbsup :s_thumbsup :s_thumbsup

Παιδες να ξερετε..,ειμαι απιστευτα α ορθογραφος....μη τρομαζετε....κατι τρεχει με δυσλεξια....δεν εξηγηται αλλιως. :s_sorry

Ειμαι σαν αυτον

https://youtu.be/Z6oeAdemFZw

:s_whiteflag :s_whiteflag

Και θα μου πειτε καλα ρε |λογοκρισία|, με δυσλεξια πας και κανεις αρχαια;;;;;.....
:s_empathy

το ξερω κατι δεν πλαει καλά αλλα δεν το λεω, παρ εξω :s_wacko
Τελευταία επεξεργασία από Lap και 29 Οκτ 2019, 12:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#611880 Μην τα λες σε μένα. :lol:

Δεν υπάρχει ποστίνι μου με πάνω από τρεις προτάσεις που να μην έχει ορθογραφικά και συντακτικά.
Το θέμα είναι η συνεννόηση. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#611881 Μπλεξαμε. :shifty:

( Μπλεκω (ρημ.) 1. Αλλοιωση του πλεκω , οταν το πλεξιμο διαδοθηκε εξω απο την ευρυτερη περιοχη του Κολωνακιου και εφτασε στους σκατοβλαχους των Νοτιων Προαστιων ( = χρηση του φωνητικου b στην αρχη των λεξεων λογω συχνης στενης επαφης με αμνους)

2. Κατ αλλους (Αντωνης Ομαδικος) προηλθε απο το περιοδικο νεανικης υλης Μπλεκ, για να αποδοσουμε πολυπλοκες καταστασεις ωσαν αυτες που εκτυλισσοταν στις ιστοριες του Ξανθου Γιγαντα. Βλεπε και φλοκια ( = σαλια του συμπαθους τετραποδου Φλοκ).
Άβαταρ μέλους
By Lap
diplomat έγραψε:Μην τα λες σε μένα. :lol:

Δεν υπάρχει ποστίνι μου με πάνω από τρεις προτάσεις που να μην έχει ορθογραφικά και συντακτικά.
Το θέμα είναι η συνεννόηση. :iconcool:

https://youtu.be/avjdKTqiVvQ
:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By georgetz
REALZEUS έγραψε:
georgetz έγραψε:Ήμαρτον Δια, στοιχειώδη ελληνικα να ξέρεις θα καταλάβεις τουλάχιστον το 70% των λέξεων, δε συζητάμε καν νοηματικά

Το θέμα δεν είναι να καταλάβεις το 70%, αλλά όλα τα νοήματα, ακόμα και αν σου διαφεύγουν ορισμένες λέξεις. Ένα αγγλικό κείμενο 150 ετών είναι ίδιο με ένα σημερινό. Στα Ελληνικά βλέπουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ειλικρινά, κάποιος με καλή χρήση της ελληνικής δεν έχει πρόβλημα για πολλά περισσότερα χρόνια απο τα 150 που λες , οπότε είμαστε όντως σε παρόμοιο επίπεδο με τη κινεζική , μια επίσης πολύ παλιά γλώσσα

Οι Αιγύπτιοι δηλαδή τι να πούν ? :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
Lap έγραψε:Μαρκ επετρεψε μου πως εχει πολλα λαθη και επιμενεις... :)

Έχω λάθη, πολλά κιόλας;;; Που; :hmmm:

Lap έγραψε:Το πολυτονικο, τι ειναι;;;;;;;
Ξενο;;;;;;;;
Σε πληροφορω οτι στο ελληνικό πολυτονικο στηρίχτηκαν λατινικοι φθογγοι και μετα οι ευρωπαϊκοι....χαρις του πολυτονικου.
Απο την εποχη του Περικλη ξεκινησε νομιζω.

