Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By D-Jet
cmarin έγραψε:Ξέχασα επίσης να πω, ότι πολύ "δεμένοι" είναι και οι ιστορικοί που έχουν δημιουργήσει μία πολύ καλή βάση στο 4Τφ και δύσκολα θα την αφήσουν ή να την μεταφέρουν.

Αν μπορώ να μιλήσω γενικότερα για την παρέα, το ζήτημα με τους "ιστορικούς" είναι ότι δεν έχουμε και πολλή επαφή με το υπόλοιπο φόρουμ εκτός του δικού μας θέματος ή έστω από πολύ συγκεκριμένα τόπικ ο καθένας. Ως εκ τούτου θεωρώ πολύ πιθανόν να μην έχει περάσει στην αντίληψη πολλών εξ ημών το τι έχει συμβεί.
Θα ρίξω μια ενημέρωση αλλά να ξέρετε ότι ως επί το πλείστον είμαστε μεγάλα παιδιά και ως γνωστό τα μεγάλα παιδιά γενικά δυσκολεύονται με τις αλλαγές...
Άβαταρ μέλους
By kouk
#6060 Άνοιξη του 2002. Πριν το Ακρόπολις. Με το Διαδίκτυο να είναι στην φάση ανάπτυξής του εμφανίστηκαν τα πρώτα Φόρουμ. Ψάχνοντας πληροφορίες για τονΑγώνα, εντελώς τυχαία, βρήκα το 4Τ Φόρουμ. Με σύνολο χρηστών περίπου 300 άτομα. Γράφτηκα.

Οι Ενότητες ήταν οι WRC, F1, Ελληνικοί Αγώνες, Ράλυ Ακρόπολις και Περί Αυτοκίνησις. Τίποτα άλλο!

Βρεθήκαμε με κάποια από τα μέλη στο Ακρόπολις. Είδαμε ότι ταιριάζουμε. Πως έχουμε περίπου τα ίδια ενδιαφέροντα. Πυκνώσαμε τις παρουσίες μας στο Φόρουμ. Άρχισαν πολλές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Για τα πάντα.

Οργανώθηκε η 1η Παγκόσμια Εκδρομή στην Λίμνη Πλαστήρα με 80 συμμετοχές!!! Χαμός.
Οι συζητήσεις πύκνωναν. Το ίδιο και τα μέλη. Έφτασε τις μερικές χιλιάδες πολύ γρήγορα.

O mm55 μας πλησίασε, σαν κάποιους από τους πιο ενεργούς χρήστες (syele, nass, cmarin, Castor και εμένα στην αρχή. HarrisWRC, Go_For_Pole μετά) για να μας προτείνει να αναλάβουμε Διαχειριστές. Συναντηθήκαμε με ΣΧ και ξεκινήσαμε. Εντυπωσιασμένοι που συμμετείχαμε σε μια προσπάθεια του περιοδικού που διαβάζαμε από μικροί. Και να οι συναντήσεις, να οι εκδρομές, να οι ατελείωτες ώρες πάνω από το Φόρουμ, να οι Ομηρικοί καβγάδες με τον Gavriil1, τους Alfisti, τους Skodisti και τον Χρονομέτρη, να να να να….. Χαμός. Στο ίσιωμα. :shifty:

Μόνο που η εικόνα που είχαμε εμείς στο μυαλό μας για αυτό που γίνεται δεν ήταν σωστή.

Τα πρώτα παρατράγουδα άρχισαν με τους πικραμένους των Ελληνικών Αγώνων. Που με το ατράνταχτο επιχείρημα πως έχουν καθίσει σε μπάκετ, απαιτούσαν την εξαίρεση τους από την εφαρμογή του Κανονισμού. Η υποστήριξη του ΣΧ, επιλεκτικά, σε αυτούς και όχι στους mods ήταν το πρώτο δείγμα του ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Κάποιοι σταμάτησαν να ασχολούνται με τους Ελληνικούς Αγώνες. Άλλοι συνέχισαν.

Η πρώτη αναβάθμιση του Φόρουμ οδήγησε στην εμφάνιση ημερομηνίας εγγραφής όλων των μέχρι τότε εγγεγραμμένων μελών της 01/01/1970!!

