Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#588234 ^Οι ξενοδόχοι στον Παράδεισο έχουν να διηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες.
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#588235 και πάλι τι σημαίνει αυτό; ότι επειδή κάτι γίνεται ας το νομιμοποιήσουμε;

σαν τα ναρκωτικά φάση; :roll:

επίσης με αντίστοιχη λογική να καταργήσουμε ζώνες κράνη κοκ..

κάπου πρέπει να βάλουμε μια σειρά ως προς το πού η παρέμβαση του κράτους επιβάλλεται να γίνεται και πού είναι βλαβερή

πχ κάποιος θα πει ότι η παρέμβαση του κράτους στους μισθούς είναι βλαβερή, αλλά όταν το κάνει αυτό ας σκέφτεται κάθε είδους παρέμβαση, όπως και οι μειώσεις που ήταν αποδεδειγμένα βλαπτικές

και όπως ευαγγελίζονται μερικοί τις ατομικές συμβάσεις, ας ευαγγελίζονται με ανάλογο τρόπο και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, γιατί μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε το όποιο κράτος δεξιό/αριστερό να σου λέει θα παίρνεις τόσα, πράγμα όχι και πολύ φιλελε όταν τελικά αφορά το 1/3 των εργαζομένων..

γνώμη μου είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για τους εργαζόμενους, είναι απλά μια δικαιολογία να πει ή να κάνει τα δικά του
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#588237 Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επενδύονται οι περιορισμένοι πόροι του συστήματος σε ενέργειες που φέρνουν ουσιαστικό αποτέλεσμα και όχι για δημιουργία εντυπώσεων.

Φαντάσου η εφορία να έστελνε κλιμάκια στα ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΑ supermarket για να δουν αν θα κάνουν λάθος οι ταμίες και πατήσουν 3 σερβιέτες αντί για 2 ενώ στο παραδίπλα μπακαλικάκι ο κυρ Μήτσουρας below radar κάνει λάθρο εισαγωγή από Βουλγαρία.

Και να έχεις τους μπούφους να φωνάζουν 'ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ'.
:s_whiteflag

QsisVTS έγραψε:γνώμη μου είναι ότι κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για τους εργαζόμενους, είναι απλά μια δικαιολογία να πει ή να κάνει τα δικά του

Δεδομένο.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#588239 Ο διάλογος είναι εκεί, μην μας ζαλίζεις τα τομπολινια αλλο :sleep:

Nikos! έγραψε:Και γιατί τόση κάψα άλλωστε με την ατζέντα της ΝΔ?

Εξωτερικό δε ζεις rx8_drifer?

Α, τελικά είναι ατζέντα της ΝΔ :s_empathy

Πέραν του καταφανους συμφέροντος όταν έχω άτομα της οικογένειάς μου που θα θιγούν άμεσα με τέτοιου είδους αλλαγές, πρέπει να είσαι κοινωνικά λοβοτομημενος, ζαπλουτος η ηλιθιος ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι ότι οποιαδηποτε κοινωνικη αδικια στο τελος στρεφεται εναντιον σου.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#588241 @εντι

έχεις αδικαιολόγητα μεγάλη πίστη στις "τίμιες" πρακτικές των πολυεθνικών, εγώ από την άλλη και με βάση αυτά που μπορώ να ξέρω όχι και ας μην μπερδεύουμε τη σοβαροφάνεια με τη σοβαρότητα

και καταλαβαίνω ότι μπορεί να μη θες τις μικρές επιχειρήσεις (όπως κανείς από τους πρόσφατα κυβερνώντες εδώ που τα λέμε και ο φίλος του λαού τσιριζα που κατ'εντολή των δανειστών και όντας το πιο μνημονιακό κόμμα τις πήδηξε... και μιλάω για τις σωστές πάντα, όχι αυτές που παρασιτούν) , εγώ από την άλλη τις θέλω γιατί από αυτές ζω, οπότε δε μπορώ να ασπαστώ τις απόψεις σου , αλλά και για διάφορους πρακτικούς λόγους και γενικότερο συμφέρον όχι μόνο από άμεσο προσωπικό συμφέρον

είμαι πάντως από αυτούς (τους ελάχιστους) που υποστηρίζουν το κόψιμο κώλων με πολύ αυστηρά κριτήρια (και εννοώ μόνιμο λουκετό) για ένα και μόνο λόγο, για να μην επιτρέπεται σε εταιρείες/επιχειρήσεις να δημιουργούν χρέη που μετά πληρώνουν όλοι οι υπόλοιποι, αλλά και για να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός σε αυτούς που θέλουν να δουλέψουν σωστά

