- 02 Σεπ 2019, 13:03
Λοιποοοον.
Με την χτεσινή και την προηγούμενη στην Τουρκία εμφάνιση της ομάδας μας αποδεικνύεται πόσο μεγάλο και βασικό ρόλο παίζουν τα αποδυτήρια, το κλίμα στην ομάδα καθώς επίσης και η διαχείριση από τον προπονητή ατομικά του κάθε ποδοσφαιριστή.
Μην τα ξαναλέμε: ποδόσφαιρο = σε μεγάλο βαθμό ψυχολογία, φυσική κατάσταση = σε μεγάλο βαθμό βούληση.
Τον είδατε τον Μάρκο χτές έτσι? Μη μου πείτε ότι του έμαθε μπάλα ο Κωστένογλου, ούτε ότι οι προπονήσεις μιας βδομάδας του έδωσαν τη φυσική κατάσταση να παίζει δύο ματσάκια φωτιά κολλητά σε λιγότερο από 48 ώρες με τα πήγαινε έλα κλπ και να τρέχει σαν σεληνιασμένος 90 λεπτά.
Οι ευθύνες που ρίχνω στο Καρντόσο είναι τα αποδυτήρια, η δικαιοσύνη σαν εκλέκτορας της εντεκάδας και η εμμονή του σε δογματική εφαρμογή του build up ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ και από τα πρώτα παιχνίδια. Κάτι σαν ΚΚΕ δηλαδή ο άνθρωπος στην εφαρμογή του συστήματός του.
Από την άλλη κάποιοι αυτοματισμοί που βγήκαν από τη μέση και μπροστά, κάποιοι συνδιασμοί, και το πλάνο της ομάδας χτες πιστώνoνται πιστεύω στον Καρντόσο.
Όσο αφορά στη διάδοχη κατάσταση στο θέμα προπονητή πιστεύω ότι οι δυνατότητες και το ταβάνι του πάτερ Νικόλαου είναι γνωστά. Πλέον έχεις μείνει εκτός Ευρώπης και το μόνο που σου έχει μείνει είναι πρωτάθλημα και κύπελλο. Να σωθεί δηλαδή η χρονιά με αξιοπρεπείς εμφανίσεις στις δύο διοργανώσεις και όπου μπορείς ή σε αφήσουν να φτάσεις. Είναι αρκετός ο Πάτερ Νικόλαος για αυτούς τους στόχους? Με αυτό το κλίμα και αυτή την ψυχολογία πιστεύω ναι. Βέβαια τα πράγματα στην μπάλα εύκολα γυρνάνε τούμπα αλλά σήμερα που μιλάμε έχουμε αυτά τα δεδομένα.
Τι μπορεί να προσφέρει ένας νέος ξένος προπονητής υψηλότερου επιπέδου από τον Κωστένογλου που δε γνωρίζει την ομάδα, τους παίκτες, με υλικό όχι της επιλογής του στην παρούσα φάση? Νομίζω τίποτα.
Όταν και αν τεθείς εκτός στόχων (χτύπα ξύλο), ξεφουσκώσεις από ψυχολογία, τότε έχοντας ήδη ψάξει γύρω γύρω και με μεγαλύτερη σιγουριά μπορείς να πας στη διάδοχη κατάσταση με συγκεκριμένο πλάνο που θα σε οδηγήσει δυνατό στην Αγιά Σοφιά.
υγ: δεν ξέρω αν το έχω ξαναπεί αλλά εδώ και πολύ καιρό έχω δει ένα τρελό όνειρο για τον προπονητή που θα μπει στην Αγιά Σοφιά:
https://ibb.co/bBvr8ZR
Ζούμε εξεγερμένοι, ΟΧΙ σα ρουφιάνοι και προσκυνημένοι...
R21