Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#605391 Εγώ θέλω να δοκιμάσω τα προϊόντα της Bebe Stars.

Φαίνονται πολύ ποιοτικά, είναι οικονομικά και κατασκευάζονται Ελλάδα.

Έχει κανείς άποψη;

Πχ group 0/1/2/3 στα 160€

https://www.bebestars.gr/%CE%BA%CE%B1%C ... roup-0123/
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#605426 Tο θέμα επιλογής ρουχισμού το έχουμε κι εμείς με την κόρη. Πραγματικά μου κάνει εντύπωση πως το νιάνιαρο από μικρή ηλικία είχε και άποψη για το τι θα φορέσει.... Επικοί καβγάδες. Ευτυχώς που για το σχολείο έχουν στολή με συγκεκριμένους συνδυασμούς.

Μπιμπερό λάστιχο όχι, σιλικόνης γιατί όχι. Μπουκάλια παλιά όχι, πλέον όλα είναι χωρίς BPA και κάτι άλλα κακά. Αλλά μόνον αν είναι σε καλή κατάσταση, όχι πολυμερισμένα. Ρούχα ναι αλλά πολλά που πήραμε ακόμα και μάρκας ήταν κακοραμμένα ;h με κακό υλικό ή εντελώς άβολα, που φοριθούνται δύσκολα κλπ που φάγαν σουτ ή πουληθήκανε στο ebay.
Ριλάξ και καθισματάκια όλων των ειδών ναι. Κι αν είναι βρώμικα δεν με πειράζει, έτσι κι αλλιώς θα το πλύνεις καλά.
Καλαθούνα δεν θελήσαμε, αγοράσαμε κρεβατάκι με ρόδες, ρυθμιζόμενο ύψος, κάγκελο που καεβαίνει. Το κρεβατάκι "δένει" σαν προέκταση του κρεβατιού των γονιών (μάρκα Troll, εξαιρετική αγορά, το έχουμε ακόμα σαν μίνι καναπεδάκι). Μετά αποφύγαμε το κλασικό 1,20 και πήραμε το 1,40 και πλέον είναι σε κανονικό κρεβάτι. Στρώμα μαξιλάρια αγοράζετε καινούργια.
Καθίσματα αυτοκινήτου ό,τι μου έδωσαν, για κάποια μεγέθη είχα και επιλογή. Αγόρασα ένα φτηνό στην ξενητιά που δεν έχω αυτοκίνητο για όταν νοικιάζω ή ταξιδεύω.
Καροτσάκια μας έδωσαν 2-3. Αλλά δεν μας έκαναν, ίσως αυτά που μας έδωσαν απευθύνονταν σε διαφορετικό χρήστη. Είχαν μεγάλο-βαρύ χλιδάτο που όμως δεν χωρούσε να μετφερθεί εύκολα, μεσαίο για καβάτζα ή για τη γιαγιά/εξοχικό που ήταν λίγο φτηνιάρικο και με όχι εύκολο άνοιξε κλείσε και μικρό ελαφρύ τύπου ομπρέλας που ήταν για διακοπές παραλίες κλπ. Τελικά πήραμε δικό μας. Πού ήταν σχετικά ελαφρύ και δίπλωνε εξαιρετικά εύκολα και έπιανε λίγο χώρο διπλωμένο. Ένα για όλες τις δουλειές, που είναι ελαφρύ και ευκίνητο, ταξιδεύει με αυτοκίνητο και αεροπλάνο και κλείσαμε.
Παρκοκρέβατα επίσης μας έδωσαν 2-3 τα οποία πρακτικά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκαν. Για ύπνο σε ταξίδια είχαμε ένα μικρό φορητό πτυσσόμενο κρεβατάκι-σκηνή-κουνουπιέρα. Ελάχιστο βάρος και ελάχιστος όγκος μεταφοράς και ευκολία στησίματος μαζέματος. Επίσης από μπανάκια καταλήξαμε σε πτυσόμενο (σκήρό πλαστικό με μαλακές ακμές, πλακέ που ανοίγει) για ταξίδια και απλή γούρνα που στέκεται στις άκρες της μπανιέρας.
Αλλαξιέρα επίσης μας έδωσαν αλλά βολευτήκαμε καλύτερα με τραπεζάκι κουζίνας με ό,τι χρειάζεται πάνω στο τραπέζι σε θήκες/κουτιά του ΙΚΕΑ,
Άβαταρ μέλους
By sknipper
g8777 έγραψε:Για να καταλαβω.
Ρουχα που σου δωσανε 2ο χερι και δεν σας εκαναν τα πουλησες ebay;
Κανονικότατα. Μιλάμε για armani, polo, burberry, παπούτσια και μπότες prada
και πολλά άλλα τέτοια. Ελάχιστα φορεμένα, μερικά εντελώς καινούργια με το ταμπελάκι.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#605430 Ανατριχιάζω μόνο στην ιδέα των μτχ ρούχων και λοιπών σκευών.