βέβαια ανέκαθεν υπήρχε η καραμέλα "θα μείνουν στο δρόμο οι ανθρώποι", από την άλλη όμως μιας και έπιασες τα s/m είδαμε ότι όταν έκλεισαν τα καρφουρ βρέθηκε κάποιος να πάρει και να χρησιμοποιήσει τα καταστήματα, δεν έμειναν στον αέρα οπότε από το να υπάρχει ένα κουφάρι στην αγορά καλύτερα να θάβεται και να αναλαμβάνει ο επόμενος που μπορεί

πάντα θα υπάρχει κάποιος να μπει στην αγορά εφόσον υπάρχει η συγκεκριμένη ζήτηση, το θέμα όμως είναι να έχει και τα κίνητρα να το κάνει και εδώ και χρόνια καμιά κυβέρνηση δεν του έχει δώσει πραγματικά κίνητρα

και τα όλα όσα καθόμαστε και συζητάμε εδώ ξανά και ξανά (το χάιδεμα αυτιών μεριδών ψηφοφόρων) δεν είναι αυτά που θα μας λύσουν το πρόβλημα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Ιουν 2019, 15:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
rx8_drifter έγραψε:

- Ο γέρος απευθύνεται σε Κούλιο και κάθεται τέρμα δεξιά
- Ο Κούλιο απαντά σε κάποιον που κάθεται από την άλλη πλευρά του τραπεζιού
- Ο γέρος λέει καρμπόν το ίδιο πράγμα που είπε πριν :s_sarcastic

--> διάλογος

Βρε ματάκια μου όμορφα μήπως κουνάει;

Εικόνα
:(
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#588245 Ματάκια μου, ο κουλης είπε κάτι συγκεκριμένο.
Δε θα μπούμε ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους εργοδοτες όταν τα βρίσκουν.

Δεν έχω κάτι άλλο να σου πω, δεν είναι θέμα πιστής σου στις πολυεθνικές που λέει ο κιουσης, είσαι απλά εμμονικος σε εριστικο βαθμό. Σου ξαναλέω, αν νομίζεις ότι οι τσόντες με παρθένες θα σε βοηθήσουν, μην περιμένεις από απλυτους να σου φτιάξουν βίντεο, ΟΡΜΑ :superman:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
QsisVTS έγραψε:@εντι

έχεις αδικαιολόγητα μεγάλη πίστη στις "τίμιες" πρακτικές των πολυεθνικών

Καμία σχέση.

Δεν υπάρχουν ούτε 'ηθικές' ούτε 'τίμιες' εταιρείες.
Αυτά είναι ανοησίες.

Απλά λέω ότι όπως είναι χαζομάρα να δαπανήσεις πόρους για να βρεις φοροδιαφυγή στα ταμεία των supermarket (αυτό νομίζω δεν χρειάζεται εξήγηση) αντίστοιχα είναι χαζομάρα να ρίχνεις τους περιορισμένους πόρους σου ψάχνοντας να βρεις αν ο υπάλληλος μιας εταιρείας (που 90% δουλεύει χωρίς μαύρα και παίρνει δώρα/άδειες κανονικά) έφυγε στις 19:00 αντί για τις 18:30.

Εδώ ψάχνουν να βρουν ποιος δεν είναι 100% προβλεπέ για να κόψουν πρόστιμα.
Την ίδια ώρα οι γαλέρες δουλεύουν ανενόχλητες.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#588251 δεν δουλεύουν ανενοχλητες οι "γαλέρες", ντου γίνονται συνεχώς και πρόστιμα πέφτουν μια χαρά συνεχώς

από την άλλη και το θέμα ωραρίου των μεγάλων εταιρειών ήταν ένα πρόβλημα που είχε ξεφύγει σε αστείο βαθμό

και πάλι ο αδήλωτος του μικρού που φέρνει 10χιλιαρα είναι πιο εύκολο θήραμα από το 1.5 χιλιαρικάκι (αν θυμάμαι σωστά) για τους εκτός ωραρίου

επίσης για πολλούς αυτά είναι πινατς.. με αυτό το σκεπτικό βέβαια είχε πέσει στην κουβέντα κάποια στιγμή μείωση των προστίμων, αλλά ευτυχώς δεν έγινε

αλλά κάνεις λάθος αν νομίζεις ότι δεν τη πέφτουν σε μικρούς, δεν την πέφτουν σε τίποτα χωμένα γραφεία στις άκρες του θεού που δεν φαίνεται καν ότι είναι χώρος εργασίας, αλλά σε μικρές επιχειρήσει και ειδικά σε δήμους γύρω από το κέντρο στην πέφτουν από παντου.. και σε νησιά την πέφτουν αρκετά και γενικά επαρχία.. δεν θα έλεγα ότι αν το πηγαίνεις σερί ταρζανιάρικα θα τη γλιτώσεις για πολύ..