Οι Άτυποι Κριτές ήταν το επόμενο βήμα. Που απαξιώθηκαν επειδή δεν ήταν υπό την καθοδήγηση και έμπνευση του ΣΧ αλλά της Σιδηράς Κυρίας!! Πάει κι αυτό! Μας έμεινε τουλάχιστον το αυτοκόλλητο με το 00 του Άτυπου Πλοηγού!!! :yahoo: (Ο Παπαπάνος πρέπει να βρίζει ακόμα! :s_biggrin )

Το Φόρουμ είχε μεγαλώσει πια. Ζητήσαμε να γίνουν αναβαθμίσεις. Μας παρέπεμψαν στην Τεχνόπολις. Που δεν προλάβαινε να ασχοληθεί, λέει. Και όταν ασχολήθηκε, μετά από μερικούς μήνες, έκανε τα μισά, έριξε για μερικές μέρες το Φόρουμ και διέλυσε την βάση. Τα παράπονά μας γειώθηκαν.

Όπως γειώθηκαν επί μήνες οι αιτήσεις μας για προσθήκες που θα επέτρεπαν καλύτερο έλεγχο από τους mods, νέων gadgets και δυνατοτήτων για τους χρήστες, εργαλεία για την αποτροπή της εγγραφής bots που ανέβαζαν τσόντες, προσθήκη νέων Mods κλπ κλπ. Όταν η Τεχνόπολις ασχολήθηκε τα έκανε και πάλι μπάχαλο. Απώλεια θεμάτων και δημοσιεύσεων, μπάχαλο οι δείκτες της βάσης, καθυστέρηση απόκρισης κλπ κλπ.

Μάθαμε τότε πως μας θεωρούσαν γραφικούς. Όπως και ότι οι χρήστες θεωρούσαν οι του περιοδικού πως δεν μπορούσαν να εκφράζουν άποψη, «να τους βρίζουν» όπως έλεγαν. Είχαν μπερδέψει την καλόπιστη κριτική με την κακόπιστη μπαρούφα. Δικαιολογημένα, αφού στον χώρο τους μόνο η δεύτερη ήταν παρούσα. Αντί να έρθουν κοντά στους χρήστες τους απαξίωσαν σαν κακομαθημένους και ξερόλες. Αυτούς που αγόραζαν το περιοδικό και συμμετείχαν στο Φόρουμ!!!

Από πλευράς ΣΧ είχαμε πολλές επαφές όταν ήθελε να κάνουμε τις κορίνες στα Μέγαρα σε κάποια εκδήλωση των 4Τ, ή την παρουσία μας σε κάποια εκδήλωση για να μας παρουσιάσει σαν δικούς του ανθρώπους και απαξίωση και υστερίες όλο τον υπόλοιπο καιρό. Η κουβέντα που μου έχει μείνει είναι το «δικό σου είναι το Φόρουμ?» όταν στείλαμε, οι χρήστες, με ρεφενέ, στεφάνι στην κηδεία ενός παιδιού που σκοτώθηκε σε αγώνα στην Πάτρα βάζοντας στην κορδέλα «οι χρήστες του 4ΤΦ», χωρίς να έχουμε ζητήσει πρώτα την άδεια. Με άκουσε η γειτονιά εκείνη την ημέρα. Αλλά συνέχισα.

Ανοιξε ολόκληρη συζήτηση μεταξύ των mods. Με αιτιάσεις και επόμενες κινήσεις και ανακοινώσεις. Η, στο παρά πέντε, εμπλοκή της Τεχνόπολις αποσόβησε την ρήξη τότε. Κάποιους, όπως εμένα, στους οδήγησε στην διακριτική αποχώρηση. Αφήνοντας πίσω λίγους από τους παλιούς (nass και cmarin) και τους νέους (drdino, bill33, mirage) να παλέψουν με το θηρίο.
Το 4ΤΦ μεγάλωσε κι άλλο. Έμπαινα και παρακολουθούσα αραιά και που. Περισσότερο γιατί ήταν μια ωραία συνήθεια αλλά και γιατί η πληροφόρηση που υπήρχε ήταν πάνω από κάθε άλλο Φόρουμ.

Όταν πήρα την ειδοποίηση να μπω επειδή κάτι συμβαίνει, δεν περίμενα να δω αυτό που είδα. Μετά από τόσα και τόσα αυτό ομολογώ πως δεν το περίμενα! Έγινε όμως. Και στην αντίδραση των mods η απάντηση του ΣΧ ήταν αυτή την φορά προσβολές!!! Κρατήθηκα, για να είμαι ειλικρινής για να μην απαντήσω. Να μη μιλήσω για ανίκανους κακομαθημένους Γκαιμπελίσκους του Facebook. Θα έδινα πολύ σημασία σε ανύπαρκτους. Και το άφησα.

