- 08 Ιαν 2015, 14:51
Πραγματικά δε μου κάνει καμμιά εντύπωση 5 σελίδες μετά που ξαναπιάνω το τοπικό, ότι τα πράματα πήραν μία εν γένει αναμενόμενη πορεία. Οι εδώ φονταμενταλιστές κοιτάνε με κατανόηση τους αντιπάλους. Μαθεύτηκε βλέπετε το ποιον και το παρελθόν των στόχων, αυτοί που αν ήταν έλληνες θα λέγαμε ένα σωρό κρυάδες για να τους προσβάλλουμε (και καλά) επειδή όλη τους η ζωή και η πορεία (πάνω από μισό αιώνα ο Βολενσκί και ο Καμπύ) ξεφεύγει από το πρότυπο που μας έμαθε το ανίκητο τρίπτυχο του χωριού παπάς-μπάτσος-δάσκαλος.
Επίσης για άλλη μια φορά περνάει απαρατήρητο ένα μικρό παράδοξο. Ενώ η Μαρίν σκίζει τις κυλότες της για τους μετανάστες, στόχος έγινε το αντίθετο άκρο. Ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει την καταστολή, στόχος έγιναν οι μόνιμα αντικυβερνητικοί. Είναι παράδοξο αυτό ή δεν είναι; Η γνώμη μου είναι πως όχι. Όταν με είχε πιάσει και έψαχνα μετοίκιση στην κοιτίδα της μισαλλοδοξίας τη Σουηδική Αραβία ένα από τα βασικά που με είχε συμβουλέψει το εκεί κονέ μου ήταν πως όσο και να σου φαίνεται παράδοξο, δήλωσε πιστός ορθόδοξος ούτε για πλάκα μη δηλώσεις άθεος.
Κατανοούν το γαλλικό εθνικισμό. Δεν τον συμμερίζονται γιατί ο δικός τους έχει άλλες βλέψεις αλλά τον κατανοούν. Κατανοούν κάθε λογής θρησκευτική τύφλωση, γιατί μπορούν να δούνε αναλογίες. Δεν κατανοούν όμως αυτούς που διακηρύττουν πως ο εθνικισμός είναι μία πλάνη, ο φονταμενταλισμός επίσης και οι θρησκείες και τα ιερά κείμενα είναι αρχαία μυθοπλασία. Τους ακυρώνει αυτή η ιδεολογία όλη την ύπαρξη και γι'αυτό και στο στόχο μπήκαν αυτοί που μπήκαν
EDDIE κανείς δεν απαγόρευσε την κριτική ακόμα και τη λεκτική διαπόμπευση κάποιου που εκφράζεται δημόσια και διαφωνείς. Η ελευθερία του τύπου δε λέει πως θα ανεχθώ την αμορφοσιά του Χατζόπουλου που μας έβαλες. Εχω κάθε δικαίωμα να πω πως είναι ένα ανιστόρητο και αμόρφωτο τσιράκι του ΔΟΛ. Από εκεί μέχρι να τον καθαρίσω έχει ένα τερατώδες χάσμα.
“Hither came Conan, the Cimmerian, black-haired, sullen-eyed, sword in hand, a thief, a reaver, a slayer, with gigantic melancholies and gigantic mirth, to tread the jeweled thrones of the Earth under his sandaled feet.”