Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
mirage έγραψε:Και κατι ασχετο επειδη μπηκε η Α σε σχεση με την Β απο το Ξενο. Και οι 2 ειναι εξισου για τα μπαζα οδηγικα. Τουλαχιστον στην Β εχει τους χωρους.

Εγώ για την καινούργια ένα που μου αρέσει κιόλας.
Επίσης τα αυτοκίνητα που προτείνετε να υπάρχουν στο διαθέσιμο μπατζετ. Όχι να υπάρχει ένα κ όλα τα υπόλοιπα 3-5κ πάνω.

Οι οικογενειάρχες (ή οι έχοντες άποψη) λοιπόν για πείτε (από άποψης μεγέθους, όχι μοντέλου): α3 με μπαγκαζιέρα οροφής ή α4;

Εγώ θα προτιμούσα Α3 με μπαγκαζιερα για να μην έχω θέμα με το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στους δρόμους της Αθήνας. Για 2,3 φορές τον χρόνο βάζεις την μπαγκαζιερα και κάνεις την δουλειά σου.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By xenos
mirage έγραψε:Αν ημουν ο Ξενος και ηθελα βενζινη θα κοιτουσα και Focus με κανενα καλο Ecobooost

Sent from Corsair's brick

Πάντως δεν θα είχα πρόβλημα να πάρω και φορντ αν αυτό ήταν πολύ καλό σε όλα όσα θέλω. Απλά εμφανησιακά δεν μου κάνει τόσο κλικ. Παρόλα αυτά αν ήξερα ότι είναι καλύτερα στημένο, ασφαλές, αξιόπιστο κλπ, θα το σκεφτόμουν σοβαρά. Ενώ πχ το α3/4 μου καλοαρέσουν και εξωτερικά, εσωτερικά γι αυτό τα σκέφτομαι σοβαρά. Αν όμως πχ μηχανικά είναι μπουρδέλα δεν θα υπήρχε περίπτωση. Είπαμε πάμε για γάμο με το αμάξι. :rtfm:

Nikos! έγραψε:Αν και Ξένο, πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτείς station..ειδικά με τη προοπτική του 2ου παιδιού.

Καταλαβαίνω ότι είναι πρακτικά αλλά ρε γμτ δεν μου αρέσουν εμφανησιακά καθόλου! Ούτε το α4, ούτε καν η άλφα :tomato:

Σαν μέγεθος έχω συνηθίσει με μικρά αυτοκίνητα βέβαια κ έχω και αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου (χώρος για παρκάρισμα έξω κλπ). :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#58255 Σίγουρα δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον καταλληλότερο να προτείνει... οικογενειακό αυτοκίνητο, αφού ούτε οικογένεια έχω, ούτε έχω σκοπό ν' αγοράσω καμιά μαούνα αν ποτέ κάνω. Αλλά να πω δυο πράγματα στον φίλο xeno:
-Μην ψάχνεις απαραίτητα τους τεράστιους χώρους. Ένα παιδί έχεις προς το παρόν, αυτό που θέλεις είναι χώρος αποσκευών ουσιαστικά. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να αγοράσεις κάτι τεράστιο, γιατί θα είναι πρόβλημα. Εμένα και η 1 μου φαίνεται οριακά μεγάλη, το να μου δώσεις ένα ακόμη μεγαλύτερο sedan θα το θεωρούσα πρόβλημα. Στην ουσία λοιπόν, θέλεις κάτι που να χωράει ένα παιδικό κάθισμα, ίσως και την μαμά δίπλα και κάμποσο χώρο αποσκευών.
-Πάρε το καρότσι και την βασική προίκα που κουβαλάτε για το μικρό και δοκίμασε να τα βάλεις σε ένα hatchback κάποιου φίλου. Αν χωράει, ΜΗΝ αγοράσεις κάτι τεράστιο.
-Αν θέλεις να κάνεις κι άλλο παιδί σύντομα, τότε σκέψου κάτι μεγαλύτερο. Αλλιώς, ένα μικρομεσαίο hatch θα είναι υπέραρκετο. Έχω αρκετούς γνωστούς που έχουν βολευτεί με supermini (o ένας έχει και μια μπακαζιέρα μόνιμα πάνω για να έχει την άνεσή του, ο άλλος δεν αγόρασε ποτέ και ο γιος του είναι ήδη 3.5 χρόνων).
-Αν όλα τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, τότε δες κάποιο Α3. Εγώ θα έπαιρνα ένα station και θα του έβαζα και 4 BBS, γιατί οι νορμάλ είναι χάλια. Με 15Κ λογικά είσαι μια χαρά.
-Μια ενδιάμεση εναλλακτική, αν δεν σε ενοχλεί το σήμα, είναι το Skoda Octavia Scout (και μόνον αυτό, αφού είναι το μόνο που δεν παραπέμπει σε ταξί). Είναι σε τιμές Α4 όμως για κάποιο απροσδιόριστο λόγο. Μεταξύ Α4 και Scout, εγώ θα διάλεγα το πρώτο.
-Δες μήπως βρεις καμιά Alfa 156 Crosswagon 4x4 1.9 diesel. Είχαν κυκλοφορήσει μερικές. Πολύ πιο σπορ και ωραίο αυτοκίνητο από το Scout, αλλά αρκετά σπάνιο.
-Εγώ θα πήγαινα σε Α3 ή σε C-klasse που είναι στα ίδια λεφτά πάνω κάτω. Bonus η πίσω κίνηση της δεύτερης. Όσο αποστειρωμένη και να είναι μια Mercedes, πάντα ένα πισωκίνητο σασί θα είναι πιο διασκεδαστικό.
-Υπάρχει και η λύση να πάρεις το παλιότερο Α4 και να σου περισσέψουν μπόλικα χρήματα. Απλώς θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση και πιο παλιό σασί όπως και να το κάνεις. Αλλά βρίσκεις καλά αυτοκίνητα με λιγότερα από 10Κ...
-Τελευταίο: δεν θέλω να βρεθώ στην ίδια θέση, γιατί πραγματικά δεν υπάρχουν με νορμάλ χρήματα καλά σπορ οικογενειακά αυτή τη στιγμή. Αν κάνω παιδί, θα το στριμώξω στην 1, ο μπαμπάς του ταξίδευε στην καρότσα του Namco Pony, μην τρελαθούμε κιόλας...

