Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Dimitris_P έγραψε:Έτσι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχει εναλλακτική. Δες στο youtube για το μοντέλο σου.

Εχω κατεβασει το service manual απο τη Dell. Για να αλαξει ο σκληρος πρεπει να βγει το πληκτρολογιο, το καλυμμα, η mobo και πιθανοτατα και η οθόνη. Γελαει ο κοσμος.

Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι υπαρχει στο Bios η δυνατοτητα να οριστει το boot device, και οι επιλογες ειναι
disketa (μπρρρρ)
USB
DVD
Hard Disk
E-sata
network

τις οποιες βαζεις σε σειρα... απο εκει κανονικα θα επρεπε να ακουει και να εκτελει :hmmm:

Επισης οπως εγραψα, ο ΣΣΔ φαινεται στο Disk Management αλλα OXI στο My Computer. :hmmm:

Διαβαζω διαφορα ποστ οτι σε αρκετες φασεις τα laptop δεν μπουταρουν απο HDD caddy... και θελουν ευλογιες, jumpers και μαλακιες τετοιες.
Θα δικομασω να το ξαναφορμαρω
Άβαταρ μέλους
By bill33
#585509 φορμαρε τον εσωτερικό δίσκο,ή κάτι αλλο που να μην τον κάνει bootable,ισως μέσα απο τα win να γίνεται ,δεν θυμάμαι.
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
trident1971 έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Έτσι πρέπει να γίνει, δεν υπάρχει εναλλακτική. Δες στο youtube για το μοντέλο σου.

Εχω κατεβασει το service manual απο τη Dell. Για να αλαξει ο σκληρος πρεπει να βγει το πληκτρολογιο, το καλυμμα, η mobo και πιθανοτατα και η οθόνη. Γελαει ο κοσμος.

Αυτο που με παραξενευει ειναι οτι υπαρχει στο Bios η δυνατοτητα να οριστει το boot device, και οι επιλογες ειναι
disketa (μπρρρρ)
USB
DVD
Hard Disk
E-sata
network

τις οποιες βαζεις σε σειρα... απο εκει κανονικα θα επρεπε να ακουει και να εκτελει :hmmm:

Επισης οπως εγραψα, ο ΣΣΔ φαινεται στο Disk Management αλλα OXI στο My Computer. :hmmm:

Διαβαζω διαφορα ποστ οτι σε αρκετες φασεις τα laptop δεν μπουταρουν απο HDD caddy... και θελουν ευλογιες, jumpers και μαλακιες τετοιες.

Sta laptop, για καποιο ηληθιο λογο, το BIOS οταν οριζεις να μπουταρει απο το DVD στο οποιο εχεις βαλει τον SSD, περιμενει να μπουταρει απο DVD και οχι απο τον SSD
Θα αναγκαστεις να ξηλωσεις ολο το laptop, για να αντικαταστησεις τον HDD με τον SSD
θα μπουταρεις απο τον SSD για να δεις οτι ολα πανε καλα και μετα
θα βαλεις τον HDD στη θηκη για DVD
Άβαταρ μέλους
By trident1971
Wagner669 έγραψε:
trident1971 έγραψε:

disketa (μπρρρρ)
USB
DVD
Hard Disk
E-sata
network

Sta laptop, για καποιο ηληθιο λογο, το BIOS οταν οριζεις να μπουταρει απο το DVD στο οποιο εχεις βαλει τον SSD, περιμενει να μπουταρει απο DVD και οχι απο τον SSD
Θα αναγκαστεις να ξηλωσεις ολο το laptop, για να αντικαταστησεις τον HDD με τον SSD
θα μπουταρεις απο τον SSD για να δεις οτι ολα πανε καλα και μετα
θα βαλεις τον HDD στη θηκη για DVD

Τον ηπΓια λεμε :help:
Διαβαζω το service manual και με πιανει συγκρυο με αυτα που πρεπει να γινουν. :s_wacko

Τεσπα, ευχαριστω ολους για τη βοηθεια. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#585765 Έχουμε κανά γατόνι σε Excel ;

Σ'ένα excel έχω αρκετά Sheet εκ των οποίων τα 3 έχουν την ίδια ακριβώς δομή. Πώς μπορώ να φτιάξω ένα ξεχωριστό sheet που να περιέχει όλα τα δεδομένα από τα άλλα 3 για να μην κάνω copy paste ; Δοκίμασα με consolidate αλλά δεν
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#585769 Είναι λίγο μυστήρια η vlookup, θέλει τσεκάρισμα και δε νομίζω να κάνει αυτό που θέλει...

