Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Tetix
Νίκος Παππάς έγραψε:
Tetix έγραψε:Αφού σου αρέσει το Gewurztraminer, σου εχω μια πολλη ομορφη πρόταση,δοκιμασε το ροζε του Αβαντη είναι 50% Μαυροκοντουρα μια ποικιλία που την αναβιωσε ο Αβαντης ( στην ουσια ειναι ενας κλώνος ) και 50% Gewurztraminer .
Απίστευτο κρασι με χρώμα σολωμού,ξηρο,με ισορροπημένη οξύτητα και οι γεύσεις απλα ταπεινές λογω της Μαυροκοντουρας.

Γνώμη μου πλεον Βιβλια Χώρα και Λαζαριδης παράγουν κρασια μαζικης παραγωγής,τα αποφεύγω.

< >

Ευχαριστω πολυ για την προταση βρηκα πως λεγεται Lenga Pink, θα την τιμησω με την πρωτη ευκαιρια. :s_drinks

Οσο για τα μαζικης παραγωγης κρασια, δεν εχεις αδικο σαν επαγγελματιας, αλλα τα πολυ μικρων παραγωγων κρασια ειναι ακριβουτσικα και δεν μενω κοντα σε καλη καβα, οποτε ο,τι βρω στα σουπερ μαρκετ.

Οταν βρεις χρονο και μπεις στο κρασοτοπικο πες μας αν θες και με τι ειναι ιδανικο να συνδυαστει καποιο κρασι. :s_howdy
Εγινε,θα το κοιτάξω.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Tetix έγραψε:Θα σου προτεινα να δοκιμάσεις απο Σικελία το "διαμαντι" τους,ενα D.O.C.G. ονόματος η ποικιλιά Cerasuolo di Vittoria,ειναι γύρω στα 40% Frappato και 60% Nero d'Avola.
Στο συνιστώ.

Ευχαριστώ για το τιπ!
Αύριο κιόλας θα παω να το ψάξω και αν το έχει το παίρνω επί τοπου, αλλιώς θα το παραγγείλω. Μου άρεσε τόσο πολύ το παραπάνω, αν μου λες ότι υπάρχει και αυτή η εναλλακτική, σίγουρα θέλω να το δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
By Tetix
Y.V έγραψε:Εμενα η ρετσινα μ αρεσει, παρ οτι γενικως απολαμβανω τα καλα κρασια, αλλα τα τελευταια χρονια νομιζω οτι την εχουν χαλασει. (τουλαχιστον σε σχεση με τη γευση που ειχαν οι ρετσινες πριν 40-50 χρονια που τη θυμαμαι πιο εντονη γευστικα και το κρασι που ηταν φτιαγμενη καλυτερο.
Τωρα πινω που και που μια ρετσινα «Κεχριμπαρι» απ την θεσσαλονικη που κατι λεει... αλλα αφου διαλεγω ρετσινα, θα ηθελα κατι πιο ρετσινατο!

Βρε G8777, τι ειναι το Κ98; :(
Αγαπητέ Y.V

Αν θες ρετσίνα και γενικα ψαγμένα πράγματα δοκιμασε 2 ρετσινες άπο τον ίδιο οινοπαραγωγο,ο οποίος πλέον το 80% της παραγωγης του το στέλνει απευθείας στην Αγγλία.Η μια είναι βιολογική και λέγεται Ρετσινα Καμαρα η οποια ειναι πιο mild απο τίς κανονικές Ρετσινες και το καμάρι του το οποίο τυχαίνει να το δίνω εδω στο Μοναχο λέγεται Kamara Pure Nimbus Ritinitis,είναι οργανικο κρασι και πίστεψε με δεν εχεις ξαναπιει κατι παρόμοιο, εχει τόσο αγνα αρωματα, αρωματα τα οποία ειναι σαν να είσαι σε ενα περιβόλι μονο με βότανα,οπως μεντα,τσουκνίδα, θυμάρι,ρίγανη κτλ.
Ειλικρινα αξίζει,εδω στη Γερμανια το πουλαω γύρω στα 70 ευρω,φαντάσου για Ρετσινα τόσα πολλά χρήματα.
Και κατι πιο οικονομικο απο πλευρα Πελοποννήσου απο τον Γαία εναν τρομερο οινοπαραγωγο το Ritinitis - Nobilis.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#606515 Τώρα που διαβάζω διάφορα διαπιστώνω οτι ποτέ δεν μου έχει αρέσει κρασί από Πελοπόννησο ή Κυκλάδες.