:s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58256 Ναι όλα γίνονται.Ο κολλητος που πήγαμε μαζι αρκαδία εχει την 116d :inlove: (θα γράψω στο οδήγησα) εταιρικο και βολευει και τα δυο παιδια εκει.
Άβαταρ μέλους
By xenos
Nikos! έγραψε:Ερώτηση, βασική.

Τι θέλεις εσύ να πάρεις? Ξέρεις? :)

Τι τραβάει η καρδιά σου ρε παιδί μου? :lol:

Εγώ, σαν οδηγος θα προτιμούσα ένα sport hatch να πω την αλήθεια να μου δίνει το κάτι παραπάνω και να μην ξενερώνω κάθε φορά. Στο σεντάν με προβληματίζει λίγο το παρκάρισμα σαν χώρος (Αθήνα). Τις προάλλες ήμουν με το 6 και δεν έβρισκα αρκετά μεγάλη θέση. :rant:
Ίσως δλδ η λύση 5πορτο μικρότερο + μπαγαζίερα να έχει νόημα σαν λύση. Δεν θα έχει όμως πολύ θόρυβο πέρα από κατανάλωση; :hmmm:
Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν έχω ζήσει με σεντάν ώστε να ξέρω αν θα πω ολα οκ ή θα σιχτηρήσω λόγω μεγέθους.

Anonymous Founder έγραψε:-Μην ψάχνεις απαραίτητα τους τεράστιους χώρους. Ένα παιδί έχεις προς το παρόν, αυτό που θέλεις είναι χώρος αποσκευών ουσιαστικά. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να αγοράσεις κάτι τεράστιο, γιατί θα είναι πρόβλημα. Εμένα και η 1 μου φαίνεται οριακά μεγάλη, το να μου δώσεις ένα ακόμη μεγαλύτερο sedan θα το θεωρούσα πρόβλημα. Στην ουσία λοιπόν, θέλεις κάτι που να χωράει ένα παιδικό κάθισμα, ίσως και την μαμά δίπλα και κάμποσο χώρο αποσκευών.
-Πάρε το καρότσι και την βασική προίκα που κουβαλάτε για το μικρό και δοκίμασε να τα βάλεις σε ένα hatchback κάποιου φίλου. Αν χωράει, ΜΗΝ αγοράσεις κάτι τεράστιο.

Προς το παρόν σίγουρα μας καλύπτει ένα μικρότερο. Έχω φορτώσει άνετα τα πράγματα μας στο γκολφ της "γιαγιάς" και ήταν πολύ οκ πιστεύω. Με ένα 2ο όμως τι θα γίνει; βεβεια εκεί λες βάζω την μπαγαζιέρα κ πετάω τα οφκώδη εκεί. :hmmm:

Anonymous Founder έγραψε: -Αν όλα τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, τότε δες κάποιο Α3. Εγώ θα έπαιρνα ένα station και θα του έβαζα και 4 BBS, γιατί οι νορμάλ είναι χάλια. Με 15Κ λογικά είσαι μια χαρά./quote]

Α4 εννοείς μάλλον. Τα στέισον δεν μου κάθονται καλά...

