Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#587662 Μια χαρά είναι το 45αρι για τη μέση τετραμελή οικογένεια.
Το 60αρι είναι υπερβολή
Άβαταρ μέλους
By bill33
#587666 60αρι με δύο καλάθια,κάθε βράδυ πλένει τα σκεύη της ημέρας,είμαστε δυο άτομα αλλά όλα πάνε εκεί,τίποτα στο χερι. Στο προηγούμενο σπίτι είχαν Miele ίδιο φάρδος με τρία καλάθια,το επιπλέον ηταν για μαχαιροπήρουνα. Επίσης κάθε βράδυ έπλενε αλλά τηγανια κατσαρόλες στο χέρι.ΕικόναΕικόνα

< G (5S) >
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#587667 Στο 60αρι πρέπει να έχεις 2-3 σετ μαχαιροπήρουνα και σερβίτσια. Εδώ με το 45αρι, όταν φουλαρει, μένουμε χωρίς κουταλιά, πηρούνια, κούπες καφέ κτλ

Βέβαια το μεγάλο μικραίνει, το μικρό δε μεγαλώνει.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:Όχι βέβαια

Απο εκει πας να κανεις οικονομια βρε τσιπη; :shifty:

1200 ευρω 60αρι θα παρεις. :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#587669 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να τα αφήνεις μέσα να βρωμάνε.
Κάθε βράδυ μια ωραιότατη πλύση και είσαι άρχοντας.
Νταξει το g έχει ακόμα τα περσινά μέσα :lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By g8777
#587670 Ούτε ΜΊΑ φορά δεν έμεινε πιάτο προηγούμενης μέρας. :iconcool:
Πάρτε 45αρι, αφήστε μαχαιροπήρουνα καί τηγάνια στο νεροχύτη, εκεί δεν μυρίζουν. :iconcool:

Μήν πιάσουμε τι γίνεται όταν έχεις καλεσμένους ή σε γιορτές. :roll:

Στη σκάφη όλα και λάστιχο ποτίσματος ε Ασίμω;; :s_laughat
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#587671 Ποιος είπε ότι πλενεται οτιδήποτε στο χέρι;
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν έχω κάθε μέρα δεξίωση :shifty:
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:Ποιος είπε ότι πλενεται οτιδήποτε στο χέρι;
Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν έχω κάθε μέρα δεξίωση :shifty:

Καί εγώ δεν περιμένω να τελειώσει η γυναίκα για να πάρω το πιάτο. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#587688 ΓΙΑ ΌΝΟΜΑ

Λοιπόν, καθώς με τα κουφώματα αλουμινίου ξεμπερδεψαμε σχετικά ανώδυνα, το επόμενο μεγάλο project θα είναι το πάτωμα (δυστυχώς όμως θα μένουμε μέσα όταν θα γίνει...)
Το υπό συζήτηση διαμέρισμα (120τμ περίπου) και οι δύο μεγάλες βεράντες του (άλλα 40τμ, μπορεί και παραπάνω) έχουν ΠΑΝΤΟΎ μάρμαρο. Σχεδόν 40 ετών πλέον, και, αν και πανάκριβο όταν τοποθετήθηκε, τώρα πια με θολούρες, σκασιματα κλπ (και κάπως παρωχημενο το χρώμα / σχέδιο).
Το ερώτημα είναι :
1) Επισκευαζουμε/γυαλιζουμε το μάρμαρο;
2) Τοποθετούμε κάτι από πάνω; (πλακάκι, ξύλο, laminate, άλλο; )
3) Ξηλωνουμε μάρμαρο και τοποθετούμε κάτι;
Κόστος για κάθε λύση στο περίπου;
Προφανώς, ο,τι επιλεγεί, από τη στιγμή που το σπίτι το θέλουμε για ιδιοκατοικηση, θέλουμε να είναι ποιοτικό και αξιόπιστο.
Εμφανισιακά το μάρμαρο δεν μας αρέσει, αλλά, αν οι άλλες λύσεις είναι φασαριοζικες ή πανάκριβες, θα κάνουμε την καρδιά μας πέτρα.
Όπως ξαναείπα, το πρόβλημα είναι ότι θα μένουμε μέσα....
Άβαταρ μέλους
By mirage
#587689 Εγώ θα ετριβα τα μάρμαρα. Τι μάρμαρο ειναι; Αλλα καλο θα ήταν αυτο να ειχε γινει ηδη πριν μπείτε μεσα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#587690 Αυτό με το τρίψιμο - γυάλισμα του μαρμάρου θέλω να το δω. Βασικά την έκφραση της συζύγου αλλά και την δική σου όταν θα σκουπίζεις την μσρμαροσκονη.

Laminate. Το μοναδικό που το στρώνεις και το πατάς άμεσα

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By theo13
dimitrisB έγραψε:Για τέτοια περίπτωση (2άρι-ενοικίαση) υπάρχει και η λύση της "αναμονής" εγκατάστασης για επιτραπέζιο (πάγκου), μέσα σε κάτω ντουλάπι, όπου βολεύει.
Δεν το προαγοράζεις, βλέπεις .... καθ΄οδόν. Ούτε "θέση" άδεια στην κουζίνα επειδή δεν εγκαταστάθηκε , ούτε τίποτε.
Και αυτό έκανα εν τέλει. Το ντουλάπι έγινε κανονικό με πόρτα ράφια κλπ αλλά πίσω θα έχεις αναμονή και πρίζα για πληντυριο πιάτων 45εκ. Είναι υπεραρκετό για ζευγάρι. Εμείς στο σπίτι έχουμε 60αρι αλλά άλλο η τετραμελής οικογένεια.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις!!!

.