Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Govus
#587238
georgetz έγραψε:Να λέμε κ τα καλά , αν κ ψηφοθηρικό κ υπερβολικό το όλο σκηνικό,
τουλάχιστον απο το ρεζιλίκι που δημιουργήθηκε απο την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ
"δεν ευρέθησαν εισιτήρια για την αποστολή" είναι προτιμότερη η παρέμβαση ΠΘ
Όχι λόγω κόστους, γειτονικών αεροδρομίων ή κάποια άλλη δικαιολογία, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΕΙΣΙΤΉΡΙΑ , ΓΕΝΙΚΑ :s_laughat
Το θέμα των αθλητών του στίβου που δεν μπορούσαν να πάνε στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ επειδή ο ΣΕΓΑΣ δεν έβρισκε εισιτήρια έφτασε μέχρι και το γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, μόλις έμαθε το θέμα, ζήτησε να μεταβούν οι αθλητές με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Αμέσως ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, ανέλαβαν να λύσουν τα διαδικαστικά θέματα.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/spor/me-proth ... iboy-minsk


Εν τω μεταξύ διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, σε πιάνει απόγνωση για το παρόν και το μέλλον του γιουνανιστάν :( ...
Άβαταρ μέλους
By theo13
#587240
italakias έγραψε: Να σου υπενθυμισω οτι ολη η χωρα βαφθηκε γαλαζια εκτος αχαιας κσι δυο νομων κρητης που ειναι κολλημενοι με τον ανδρεα και το πασοκ. Αρα ειναι διαφοροι λογοι και οχι μονο το μακεδονικο.


Κολλημένοι με το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα στην Αχαΐα που έβγαλε Περιφερειάρχη της ΝΔ και δήμαρχο (στην Πάτρα) ΚΚΕ και μάλιστα με 72% στον Β γύρο?
Τσέκαρε καλύτερα τις πηγές σου
QsisVTS έγραψε:όχι όλη, στην Αχαϊα έχουμε ισχυρά αντισώματα στη δεξιά :shifty:


Και αυτό ισχύει. Νομίζω ότι πλέον κανένα κόμμα δεν μπορεί να έχει κάστρο την Αχαΐα.
Είμεθα δημοκράτες και ρομαντικοί :s_roses
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#587244 Καλά ο περιφερειάρχης πιάνει κι άλλους νομούς δεν μετράει

Η Ηλεία το γυρνάει όπου φυσάει και μάλλον κάνει τη διαφορά, αλλά εντάξει αναξιόπιστοι :shifty:

Αιτωλοακαρνανία δε ξέρω τι ρόλο βαρανε

Αλλά Αχαΐα και δεξιά δεν κολλάνε και επειδή δεν υπάρχει πασοκ προς το παρόν πάνε ΣΥΡΙΖΑ, αν η φωφω ανέβει μπορεί και να γίνει μόνος του ένας πράσινος νομός και ας είναι ο μοναδικός :lol:

Πιστεύω σοβαρά πάντως ότι με τη φάση του Βενιζέλου θα τσιμπήσει λίγο ποσοστό ακόμα, μόνο από καθαρά δεξιούς έχω ακούσει ότι αυτή ήταν κακή κίνηση, οι βαθιά πασοκοι νομίζω ότι γουσταρουν

Αλλά θα κάνω μια μίνι δημοσκόπηση σε χαρντκορ πασοκους να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#587246
QsisVTS έγραψε:Πιστεύω σοβαρά πάντως ότι με τη φάση του Βενιζέλου θα τσιμπήσει λίγο ποσοστό ακόμα, μόνο από καθαρά δεξιούς έχω ακούσει ότι αυτή ήταν κακή κίνηση, οι βαθιά πασοκοι νομίζω ότι γουσταρουν

Αλλά θα κάνω μια μίνι δημοσκόπηση σε χαρντκορ πασοκους να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη


Δεν είναι ανάγκη να είσαι βαθιά πασόκος για να χαρείς που θα πάρει το μπούλο ο Μπένυ... :twisted:
Αφιερωμένο:

