Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Αθόρυβη λειτουργία, 42 db στη χαμηλή ταχύτητα

Αυτο αν δεν εισαι κουφος το λες θορυβωδες :lol: :lol: Για υπνο δεν κανει δηλαδη.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#587188 επειδή έχω κοιμηθεί με πολύ πιο πρωτόγονους ανεμιστήρες στα παλαιότερα χρόνια μια χαρά ήσυχος είναι κύριε ευαίσθητε. :shifty: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#587189 O meaco στην χαμηλή ταχύτητα λεει 20db. Χαώδης διαφορα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
elteo έγραψε:επειδή έχω κοιμηθεί με πολύ πιο πρωτόγονους ανεμιστήρες στα παλαιότερα χρόνια μια χαρά ήσυχος είναι κύριε ευαίσθητε. :shifty: :rtfm:

Ευαισθητος εγω που δεν μπορω τα ρολογια με δεικτες γιατι κανουν "τικ- τικ"? :lol: :lol: Δεν μου αρεσουν και τα Rolex :shifty:

Γεγονος ειναι παντως οτι δεν μπορω θορυβους καθολου. Εχω εναν ανεμιστηρα SIEMENS αγορασμενο πριν 20+ χρονια και το μονο που ακους στην χαμηλη ταχυτητα ειναι το "χτυπημα" του ελικα στον αερα.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#587203 Που να είχατε αυτούς που έχω εγώ 210 & 200 watt, 65 με 66cm διάμετρο...
Ο ένας με τρεις έλικες και ο άλλος με δύο.
Αυτός με τους τρεις έλικες είναι εξαιρετικά θορυβώδης σε όλες τις σκάλες (3).
Ο άλλος με τους δύο έλικες είναι θορυβώδης για ανεμιστήρας αλλά σχετικά νορμάλ για τις προδιαγραφές του... (έχει τηλεκοντρόλ και μερικά προγράμματα λειτουργίας).

Είναι όμως ακριβώς αυτό που θέλω και οι δύο (αν βέβαια χρειαστεί να αλλάξω κάποιον πάλι με 2 έλικες θα πάρω)...

Ο ένας δουλεύει σχεδόν 16 ώρες την ημέρα Μάιο-Σεπτέμβριο και αρκετές φορές 24/7, από το 2013 και ο άλλος από το 2014 ή το 2015...
Άβαταρ μέλους
By elteo
#587204 Και ο Morris παραπάνω 2 έλικες έχει. Ένας που είχα πάρει από media markt στα 25 ευρώ παλαιότερα μου θύμιζε τον ήχο των κινητήρων των ελικοφορων της ολυμπιακής. Δούλεψε 1μιση μήνα όχι πολλές ώρες και ψόφησε.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#587206 Στο τέλος του καλοκαιριού του 2014 έχω βγάλει τον έναν στο μπαλκόνι για καθάρισμα και μου φωνάζει η κυρα Λέλα από απέναντι, "Βρε παιδί μου αυτό το πράγμα είχες όλο το καλοκαίρι αναμμένο; Κοιτάζαμε από το μπαλκόνι την κουρτίνα να κουνιέται σαν τρελή και απορούσαμε τι έχεις βάλει μέσα στο σπίτι..."
Άβαταρ μέλους
By elteo
Νίκος Παππάς έγραψε:^^Σε ηφαίστειο ζεις;

Από το Mi A1.

Όχι. Απλά οι φτηνοί δεν αντέχουν.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Άσ'τα να πάνε, έρχονται στο σπίτι και κρυώνουν...

Ναι, έχω ένα θεματάκι με τη ζέστη και τίποτα δε με δροσίζει όπως ο αέρας...

Το air condition με ψύχει αλλά προτιμώ τον αέρα...

Α, δεν έχω air condition...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
elteo έγραψε:

Από το Mi A1.

