pro έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:
Ετσι λες;
Μπορεις να μου βρεις ενα νεοφιλελευθερο κομμα που να υποστηριζει την αναγκη αυξησης των επιδοματων στηριξης στις ασθενεστερες ομαδες πλυθησμου;
Αντιστοιχα ενα σοσιαλιστικο που να ζητα μειωση των παραπανω;
Δεν θα βρεις και ο λογος ειναι ιδεολογικος. Μπορει να εχουν ψιλογινει λιγο αχταρμας ολα αυτα τα τελευταια χρονια, ειδικα στην χωρα μας, αλλα αν δεις αλλου μια χαρα υπαρχουν ιδεολογιες οι οποιες οριζουν πολιτικες συμπεριφορες και πραξεις.
Το ερώτημα είναι μπορείς να μου βρεις ένα νεοφιλελεύθερο κόμμα στην Ελλάδα κι ένα σοσιαλιστικό; Βάση πολιτικής, όχι βάση καταστατικού. Και δεν ισχύει "τα τελευταία χρόνια¨, πάντα στην Ελλάδα οι ορισμοί ερμηνευόταν διασταλτικά. Ο παλιός Καραμανλής έκανε κρατικοποιήσεις, ο Σημίτης ηταν ίσως ο πιο φιλελεύθερος όλων, ο Καραμανλής τζούνιορ έδωσε επιδόματα μέχρι και στα δέντρα, ο Τσίπρας μια χαρά φιλελεύθερες πολιτικές υλοποίησε, κλπ. Ο αχταρμάς πάντα υπήρχε και νομιμοποιούνταν απο την ύπαρξη των μεγάλων, πολυσυλλεκτικών κομμάτων. Έβαζαν δε στην ούγια και 3-4 λεξούλες συχνά αντικρουόμενες, κι όλα καλά. "Πατριωτικό, σοσιαλιστικό κόμμα της Ευρώπης και της ελεύθερης αγοράς". "Ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός". "3 λαλούν και 2 χορεύουν¨. κλπ, κλπ.
Μα γι' αυτο δεν μιλησα για Ελλαδα, επειδη εδω δεν ισχυουν οι "ταμπελες" , πλην ΚΚΕ. Ο Ανδρεας εκανε ιδιωτικοποιησεις, ο Καραμανλης ο Β' μεγαλωσε το δημοσιο κλπ κλπ
Νεοφιλελευθερο μπορω να σου βρω παντως, ειναι αυτο που λογικα θα κυβερνησει απο τον Ιουλιο
Η υπαρξη Γεωργιαδη, Σαμαρα, καθως και η αναγκη να δειξει στους εξω οτι μπορει να κανει περισσοτερα απο τον Αλεξη ( ο οποιος μονο αριστερα δεν κυβερνησε ) με κανει να πιστευω οτι υπαρχουν και χειροτερα μετα. Αλλωστε βαση δηλωσεων του αρχηγου μια προγευση την πηραμε. Ψιλοασχετο, μου κανει εντυπωση παντως. Κομματα που ριξανε την χωρα στα βραχια, αλλαζουν αρχηγο, μενουν ενα διαστημα εκτος κυβερνησης αλλα παντα μεσα στην κεντρικη πολιτικη σκηνη και μετα ζητανε ξανα την ψηφο μας για να κυβερνησουν παλι. Χωρις αλλαγη προγραμματος, χωρις αλλαγη κεντρικων προσωπων.
Λες και μπηκαν στην κολυμβηθρα του Σιλωαμ και πλυθηκαν οι αμαρτιες και τα λαθη τους και ζητουν αλλη μια ευκαιρια.
Ομως οπως με τα ιδια υλικα και την ιδια συνταγη δεν μπορεις να φτιαξεις αλλο φαγητο ετσι και στην πολιτικη με τα ιδια προσωπα και το ιδιο προγραμμα το αποτελεσμα ιδιο με πριν θα ειναι
Fiat Panda 7,6l/100km

[/quote]