Ξέρω είμαι υπερβολικός αλλά δεν νιώθω καλά στην ιδέα.

Κανένα baby monitor το συζητάμε αν και σε τέτοια θα ήθελα να επιλέξω εγώ έτσι για το ψάξιμο και την γκατζετια.

Τελοσπαντων από ότι βλέπω χρειάζεται ένα budget γύρω στις 2000 ευρώ χωρίς τα ρούχα και τα προικια.

Το καλύτερο... έσκασε μύτη η γιαγιά μου στο πατρικό και έφερε όλα τα βρεφικά μου ρούχα που είχε κρατημένα 36 χρόνια
Παλαιομοδιτικα πλέον αλλά άριστης ποιότητας αγορασμένα επί μεγάλου Α. Γ. Π, τότε που εδεναν τους σκύλους με λουκάνικα, από τας Αθήνας

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
sknipper έγραψε:
g8777 έγραψε:Για να καταλαβω.
Ρουχα που σου δωσανε 2ο χερι και δεν σας εκαναν τα πουλησες ebay;
Κανονικότατα. Μιλάμε για armani, polo, burberry, παπούτσια και μπότες prada
και πολλά άλλα τέτοια. Ελάχιστα φορεμένα, μερικά εντελώς καινούργια με το ταμπελάκι.

:yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo:

Μακαρι να ειμασταν ολοι τοσο ευλογημενοι απο την ζωη. :metalo: :oops: Με κατι Chicco κλπ ειχα ξεμεινει, που να πας στο παζαρι με αυτα. :(
Άβαταρ μέλους
By DAP
dimik έγραψε:.........................................................................................................
Το καλύτερο... έσκασε μύτη η γιαγιά μου στο πατρικό και έφερε όλα τα βρεφικά μου ρούχα που είχε κρατημένα 36 χρόνια.
..............................................................................................................

< >

Και εγω εχω κρατησει το καρεκλακι του αυτοκινητου για να βαλω το εγγονι,αμα με προλαβει,να το κανω μια βολτα.....
Και η κυραΠοπη καπου εχει καταχωνιασμενα και κεινη κατι πραγματακια του γυιου μας αλλα δεν το μαρτυραει,περιμενει.....
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#605452 dimik - κάτι αποστειρωτές, καθισματάκια για τους πρώτους μήνες (το γνωστό "αυγό"), baby monitor κλπ άλλα που θα τα χρησιμοποιήσεις για λίγο χρονικό διάστημα αν έχεις γνωστούς που στα προσφέρουν να τα πάρεις.

Τα υπόλοιπα είναι στη κρίση σας.

Σχετικά με τα ρούχα, το Zara και το H&M έχουν φορμάκια και ρουχαλάκια για βρέφη που είναι πάρα πολύ φθηνά και πολύ καλύτερης ποιότητας από του mothercare για παράδειγμα. Heavily tested στα δίδυμα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Nikos! έγραψε:dimik - κάτι αποστειρωτές, καθισματάκια για τους πρώτους μήνες (το γνωστό "αυγό"), baby monitor κλπ άλλα που θα τα χρησιμοποιήσεις για λίγο χρονικό διάστημα αν έχεις γνωστούς που στα προσφέρουν να τα πάρεις.

Τα υπόλοιπα είναι στη κρίση σας.

Σχετικά με τα ρούχα, το Zara και το H&M έχουν φορμάκια και ρουχαλάκια για βρέφη που είναι πάρα πολύ φθηνά και πολύ καλύτερης ποιότητας από του mothercare για παράδειγμα. Heavily tested στα δίδυμα.