Anonymous Founder έγραψε:-Εγώ θα πήγαινα σε Α3 ή σε C-klasse που είναι στα ίδια λεφτά πάνω κάτω. Bonus η πίσω κίνηση της δεύτερης. Όσο αποστειρωμένη και να είναι μια Mercedes, πάντα ένα πισωκίνητο σασί θα είναι πιο διασκεδαστικό.

Το μερκ έχει μήκος 4.686μ έναντι των Α4 4.701μ και Α3 4.310μ.

Anonymous Founder έγραψε:-Υπάρχει και η λύση να πάρεις το παλιότερο Α4 και να σου περισσέψουν μπόλικα χρήματα. Απλώς θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση και πιο παλιό σασί όπως και να το κάνεις. Αλλά βρίσκεις καλά αυτοκίνητα με λιγότερα από 10Κ...

Αυτό το ψιλοαποκλείω καθώς το αμάξι θα το κρατήδω αρκετά χρόνια οπότε καλύτερα να ναι πιο "φρέσκο".
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#58270 Τότε με λίγο budget παραπάνω, πάρε το απόλυτο sport hatch κάτω των 2 λίτρων...

Εικόνα

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5619472/

Μην αρχίσεις τα καίει, κάνει ράνει...sport hatch θέλεις.
Άβαταρ μέλους
By InFiNiTy
#58277 Καλά δε μπορείτε να βρείτε ένα sport αυτοκίνητο με λίγα κυβικά, αλλά πολλούς ίππους και να μην καίει, να μοιάζει με sedan, αλλά να είναι hatchback, να είναι απολαυστικό στην οδήγηση, αλλά να μην κάνει και φασαρία, να χωράει πολλά πράγματα αλλά να είναι μικρό για να βολεύει στο παρκάρισμα;
Τόσο δύσκολο πχια;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Anonymous Founder έγραψε:. Αν κάνω παιδί, θα το στριμώξω στην 1, ο μπαμπάς του ταξίδευε στην καρότσα του Namco Pony, μην τρελαθούμε κιόλας...

:s_biggrin

Λαντα 2101,μοδελο 1978 4 ατομα εμεις ,παιρναμε και τις 2 ξαδελφες+ πορτοκαλια λαδια απο το χωριο :metalo:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#58306 Ωραιες εποχες ασφαλεις. Δεν ξερω βεβαια αν αυτα γραφονται σαν παραδειγματα προς αποφυγή. Απο την αλλη μου φαινεται λιγο παρανοικο μια οικογενεια με ενα παιδι να μην μπορει να χωρεσει τα υπαρχοντα της σε ενα μικρομεσαιο χατς με καλη χρηση χωρων.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#58309 Δεν νομίζω πως είπε κανένας να γυρίσουμε εκεί, αλλά να θέλουμε πολυμορφικό επειδή κάναμε ένα παιδί, είναι εξίσου υπερβολικό. :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By dimviii
mirage έγραψε:Ωραιες εποχες ασφαλεις. Δεν ξερω βεβαια αν αυτα γραφονται σαν παραδειγματα προς αποφυγή. Απο την αλλη μου φαινεται λιγο παρανοικο μια οικογενεια με ενα παιδι να μην μπορει να χωρεσει τα υπαρχοντα της σε ενα μικρομεσαιο χατς με καλη χρηση χωρων.

το αυτο!
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
mirage έγραψε:Ωραιες εποχες ασφαλεις. Δεν ξερω βεβαια αν αυτα γραφονται σαν παραδειγματα προς αποφυγή. Απο την αλλη μου φαινεται λιγο παρανοικο μια οικογενεια με ενα παιδι να μην μπορει να χωρεσει τα υπαρχοντα της σε ενα μικρομεσαιο χατς με καλη χρηση χωρων.

Έχοντας ρωτήσει τους γονείς μου, παραπάνω κόπο/φόρτωμα ήθελε η φοιτητομεταφορά της αδερφής μου και η δική μου , παρά όταν είμασταν π.χ <3 ετών. :lol:

Xenos,αφού είναι στανταράκι ότι ψήνεσαι για audi γιατί το ψειρίζεις τόσο; το a3 sportback είναι μεσα στο budget σου,χώρους έχει (+μπαγκαζιέρα για όσες φορές χρειαστεί,μετά πούλημα για λιγότερη χασούρα ),γκάζι απο μάμα ή με τχιουνινγκ έχει,premiumίλα. Τι άλλο; :s_dunno