Οι περισσότεροι συγκλίνουν οτι πρόκεται για ένα καλό αυτοκίνητο, με κάποιες ίσως παραχωρήσεις σε χώρους κ infotainment.
Θα ήμουν ανάμεσα μεταξύ της Corolla κ του νέου Focus
JBT έγραψε:Σε 2 ώρες θα γίνει η μεγάλη βόλτα![]()
Το θέμα δεν είναι η κατανάλωση και μόνο όπως ειπώθηκε. Το θέμα είναι ότι αφού τα ντίζελ σε λίγο καιρό θα ανήκουν στην ιστορία (καλώς ή κακώς) τότε ακόμα η βενζίνη είναι μονόδρομος (δυστυχώς ή ευτυχώς)
Οπότε αυτοκίνητο που να πηγαίνει αξιοπρεπώς και να καίει βενζίνη εξίσου αξιοπρεπώς, όπως φαίνεται "πρέπει" να είναι υβριδικό
Για να δούμε...
georgetz έγραψε:Έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα test της νέας Corolla σε Quattrouote, Τροχούς, Autoexpress , Carwow κλπα.Αν μιλάμε για τις καλές εκδόσεις του φόκους με 150 και 180 άλογα η κορόλλα δεν μπορεί να το ανταγωνιστεί. Αν μιλάμε για χιλιάρια ίσως να αξίζει να βάλει κανείς στην σύγκριση και το καινούργιο ceed
Οι περισσότεροι συγκλίνουν οτι πρόκεται για ένα καλό αυτοκίνητο, με κάποιες ίσως παραχωρήσεις σε χώρους κ infotainment.
Θα ήμουν ανάμεσα μεταξύ της Corolla κ του νέου Focus
dimik έγραψε:Kι εμένα ο θείος του κουμπάρου του ανηψιού μου έκανε 500.000 χλμ χωρίς να αλλάξει λάδια![]()
Καταλαβαίνεις ότι προσωπικά παραδείγματα τέτοιου τύπου έχουν μηδενική αξία. To ίδιο btw έχει και ο δικός μου πατέρας χωρίς προβλήματα.
Η αλήθεια είναι ότι όσο αυξάνει η πολυπλοκότητα τόσο μειώνεται η αξιοπιστία και αυξάνονται οι ανάγκες συντήρησης.
Φυσικά η πολυπλοκότητα αυξάνεται για να υπάρχει καλύτερη λειτουργία, αλλιώς θα χρησιμοποιούσαν όλοι τον απλούστερο τύπο αυτόματου κιβωτίου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Btw για το Α4 που έγραψα παραπάνω με το CVT έπαιξε ήδη μια αλλαγή κιβωτίου με κόστος 3500€ γιατί ξαφνικά άρχισε να βουίζει σε κάποιες στροφές![]()
Μια φορά σου κάθεται η στραβή με αυτόματο και σου βγαίνει ο κούκος αηδόνι, είτε έχεις DSG, είτε Selespeed, είτε Aisin, είτε Ford είτε οτιδήποτε. Πρέπει να προσμετράται το ρίσκο όμως πριν την αγορά.
Για τους παραπάνω λόγους αν ήταν να πληρώσω τα έξτρα χρήματα για ένα αυτόματο θα προτιμούσα αυτό με την καλύτερη λειτουργία, το κόστος επισκευών και service είναι λίγο πολύ το ίδιο σε όλα.
Το συγκεκριμένο αυτόματο του παραδείγματος ανήκει στη δεύτερη κατηγορία.

GTS έγραψε:Αυτο οτι κανουν 2 εκατ χμ μονο με αλλαγη υγρων πρωτη φορα το ακουω.

GTS έγραψε:Παντως το τυπικο παλιο αυτοματο με μετατροπεα ροπης στην Αμερικη στα 200 χιλ χμ περιπου θελει rebuild. Aπο ατομα που εχουν περασει πολλα μεταχειρισμενα αυτοκινητα τα οποια τα αγοραζουν 3 χρονων και τα οδηγανε μεχρι να ειναι οικονομικα ασυμφορα.
Αυτο οτι κανουν 2 εκατ χμ μονο με αλλαγη υγρων πρωτη φορα το ακουω. Ταξιτζης με Μερσεντες ταξι 2004 πρπ μοντελλα (2 κομματια) εχει επισκευασει και κιβωτιο και μηχανη 2 φορες μεχρι τωρα (γυρω στα 500 χιλ χμ εχει στα αμαξια στο καθενα).
και να επισημάνω ότι μετά μίλησα με φίλο που έχει το Yaris και είπε ακριβώς το αντίθετο! η επιπλέον δύναμη; καλύτερη ηχομόνωση; παίρνω την έξοδο μακρυά από την αντιπροσωπεία για να το οδηγήσω πάλι μέσα στην πόλη. ηρεμία τάξη και ασφάλεια... δεν ασχολείσαι με τίποτε απολύτως, ίσα ίσα που σε παρακινεί να προσέχεις περισσότερο στα τεκταινόμενα εκτός αυτοκινήτου (καλό αυτό)
αν τριγυρίζαμε περισσότερο στην πόλη φαντάζομαι θα έγραφε και πιο κάτω, αν συνέχιζα στην εγνατία θα έγραφε πιο πάνω
Ετοιμαστείτε για 24 αγώνες + 24 sprint το 2028 ή […]
I do not know what I may appear to the world, but[…]
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]