Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
Anonymous Founder έγραψε:Εναλλακτικά, την επόμενη φορά να ψωνίσει σωστά, από αυτά που έχω καταλάβει μόνον Skoda για τέτοιες δουλειές, τι να κλ@σει το Honda. :s_blush :s_dance
Φορτώνεις τα 4 ποδήλατα μέσα στο χώρο αποσκευών όπως είναι, επιπλέον ψυγειάκι για να συντηρείς τα τρόφιμα δύο εβδομάδων διακοπών, χωριστό καταψύκτη για παγάκια και παγωτά, επαγγελματική καφετιέρα για εσπρέσσο (κοντεύει 2€ ο freddo, δεν είμαστε για έξοδα! :rtfm: ), ντεπόζιτο νερού βρύσης 120 λίτρων (το εμφιαλωμένο είναι πανάκριβο και κάποια νερά δεν πίνονται, το νεράκι της Αθήνας είναι μια χαρά), 2 καφάσια φρούτα (νεκταρίνια που αντέχουν, αν τα πάρεις αγουρα, όπως και βανίλιες), ένα κασόνι με μακαρόνια, σάλτσες, ρύζια, τυριά μπας και χαλάσουν τα υπόλοιπα φαγητά και μερικές κοκα-κόλες. Αν έχεις μωρό επίσης το καρότσι, κουβά και σφουγγαρίστρα, κωλόχαρτο και χαρτοπετσέτες (μαζί με καλαμάκια για το φρέντο, δεν είμαστε να πληρώνουμε καλαμάκια).
Όλα αυτά χωρίς να ρίξεις το κάθισμα. Ιδού και αν δεν με πιστεύετε.
Εικόνα
ΥΓ: Πάνω πάνω είναι η σανίδα του σέρφ που γίνεται και σιδερώστρα, είναι πανάκριβο το σιδέρωμα σε μέρη που δεν ξέρεις. Από κάτω της είναι τα ποδήλατα για να καταλάβετε λίγο και την χωροταξία. Έτσι γίνονται οι σωστές δουλειές, αλλά μου θέλετε Honda και Made in Japan, αντί να δείτε το φως το αληθινό.
:s_biggrin

Μπορείς να βάλεις και τίτλο στην ιστοριούλα σου πάντως γιατί βλέπω ότι έχεις πολύ φαντασία για να κάτσεις να ασχοληθείς και να φτιάξεις ένα κείμενο που να αφορά διακοπές με το κόντιακ και λογικά άφθονο χρόνο να βρεις μια φωτογραφία που να ταιριάζει με αυτά που γράφεις. Αλήθεια, τι κριτήρια έβαλες στο google? Ειλικρινής απορία. :hmmm:

Δε καταλαβαίνω βεβαίως οι μπηχτές σου τι εξυπηρετούν, αλλά ίσως οι υπόλοιποι μπορούν να βγάλουν κάποιο νόημα από αυτά που γράφεις. Εκτός αν είναι συμπτωματικό όλο αυτό. :hmmm:

Anyway, μιας και ξεκίνησες. Φτιάξε μια ακόμα για τα 25 λίτρα. Έτσι θα έχεις σχολιάσει εμμέσως και τις δυο φωτογραφίες. :ninja:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
KiloMeater έγραψε:Αν είναι στηριγμένη στον κοτσαδορο η σχάρα πρόβλημα δεν νομίζω να έχει με το βάρος. Εμένα μου χτυπάει άσχημα το ποσό έξω είναι..δεν ξέρω αν επιτρέπεται κιόλας.
Πράγματι, είναι βάση που στηρίζεται στον κοτσαδόρο και τα βάρη είναι εντός προδιαγραφών (κοτσαδόρου, βάσης, αυτοκινήτου). Επίσης η βάση έχει πινακίδα κυκλοφορίας και φώτα, οπότε δε βλέπω το λόγο να μην επιτρέπεται.
Το πίσω μέρος το έχω άγχος, η αλήθεια είναι, γι αυτό φροντίζω να μπαίνουν πίσω τα παιδιά + ένας μεγάλος (και ο χώρος αποσκευών να έχει μόνο τα απολύτως απαραίτητα). Πέρυσι, που είχαμε το ένα παιδί μπροστά (και δύο ενήλικες πίσω), σε κάτι σαμαράκια (ομολογουμένως μεγαλύτερα από το σύνηθες), δεν μπορούσα να περάσω χωρίς να βρει κάτω ο κοτσαδόρος (όταν είχα και τα ποδήλατα πίσω, εννοείται).
Ίσως αν ήταν στην οροφή τα ποδήλατα να ήταν καλύτερα. Ποιος/πώς όμως τα ανεβάζει/κατεβάζει δεν ξέρω...