Αυτό για τα H&M το επιβεβαιώνω. Είναι κ καλής ποιότητας βαμβάκι. Allouete είναι επίσης καλά αλλά ακόμη καλύτερα με εκπτώσεις. Φίρμες δε χρειάζεται να πάρεις, είναι πεταμένα λεφτά. Body παίρναμε Mothercare, μακράν τα καλύτερα. Πιζάμες παίρνουμε Mινέρβα όταν μπορούμε, είναι επίσης πολύ καλές.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#607751 Φύλαξη πλακούντα.

Ναι, όχι και γιατί;

Μας έδωσε 2 επιλογές ο γιατρός αν το επιθυμούμε, μια ιδιωτικά με κόστος 2Κ για 18 χρόνια και μια δημόσια δωρεάν όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανά πάσα στιγμή από τον οποιονδήποτε συμβατό δότη.

https://karaiskakio.org.cy/%CE%B1%CF%81 ... B/?lang=el

Κλινουμε προς το 2ο.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#607752 Το αίμα που συλλέγεται μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμο όχι για το ίδιο το παιδί αλλά για τα αδερφάκια του, αν το αποθηκεύσει κανείς ιδιωτικά. Μερικοί δεν ξέρουν πως το συλλέγουν, άλλοι πως το στέλνουν κτλ. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, πχ επαρκής ποσότητα, αλλά στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω αν πληρούνται πάντα προκειμένου να πάρουν τα λεφτά.

Εύχομαι να είναι τα πιο πεταμένα λεφτά και να μην χρειαστεί ποτέ αν αποφασίσετε να το αποθηκεύσετε.

Το 2ο να το κάνετε όπωσδήποτε αν δεν κάνετε το 1ο.
Άβαταρ μέλους
By stavrosg
#607780 κρεβατάκια, καρεκλάκια φαγητού, ρηλαξ, καρότσια όλα "διαλύονται" και πλένονται, οπότε γιατί όχι; :hmmm:

Εμάς μας έδωσε μια φίλη μου ρηλαξ chicco με αυτόματο μηχανισμό, και το ύφασμα ήταν γεμάτο στίγματα :lipsealed:
"ιου" λεω, τι έγινε εδώ; το εγδυσα, έφυγε πλυντήριο, σφουγγαράκι ο σκελετός και έγινε σαν καινούργιο!

...

Μετά έφαγε 1η φορά φρούτα ο μικρός και ξανάγινε όπως μας το έδωσαν :lol: :innocent: :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
PeterPan έγραψε:Το αίμα που συλλέγεται μπορεί να θεωρηθεί χρήσιμο όχι για το ίδιο το παιδί αλλά για τα αδερφάκια του, αν το αποθηκεύσει κανείς ιδιωτικά. Μερικοί δεν ξέρουν πως το συλλέγουν, άλλοι πως το στέλνουν κτλ. Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, πχ επαρκής ποσότητα, αλλά στον ιδιωτικό τομέα δεν ξέρω αν πληρούνται πάντα προκειμένου να πάρουν τα λεφτά.

Εύχομαι να είναι τα πιο πεταμένα λεφτά και να μην χρειαστεί ποτέ αν αποφασίσετε να το αποθηκεύσετε.

Το 2ο να το κάνετε όπωσδήποτε αν δεν κάνετε το 1ο.

Υπάρχουν σήμερα τρόποι να χρησιμοποιηθούν τα βλαστοκύτταρα για μη αλλογενείς εφαρμογές;
Από όσο γνωρίζω, μόνον για την αλλογενή υπάρχουν εφαρμογές, γι' αυτό και δεν υπάρχει (τονίζω ξανά, σήμερα) τρόπος να αξιοποιήσει η οικογένεια η ίδια τα βλαστοκύτταρα, αλλά έχει τεράστιο νόημα η δωρεά αυτών, ώστε να δημιουργηθεί μια όσο δυνατόν πιο πλήρης βάση γι' αυτά.
http://www.bioacademy.gr/health-service ... nk?lang=gr
http://www.iatrikokentro.gr/iatrikoskos ... _gioka.pdf