«Ο Βενιζέλος ζήτησε από τον Άσμουσεν να “μαγειρευτούν” τα νούμερα για το χρηματοδοτικό κενό»


Τότε όμως ο Ε. Βενιζέλος, το 2005 δηλαδή, υποστήριζε με πάθος τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Γιάννο Παπαντωνίου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στις 25 Φεβρουαρίου του 2005 στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν εισήχθη προς συζήτηση το πόρισμα της εξεταστικής στη βουλή ο Βενιζέλος έλεγε με πάθος «Η υπόθεση αυτή ξεκίνησε ως ένα τεράστιο πολιτικό και ενδεχομένως ποινικό σκάνδαλο και σήμερα (25/2/2005) η υπόθεση αυτή έχει εξατμιστεί (…) Μας λέει Ν.Δ. ότι υπάρχει ύποπτη διακίνηση χρημάτων με δήθεν παραλήπτες, οποίοι μπορεί να είναι και πολιτικά πρόσωπα. Δεν υπάρχει τίποτα απολύτως!».


Εικόνα


Εικόνα



Και φυσικά να μη ξεχνάμε το magnum opus του, το άρθρο 86 του Συντάγματος

Καλά ξεκουμπίδια :inlove:

Άβαταρ μέλους
By markvag
#587259
Zorz έγραψε:
Δεν είναι ανάγκη να είσαι βαθιά πασόκος για να χαρείς που θα πάρει το μπούλο ο Μπένυ... :twisted:


Βασικά, δεν χρειάζεται καν να ασχολείσαι με την πολιτική για να χαίρεσαι που παίρνει πούλο ο Μπένυ. Αρκεί να είσαι άνθρωπος. :s_yes Ελπίζω να πάρει γενικώς τον μπούλο από τη δημόσια ζωή της χώρας (αν και δεν το πιστεύω, τέτοιες γλίτσες πάντα έχουν τον τρόπο να γλιστράνε και να σκάνε σαν βόμβα με σκατά μπροστά στα μούτρα μας).
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#587263 καλά τα λόγια, αλλά με τέτοιο παρελθόν κρατισμού καλύτερα να μην έχουμε υψηλές προσδοκίες
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#587264 Είναι αστείες υποσχέσεις οι παραπάνω, απλά είναι αδύνατον να έχεις 20 δις επενδύσεις το χρόνο στην Ελλάδα.
Κανείς δεν μπορεί να το κάνει.
Προφανώς βέβαια αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει κάποιον από το να ψηφίσει αυτόν που του το υποσχέθηκε, γιατί όπως λένε εδώ μέσα συχνά, "οι άλλοι καλύτεροι είναι";
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#587265 φυσικά και είναι αστείες, το θέμα δεν είναι αν θα φέρει 20 δις, αλλά αν θα υπάρξει έστω και κάτι

και με το παρελθόν της νδ αυτό κομματάκι χλωμό το κόβω, οι τύποι είναι τόσο πιστοί στις ιδεολογίες τους όσο είναι ο σύριζα :shifty:

τώρα καλύτεροι χειρότεροι, είναι άλλο θέμα

στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή η μάζα πιστεύει ότι είναι καλύτεροι, ή προτιμάει οτιδήποτε άλλο από συριζα

με το ίδιο σκεπτικό ψήφισαν σύριζα και το '15 άλλωστε
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#587268 Μπορεί να έχει αυταπάτες.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#587275
EDDIE_147 έγραψε:Μπορεί να έχει αυταπάτες.



Μπορεί να μην πρόλαβαν να κατανοήσουν τον τρόπο διακυβέρνησης. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι την εξουσία σκάρτους 9 μήνες
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#587276 To capital.gr θυμίζει όλο και περισσότερο το Κουλούρι... :help:
https://www.capital.gr/tax/3364705/i-ar ... orologitou
Πράγματι το ΔΝΤ ήταν αυτό που το επέβαλε τον Μάιο του 2017 στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου ελληνικού μνημονίου. Θιασώτης του μέτρου ήταν ο σημερινός επικεφαλής του Ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου Δανός Πόουλ Τόμσεν, ο οποίος και ήταν αρχικά επικεφαλής του ταμείου στην τρόικα των δανειστών.