αλλά αν έχεις γλιτώσει δεκάδες χιλιάρικα επί χρόνια το να φας και κάνα 20χιλιαρο ίσως δεν σου φανεί και τόσο άσχημο

εγώ σου λέω το άλλο πες ότι έχεις λεφτά και θες να τα επενδύσεις.. θα τα επενδύσεις με την ίδια σιγουριά αν ξέρεις ότι ο διπλανός σου κάνει |λογοκρισία| και τη βγάζει λάδι; θα μπορέσεις να τον ανταγωνιστείς; θα είσαι διατεθειμένος να κάνεις τα ίδια;

(βάλε μετά και τη μη σταθερότητα σε φόρους, νόμους κτλ.. ) αυτό είναι ουσιαστικό πρόβλημα

το αν θα δουλέψεις 7ημερο/12ωρο αν (κακώς) χρειαστεί ή αν θα πάρεις 50 ευρώ αύξηση από το κράτος και δώρο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δευτερεύοντα όταν έχουμε τέτοιο ποσοστό ανέργων που δεν υπάρχουν δουλειές να πάνε

όταν τα πράγματα ήταν καλύτερα σε αυτό το κομμάτι ο εργαζόμενος είχε διαπραγματευτική ικανότητα, δεν με θες εσύ θα βρω καλύτερο εργοδότη, τώρα βρίσκεις ο,τι βρεις και λες και ευχαριστώ (και ακόμα και αν δεν ισχύει για όλους ισχύει για ΠΑΡΑ πολλούς) . οπότε για μένα οι πολιτικές του σύριζα δεν είχαν ιδιαίτερο νόημα. αλλά από την άλλη και το "γαμήστε τους" να δούμε ανάπτυξη (και αυτονόητη/αόριστη υπόσχεση ότι μετά από ένα επίπεδο γαμησιού τα πράγματα θα φτιάξουν) έχουμε δει στη πράξη ότι δεν φέρνει ανάπτυξη
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Ιουν 2019, 16:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#588253 Αυτό που μπαίνει σαν -σωστή- δικαιολογία σαν απάντηση στο ότι εξακολουθούμε να ακούμε για αίσχη είναι ότι 'δεν φτάνουν οι πόροι για να τσεκάρουν την αγορά'.

Όταν έχεις περιορισμένους πόρους τότε φροντίζεις να τους αξιοποιείς κατάλληλα.
Αν βέβαια ο στόχος είναι η προστασία της εργατικής τάξης.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
rx8_drifter έγραψε:Ο διάλογος είναι εκεί, μην μας ζαλίζεις τα τομπολινια αλλο :sleep:

Nikos! έγραψε:Και γιατί τόση κάψα άλλωστε με την ατζέντα της ΝΔ?

Εξωτερικό δε ζεις rx8_drifer?

Α, τελικά είναι ατζέντα της ΝΔ :s_empathy

Πέραν του καταφανους συμφέροντος όταν έχω άτομα της οικογένειάς μου που θα θιγούν άμεσα με τέτοιου είδους αλλαγές, πρέπει να είσαι κοινωνικά λοβοτομημενος, ζαπλουτος η ηλιθιος ώστε να μην αντιλαμβάνεσαι ότι οποιαδηποτε κοινωνικη αδικια στο τελος στρεφεται εναντιον σου.

Ναι οκ, καλά όλα αυτά στη φάση του ενδιαφέροντος απλά το λέω γιατί σε έχει πιάσει πολύ πόνος ρε παιδί μου για τους άμεσα ενδιαφερόμενους που αναφέρεσαι και τη κοινωνική αδικία και γράφεις βλέπω τις κάλτσες σου νονστοπ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
EDDIE_147 έγραψε:Αυτό που μπαίνει σαν -σωστή- δικαιολογία σαν απάντηση στο ότι εξακολουθούμε να ακούμε για αίσχη είναι ότι 'δεν φτάνουν οι πόροι για να τσεκάρουν την αγορά'.

Όταν έχεις περιορισμένους πόρους τότε φροντίζεις να τους αξιοποιείς κατάλληλα.
Αν βέβαια ο στόχος είναι η προστασία της εργατικής τάξης.

όχι φίλε, αυτό είναι δικαιολογίες

είναι πολύ απλό:
ΛΟΥΚΕΤΟ

σε έπιασαν 5 φορές με μαύρους πχ λουκέτο

δεν πλήρωσες 3 σερί φπα; λουκέτο

δεν πληρωσες 2 σερί ικα; ομοίως

και τότε θα δεις τι ωραία που θα κάθονται όλοι σούζα

και ακόμα και αν κάποιοι δε μπορούν να ανταπεξέλθουν, ας έρθουν αυτοί που μπορούν κάποιοι θα υπάρχουν που θα μπορούν... και τότε ας μιλήσουμε και για χαμηλότερους φόρους και ο,τι θες.. γιατί τώρα και να μειώσει το κούλι τους φόρους (που δεν θα μειωθούν οι εισπράξεις απλά θα πληρώνει ο κακομοίρογλου του αφορολογήτου.. ) ο άλλος θα συνεχίσει το ίδιο βιολί, θα έχουμε πάλι μειωμένα έσοδα άρα παλι νέους φόρους και μελλοντική υπόσχεση για μείωση στο διηνεκές