Φανατικός του Μακεδονικού Cabernet Sauvignon, δυνατό και στυφο να μουδιαζει η γλώσσα συνοδεία έντονων γεύσεων κόκκινου κρέατος με τουρσια, καυτερά κλπ ή πιο mild επιλογών τύπου λαχανοντολμαδες με αυγολέμονο, κολοκυθάκια γεμιστά, γιουβαρλακια κλπ.

Ειδικά με φασολάδα ενισχυμένη με λουκάνικο και μπουκοβο ή όποια αφήνει μια γλυκιά και καυτερή επιγευση η στυφαδα του κρασιού απογειώνει την γεύση.

Τα αγαπημένα μου όταν ήμουν Ελλάδα ήταν κάποια από μικρούς παραγωγούς της περιοχής του Αμυνταίου των οποίων τα ονόματα δεν θυμάμαι δυστυχώς.

Τα λευκά δεν μου αρέσουν γενικώς ίσως επειδη η όξινη φύση τους μου προκαλεί δυσφορία στο στομάχι. Μόνο το Chardonnay μπορώ να πιώ εύκολα αλλά με ψαρικά, θεωρώ ότι με τα υπόλοιπα λευκά κρέατα δεν ταιριάζει λόγω. Με πολύπλοκες σαλάτες όμως και θαλασσινά κάθε είδους μπορώ να πιώ ολόκληρο μπουκάλι μόνος μου.

Εδώ στην Κυπρο προσπαθούν να αναστησουν την οινοπαραγωγη τα τελευταία χρόνια με φιλότιμες προσπάθειες και μαζί και τον τουρισμό στα κρασοχωρια με οργανωμένες εκδρομές σε οινοποιεία, δοκιμές κλπ.
Ευτυχώς η γενιά που ανέλαβε να αναστήσει την παραγωγή των παππούδων της φαίνεται να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

< >
Τελευταία επεξεργασία από dimik και 26 Σεπ 2019, 22:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Tetix
George_Prix έγραψε:@Tetix χαρηκα πραγματικα που γραφτηκες στο petrolheads. Αγαπαω το κοκκινο κρασι και καθε τι που μαθαινω ειναι σημαντικο για μενα. Ακομα κι οταν αγοραζω κρασια δε μπαινω καπου και κοιταω τι εχει στα ραφια. Παω σε καβες μονο αν οι πωλητες εχουν περισσοτερες γνωσεις απο μενα και μαθαινω και 2 πραγματα!

Tetix έγραψε:Δυστυχως την έννοια του καλου ελληνικου κρασιού καταφεραν πριν 20 - 30 χρόνια να την καταστρέψουν οι ρετσινες και τα ημιγλυκα κρασιά και μάλιστα τα 2λιτρα.
Πολλοί ανθρωποι δυστυχως γνωρίζουν μονον αυτα.

Ολοσωστος!

Τις ελαχιστες φορες που ηπια ρετσινα στη ζωη μου, αισθανθηκα οτι επινα ποτο μπομπα. Και στη γευση και στο κεφαλι που μου εκανε.

Ημιγλυκα δεν πινω με τιποτα. Χαλι μαυρο για το γουστο μου.

Οσον αφορα τα 2λιτρα, ασκους και τις λοιπες οικονομικες συσκευασιες, απο τις 10αδες διαφορετικα που εχω πιει σε διαφορα γλεντια, σπιτια, συνεστιασεις, ζητημα να μου αρεσαν 2-3.

Tetix έγραψε:Ξινομαυρο Νάουσας είναι απο τις νούμερο 1 ποικιλιες που προτιμούν εδω οι Γερμανοί γιατι έχει μια και μοναδική διαφορά στη μυτη απο οποιοδήποτε αλλο κρασι,εχει ντομάτα concasse και μια νότα απο Ελια. Πολυ δυνατη ποικιλία με ισχυρή δυνατότητα παλαίωσης.

Πριν απο χρονια ειχα πιασει κουβεντα με εναν Αμερικανο που ηξερε απο κρασια. Ο τυπος λοιπον ειχε παθει πλακα με το ξινομαυρο. Ολα τα αλλα κρασια που δοκιμασε στην Ελλαδα τα ειχε ξαναπιει, ή τουλαχιστον ειχε πιει κατι που τους εμοιαζε. Το ξινομαυρο απλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ειμαστε τυχεροι που εχουμε μια τοσο ξεχωριστη ποικιλια στην Ελλαδα!

Y.V έγραψε:Βρε παιδια, γιατι τα συζηταμε εδω και οχι στα κρασια;
Εκει τι θα συζηταμε; :hmmm:

Σωστο κι αυτο. Καλυτερα να ειναι μαζεμενα ολα σε ενα τοπικο. Ευκολοτερο για ολους μας να το παρακαλουθησουμε ετσι...
Οι Αμερικανοι γενικα έχουν τρέλα με το Ξινομαυρο, το γνωρίζω προσωπικά, εχει τύχει να συνομιλήσω με αρκετούς πελάτες.
Είναι πολυ ξεχωριστη ποικιλία.