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#600230 Το προσωρινό μου αυτοκίνητο μέχρι να επισκευαστεί το δικό μου.

Μπορεί να είναι χρεπι απέξω αλλά από μοτέρ και φρένα σκίζει. Με μόνο 454.590 χλμ χωρίς ηλεκτρικές ευκολίες, έχει ερκοντισιο όμως. Κάνω μπράτσα σε παρκάρισμα και επιτόπιους ελιγμούς.ΕικόναΕικόνα

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By corsair
Scotch έγραψε:Σούζα τ' αλογάκι https://uploads.tapatalk-cdn.com/201908 ... 12d339.jpg

< >

Και δε σου πηρε κανενας πινακιδες και διπλωμα? :help:

Παντα εβρισκα επικινδυνα για τους αλλους χρηστες του δρομου αυτην την πατεντα αναρτησης ποδηλατων... εδω ομως περασαμε σε αλλο επιπεδο!

Αν θεωρειται νομιμο, ο νομοθετης θα πρεπει να αναθεωρησει σαφεστατα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#600254 Ωραίο αμάξι!

Πάντως κ εμένα με αγχώνει έτσι όπως το βλέπω, αλλά εφόσον είναι μέσα σε προδιαγραφές το βάρος ποδηλάτων ψυχολογικό είναι το θέμα... Εγώ σκέφτομαι για σχάρα κοτσαδόρου την Thule 903, 3 ποδήλατα. Άλλωστε ένα μικρό θα χωρέσει κ μεσα στο πορτ παγκάζ. Ποια έχεις;

< >
Άβαταρ μέλους
By gianik
#600256 Δεν υφίσταται θέμα ασφάλειας...
Εγω με την thule φέτος με 2 ποδήλατα, η κοτσαδουρα με έβγαλε ασπροπρόσωπο..

.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#600269 Ευχαριστώ Peter

Κι εμένα με αγχώνει λίγο, αλλά θεωρώ κι εγώ πως είναι κυρίως ψυχολογικό μιας και τόσο τα ποδήλατα όσο και η βάση είναι καλά "δεμένα".
Έχω πάρει αυτή. Θα αισθανόμουν μεγαλύτερη σιγουριά με μια thule, αλλά θεωρώ πως κι αυτή δεν είναι κακή (μέχρι στιγμής έχει εξαιρετική συμπεριφορά).

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#600270 Μια χαρά ! Πάντως το αμάξι είναι όπως λένε «ταμάμ» για οικογένεια, ταξίδια κ φιλοξενούμενους! Καλά κ ασφαλή χιλιόμετρα!

< >
Άβαταρ μέλους
By 224v
#600275 Μα. Πόσο πια ζυγιζει ένα ποδήλατο, πάνω από 10 κιλά??, το βάρος που βάζει ένα τρέιλερ είναι περισσότερο.
Ακόμα και το Barchetta που είχα, είχε σημεία που βιδωνες τον κοτσαδορο για τραιλερ σωστα. Πιο πολύ ζυγίζουν τα πράγματα που βάζει κάποιος πίσω παρά τα ποδήλατα.

.
Άβαταρ μέλους
By panos2171
224v έγραψε:Μα. Πόσο πια ζυγιζει ένα ποδήλατο, πάνω από 10 κιλά??, το βάρος που βάζει ένα τρέιλερ είναι περισσότερο.
Ακόμα και το Barchetta που είχα, είχε σημεία που βιδωνες τον κοτσαδορο για τραιλερ σωστα. Πιο πολύ ζυγίζουν τα πράγματα που βάζει κάποιος πίσω παρά τα ποδήλατα.

.

Αν κρίνω από το πόσο έκατσε το αυτοκίνητο πολύ παραπάνω, εκτός βέβαια αν υπάρχουν και άλλα πράγματα φορτωμένα. Το θέμα είναι το πόσο προεξέχει από το πίσω μέρος αν και φαντάζομαι είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια.
Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο είναι γενικά ασφαλείς αυτές οι βάσεις μεταφοράς σε περίπτωση που πέσει πίσω ένα δίκυκλο πχ.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
panos2171 έγραψε:Πάντως δεν ξέρω κατά πόσο είναι γενικά ασφαλείς αυτές οι βάσεις μεταφοράς σε περίπτωση που πέσει πίσω ένα δίκυκλο πχ.

Και εγώ αυτό σκέφτηκα αν έχεις τριών τεσσάρων θέσεων και μια δεδομένη στιγμή έχεις πάνω ένα ή δύο ποδήλατα τι γίνεται άμα πέσει από πίσω σου κανένας με μηχανή;; Σούβλισμα κανονικό :hmmm: