Forum για τη Formula 1

Ποιος θα είναι ο νικητής;

3
27%
1
9%
1
9%
3
27%
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
1
9%
0
N/A
1
9%
0
N/A
0
N/A
0
N/A
0
N/A
Άβαταρ μέλους
By pierce21

Όχι και δεν άνοιξε τη τροχιά, μη τρελαθούμε κιόλας.

Εδώ είναι το καρέ πριν χτυπήσουν.

Εικόνα

Και εδώ αφού χτύπησαν

Εικόνα

Το τιμόνι του Φερστάπεν κοιτάει ευθεία ενώ είναι στην άκρη της πίστας σχεδόν πάνω στα κέρμπ.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#591983 Το τιμόνι έχει στρίψει προς τα δεξιά. Κοίτα τα χέρια του μη κοιτάς τους τροχούς.

Δεν στρίβει πάνω του, δε στρίβει πάνω στον Charles.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#591987 Νικοπαππα εγώ μαζί σου. Ίδια, καρμπον συμβάντα Καναδά και Αυστρίας. Αφού αδικήθηκαν οι τιφοζι τότε πετάει ο γάιδαρος.Over and out.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#591990 Και για μένα racing incident είναι, αυτό που λέει ο Νίκος. Όπως βέβαια racing incident είναι και του Καναδά. :rtfm:
Έχει παρει την εσωτερική ο Μαξ, παίρνει το apex της στροφής (την αγωνιστική γραμμή) και στρίβει. Και από το In car φαίνεται ότι δεν κάνει καμία τιμονιά αριστερά.

Ειλικρινής απορία όμως. Τα τελευταία χρόνια μας είχαν ζαλίσει πως πρέπει οι οδηγοί να αφήνουν χώρο ίσο με το πλάτος ενός μονοθεσίου κατά το προσπέρασμα και λοιπές παπαριές.
Ισχύει όντως αυτό ή είναι κάποια τσαχπινιά που πιπιλίζουν οι εγχώριοι αρδ; Και αν ισχύει, σε ποιες περιπτώσεις ακριβώς ισχύει; Ξέρει κανείς να απαντήσει; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#591991 Ρωτα τον g. Κατά τα άλλα και τα 2 racing incidents ηταν απλα ειναι λιγο αστείο να αλλάζουν τα μέτρα και σταθμά τοσο γρήγορα και αυτό σχολιάζεται.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#591992 g να σε δω τι θα λες όταν κάποια στιγμή τα κάνει στο Λούη σου ο Κατωχωρίτης.... :whistlink:

ρόδα είναι και γυρίζει ρε ...να σε δω.... :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#591994 Δεν είμαι τιφοζο Ελτεε,το όπως θέλω τα γυρίζω που λέει ο μιραζ απαντάται στον υπέροχο λαο του Μαρανελλο.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Nikos! έγραψε:Πολύ απλά εκεί που πήγε να χωθεί ο Charles ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ της στροφής ήξερε και ο ίδιος ότι δεν υπήρχε χώρος να στρίψει ΜΠΡΟΣΤΑ του.

Νικο, σεβομαι πολυ την αποψη σου για τετοια συμβαντα, γιατι και μετριοπαθης ειναι και εχεις ιδια αντιληψη και εμπειρια.
Αλλα τι εννοεις "να χωθεί ο Charles" ρε συ; Ο Λεκλερκ ΕΚΕΙ ηταν, ο αλλος προσπερνουσε και χωθηκε. Τι επρεπε να κανει ο Λεκλερκ, να φρεναρει προληπτικα ή να εξαϋλωθει;

Nikos! έγραψε:Ο Μαξ πολύ σωστά έστριψε, δεν άνοιξε τη τροχιά του αριστερά (για τον πετάξει), το Κάπα της στροφής στενό και το συγκεκριμένο μάλιστα είναι late apex.

Η απαντηση σε αυτο ειναι η αποπειρα στον ακριβως προηγουμενο γυρο, οπου πραγματι δεν ανοιξε την τροχια και χωρεσαν και οι δυο μια χαρα. Στη δευτερη αποπειρα και πιο αριστερα παει απο την αρχη και τιμονιά αριστερα κανει και δεν κλεινει προς τα δεξια οσο εκανε στον 68ο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
elteo έγραψε:Χειρότερος είσαι.