George_Prix Ρωτα με οτι θες περι κόκκινων ποικιλιών και κρασιού.
< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
KiloMeater έγραψε:
Tetix έγραψε:Θα σου προτεινα να δοκιμάσεις απο Σικελία το "διαμαντι" τους,ενα D.O.C.G. ονόματος η ποικιλιά Cerasuolo di Vittoria,ειναι γύρω στα 40% Frappato και 60% Nero d'Avola.
Στο συνιστώ.

Ευχαριστώ για το τιπ!
Αύριο κιόλας θα παω να το ψάξω και αν το έχει το παίρνω επί τοπου, αλλιώς θα το παραγγείλω. Μου άρεσε τόσο πολύ το παραπάνω, αν μου λες ότι υπάρχει και αυτή η εναλλακτική, σίγουρα θέλω να το δοκιμάσω.
You are welcome

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
g8777 έγραψε:Φιλε Γιαννη (ευχαριστω για το K98 :inlove:) θα σου λυσω ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ την απορια σου.

Anonymous Founder έγραψε:Η ρετσίνα έχει κάνει μεγάλο κακό στο όνομα του ελληνικού κρασιού, αλλά και στους γευστικούς κάλυκες των Ελλήνων... Μην ξεχνάμε πως η ρετσίνα - κόλα (ή αλλιώς το Τούμπα λίμπρε) και πάρα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των θεσσαλονικέων...

Tetix έγραψε:Η Ρετσίνα είναι ενα ομορφο και δροσιστικο κρασι που συνήθως το συναντάμε με μια αλλα και με δυο ποικιλίες.
Οι ριζες του ξεκινουν απο την αρχαία Ελλάδα αν δεν απατώμαι.
Μια πολυ ομορφη προταση που μπορώ σας συστησω είναι που συνάντησα τυχαία στο Οινοραμα του Ζαππείου εν ετη 2018 μια πολυ καλη ρετσίνα με εναν πολυ καλα διαβασμένο οινοπαραγωγο εν ονόματι Αωτον απο τα Μεσογεια Αττικής.
Ειναι λιγο τσιμπημενο το αλκοόλ που περιέχει αλλα αξίζει το κατι διαφορετικο.

ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ

Δεν ξεραμε να σερβιρουμε κανα μονοποικιλιακο με αγγουρι-ντοματα-ελια.

:s_crazy :s_crazy :s_crazy :s_crazy

Ένα Τούμπα - λιμπρε με Κουρτάκη στον κύριο!
:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Tetix
Anonymous Founder έγραψε:
g8777 έγραψε:Φιλε Γιαννη (ευχαριστω για το K98 :inlove:) θα σου λυσω ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ την απορια σου.

Anonymous Founder έγραψε:Η ρετσίνα έχει κάνει μεγάλο κακό στο όνομα του ελληνικού κρασιού, αλλά και στους γευστικούς κάλυκες των Ελλήνων... Μην ξεχνάμε πως η ρετσίνα - κόλα (ή αλλιώς το Τούμπα λίμπρε) και πάρα πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των θεσσαλονικέων...

Tetix έγραψε:Η Ρετσίνα είναι ενα ομορφο και δροσιστικο κρασι που συνήθως το συναντάμε με μια αλλα και με δυο ποικιλίες.
Οι ριζες του ξεκινουν απο την αρχαία Ελλάδα αν δεν απατώμαι.
Μια πολυ ομορφη προταση που μπορώ σας συστησω είναι που συνάντησα τυχαία στο Οινοραμα του Ζαππείου εν ετη 2018 μια πολυ καλη ρετσίνα με εναν πολυ καλα διαβασμένο οινοπαραγωγο εν ονόματι Αωτον απο τα Μεσογεια Αττικής.
Ειναι λιγο τσιμπημενο το αλκοόλ που περιέχει αλλα αξίζει το κατι διαφορετικο.

ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ

Δεν ξεραμε να σερβιρουμε κανα μονοποικιλιακο με αγγουρι-ντοματα-ελια.

:s_crazy :s_crazy :s_crazy :s_crazy

Ένα Τούμπα - λιμπρε με Κουρτάκη στον κύριο!
:s_biggrin
Χαχαχαχαχαχα τούμπα λιμπρε....