Το πολυτονικό εμφανίστηκε στην Ελληνιστική εποχή. :rtfm: Και αντιγράφω:

Το αρχικό ελληνικό αλφάβητο δεν διέθετε σημεία στίξης και πεζά γράμματα, ούτε καν κενά διαστήματα ανάμεσα στις λέξεις. Οι πρώτες μορφές του ελληνικού αλφαβήτου εμφανίζονται τον 8ο αιώνα π.Χ. (η προγενέστερη Γραμμική Β´ ήταν διαφορετικού τύπου σύστημα γραφής της Ελληνικής γλώσσας). Έως το 403 π.Χ., οι διάφορες παραλλαγές του ελληνικού αλφαβήτου ήταν σε χρήση στις διάφορες πόλεις-κράτη, βασίλεια, και ελληνικές αποικίες. Το 403 π.Χ., οι Αθηναίοι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν εφεξής το ιωνικό αλφάβητο. Με τη διάδοση της Ελληνιστικής Κοινής, η οποία αποτελεί μετεξέλιξη της αττικής διαλέκτου, η ιωνική μορφή του αλφαβήτου επισκίασε τις υπόλοιπες εκδοχές του. Παρόλα αυτά, το ιωνικό αλφάβητο εξακολουθούσε να γράφεται με κεφαλαία γράμματα.

Κάποια σημεία του όμως είχαν εμφανιστεί δειλά λίγο πριν, κάπου κατά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, ωστόσο και πάλι η χρήση γενικά των τόνων ήταν για να βοηθιούνται οι "απαίδευτοι" στο πως θα προφέρουν σωστά τις λέξεις... :shifty:

Και για να το κλείνουμε, γιατί νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί, δεν υπάρχει φυσιολογική και αφύσικη εξέλιξη της γλώσσας. Υπάρχει μόνο εξέλιξη που μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι. Προσωπικά δεν διαφωνώ ή συμφωνώ με καμία εξέλιξη, απλά τις παίρνω ως δεδομένες.

g8777 έγραψε:Μπλεξαμε. :shifty:

Ρώτησες αν στη Θεσσαλονίκη σερβίρουν ακόμα καλές μπουγάτσες;;; :omg: :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
markvag έγραψε:Και για να το κλείνουμε, γιατί νομίζω πως ότι ήταν να ειπωθεί έχει ήδη ειπωθεί, δεν υπάρχει φυσιολογική και αφύσικη εξέλιξη της γλώσσας. Υπάρχει μόνο εξέλιξη που μας βρίσκει σύμφωνους ή όχι. Προσωπικά δεν διαφωνώ ή συμφωνώ με καμία εξέλιξη, απλά τις παίρνω ως δεδομένες.

@ Lap, προσπαθησε να μιλησεις με γλωσσολογο. Θα σου εξηγησει καλυτερα περι εξελιξης της γλωσσας.
θα πω μονο αυτο: Εχω φιλη που το διδακτορικο της στην γλωσσολογια ηταν για τις "αγραφες" γλωσσες της κεντρικης Αφρικης. Αυτες που μιλιουνται μονο δηλαδη.
Αυτη σε κουβεντα που καναμε χρονια πριν ειχε πει αυτο που ο Μαρκος λεει. Δεν υπαρχει λαθος στην εξελιξη της γλωσσας, δεν ειναι μαθηματικα να επιβεβαιωσεις η να απορριψεις. Ειναι γλωσσα και εξελισσεται συμφωνα με τις αναγκες αυτου που τις χρησιμοποιει.

Η γενια του γιου μου οταν ακουει κατι και της φαινεται παραξενο λεει: " 'κατι' τι φαση;" Αυτη η προταση η εντελως λαθος γραμματικα, συντακτικα ποσες ερωτησεις βαζει; :lol: :lol:

Κατι ακομα που εμαθα προχτες, σχετικο-ασχετο: το μικροτερο μυθιστορημα του κοσμου το εγραψε ο Χεμνιγουει με εξι ( 6 ) λεξεις! Τιτλος και περιεχομενο:
"For Sale, Baby Shoes, Never Worn"
Άβαταρ μέλους
By italakias
#611956 Τι θα πει δεν υπαρχει λαθος,τοτε να μιλαμε μπασταρδα τουρκικσ ,αγγλικα και λιγο απο ιταλικα.
Εννοειται οτι η αρχαια ειναι πιο εξυπνη γιατι εκφραζεις αυτο που θες με λιγοτερες λεξεις και η τωρινη ειναι φλυαρη.
Αυτο ακριβως λεει και ο Lap οτι ναι μεν αλλαξε η γλωσσα μας αλλα προς το χειροτερο.
Ρε ,την αρχαια διδασκουν στο εξωτερικο και στο τελος θα γινουν περισσοτερο ελληνες απο εμας .