Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
PeterPan έγραψε: Εμπειρίες από εσάς για την ομαλή αποδοχή από τον μεγάλο;

< >

Εκ των πραγμάτων, το μεγάλο παιδί θα νιώσει μια ζήλια που είναι φυσιολογική.

Το παράξενο θα ήταν να μη ζηλέψει.

Όλα θα γίνουν μόνα τους, το μεγάλο παιδί θα αποδεχτεί με τον καιρό το νέο μέλος. Θέλει λίγο προσοχή, λίγο συζήτηση και κατανόηση.

Δε πρέπει να αρχίσεις χατηρια κτλ.

Κάθε φορά που η μεγάλη μου κόρη εκδήλωνε τη ζήλια της στο νέο μέλος της δείχναμε δικά της βίντεο σε αντίστοιχη ηλικία: όταν θήλαζε, οταν την κάναμε μπάνιο, όταν την αλλάζαμε κτλ. για να καταλάβει ότι κάνουμε στον μικρό ότι κάναμε και σε αυτήν.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#587546 Ξενοφόντα, Νίκο και ολους σας, σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές!

Ναι κ η μαμά θα περνά χρόνο με τον μεγάλο, θα προσπαθήσουμε να τον έχουμε στο επίκεντρο!

< >
Άβαταρ μέλους
By g8777
saxon_747 έγραψε:

< >

Όλα θα γίνουν μόνα τους, το μεγάλο παιδί θα αποδεχτεί με τον καιρό το νέο μέλος. Θέλει λίγο προσοχή, λίγο συζήτηση και κατανόηση.

Κάθε φορά που η μεγάλη μου κόρη εκδήλωνε τη ζήλια της στο νέο μέλος της δείχναμε δικά της βίντεο σε αντίστοιχη ηλικία: όταν θήλαζε, οταν την κάναμε μπάνιο, όταν την αλλάζαμε κτλ. για να καταλάβει ότι κάνουμε στον μικρό ότι κάναμε και σε αυτήν.

Αυτο ακριβως Πετροπαν. :iconcool:

Να σας ζησει !! Παντα χαμογελαστο! :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:

< >

Γνωρίζω οικογένεια που είναι όλοι στους ψυχολόγους γιατί ο μεγάλος σταμάτησε την σχέση με την μητέρα του όταν γεννήθηκε ο αδερφός του, τον οποίο μισεί.
Παλεύουν τώρα να χτίσουν ξανά την σχέση τους.
Όλα αυτά γιατί η μαμά ασχολήθηκε πολύ με το νέο μωρό αφήνοντας την φροντίδα του μεγάλου στην γιαγιά και τον μπαμπά.

Από το Mi A1.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#587554 Ευχαριστούμε πολύ παιδιά!

Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες, επιστήμη κ αυτό!

< >
Άβαταρ μέλους
By mirage
#587557 Να σας ζήσει ο λεβέντης Πέτρο!
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#587572 Να σας ζήσει και όλα καλά. :yahoo:
Φυσικά θα περάσει φάσεις απόρριψης, αδιαφορίας, αποδοχής, κτητική (το μικρό είναι δικό μου εγώ το προστατεύω και μην το πειράζετε) κλπ. Θυμήθηκα ατάκες του ανηψιού μου όταν απέκτησε αδελφούλα. Ωραία την είδαμε, να τη δώσουμε πίσω στον κο τάδε (το γυναικολόγο). Ή βάλτε με κι εμένα πάλι στην κοιλιά της μαμάς.
Γενικά καλό είναι να παρουσιαστεί το μωρό σαν προσφορά προς αυτόν για να έχει παρέα/υπήκοο. Άσε που ο μικρός κάποια στιγμή θεοποιεί τον μεγάλο (το υπέρτατο πρότυπο) οπότε ο μεγάλος κορδώνεται και πάει στην κτητική φάση που ανέφερα.
Ευτυχώς δεν έχουν μεγάλη διαφορά ηλικία και σύντομα θα παίζουν μαζί (και θα πλακώνονται καθημερινά).

Σκεφτείτε σοβαρά πριν πάτε σε τρίτο (σας εύχομαι και κοριτσάκι) γιατί τότε αρχίζουν να απορρίπτονται ολόκληρες αυτοκινητικές κατηγορίες. :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#587577 καλοτυχο να :thumbsup: ειναι Πετρο!
Άβαταρ μέλους
By gianik
#587578 Να σας ζησει Πετραν!!!!!!!! :yahoo:

Εμας εχουν 6 χρονια διαφορα βεβαια , αλλα απο την 1η στιγμη ειχαμε αναθεσει στον μεγαλο διαφορες ευθυνες (π.χ οταν τελειωνουν οι πανες της μπεμπας να μας ενημερωνει για να παραγγειλουμε κλπ..) Μεσα λοιπον απο κατι τετοια κολπακια αφενος μην αισθανοταν κ αυτος χρησιμος αφετερου ερχοταν κ πιο κοντα κ με την αδερφη του...
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#587580 Σας ευχαριστούμε πολύ όλους!!

Ωραίες συμβουλές, θα το χειριστώ έτσι κ εγώ.

Πάντως βλέπω πως στο 2ο παιδί πολλά πράγματα τα κάνουμε πιο άνετα, ενώ πολλές υπερβολές τις αποφεύγουμε. Βλέπω και τη σύζυγο πιο έμπειρη κ ήρεμη. Ένα βιβλίο σχετικά με την εγκυμοσύνη και το παιδί 600-700 σελίδες το είχε διαβάσει στην πρώτη εγκυμοσύνη κ τώρα το έκανε επανάληψη. Μιλά για τα στάδια από τη σύλληψη μέχρι τις πρώτες εβδομάδες. (π.χ. Αν εμφανιστεί αίμα ή καφέ υγρά σε κάποιον μήνα της εγκυμοσύνης τί μπορεί να σημαίνει, αν το παιδί σφίγγει τα χέρια μπροστά από το στόμα ή πιπιλά το δάχτυλο μας σημαίνει ότι πεινά, κτλ) Το συνιστούμε! Μας το έκανε δώρο μια πολύ καλή φίλη από Ελλάδα κ ήταν το καλύτερο δώρο!

Εικόνα

< >
Τελευταία επεξεργασία από PeterPan και 09 Ιουν 2019, 00:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά