Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimik
Dimitris_P έγραψε:Σούπερ, πιο πολύ μ'αρέσει η ιδέα του προγραμματισμού, ειδικά τον χειμώνα με τις περίεργες ώρες νυχτερινού ωραρίου ΔΕΗ. πχ αν θες να κάνεις μπάνιο όταν επιστρέψεις να το έχεις ρυθμίσει να κάψει λίγο το μεσημέρι, και αν θες να κάνεις το πρωί να το έχεις ρυθμίσει το βράδυ χωρίς να χρειαστεί να σηκώνεσαι! Στα υπόψιν (υπάρχει κανά known bug ? )

Το έχω από τον Δεκέμβρη χωρίς πρόβλημα, είτε με το app είτε από τον διακόπτη αφής λειτουργεί άψογα.
Το ρυθμίζεις στους βαθμούς που θες εσύ να ζεσταθεί κάθε φορά ώστε να μην καις άσκοπα ρεύμα. Πάνω από τους 40-45 δεν το έχω ρυθμίσει ποτέ.
Επιπλέον συνδέεται εύκολα από εναν ηλεκτρολόγο.

KiloMeater έγραψε:Εγώ τον θερμοστάτη πάντως δεν τον εμπιστεύομαι και δεν βάζω

Μα έχεις και τον εργοστασιακό σαν επιπλέον δικλείδα ασφαλείας, στην ουσία έχεις έναν με μαξ 70 βαθμούς που τον ρυθμίζεις όπως θες και τον εργοστασιακό, πρόβλημα θα έχεις αν χαλάσουν και οι 2 ταυτόχρονα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#597228 Θα γινω g8777 τωρα , τιλερεπιδιμ'? :lol:

Για την Βιεννη να το καταλαβω
Στην Κυπρο των 330 ημερων ηλιοφανειας αντι για ηλιακο για τσαμπα ζεστο νερο ειδικο μηχανακι και app για ηλεκτρικο θερμοσιφωνο; τιλερεπιδιμ' ² :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#597229 Άρα τον διακόπτη του ηλιακού στον πίνακα τον έχεις πάντα σηκωμένο; Αυτό πηγαίνει πριν ή μετά τον διακόπτη;
Άβαταρ μέλους
By dimik
Νίκος Παππάς έγραψε:Θα γινω g8777 τωρα , τιλερεπιδιμ'? :lol:

Στην Κυπρο των 330 ημερων ηλιοφανειας αντι για ηλιακο για τσαμπα ζεστο νερο ειδικο μηχανακι και app για ηλεκτρικο θερμοσιφωνο; τιλερεπιδιμ' ² :lol:

Ο ηλιακός είναι και θερμοσίφωνας :rtfm: , το χειμώνας φέτος ήταν αρκετά βαρύς για την περιοχή οπότε φάνηκε χρήσιμο.

Dimitris_P έγραψε:Άρα τον διακόπτη του ηλιακού στον πίνακα τον έχεις πάντα σηκωμένο; Αυτό πηγαίνει πριν ή μετά τον διακόπτη;

Εγώ έχω διακόπτη στον τοίχο για τον θερμοσίφωνα/ηλιακό, εκεί έχει αντικατασταθεί με τον δικό τους διακόπτη.
Στον πίνακα δεν κάνεις τίποτα, μετά τον πίνακα μπαίνει ο διακόπτης τους και πάνω στον ηλιακό ο θερμοστάτης τους επιπλέον του εργοαστασιακού.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Θα γινω g8777 τωρα , τιλερεπιδιμ'? :lol:

Ο ηλιακός είναι και θερμοσίφωνας :rtfm: , το χειμώνας φέτος ήταν αρκετά βαρύς για την περιοχή οπότε φάνηκε χρήσιμο.

