Οι ιδιοι ανθρωποι τοτε και τωρα.
Φυσικα οι φιλοσοφοι και αγορητές της εποχής μιλουσαν ορθότερα.... αλλα και παλι...
Ναι το ακουσα και εγω πως ειναι εξελισσομενη η γλωσσα συνεχως απο τον Μπαμπινιώτη στην εκπομπη "ομιλείτε ελληνικά " στη Ερτ με την Χουκλη (προσωπική αδυναμία...ως παρουσιάστρια).
Αλλά και παλι το κάλλος των αρχαιων παραμενει κάλλος και σημερα σε πολλά επιτευγματα τους....συνεπως αν και η γλωσσα τους ειχε κάλλος και ήταν πολύ ευηχη για εμάς όπως την βλεπουμε στην σημερινή εποχή και καθως την διαβαζουμε, γιατι να μη το διατηρήσουμε και εμείς αυτό το κάλλος μέσω της εκπαιδευσης όσο το δυνατον πιο κοντά σε εκείνη την γλώσσα ,παρά να φύγουμε μακρυά της;;;
Δεν λέω να μιλάμε αρχαια...αλλα η δημοτικη ειναι πολυ πετσοκομμενα ελληνικα...σαν αποφάγι της ελληνικης γλωσσας ειναι.
Η γλωσσα μας ειναι υπεροχη...και δεν το λεω επειδη ειμαι ελληνας.....και τα αγγλικα οπως τα μιλουν οι εγγλεζοι μ αρεσουν πολυ...οπως και τα γερμανικα (τα γερμανικα μου βγαζουν μια μαθηματικη δομη, αλλωστε τα γερμανικα στηρίχτηκαν ως κανονες συντακτικού και γραμματικης στην μεταφδαση του ευαγγελιου απο τα αρχαια ελληνικα. Οποτε η δομη της συνταξης και των λεξεων με την εντονη περιγραφη καθε αντικειμενου μεσα στην ιδια τη λεξη , οπως και σε εμας, προερχεται απο την αρχαια ελληνικη. )