- 04 Ιαν 2015, 13:36
Σίγουρα δεν θεωρώ τον εαυτό μου τον καταλληλότερο να προτείνει... οικογενειακό αυτοκίνητο, αφού ούτε οικογένεια έχω, ούτε έχω σκοπό ν' αγοράσω καμιά μαούνα αν ποτέ κάνω. Αλλά να πω δυο πράγματα στον φίλο xeno:
-Μην ψάχνεις απαραίτητα τους τεράστιους χώρους. Ένα παιδί έχεις προς το παρόν, αυτό που θέλεις είναι χώρος αποσκευών ουσιαστικά. Δεν είναι απαραίτητο δηλαδή να αγοράσεις κάτι τεράστιο, γιατί θα είναι πρόβλημα. Εμένα και η 1 μου φαίνεται οριακά μεγάλη, το να μου δώσεις ένα ακόμη μεγαλύτερο sedan θα το θεωρούσα πρόβλημα. Στην ουσία λοιπόν, θέλεις κάτι που να χωράει ένα παιδικό κάθισμα, ίσως και την μαμά δίπλα και κάμποσο χώρο αποσκευών.
-Πάρε το καρότσι και την βασική προίκα που κουβαλάτε για το μικρό και δοκίμασε να τα βάλεις σε ένα hatchback κάποιου φίλου. Αν χωράει, ΜΗΝ αγοράσεις κάτι τεράστιο.
-Αν θέλεις να κάνεις κι άλλο παιδί σύντομα, τότε σκέψου κάτι μεγαλύτερο. Αλλιώς, ένα μικρομεσαίο hatch θα είναι υπέραρκετο. Έχω αρκετούς γνωστούς που έχουν βολευτεί με supermini (o ένας έχει και μια μπακαζιέρα μόνιμα πάνω για να έχει την άνεσή του, ο άλλος δεν αγόρασε ποτέ και ο γιος του είναι ήδη 3.5 χρόνων).
-Αν όλα τα παραπάνω δεν σε έπεισαν, τότε δες κάποιο Α3. Εγώ θα έπαιρνα ένα station και θα του έβαζα και 4 BBS, γιατί οι νορμάλ είναι χάλια. Με 15Κ λογικά είσαι μια χαρά.
-Μια ενδιάμεση εναλλακτική, αν δεν σε ενοχλεί το σήμα, είναι το Skoda Octavia Scout (και μόνον αυτό, αφού είναι το μόνο που δεν παραπέμπει σε ταξί). Είναι σε τιμές Α4 όμως για κάποιο απροσδιόριστο λόγο. Μεταξύ Α4 και Scout, εγώ θα διάλεγα το πρώτο.
-Δες μήπως βρεις καμιά Alfa 156 Crosswagon 4x4 1.9 diesel. Είχαν κυκλοφορήσει μερικές. Πολύ πιο σπορ και ωραίο αυτοκίνητο από το Scout, αλλά αρκετά σπάνιο.
-Εγώ θα πήγαινα σε Α3 ή σε C-klasse που είναι στα ίδια λεφτά πάνω κάτω. Bonus η πίσω κίνηση της δεύτερης. Όσο αποστειρωμένη και να είναι μια Mercedes, πάντα ένα πισωκίνητο σασί θα είναι πιο διασκεδαστικό.
-Υπάρχει και η λύση να πάρεις το παλιότερο Α4 και να σου περισσέψουν μπόλικα χρήματα. Απλώς θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση και πιο παλιό σασί όπως και να το κάνεις. Αλλά βρίσκεις καλά αυτοκίνητα με λιγότερα από 10Κ...
-Τελευταίο: δεν θέλω να βρεθώ στην ίδια θέση, γιατί πραγματικά δεν υπάρχουν με νορμάλ χρήματα καλά σπορ οικογενειακά αυτή τη στιγμή. Αν κάνω παιδί, θα το στριμώξω στην 1, ο μπαμπάς του ταξίδευε στην καρότσα του Namco Pony, μην τρελαθούμε κιόλας...