Τιλερεπιδιμ' ³ :lol:
Δηλαδης ειχατενες 10 μερ'ς παραπαν' συγνεφια; :svivhaha: :svivhaha:

Ειναι γνωστο οτι οσοι εχουν πολυ πιπερι βαζουν και στα λαχανα, αλλα 22 χρονια σε σπιτι με ηλιακο ζητημα να τον αναβω 15-20 μερες τον χρονο στην Αθηνα και αυτες θελει 20 λεπτα για να ζεσταθει το νερο. Μπορει βεβαια στην Κυπρο μια φορα στα 1000 χρονια να εχει βαρυτερο χειμωνα :lol: :lol: :lol:

Μου αρεσει η ιδεα του εξυπνου σπιτιου να ανεβο-κατεβαινουν οι τεντες οταν βρεχει η σηκωνει αερα, η φευγει/ερχεται ο ηλιος στο μπαλκονι, γιατι αντιπαθω σφοδρα το μειωμενο φως στο σπιτι.
Οπως και να ελεγχω τα φωτα του σπιτιου η την θερμανση αν λειπω μερες.

Ευτυχως πλεον τα πλυντηρια ρουχων και πιατων εχουν προγραμματισμο για να ξεκινουν οταν θελω εγω, αργα την νυχτα ωστε να ειναι ετοιμα το πρωι.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#597244 [quote="Νίκος ]γιατι αντιπαθω σφοδρα το μειωμενο φως στο σπιτι.
[/quote]
Έτσι εξηγείται γιατι χρειάζονται μίνιμουμ 10000 lumen στο σαλονι
Άβαταρ μέλους
By dimik
#597246 Κι όμως ανάβει πολύ συχνότερα τον χειμώνα παρόλο που δεν φαίνεται λογικό για την περιοχή, τα τελευταία 9 χρόνια δηλαδή στην Κύπρο ο θερμοσίφωνας άναβε σχεδόν κάθε μέρα τον χειμώνα, ειδικά το βράδυ.
Τα 20 λεπτά μπορεί σε κάποιους να περισσεύουν αλλά όταν γυρνάς από δουλειά-γυμναστήριο-βόλτα με τον σκύλο πολλές φορές δεν έχεις την πολυτέλεια να περιμένεις, εξάλλου αν το νερό έχει την θερμοκρασία που πρέπει δεν θα ανάψει τίποτα εφόσον το έχεις ρυθμίσει.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
mirage έγραψε:[quote="Νίκος ]γιατι αντιπαθω σφοδρα το μειωμενο φως στο σπιτι.[/quote]Έτσι εξηγείται γιατι χρειάζονται μίνιμουμ 10000 lumen στο σαλονι[/quote]