Το 4ΤΦ ήταν πρωτοποριακό. Γιατί, στηριζόμενο στην εικόνα του Ιδρυτή του, προσέλκυσε πολύ μεγάλο αριθμό άξιων ανθρώπων. Που το ανέβασαν επίπεδα. Που του έδωσαν αίγλη. Που έγιναν η αιτία για να έρθουν κι άλλοι.
Το moderating στο 4ΤΦ ήταν εύκολο. Γιατί το έκαναν όλοι και όχι μόνο οι mods. Αυτοί που θα έμπαιναν σαν troll θα έμπαιναν στην θέση τους από άλλους χρήστες. Πριν καν το πάρουν χαμπάρι οι mods.
Όλα στην ζωή είναι ένας κύκλος. Ο κύκλος του 4ΤΦ θα μπορούσε να μην κλείσει. Άλλωστε την επιρροή του την ήξεραν στο περιοδικό. Τα κλικ του site των 4Τ μετρούσαν τα κλικ του Φόρουμ. Για την προσέλκυση διαφήμισης στο site όμως, ποτέ στο Φόρουμ.

Αυτό που θα μείνει είναι οι άνθρωποι που γνώρισα στο 4ΤΦ. Και που τώρα είναι εδώ. Ανθρώπους που κράτησα την επαφή όλα τα χρόνια που είχα αποχωρήσει. Γιατί με κάνουν καλύτερο. Γιατί ξέρω πως μπορώ να στηριχθώ σε αυτούς κι εκείνοι σε εμένα. Γιατί, επανειλλημένα, αποδείχθηκε πως κανείς τους δεν είχε υστεροβουλία.

Έτσι είδα εγώ τα πράγματα στα 8 χρόνια που ήμουν mod και χρήστης. Συμπληρώσεις/διορθώσεις δεκτές!
:s_smile
Άβαταρ μέλους
By iant
rx8_drifter έγραψε:Τα αρνητικα σχολια ειναι για συγκεκριμενο πραγμα, ασε που πολλα κακως κειμενα ειχαν σχολιαστει κατα καιρους.
Περισσοτερο γελιο εχει η σταση αυτων που ελεγαν δεν τρεχει τπτ, μιαμχαρα ειμαστε και εγκατελειψαν το πλοιο :s_biggrin

Κάποιο ρητό υπάρχει για αυτούς που εγκαταλείπουν το πλοίο πρώτοι; :s_scratchhead

P.S. Χάνονται και εδώ τα ποστ ή ιδέα μου είναι;
Άβαταρ μέλους
By kouk
iant έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Τα αρνητικα σχολια ειναι για συγκεκριμενο πραγμα, ασε που πολλα κακως κειμενα ειχαν σχολιαστει κατα καιρους.
Περισσοτερο γελιο εχει η σταση αυτων που ελεγαν δεν τρεχει τπτ, μιαμχαρα ειμαστε και εγκατελειψαν το πλοιο :s_biggrin

Κάποιο ρητό υπάρχει για αυτούς που εγκαταλείπουν το πλοίο πρώτοι; :s_scratchhead

Το πλοίο το εγκαταλείπουν πρώτα τα ποντίκια. Και αυτοί που χάνονται είναι συνήθως οι μηχανικοί που δεν προλαβαίνουν να βγουν από τα μηχανοστάσια.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
iant έγραψε:

Ακριβως, καποιοι κανανε ΜΟΚΟ στο πουταναριο που γινοτανε, καποιοι ξεσηκωθηκαν και βαλαν τις φωνες και καποιοι λεγαν εμενα δε με πειραξανε τί με νοιαζει
Άβαταρ μέλους
By iant
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάντως προσπαθώ να βοηθήσω την διαχειριστική ομάδα, μέχρι και τεχνικές συμβουλές δίνω: :s_biggrin

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δηλαδή είναι τόσο απλά τα πράγματα αν έχεις ΜΟΝΟ έναν πίνακα!
Προσωπικά τους χρήστες, ρόλους, βαθμούς και ότι άλλο χαρακτηριστικό θα κρατούσα σε διαφορετικούς πίνακες.
Άβαταρ μέλους
By Chris
Chris έγραψε:Φτάνει. Μέχρι ένα σημείο σχολιαζόταν η συμπεριφορά κάποιων. Δεν χρειάζονταν παρομοιώσεις και χαρακτηρισμοί

Δηλαδή είναι τόσο δύσκολο να μείνει η συζήτηση σε αυτό που έγραψε ο kouk?