Η θέση του Τόμσεν ήταν – και ορθώς- ότι η φορολογική βάση στην Ελλάδα είναι πολύ περιορισμένη, δηλαδή ο φόρος εισοδήματος πληρώνεται από περιορισμένο αριθμό φορολογούμενων. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αποτέλεσμα του υψηλού αφορολόγητου ορίου στην Ελλάδα το οποίο είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη.

Το ότι πολύ μεγάλος αριθμός μισθωτών και συνταξιούχων δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο εισοδήματος, έχει σαν αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι με μεσαία εισοδήματα να εξοντώνονται φορολογικά με πολύ υψηλούς ονομαστικούς φορολογικούς συντελεστές. Αυτό με τη σειρά του δημιουργεί στρεβλώσεις, όπως κίνητρο για φοροδιαφυγή και αντικίνητρα για περισσότερη εργασία η οποία ευνοεί την ανάπτυξη.

Για να αντιμετωπιστεί το παραπάνω πρόβλημα επέβαλε τη θέσπιση της μείωσης του αφορολόγητου ορίου. Δεν επιβλήθηκε όμως αμέσως. Η κυβέρνηση ζήτησε σθεναρά το μέτρο να εφαρμοστεί αργότερα, δηλαδή από το 2020, κάτι το οποίο δέχτηκε και το ΔΝΤ καθώς θεώρησε ότι ήταν προτιμότερο να αφεθεί η οικονομία να ανακάμψει και το μέτρο να εφαρμοστεί μετά.

Η μείωση αφορολόγητου ορίου θα έφερνε στα κρατικά ταμεία περίπου 2 δισ. ευρώ τα οποία θα χρηματοδοτούσαν τη μείωση του φορολογικού βάρους για τα μεσαία εισοδήματα. Η επιβολή φόρου εισοδήματος, ωστόσο, σε μισθωτούς και συνταξιούχους των 500 και 600 ευρώ είναι ένα βαρύ πολιτικό φορτίο το οποίο ουδέποτε η κυβέρνηση θέλησε να σηκώσει.

Ξεκινάω από το τελευταίο που είναι και το πιο αστείο: το πρόβλημα δηλαδή είναι το πολιτικό κόστος και καθόλου το ηθικό, να φορολογήσεις ανθρώπους με μισθούς 500 και 600€, για να τα δώσεις στους άλλους που παίρνουν τα διπλάσια ή τα τριπλάσια.
:lol:
Τέλος, δεν γίνεται να λες πως η Ελλάδα έχει πολύ υψηλό αφορολόγητο, χωρίς να βλέπεις τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη.
http://www.enikonomia.gr/economy/138902 ... vropi.html
Ξεκάθαρα λοιπόν, όχι μόνον δεν είναι στα υψηλότερα, αλλά στα χαμηλότερα.
:ninja:


Πέραν των παραπάνω, είναι απίστευτο πώς διακινούνται οι "ειδήσεις" πλέον, τα ειδησεογραφικά site λειτουργούν σαν γραφεία τύπου των κομμάτων, δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ καμία διασταύρωση της είδησης, όταν είναι πανεύκολο να γίνει κάτι τέτοιο με 2 κλικ και μια απλή έρευνα στο Google.
:ninja:
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#587282 αυτά τα αμολάνε τώρα που έχουν ρεύμα ώστε να δουν αντιδράσεις και μετά θα σου πουν εμείς τα λέγαμε εσείς, μας ψηφίσατε

κάτι σαν το δφα όπου σου έλεγαν θα τον πιεις αλλά προσφέρουμε παραμονή στο ευρώ (κάποιοι είχαν μείνει βέβαια στο γκο χομ μανταμ μερκελ )

το να μην πέσει το αφορολόγητο πάντως με όποιον και να ήταν πάνω (άλλωστε προεκλογική είναι η κατάργησή του.. από μια κυβέρνηση που θα φύγει) ) εγώ θα το θεωρήσω θαύμα από τα λίγα