Έτσι είναι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κι εμένα μου αρέσει το μέτριο φως και το ανακλώμενο φως. Βέβαια στη φωτεινότητα παίζει ρόλο και το χρώμα (αν έχεις σκούρους τοίχους θέλεις πιο πολλά φώτα) και η ποιότητά του (υπάρχουν κάποια που είναι πιο αντανακλαστικά πχ Reflex-Diamant εκδόσεις της Dulux)
Πάω σε φίλο που τα ανάβει όλα, βγαίνεις από το σπίτι τυφλωμένος. Εγώ στο καθιστικό έχω ένα φωτιστικό (uplighter) από αυτά που φωτίζουν στο ταβάνι (και που δυστυχώς είναι 240W αλλά παίζει ντιμαρισμένο) και μια έξυπνη λάμπα lifx (την οποία έχω στο 20-35% σε κάποιο χρώμα για ατμόσφαιρα). Υπάρχει και πολυέλαιος με 8 λάμπες κεράκια που δεν ανάβω ποτέ. Με ενοχλεί να βλέπω απευθείας το γλόμπο (εκτός αν είναι κάτι περίεργοι με καλλιτεχνικό σπείρωμα).
Είχα ένα echo dot δεύτερης γενιάς και στο prime day πήρα κι άλλα δύο, 3ης γενιάς (όντως ηχητικά είναι μεγάλη βελτίωση και για 22 λίρες το ένα άξιζε). Το παλιό το έβαλα στο δωμάτιο της κόρης. Έτσι έχει μια εγκυκλοπαίδεια και βοηθό. Και μπορώ να της μιλάω από echo σε echo. Το ένα νέο πήρε τη θέση του παλιού στο υποβραχιόνιο του καναπέ και το άλλο νέο το σκέφτομαι αν θα πάει στην κουζίνα για μουσικούλα ή στο κομοδίνο μου.
Τα echo λοιπόν ελέγχουν το lifx φως, 2 μπρίζες και την τηλεόραση. Έχω κι ένα έξυπνο dimmer κι ένα κουτάκι διακόπτη sonoff αλλά δεν τα έχω τοποθετήσει (το ντίμερ θέλει και ουδέτερο που δεν έχει η μπρίζα, το άλλο θέλει σκαρφάλωμα στον πολυέλαιο).
Πατζούρια, τέντες δεν έχω, θέρμανση και το ζεστό νερό είναι κεντρικά και μη ελεγχόμενα αλλά αν είχα θα ήθελα να ελέγχονται με αυτοματισμούς.
IFTTT έχω εδώ και χρόνια αλλά δεν το εκμεταλλεύομαι πολύ, νομίζω το μόνο που κάνει είναι να μου καταγράφει τις δραστηριότητες από το strava σε φύλλο excel στο google drive. Όταν βγαίνω από το σπίτι σβήνει την μπρίζα του λαπτοπ και όταν βρέχει να μου κάνει τη λάμπα μπλε.
Κάτι άλλο που βρίσκω ενδιαφέρον είναι η έξυπνη κλειδαριά εξώπορτας. Σε συνδυασμό με κάμερα ακόμα καλύτερα. Ανοίγεις σε κούριερ για να σου αφήσει κάτι, σε φίλο, μάστορα κλπ χωρίς ποτέ να δώσεις κλειδί. Άσε που ανοίγει μόλις φτάσεις δίπλα.
Άβαταρ μέλους
By glf
#597361 Κλειδαριά - θυροτηλεφωνο εξώπορτας με webcam και μάλιστα δίκτυο 2 κουδούνια-καμερες και 2 οθόνες εντός σπιτιού, σε WiFi θέλω και γω
Βλέπω στα κινεζαδικα αλλά θέλω σίγουρη αγορά.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#600150 Ψώνισα κι εγώ μια λάμπα για δοκιμή, τη Yeelight. Δυστυχώς wi-fi δεν έχω και με tethering δεν κατάφερα να την προσθέσω στην εφαρμογή. Λογικό ή να ζητήσω αντικατάσταση;

< >
Άβαταρ μέλους
By corsair
Scotch έγραψε:Ψώνισα κι εγώ μια λάμπα για δοκιμή, τη Yeelight. Δυστυχώς wi-fi δεν έχω και με tethering δεν κατάφερα να την προσθέσω στην εφαρμογή. Λογικό ή να ζητήσω αντικατάσταση;

< >

User error ψιλιαζομαι. Γιατι δεν δοκιμαζεις την λαμπα καπου με wifi για αρχη? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#600157 Είναι λίγο δύσκολο, αλλά θα προσπαθήσω να βρω κάποιον να χρησιμοποιήσω το wi-fi του (και το ντουί του) :dunno:

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#600191 Δεν πρόκειται να δουλέψει με hotspot η Yeelight, χρειάζεται ένα ρουτερ για να αλληλεπιδρά με το κινητό. Αυτό είναι και το νόημα εξάλλου. Γενικώς, έξυπνο σπίτι σημαίνει τις περισσότερες φορές δύο τινά: είτε Internet, είτε στημένο τοπικό σύστημα σαν το Home Assistant ή το Openhub.