διαφορετικά πώς λες ότι νιώθει αυτός που πληρώνει όλες τις υποχρεώσεις του στην ώρα του, όταν τώρα αυτή την εποχή δίνουν ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ δόσεις για τα χρέη τους;

είναι πιο μάγκες αυτοί που παίρνουν 10ετες χαμηλότοκο δάνειο από το κράτος και πολλοί από αυτούς ανήκουν στους στρατηγικούς κακοπληρωτές , από όσους είναι σωστοί και τυπικοί και στο τέλος κάθονται στο κωλοδάχτυλο με φόρους και εφκα;

αυτό είναι ή δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός; και πώς περιμένεις να βλέπεις σωστές επιχειρήσεις με αυτές τις συνθήκες;

όταν μου λένε ότι βοηθάνε τους μικρούς πώς ακριβώς τους βοηθάνε; @@ τους βοηθάνε, αφού και σε αυτούς πέφτει τσεκούρι, απλά πολλοί "μικροί" άλλο το τι δηλώνουν αλλο το τι βγάζουν , το ότι επί σύριζα μπορεί να βλέπουν μειωμένες υποχρέωσεις προς το κράτος δεν σημαίνει ότι βοηθάει τους μικρούς αφού άμα τα βάλεις κάτω δεν έχουν να ζήσουν.. σημαίνει μόνο ότι πληρώνουν λιγότερα από ότι πριν και μόνο αυτό έχει για αυτούς σημασία

βάλε αριθμητικό παράδειγμα μικρού 5 χιλιάρικα πες με την προηγούμενη χρονιά ζημιά , έχουμε 2200 φόρο + 650 +2220 εφκα, πώς ακριβώς ζει αυτός ο άνθρωπος που τον βοήθησε ο συριζα να πληρώνει λιγότερες εισφορές; ναι πληρώνει λιγότερα από πριν, αλλά πώς ζει δεν κατάλαβα ποτέ
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 11 Ιουν 2019, 16:56, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By georgetz
drdino έγραψε:Ξέρω ότι μπορεί να ακουστεί περίεργο αυτό, αλλά μπορεί κάποιος να νοιάζεται για ένα σύνολο χωρίς να αποτελεί μέρος αυτού. Πχ να νοιάζεται για τα δικαιώματα των γυναικών χωρίς να είναι γυναίκα, για τα δικαιώματα των ανειδίκευτων που δουλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες ενώ ο ίδιος είναι στο κλιματιζόμενο γραφειάκι, των συνταξιούχων ενώ ακόμα εργάζεται κλπ.

Αυτο βασικά θυμίζει που οι περισσότεροι γνωστοί μου έξω θέλανε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα κ να βγούμε εκτός ευρώ
Ήτανε έξω βέβαια, κ μπορεί να θαυμάζω το κουράγιο τους, οταν τους έλεγα όμως ότι σε μια τέτοια περίπτωση ακόμη κ οι πιο αισιόδοξοι οικονομολογοι μιλούσαν για τουλάχιστον 5 χρόνια πολύ πολύ δύσκολα για μας εδώ, το γύριζαν τρελιτσα. :lol:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
georgetz έγραψε:
drdino έγραψε:Ξέρω ότι μπορεί να ακουστεί περίεργο αυτό, αλλά μπορεί κάποιος να νοιάζεται για ένα σύνολο χωρίς να αποτελεί μέρος αυτού. Πχ να νοιάζεται για τα δικαιώματα των γυναικών χωρίς να είναι γυναίκα, για τα δικαιώματα των ανειδίκευτων που δουλεύουν υπό δύσκολες συνθήκες ενώ ο ίδιος είναι στο κλιματιζόμενο γραφειάκι, των συνταξιούχων ενώ ακόμα εργάζεται κλπ.

Αυτο βασικά θυμίζει που οι περισσότεροι γνωστοί μου έξω θέλανε το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα κ να βγούμε εκτός ευρώ
Ήτανε έξω βέβαια, κ μπορεί να θαυμάζω το κουράγιο τους, οταν τους έλεγα όμως ότι σε μια τέτοια περίπτωση ακόμη κ οι πιο αισιόδοξοι οικονομολογοι μιλούσαν για τουλάχιστον 5 χρόνια πολύ πολύ δύσκολα για μας εδώ, το γύριζαν τρελιτσα. :lol:

καλά πολλοί από αυτούς μπορεί να νόμιζαν ότι θα έρθουν εδώ να αγοράσουν εξοχικά με χάντρες.. :thumbsdown: