Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By vasilis
drdino έγραψε:Δεν κατάλαβα τι έκανες, πήρες καινούριο λάπτοπ κι έβαλες παλιούς drivers ; Γιατί;

τι γιατι, γιατι με αυτους παιζει σωστά. φτηνοδουλειά η κάρτα γραφικών και η lenovo δεν ασχολείται να διορθώσει το θέμα
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#607164 Να πω κι εγώ ρε παιδιά κάτι; Έχω ένα παλιό PC (Intel Core 2 Duo E6600 στην εργοστασιακή συχνότητα των 2.4 GHz, σε MoBo Asrock G41-S3 και 8 GB RAM). Το θέμα εμφανίστηκε όταν έβαλα το 2ο module των 4 GB (οπότε το ένα είναι Kingston DDR3 4άρι και το καινούριο είναι Crucial). Όλα καλά σε Office-Internet κλπ, αλλά σε βίντεο HD (όχι σε χαμηλές αναλύσεις) κολλάει και κάνει restart. Να υποθέσω ότι φταίει το τροφοδοτικό ή μπορεί να παίζει ασυμβατότητα ανάμεσα στα modules της RAM? Οι συχνότητες τους είναι χαμηλές (533.3 MHz).
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
REALZEUS έγραψε:Να πω κι εγώ ρε παιδιά κάτι; Έχω ένα παλιό PC (Intel Core 2 Duo E6600 στην εργοστασιακή συχνότητα των 2.4 GHz, σε MoBo Asrock G41-S3 και 8 GB RAM). Το θέμα εμφανίστηκε όταν έβαλα το 2ο module των 4 GB (οπότε το ένα είναι Kingston DDR3 4άρι και το καινούριο είναι Crucial). Όλα καλά σε Office-Internet κλπ, αλλά σε βίντεο HD (όχι σε χαμηλές αναλύσεις) κολλάει και κάνει restart. Να υποθέσω ότι φταίει το τροφοδοτικό ή μπορεί να παίζει ασυμβατότητα ανάμεσα στα modules της RAM? Οι συχνότητες τους είναι χαμηλές (533.3 MHz).

Δοκίμασε να προκαλέσεις restart με τη μία από τις δύο μνήμες, ξεκινόντας από την καινούργια.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
saxon_747 έγραψε:
REALZEUS έγραψε:Να πω κι εγώ ρε παιδιά κάτι; Έχω ένα παλιό PC (Intel Core 2 Duo E6600 στην εργοστασιακή συχνότητα των 2.4 GHz, σε MoBo Asrock G41-S3 και 8 GB RAM). Το θέμα εμφανίστηκε όταν έβαλα το 2ο module των 4 GB (οπότε το ένα είναι Kingston DDR3 4άρι και το καινούριο είναι Crucial). Όλα καλά σε Office-Internet κλπ, αλλά σε βίντεο HD (όχι σε χαμηλές αναλύσεις) κολλάει και κάνει restart. Να υποθέσω ότι φταίει το τροφοδοτικό ή μπορεί να παίζει ασυμβατότητα ανάμεσα στα modules της RAM? Οι συχνότητες τους είναι χαμηλές (533.3 MHz).

Δοκίμασε να προκαλέσεις restart με τη μία από τις δύο μνήμες, ξεκινόντας από την καινούργια.

Ναι, δουλεύει καλά με την μία ή την άλλη. Όταν έχει και τις δύο ταυτόχρονα πάνω είναι που κομπλάρει. Δεν το κάνει συνέχεια - πολλές φορές το βγάζει το βίντεο - αλλά το βλέπω στο 3d test των Win 7, κάθε φορά. Εκεί κολλάει όταν βάζω και τα 2 modules. Αν βάλω ή το Kingston ή το Crucial δεν έχει πρόβλημα. Με τα 2 μαζί τραβάει ζόρι. Για αυτό σκέφτομαι ότι ίσως δεν δίνει αρκετό ρεύμα το τροφοδοτικό όταν χρειάζεται να δώσει ταυτόχρονα ρεύμα σε CPU και 2 RAM modules σε πλήρες φορτίο.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#607168 Δοκίμασε να τα βάλεις και σε άλλο σλοτ αν έχει.

