Asimov έγραψε:ΓΙΑ ΌΝΟΜΑΑν το μάρμαρο έχει βγει ΠΕ (πέραν επισκευής) εγώ θα έπαιζα με νέα πράγματα τύπου τσιμεντοκονιες ή και το άλλο που είναι σε υγρή μορφή και απλώνεται (σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ το όνομα) τα οποία είναι και λιγότερο φασαριόζικα νομίζω.
Λοιπόν, καθώς με τα κουφώματα αλουμινίου ξεμπερδεψαμε σχετικά ανώδυνα, το επόμενο μεγάλο project θα είναι το πάτωμα (δυστυχώς όμως θα μένουμε μέσα όταν θα γίνει...)
Το υπό συζήτηση διαμέρισμα (120τμ περίπου) και οι δύο μεγάλες βεράντες του (άλλα 40τμ, μπορεί και παραπάνω) έχουν ΠΑΝΤΟΎ μάρμαρο. Σχεδόν 40 ετών πλέον, και, αν και πανάκριβο όταν τοποθετήθηκε, τώρα πια με θολούρες, σκασιματα κλπ (και κάπως παρωχημενο το χρώμα / σχέδιο).
Το ερώτημα είναι :
1) Επισκευαζουμε/γυαλιζουμε το μάρμαρο;
2) Τοποθετούμε κάτι από πάνω; (πλακάκι, ξύλο, laminate, άλλο; )
3) Ξηλωνουμε μάρμαρο και τοποθετούμε κάτι;
Κόστος για κάθε λύση στο περίπου;
Προφανώς, ο,τι επιλεγεί, από τη στιγμή που το σπίτι το θέλουμε για ιδιοκατοικηση, θέλουμε να είναι ποιοτικό και αξιόπιστο.
Εμφανισιακά το μάρμαρο δεν μας αρέσει, αλλά, αν οι άλλες λύσεις είναι φασαριοζικες ή πανάκριβες, θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα.
Όπως ξαναείπα, το πρόβλημα είναι ότι θα μένουμε μέσα....
Βέβαια όλα είναι σχετικά με το στυλ που θέλετε να δώσετε στο σπίτι, μοντέρνο, κλασικό κοκ
< >

Η πιο απλή είναι να πέσει laminate από πάνω, αλλά δεν ξέρω πόσο ποιοτική (= αντοχή στο χρόνο) είναι σαν λύση...
Σαν κόστος λογικά το τρίψιμο είναι το φθηνότερο...