Όχι. Απλά οι φτηνοί δεν αντέχουν.
Και αυτό αλλά και ότι στα 65 με 66 cm ο όγκος του αέρα είναι τεράστιος, τελικά δεν είναι τόσο θέμα ταχύτητας όσο όγκου αέρα...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
kubiak έγραψε:Που να είχατε αυτούς που έχω εγώ 210 & 200 watt, 65 με 66cm διάμετρο...
Ο ένας με τρεις έλικες και ο άλλος με δύο.
Αυτός με τους τρεις έλικες είναι εξαιρετικά θορυβώδης σε όλες τις σκάλες (3).
Ο άλλος με τους δύο έλικες είναι θορυβώδης για ανεμιστήρας αλλά σχετικά νορμάλ για τις προδιαγραφές του... (έχει τηλεκοντρόλ και μερικά προγράμματα λειτουργίας).

Είναι όμως ακριβώς αυτό που θέλω και οι δύο (αν βέβαια χρειαστεί να αλλάξω κάποιον πάλι με 2 έλικες θα πάρω)...

Ο ένας δουλεύει σχεδόν 16 ώρες την ημέρα Μάιο-Σεπτέμβριο και αρκετές φορές 24/7, από το 2013 και ο άλλος από το 2014 ή το 2015...

Πέμπτη βραδάκι, στο σαλόνι του kubiak:

Εικόνα

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#587212 XXAAAAXXXAXAXAAX XAXAXAXAXA κάπως έτσι...

Για να καταλάβετε, είναι ίδιοι με αυτούς που βλέπετε σε αρκετά καφέ και εστιατόρια έξω το καλοκαίρι...

Κοιμάμαι με έναν τέτοιο αναμμένο όλο το βράδι συνήθως από 15 με 20 Μαϊου κάθε χρόνο...
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#587215 Τους ανεμιστήρες οροφής τους λατρεύω. Θυμάμαι με είχαν ενθουσιάσει από παιδάκι, είχε έναν μεγάλο άσπρο στο κουρείο.
Οι σύγχρονοι βγαίνουν σε πολλά σχέδια και μπορούν να ταιριάξουν με τους περισσότερους χώρους. Είναι ήσυχοι, αερίζεσαι γλυκά και διώχνουν και τα κουνούπια. Αν έμενα Ελλάδα σαφώς θα έβαζα ώστε να μην καίει το κλιματιστικό. Λειτουργεί και σε συνέργεια με τον κλιματισμό για καλύτερη κατανομή της δροσιάς. Στην Αγγλία όμως έxω ωραίο φωτιστικό-πολυέλαιο σε σαλόνι-κρεβατοκάμαρα που δεν τα χαλάω για ανεμιστήρα.
Στα μείον ότι υστερούν σε φωτεινότητα (όσοι έχουν και φως).
Τις προάλλες είδα κάτι τεράστιους μέσα σε αεροδρόμιο. Ήταν σαν πτερύγια ελικοπτέρου, είχαν και διατομή αεροτομής. Γυρίζαν πολύ αργά αλλά κάνανε καλή δουλειά.

Ο Meaco αγοράστηκε από Αγγλία (JohnLewis) στην επίσημη τιμή του 99.99. Από Αμαζον ήταν 98 κάτι αλλά μπροστά στα μάτια μου πήγε στο 107 κάτι.

Αυτός ο Morris θα με ενδιέφερε αλλά στην Αγγλία Morris δεν συνάντησα. Γενικά δεν βρήκα καμία γνωστή μάρκα σε ανεμιστήρα (Igenix δεν το θεωρώ γνωστό, εννοώ Philips, Panasonic κλπ).
Κάποιοι μεγάλοι μεταλλικοί εδάφους βγάζουν πολύ αέρα αλλά είναι ενοχλητικά θορυβώδεις. Ένας στην πολυκατοικία δεν άντεξε και τον χάρισε στο θυρωρείο όπου όντως κάνει καλή δουλειά από απόσταση.