< G (5S) >
Άβαταρ μέλους
By drdino
vasilis έγραψε:
drdino έγραψε:Δεν κατάλαβα τι έκανες, πήρες καινούριο λάπτοπ κι έβαλες παλιούς drivers ; Γιατί;

τι γιατι, γιατι με αυτους παιζει σωστά. φτηνοδουλειά η κάρτα γραφικών και η lenovo δεν ασχολείται να διορθώσει το θέμα
Οι τελευταίοι drivers της κάρτας δικτύου δηλαδή πόσο χειρότεροι είναι από το να μην έχεις δίκτυο; Τι χάνεις/κερδίζεις με την αλλαγή αυτή δλδ;

Επίσης, realtek κάρτα δικτύου; Μήπως να έβλεπες μια intel wireless;
Άβαταρ μέλους
By Chris
REALZEUS έγραψε:
saxon_747 έγραψε:

Ναι, δουλεύει καλά με την μία ή την άλλη. Όταν έχει και τις δύο ταυτόχρονα πάνω είναι που κομπλάρει. Δεν το κάνει συνέχεια - πολλές φορές το βγάζει το βίντεο - αλλά το βλέπω στο 3d test των Win 7, κάθε φορά. Εκεί κολλάει όταν βάζω και τα 2 modules. Αν βάλω ή το Kingston ή το Crucial δεν έχει πρόβλημα. Με τα 2 μαζί τραβάει ζόρι. Για αυτό σκέφτομαι ότι ίσως δεν δίνει αρκετό ρεύμα το τροφοδοτικό όταν χρειάζεται να δώσει ταυτόχρονα ρεύμα σε CPU και 2 RAM modules σε πλήρες φορτίο.

Πρεπει να ειναι ΠΟΛΥ παλιο και αδυναμο το τροφοδοτικο για να μην σηκωνει ενα απλο πισι με 2 μνημες. Εκτος κι αν εχεις πανω 10 δισκους και 2 καρτες γραφικων σαν τον γκεακο. Αλλα υποψιαζομαι πως δεν εχει καθολου φορτιο. Ποσα βατ ειναι? Μαρκα μεκαψες? Απο σκονη πως πας γενικα (και συγκεκριμενα μεσα στο τροφοδοτικο πχ)? Μπας και βρεθει ο φταιχτης και δεν ειναι ασυμβατοτητα μεταξυ των μηνμων (που του δινω 90% πιθανοτητα). Οι μνημες ειναι ολοιδιες στα χαρακτηριστικα πλην μαρκας? Δοκιμασε οπως σου ειπαν παραπανω διαφορετικα σλοτς. Προσωπικα παντως, για να ειμαι σιγουρος θα τις πετουσα και τις 2 και θα πηγαινα να παρω ενα σετ 2x4gb στα ψηλοτερα mhz που σηκωνει η mb/cpu
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#607214 Κρις ευχαριστώ που ασχολήθηκες, φίλε.

Το πρόβλημα με αυτό το πανάρχαιο PC (το 2007 που το είχα πάρει ήταν φανταστικό και μου κόστισε κοντά 1500 Ευρώ μαζί με την οθόνη, αλλά πέρασαν και 12 χρόνια από τότε...) είναι ότι δεν υπάρχουν άλλες μνήμες τώρα στην αγορά για G41 chipset. Οι DDR3 που παίρνει αυτή η MB υπάρχουν μόνο σε Crucial και η 4άρα κάνει 40 Ευρώ (αυτήν πήρα). Επίσης είμαι στα όρια του chipset και της ΜΟΒΟ, στα 8 GB (2x4). Τώρα που σας γράφω είναι μια χαρά, αν πάω όμως να δω κανένα βίντεο στο youtube, στα 4-5 λεπτά κάνει restart, αν ζοριστεί. Θερμοκρασία CPU 44-45 Κελσίου, οπότε δεν θεωρώ ότι φταίει αυτό. Σήμερα όμως έβγαλε άνετα την μετάδοση του Sky F1 (stream) και το ERT Sports (Web TV) χωρίς κόλλημα. :dizzy:

Το Πισι με υπερκαλύπτει, απλά δεν καταλαβαίνω τι κολλήματα τραβάει ώρες-ώρες όταν ζοριστεί στο 3d...
Άβαταρ μέλους
By Wagner669