Λοιπόν, είχα μια βδομάδα άδεια και έψαξα λίγο περαιτέρω το πράγμα και ευπειθώς αναφέρω:
-Η Xiaomi έχει άπειρα και φθηνά πράγματα, αλλά υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με τους server της. Κάποιες συσκευές παίζουν αν βάλεις τον server στην Κίνα και κάποιες άλλες στην Ευρώπη, ενώ κάποιες άλλες (λίγες) παίζουν και στους δύο. Η κάμερα 360 που έχω παίζει και στους δύο, η σκούπα μόνον αν βάλεις Ευρώπη, όλες οι υπόλοιπες Κίνα! Το καλό είναι πως οι λάμπες Yeelight έχουν την δική τους εφαρμογή και παίζουν κανονικά και χωρίς πρόβλημα.
-Η εφαρμογή της Yeelight συνδέεται πολύ εύκολα και με Alexa και παίζει μια χαρά.
-Το Google Home ακόμη δεν μου δουλεύει όπως θα ήθελα, θα επανέλθω. Κερδίζει η Alexa δηλαδή.
-Έπαιξα και με το IFTTT (If this, then that). Είναι εύκολος τρόπος να βάλεις συνδυαστικά σενάρια και υποστηρίζει πάρα πολλές συσκευές. Το ίδιο βέβαια μπορείς να το κάνεις και μέσα από τις εφαρμογές.
-Αυτή την στιγμή για να παίξω με αυτά που δοκιμάζω, αναγκάζομαι και έχω: 2 instances της Mijia App (Xiaomi Mi app) μία με κινέζικο server και μία με Ευρωπαϊκό, μία εφαρμογή της Yeelight (θα μπορούσα να την καταργήσω και να παίζει με την Mijia, αλλά θα έχανα functionality) και κάνω δοκιμές με Alexa και Google Home στο κινητό (δεν θέλω να ξοδευτώ ακόμη πριν δω τι δουλεύει και πως).
-Αγόρασα από κίνα και ένα gateway Xiaomi μαζί με κάποιες συσκευές, το λέει Xiaomi Home Security. Δουλεύει σαν απλός συναγερμός και μπορείς να κάνεις σενάρια. Γενικώς, ενδιαφέρον, αν σκεφτείς το χαμηλό κόστος. Το gateway υποστηρίζει το πρωτόκολλο Zigbee και μέσω αυτού συνδέονται πάνω του διάφορες συσκευές (σένσορες θερμοκρασίας, παρουσίας, εισόδου σε πόρτα/παράθυρο, κλπ). Πχ αυτό που έχω κάνει είναι να ανάβει φως όταν μπαίνει κάποιος στο διάδρομο, ή να ανάβει το κλιματιστικό όταν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από ένα όριο.
-Για τον έλεγχο του κλιματιστικού , έχω αγοράσει το IR Remote της Xiaomi. Γενικώς δουλεύει, αν και κάποιες συσκευές δεν κατάφερα να τις ελέγξω καθόλου (πχ Vodafone tv box) ή πλήρως (Art Cool κλιματιστικό, δεν έχει όλα τα κουμπια, πχ Sleep). Συνεχίζω να το ψάχνω όμως.

Μετά απ' όλα αυτά, και έχοντας ασχοληθεί μόνον με ένα κομμάτι του Home Automation, έχω να πω πως για να το κάνεις σωστά, θέλεις είτε να πληρώσεις ΠΟΛΛΑ χρήματα και να πάρεις μια έτοιμη λύση (έχει η Geyer αλλά και η Legrand) είτε να επενδύσεις χρόνο, κόπο και γνώσεις, αγοράζοντας από Κίνα τα πάντα αλλά προχωρώντας αναγκαστικά σε μια λύση τύπου Home Assistant ή Openhub ώστε να μην έχεις ανάγκη τους server στην Κίνα ή άλλου. Η τελευταία λύση τρέχει σε ένα RasberryPi ή σε ένα VM και βλέπει όλες τις συσκευές, και μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις. Αλλά θέλει ενασχόληση και γνώσεις. Τις γνώσεις τις έχω, τον χρόνο πρέπει να βρώ!
:lol:
Αρκετή πληροφορία βρήκα και στο αντίστοιχο θέμα του Insomnia.gr , θα έλεγα πως όποιος ενδιαφέρεται (και έχει χρόνο) να διαβάσει τουλάχιστον τις τελευταίες σελίδες (δεν θα πω από την αρχή, αν και εγώ τις διάβασα! :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:Δεν πρόκειται να δουλέψει με hotspot η Yeelight, χρειάζεται ένα ρουτερ για να αλληλεπιδρά με το κινητό. Αυτό είναι και το νόημα εξάλλου.

Έχω βάλει σε ένα κινητό κάρτα 4g και το χρησιμοποιώ σαν router (σ' αυτό συνδέεται το κινητό στο οποίο έχω εγκαταστήσει την εφαρμογή Yeelight (server έχω βάλει Germany - recommended). Δεν επαρκεί το κινητό δηλαδή για αυτήν τη δουλειά ενώ με κανονικό router θα δουλεύει κανονικά; Μακάρι.

< >