Για γρήγορα με script ίσως αλλά δε μπορώ να σε βοηθήσω σε αυτό...

Πιο το πρόβλημα με το copy/paste;
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#585770 Δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι θες να κάνεις, αλλά δεν ακούγεται δύσκολο. Αν το περιγράψεις λίγο καλύτερα...
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
Wagner669 έγραψε:
NickTG έγραψε:
cabala10 έγραψε:στις 470 μπαινουν αλλα αμφιβαλλω πως κανεις θα κανει overclock σε αυτες για τις 370 ουτε λογος για oc :lol:

Το αν αμφιβάλλεις βέβαια δεν λέει τίποτα.
Επίσης για τους περισσότερους δεν έχει καν σημασία.

Άρα λοιπόν μια χαρά φθηνές και καλές motherboards βρίσκεις εκτός αν θες να πάρεις άμεσα από τις τελευταίες που βγήκαν.

Η MSi, για τις δικες της τουλαχιστον mobos το λεει ξεκαθαρα οτι ναι μεν μπαινουν, αλλα μη περιμενετε να δουλεψουν οπως θα δουλευαν σε μια μια καινουργια mid-tier ή ακομα καλυτερα hight-tier mobo

Αναφερει τα θεματα με το Backwards Compatibility των Ryzen 3000 με τις mobo προηγουμενης γενιας

Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#585786 έλα ρε παιδιά τώρα με τις παλιές μητρικές.. έναν επεξεργαστή παίρνεις, πάνω σε μια μητρική όλη του τη ζωή και θα πάρεις ο,τι είναι σύγχρονο εκείνη τη στιγμή

εγώ ήδη ονειρεύομαι το build μου :inlove: και κάνω σιγά σιγά σχέδια για το πώς θα είναι

βλέπω τώρα της μόδας είναι τα tempered glass κουτιά :hmmm:

ψήνομαι να παίξω αυτό που έχει λογικό κόστος

https://www.skroutz.gr/s/15608538/Coole ... -H500.html

επίσης για ψύξη λέω να επιμείνω σε αερόψυξη

καμιά dark rock (γιατί οι noctua έχουν αυτούς τους σκατουλί ανεμιστήρες)
Άβαταρ μέλους
By vasilis
#585795 Ανάμεσα σε gtx 1060 και gtx 1050 ti για λαπτοπ τι διαφορές έχουμε;
Αξίζει μηχάνημα με 1060 για πιο future proof καταστάσεις; παιχνίδια ελάχιστα, μόνο wot στον λιγο ελεύθερο χρόνο που απομένει.
Αρκετά σχεδιαστικά προγράμματα κυρίως 2D και λιγότερο 3D.

Επίσης ποια περίοδος είναι καλή για αγορά laptop; δεν επείγει άμεσα η αντικατάσταση του υπάρχοντος
Άβαταρ μέλους
By cabala10
QsisVTS έγραψε:έλα ρε παιδιά τώρα με τις παλιές μητρικές.. έναν επεξεργαστή παίρνεις, πάνω σε μια μητρική όλη του τη ζωή και θα πάρεις ο,τι είναι σύγχρονο εκείνη τη στιγμή

εγώ ήδη ονειρεύομαι το build μου :inlove: και κάνω σιγά σιγά σχέδια για το πώς θα είναι

βλέπω τώρα της μόδας είναι τα tempered glass κουτιά :hmmm:

ψήνομαι να παίξω αυτό που έχει λογικό κόστος

https://www.skroutz.gr/s/15608538/Coole ... -H500.html

επίσης για ψύξη λέω να επιμείνω σε αερόψυξη

καμιά dark rock (γιατί οι noctua έχουν αυτούς τους σκατουλί ανεμιστήρες)

στην ιδια τιμη δεν ειναι και το carbide air 540?