Η αλήθεια είναι ότι έσκασα άλλη μια 400αρα χτες προς ενισχυσην του Λούη ΜΟΥ. :inlove:

:yahoo:

Η φάση είναι παίρνω τηλέφωνο στον Τάκη Τσουκαλά για να κουβεντιάσουμε για ποδόσφαιρο.

Ο,τι θέλουν τα παιδια λέμε.
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By pierce21
Nikos! έγραψε:Το τιμόνι έχει στρίψει προς τα δεξιά. Κοίτα τα χέρια του μη κοιτάς τους τροχούς.

Δεν στρίβει πάνω του, δε στρίβει πάνω στον Charles.

Εικόνα

Εγώ βλέπω να ξεκλειδώνει το τιμόνι από δεξιά, αλλά μπορεί να έχω και λάθος.
Άβαταρ μέλους
By mirage
g8777 έγραψε:Δεν είμαι τιφοζο Ελτεε,το όπως θέλω τα γυρίζω που λέει ο μιραζ απαντάται στον υπέροχο λαο του Μαρανελλο.
Lol
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
kantoniou έγραψε:
Nikos! έγραψε:Πολύ απλά εκεί που πήγε να χωθεί ο Charles ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ της στροφής ήξερε και ο ίδιος ότι δεν υπήρχε χώρος να στρίψει ΜΠΡΟΣΤΑ του.

Νικο, σεβομαι πολυ την αποψη σου για τετοια συμβαντα, γιατι και μετριοπαθης ειναι και εχεις ιδια αντιληψη και εμπειρια.
Αλλα τι εννοεις "να χωθεί ο Charles" ρε συ; Ο Λεκλερκ ΕΚΕΙ ηταν, ο αλλος προσπερνουσε και χωθηκε. Τι επρεπε να κανει ο Λεκλερκ, να φρεναρει προληπτικα ή να εξαϋλωθει;

Nikos! έγραψε:Ο Μαξ πολύ σωστά έστριψε, δεν άνοιξε τη τροχιά του αριστερά (για τον πετάξει), το Κάπα της στροφής στενό και το συγκεκριμένο μάλιστα είναι late apex.

Η απαντηση σε αυτο ειναι η αποπειρα στον ακριβως προηγουμενο γυρο, οπου πραγματι δεν ανοιξε την τροχια και χωρεσαν και οι δυο μια χαρα. Στη δευτερη αποπειρα και πιο αριστερα παει απο την αρχη και τιμονιά αριστερα κανει και δεν κλεινει προς τα δεξια οσο εκανε στον 68ο.

Έχεις δίκιο, δε το εξήγησα σωστά.

Εννοώ να μείνει στην εξωτερική γραμμή της στροφής. Δεν υπήρχε περίπτωση να στρίψει μπροστά/πρώτος και το ήξερε και ο ίδιος απλά ήλπιζε (όπως πολλοί οδηγοί) σε μια θετική απόφαση των αγωνοδικών.

Στη δεύτερη απόπειρα Κώστα είχε τόσο πολύ ταχύτητα και momentum στη στροφή που δεν υπήρχε περίπτωση να γινόταν διαφορετικά. Δες πόσο πιο late στα φρένα μπήκε γιατί από πριν είχε καταλάβει ο μικρός τι θα έκανε ο Leclerc και εννοείται εκμεταλλεύτηκε ο Μαξ τη στήριξη από τα ελαστικά του κατά την έξοδο. Με τόση ταχύτητα δεν μπορείς να κάνεις πχ δεξιά για να χωρέσει και ο άλλος είναι πολύ οριακά τα πράγματα όταν έχεις μπει με τόση πολύ φόρα.

Οι αγωνοδίκες κοίταξαν και γωνία τιμονιού και αν άλλαξε αυτή στη πορεία της στροφής προς τα αριστερά. Δεν αλλάζει τη γωνία του και δεν στρίβει επάνω του. Το τόξο που ακολουθεί από αρχή μέχρι τέλους είναι ίδιο (στη στροφή εννοώ). Κοίτα πάλι το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=ABKY6nbKIL4

Δεν υπάρχει ποινή. Καθαρό incident από αυτά που θέλουμε να βλέπουμε. :inlove: :metalo: