- 28 Μάιος 2019, 00:26
Hellenic tifosi έγραψε:Ίδωμεν- νομίζω πως πιο πολύ απ όλα ήταν γκέλα.
περισσότερο ήταν κλείσιμο ματιού σε συγκεκριμένους κλάδους
(πχ εστίαση/τουρισμός γενικά σε σεζόν, όπου έτσι κι αλλιώς το κάνουν, απλά θα προτιμούσαν να το κάνουν και με τη βούλα)
και γενικότερο κλείσιμο ματιού βέβαια σε επιχειρηματίες που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μέρες και ωράρια, να βάλει και τα σκλαβάκια τους στην ίδια φάση (με τη βούλα αν δεν το κάνουν ήδη)
στη πράξη δεν έχει νόημα πιστεύω να εφαρμοστεί γενικά , απλά σε κάποιες περιπτώσεις σου λέει επειδή γίνεται ας αναγνωρίσουμε τη "σύγχρονη πραγματικότητα" και ας μπορούμε να το κάνουμε νόμιμα
πχ και το 6ημερο ισχύει, πόσους ξέρεις να δουλεύουν 6 μέρες;
κάποιοι όμως το κάνουν και οι υπάλληλοι το θέλουν γιατί αν πάνε να μαζέψουν λεφτά ένα 6μηνο σε κάνα νησί και μετά σκοπεύουν να κάθονται μπορεί να μην τους πειράζει
εγώ βέβαια είμαι κάθετα αρνητικός σε κάτι τέτοιο, ας προσλάβουν παραπάνω κόσμο να καλύπτουν τις βάρδιες τους
βέβαια γενικά υπάρχει το θέμα ότι αν θες πχ εσύ γιατί έτσι στη βάρεσε (ή έχεις ανάγκη) να δουλεύεις 2 οκτάωρα σερί σε διαφορετικές δουλειές, τυπικά δεν μπορείς, από την άλλη γιατί να σε αποτρέψει κάποιος από το να βγάλεις λεφτά;
δεν μπορούμε όμως να σκεφτόμαστε τι αντέχει μία μειοψηφία και να το κάνουμε νόρμα, θα πρέπει να σκεφτόμαστε την ανάπαυση και την υγεία του μέσου εργαζομένου που εκ των πραγμάτων οι αμοιβές του δεν θα δικαιολογούν τέτοιο κάψιμο
καθηγητές τρεις και εχάθη η πατρίς