Κατα πασα πιθανοτητα δεν παιζουν σωστα οι μνημες μεταξυ τους

Με 30~40€ βρισκεις στο insomnia 2x 4GB DDR3 μεταχειρισμενες
Βαλε και τις δικες σου αγγελια κανα 20αρικο και παρε εναν Core2quad Q6600 με 15€

Απλα το συστημα ειναι πααααρα πολυ παλιο, τα Windows 7 αρχες 2020 φτανουν end of life (no security patches) οποτε.... εγω θα ξεκινουσα αποταμιευση
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Wagner669 έγραψε:

Κατα πασα πιθανοτητα δεν παιζουν σωστα οι μνημες μεταξυ τους

Με 30~40€ βρισκεις στο insomnia 2x 4GB DDR3 μεταχειρισμενες
Βαλε και τις δικες σου αγγελια κανα 20αρικο και παρε εναν Core2quad Q6600 με 15€

Απλα το συστημα ειναι πααααρα πολυ παλιο, τα Windows 7 αρχες 2020 φτανουν end of life (no security patches) οποτε.... εγω θα ξεκινουσα αποταμιευση

Σε ευχαριστώ κι εσένα συνονόματε που ασχολήθηκες με θέμα "παλιακό". Δεν παίρνει τέτοιες μνήμες όμως. Παίρνει μόνο τις παλιότερες "double sided". Ξέρω ότι πρέπει να αναβαθμιστώ, αλλά αφού μου κάνει την δουλειά μου ακόμα... :oops:
Άβαταρ μέλους
By gakost
Wagner669 έγραψε:Απλα το συστημα ειναι πααααρα πολυ παλιο, τα Windows 7 αρχες 2020 φτανουν end of life (no security patches) οποτε.... εγω θα ξεκινουσα αποταμιευση

Η φωνή της λογικής. :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#607219 Ναι ρε παιδιά τα ξέρω αυτά. Περιμένω και Κορσε να μου πει για i9Κ, 32 GB RAM, Eizo 32'' και μπατζετάκι στα 3 χιλιάρικα... :lol:
Άβαταρ μέλους
By vasilis
drdino έγραψε:
vasilis έγραψε:

Οι τελευταίοι drivers της κάρτας δικτύου δηλαδή πόσο χειρότεροι είναι από το να μην έχεις δίκτυο; Τι χάνεις/κερδίζεις με την αλλαγή αυτή δλδ;

Επίσης, realtek κάρτα δικτύου; Μήπως να έβλεπες μια intel wireless;
Εκτός της προφανούς λύσης να πάρω μια Intel και να τελειώνω, μου φαίνεται περίεργο που το κάνει μόνο σε ένα δίκτυο
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
vasilis έγραψε:Έχω ένα περίεργο πρόβλημα τον τελευταίο καιρό. Πριν κανα μήνα άλλαξα λάπτοπ και έφαγα αρκετές μέρες μέχρι να βρω κάποιους παλιούς drivers που να δουλεύει απροβλημάτιστα η καρτα wifi.
Το θέμα είναι ότι οταν συνδέομαι στο δίκτυο του σπιτιού, (forthnet - TD-W8970) και για αρκετά λεπτά, ίσως και μισή ώρα το δίκτυο σέρνεται. Μιλάμε ακόμη και στην σελίδα των ρυθμίσεων του μοντεμ κάνει ώρα για να μπει. Αν κουμπώσω ethernet δεν έχει κανένα θέμα. Εννοείται ότι δεν συγχρονίζει τίποτα από πίσω. Με κινητό και τάμπλετ δεν έχω κανένα θέμα. Επίσης δεν έχω θέμα και σε άλλα 3 wifi που συνδέομαι συχνά. Υπάρχουν τίποτα ρυθμίσεις που πρέπει να ψάξω παραπάνω είτε στο μοντεμ, είτε στο λάπτοπ?

Αν πας Network Settings->Change adapter options και πατήσεις διπλό κλικ στο wifi adapter, τι Speed σου δίνει;

Αν πας Device Manager->Network Adapters->διπλό κλικ στην κάρτα wifi δες στο Advanced Tab για κάποια ρύθμιση που έχει σχέση με το Link ή την ταχύτητα και παίξε. Σε κάθε αλλαγή θα πρέπει να κάνεις επανασύνδεση για σιγουριά.

Αν δεν παίξει τπτ κάνε restore τον default driver και άσε τα windows να βρουν καινούριο, αν υπάρχει