Tetix έγραψε:Δεν χρειάζεται να μεταφερθεί κατι...KiloMeater έγραψε:Ωραία όλα αυτά αλλά please moveΌταν εννοείς move;
Να γράφω σε αλλο Topic;
< >
Δεν ξαναγράφω κατι αλλο,απλα συνέχισα να γράφω διότι δεν ηρθε κανενα warning
< >
Πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφεις πάντως!
Αν θέλει κάποιος μοντ να ανοίξει ένα άλλο topic και να τα μεταφέρει εκεί, θα ήταν πιο νοικοκυρεμένο, αλλά δεν νομίζω να ενοχλούνται πολλοί!
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

τσίφτη
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

JimClark έγραψε:Προσωπικά αγαπημένα έχει ένας σομελιέ; ή μεταβάλλονται τα γούστα / η / και δεν του επιτρέπει η ενασχόληση να του επιτραπεί να ορίσει "αγαπημένα" κρασιά;;
Γιατί όχι; Δεν μπορεί ένας μουσικός να έχει αγαπημένο τραγούδι;
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
drdino έγραψε:Λοιπόν υπάρχουν χιλιάδες κρασιά απο διαφορετικές χωρες,οπως υπάρχουν και χιλιαδες ποικιλίες αλλα ολα αυτα τα ξεχωριστά κρασιά τα κάνει ενα πράγμα καθε χρονο ξεχωριστά και δεν ειναι παρα η σοδειά.JimClark έγραψε:Προσωπικά αγαπημένα έχει ένας σομελιέ; ή μεταβάλλονται τα γούστα / η / και δεν του επιτρέπει η ενασχόληση να του επιτραπεί να ορίσει "αγαπημένα" κρασιά;;
Γιατί όχι; Δεν μπορεί ένας μουσικός να έχει αγαπημένο τραγούδι;
Θα μου ηταν ειλικρινά πολυ δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια κρασιά.
Αν η ερώτηση ήταν συγκεκριμένα κρασιά απο την Ελλάδα ας πουμε η την Νεα Ζηλανδία τοτε οκ.
< >
trident1971 έγραψε:Ενδιαφερον απο εγκυκλοπαιδικης αποψης θα ηταν να μας πει ο telix την αποψη του για κρασια που εχουν αναφερθει εδω σαν προτεινομενα στο σχετικο τοπικο.Δωσε μου λιγο χρονο για να κάτσω να δω για ποια κρασια έχουνε μιλησει τα παιδιά
< >
Και αν ναι τι κρασιά προτιματε;
Κατι που ξέχασα να αναφερω είναι ότι κάνω πολυ μεγάλη προσπάθεια στη Γερμανια να μαθω στους Γερμανούς το καλο Ελληνικο κρασι. Δυστυχως την έννοια του καλου ελληνικου κρασιού καταφεραν πριν 20 - 30 χρόνια να την καταστρέψουν οι ρετσινες και τα ημιγλυκα κρασιά και μάλιστα τα 2λιτρα.
Πολλοί ανθρωποι δυστυχως γνωρίζουν μονον αυτα.
< >
Απο λευκα μοσχοφιλερο συνηθως. Αντε στην χαση και την φεξη Αλσατικο gewurtztraminer ( σχωρα με αν το γραφω λαθος ) αν το πετυχω σε προσφορα
Απο παραγωγους, Βιβλια Χωρα, Λαζαριδης, Κυρ-Γιαννη, Παπαιωαννου, Σκουρας και ισως αλλους που δεν θυμαμαι
Fiat Panda 7,6l/100km
Είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που γνωρίζουν από κρασί και δεν μιλώ για κάτι εξεζητημένο, απλώς να μην πίνουν (ή σερβίρουν) απαράδεκτα ξίδια ή ζαχαρωμένα ξίδια...
Μερικά χύμα κρασιά που πωλούνται θα έπρεπε να απαγορευτούν! Χωρίς να σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αξιοπρεπή χύμα κρασιά για κάποιον που δεν το αντέχει η τσέπη του.
Εγώ αγαπάω τα λευκά κρασιά με έντονο άρωμα και φρεσκάδα. Ακόμη και με κρέας, αυτά μου αρέσουν. Δεν αντέχω τα πολύ στυφά κόκκινα φουλ σε τανίνες όπως το Cabernet Sauvignon.
Αγαπημένη ποικιλία το Μοσχάτο Αλεξανδρείας, το μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου αλλά σε blanc de noir εκτέλεση, η Κυδωνίτσα και φυσικά το Ασυρτικο σε Σαντορινιά κρασιά, τα οποία τα προτιμώ σπάνια λόγω κόστους.
Αγαπημένο από εκεί και το Μαυροτράγανο, αλλά η τιμή του είναι για 1 φορά τον χρόνο, ενώ όπως είπα προτιμώ τα λευκά...
Τώρα για σοδειες δεν φτάνουν οι γνώσεις μου, για συγκεκριμένα κρασιά ευχαρίστως!
Σάμος, Λήμνος, Τύρναβος, Σαντορίνη, Μονεμβασιά, ενώ δεν μπορώ να πω πως είμαι φίλος της Ντεμπίνας από την Ζίτσα, παρόλο που έχω καταγωγή από Γιάννενα.

Ωραιότατο τοπικό, ευκαιρία να μάθουμε κάτι!
Νίκος Παππάς έγραψε:Κοκκινα Νεμεας και Δραμας συνηθως, αγιοργιτικο και ξινομαυρο δηλαδηΗ Νεμεα τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει παρα πολυ οπως έχουν ανέβει και οι τιμές της.
Απο λευκα μοσχοφιλερο συνηθως. Αντε στην χαση και την φεξη Αλσατικο gewurtztraminer ( σχωρα με αν το γραφω λαθος ) αν το πετυχω σε προσφορα
Απο παραγωγους, Βιβλια Χωρα, Λαζαριδης, Κυρ-Γιαννη, Παπαιωαννου, Σκουρας και ισως αλλους που δεν θυμαμαι
Ξινομαυρο Νάουσας είναι απο τις νούμερο 1 ποικιλιες που προτιμούν εδω οι Γερμανοί γιατι έχει μια και μοναδική διαφορά στη μυτη απο οποιοδήποτε αλλο κρασι,εχει ντομάτα concasse και μια νότα απο Ελια. Πολυ δυνατη ποικιλία με ισχυρή δυνατότητα παλαίωσης.
Αφού σου αρέσει το Gewurztraminer, σου εχω μια πολλη ομορφη πρόταση,δοκιμασε το ροζε του Αβαντη είναι 50% Μαυροκοντουρα μια ποικιλία που την αναβιωσε ο Αβαντης ( στην ουσια ειναι ενας κλώνος ) και 50% Gewurztraminer .
Απίστευτο κρασι με χρώμα σολωμού,ξηρο,με ισορροπημένη οξύτητα και οι γεύσεις απλα ταπεινές λογω της Μαυροκοντουρας.
Γνώμη μου πλεον Βιβλια Χώρα και Λαζαριδης παράγουν κρασια μαζικης παραγωγής,τα αποφεύγω.
< >
Θα έβαζα και το κατώγι Αβέρωφ αλλά.... Τα τελευταία model year
έχει χάσει το χαρακτήρα του.Επίσης αγαπημένη ρετσίνα, αυτή των Εβρίτικων Κελλαριων.
https://jimmuclarku.blogspot.com/