Ναι iant, σβήνονται

Anonymous Founder έγραψε: η σειρά θα είναι lock, delete και ένα σχόλιο πως έγινε moderation.
Άβαταρ μέλους
By spiros
rx8_drifter έγραψε:
iant έγραψε:

Ακριβως, καποιοι κανανε ΜΟΚΟ στο πουταναριο που γινοτανε, καποιοι ξεσηκωθηκαν και βαλαν τις φωνες και καποιοι λεγαν εμενα δε με πειραξανε τί με νοιαζει

και τωρα κανουν πως δεν εγινε τιποτα, another day in the office. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By dimik
#6082 Με κάθε καλή διάθεση...
υπάρχει λόγος για όλο αυτό? εννοώ το να ασχολείστε με το "νεκρό" πλέον φόρουμ?
Για ποιον λόγο να κάνει κάποιος "υποδείξεις"? να τους ξεμπροστιάσεις-ξεφτιλίσεις γιατί? αφού τα καταφέρνουν και μόνοι τους μια χαρά και οι περισσότεροι ή τουλάχιστον αυτοί που ενδιαφέρθηκαν κατάλαβαν τι έγινε, αυτού του είδους οι "επισκέψεις" απέναντι τι θα καταφέρουν?

Το ποιος είχε-έχει δίκιο ή το ποιος την έχει μεγαλύτερη, πράγμα αδιάφορο για την μάζα των χρηστών, θα αποδειχθεί με την επιτυχία ή αποτυχία αυτού του φόρουμ.
Οπότε αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει αντί να ασχολούμαστε με το τι κάνουν οι απέναντι να φροντίσουμε για το σπίτι μας?
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
iant έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάντως προσπαθώ να βοηθήσω την διαχειριστική ομάδα, μέχρι και τεχνικές συμβουλές δίνω: :s_biggrin

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Δηλαδή είναι τόσο απλά τα πράγματα αν έχεις ΜΟΝΟ έναν πίνακα!
Προσωπικά τους χρήστες, ρόλους, βαθμούς και ότι άλλο χαρακτηριστικό θα κρατούσα σε διαφορετικούς πίνακες.

Ξέρω πολύ καλά πως είναι τα πράγματα, μην ανησυχείς. :s_bored :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By IKE
#6085 Εγώ χαίρομαι που βλέπω ότι εδώ υπάρχει συνέχεια των καλών του 4τφ, χωρίς τα αρνητικά του 4τφ, ακόμα και από άτομα που (ελπίζω λόγω του ότι ήθελαν να κρατήσουν ισορροπίες και μόνο) υπερασπιζόντουσαν κάποιες ανεκδιήγητες καταστάσεις του περιοδικού και ειδικότερα του ΣΧ. Προσωπικά είχα φάει warn επειδή τόλμησα να απορήσω δημόσια αν ένα ποστ του ΣΧ έβγαζε νόημα (hint: δεν έβγαζε).

Γενικά το φόρουμ αυτό δεν μου φαίνεται μπάλωμα αλλά μία τεράστια βελτίωση. Φυσικά ίσως δεν είμαι αερόληπτος μιας και είχα αποκλειστεί με απαίσιο τρόπο από το 4τφ αλλά νομίζω είναι κοινή πεπόιθηση, με εξαίρεση 3-4 γραφικών ατομιδίων, για τα οποία θα πρότεινα απλά να μη τους δίνεται (και -ε) σημασία.

ΥΓ. Η πιο τραγική φιγούρα της όλης ιστορίας πάντως δεν είναι προφανώς, ούτε οι mod, ούτε οι χρήστες, ουτε ο σβ2. Η πιο τραγική μορφή είναι αυτός που αποζητούσε απεγνωσμένα μια στάλα εξουσίας, μόλις έγινε ο -υποτίθεται- φιλαράκος του admin, έμεινε με το φλιφλι στο χέρι και μόλις μέσα στην αναμπουμπούλα κατάφερε επιτέλους να βρει που πρέπει να επαναστοχεύσει το γλύψιμό του, έφυγε κακήν κακώς μέσα σε φατούρο από όλους. Tragic όπως λέει και ο αγαπητός Γρηγόριος.

ΥΓ2. Όποιος είναι ανώτερος άνθρωπος και αηδιάζει από εμάς τις κουτσομπόλες που γράφουμε σε αυτό το τόπικ, είναι ελεύθερος να μην το διαβάζει. Το φόρουμ εδώ ξεκίνησε από το 4τφόρουμ, δεν φύτρωσε έτσι. Εγώ το βρίσκω θετικό, υγιές αλλά προπάντων υπερδιασκεδαστικό το τόπικ αυτό.
Άβαταρ μέλους
By blackpug106
#6088 Νομιζω πως στο post του Kouk (τον οποιο δεν γνωριζω) θα πρεπε να τελειωσει αυτο το topic και να κλειδωθει.

Μονο αν καποιος απο τους παλιους mod του παλιου ηθελε να συνπληρωσει κατι να ανοιγε, τοτε και μονο....

Kouk +106