< >
Άβαταρ μέλους
By Tetix
#606539 Φιλε dimik ανέφερες ενα Caubernet Sauvignon απο Μακεδονία.
Μπορώ να σε ρωτήσω κατι;
Γιατι να αγοράσω μια ξενη ποικιλία απο την Μακεδονια και να μην την αγοράσω ας πουμε απο την Γαλλία και συγκεκριμένα απο το Μπορντό;
Εχεις δει κανέναν Γάλλο ή Γερμανο ή Πορτογάλο να καλλιεργει Ελληνική ποικιλια.
Στο λέω αυτο διότι ειμαι κατα...
Το ασσυρτικο θελει την δύναμη του ηφαιστείου και των μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στην λαβα και βεβαια της θάλασσας που περικυκλώνει το νησί.
Το Ξινομαυρο μονο στη Ναουσα είναι το κατάλληλο, λόγω υψομέτρου,τα αμπέλια ειναι εγκατεστημένα στις πλαγιές και έτσι προφυλάσσονται από τους ψυχρούς βόρειους ανέμους ενώ συγχρόνως επωφελούνται από τις ακτίνες του μεσημεριανού ήλιου,λόγω terroir,λόγω τελειας ωρίμανσης.
Και κάτι αλλο μια ξενοφερτη ποικιλία,δεν κοστολογείται τόσο ακριβά οσο μια αυτοχθονη.
Δοκίμασε μια Μαντηλαρια ή ενα Μαυρουδι.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
Tetix έγραψε:Φιλε dimik ανέφερες ενα Caubernet Sauvignon απο Μακεδονία.
Μπορώ να σε ρωτήσω κατι;
Γιατι να αγοράσω μια ξενη ποικιλία απο την Μακεδονια και να μην την αγοράσω ας πουμε απο την Γαλλία και συγκεκριμένα απο το Μπορντό;
Εχεις δει κανέναν Γάλλο ή Γερμανο ή Πορτογάλο να καλλιεργει Ελληνική ποικιλια.
Στο λέω αυτο διότι ειμαι κατα...
Το ασσυρτικο θελει την δύναμη του ηφαιστείου και των μεταλλικών στοιχείων που υπάρχουν στην λαβα και βεβαια της θάλασσας που περικυκλώνει το νησί.
Το Ξινομαυρο μονο στη Ναουσα είναι το κατάλληλο, λόγω υψομέτρου,τα αμπέλια ειναι εγκατεστημένα στις πλαγιές και έτσι προφυλάσσονται από τους ψυχρούς βόρειους ανέμους ενώ συγχρόνως επωφελούνται από τις ακτίνες του μεσημεριανού ήλιου,λόγω terroir,λόγω τελειας ωρίμανσης.
Και κάτι αλλο μια ξενοφερτη ποικιλία,δεν κοστολογείται τόσο ακριβά οσο μια αυτοχθονη.
Δοκίμασε μια Μαντηλαρια ή ενα Μαυρουδι.

< >
Ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι.

Απο τη άλλη γιατί μια ξενοφερτη ποικιλία να μην δίνει καλό αποτέλεσμα σε διαφορετικές περιοχές;

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#606544 @tetix
Σε κάποιο από τα αρχικά σου ποστ έγραψες ότι ο Έλληνας δεν πίνει επώνυμα εμφιαλωμένα κρασιά αλλά προτιμάει τα χύμα..
Έτσι ακριβώς περιεγραψες εμένα!!
Πόσες φορές έχω βρεθεί ας πούμε σε ένα χωριό, σε ένα ταπεινό καφενείο κ εχω πιει απίστευτα καλο χύμα κρασί παραγωγής του ιδιοκτήτη (πάντα σε μικρό ποτήρι) ενώ αντίθετα έχω δοκιμάσει πολλά επώνυμα κρασιά σε κολωνατα ξέρω γω ποτήρια σε διάφορες μαζωξεις κ δεν ξετρελάθηκα.
Θεωρείς ότι δεν έχω εκπαιδευσει κατάλληλα την γευσιγνωσία μου ή είναι θέμα συνηθειας;;

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
REALZEUS έγραψε:Το ορίτζιναλ Τούμπα Λίμπρε είναι με Μαλαματίνα. :roll:
Κουρτάκη πίνουν στην Αθήνα... :s_tongue

Ετσι. (μ)ΠΑΟΚ και τα μυαλα στα καγκελα :s_tongue

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By junior gt
REALZEUS έγραψε:Το ορίτζιναλ Τούμπα Λίμπρε είναι με Μαλαματίνα. :roll:
Κουρτάκη πίνουν στην Αθήνα... :s_tongue

Ακριβώς. Με Κουρτακη δεν είναι τούμπα Λιμπρε. :rtfm: