Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#581681 Απο το link για ασθενεια "Φομα"<<Έχει διαπιστωθεί ότι οι ποικιλίες Κορωνέικη και Μανάκι παρουσιάζουν μερική ανθεκτικότητα στην ασθένεια.>>.Η δική μου "κορωνέικη" είναι (ήταν .... :lipsealed: )
Πρός το παρόν την έβαλα σε σημείο που δεν τη βλέπει ο ήλιος καθόλου (μόνο φώς έχει). Ριζοπότισα και με Αλλιετε και ... ότι θελει ας γίνει! :rant:

Ντίμβη: Δεν το περίμενα να χάσω ελιά ρε γμτ. Θεωρείται απ΄τα πλέον ανθεκτικά δέντρα! :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#581684 συμβαινουν.
μπορει να επανελθει ομως.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#581789 g8777 ωραίο site το plantpro. Δεν έχει κάτι για φιστικιες όμως :(
Άβαταρ μέλους
By mirage
dimitrisB έγραψε:Απο το link για ασθενεια "Φομα"<<Έχει διαπιστωθεί ότι οι ποικιλίες Κορωνέικη και Μανάκι παρουσιάζουν μερική ανθεκτικότητα στην ασθένεια.>>.Η δική μου "κορωνέικη" είναι (ήταν .... :lipsealed: )
Πρός το παρόν την έβαλα σε σημείο που δεν τη βλέπει ο ήλιος καθόλου (μόνο φώς έχει). Ριζοπότισα και με Αλλιετε και ... ότι θελει ας γίνει! :rant:

Ντίμβη: Δεν το περίμενα να χάσω ελιά ρε γμτ. Θεωρείται απ΄τα πλέον ανθεκτικά δέντρα! :adminpower:
Κλάδεμα και ηλιοαπολυμανση οπως έγραψε και ο g
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#581844 Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, θα επανέλθω προσεχώς με τα σχετικά χαμπάρια....
Άβαταρ μέλους
By bebes
#581862 το Aliet δεν κανει κατι με το βερτιτσίλιο, για την ακρίβεια δεν υπάρχει θεραπεία.

Αν προσωρήσεις σε ηλιοαπολύμασνη θέλει διάφανο νάυλον, καλά ποτισμένο το χωμα απο κατω καιμεγάλη εκθεση στον ήλιο.

Απομάκρυνση της άλλης ελιας και απολύμανση των εργαλείων που τυχόν χρησιμοποιείς στο άρρωστο δεντρο.
(για την απολύμανση ενα ποτηρακι αραιωμενη χλωρινη ειναι οτι πρεπει)
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#581987 Κυριοι καλησπερα,
Ερωτηση. Στα 900μ υψομετρο ευδοκιμουν οι μηλιές, λεμονιές καμιά αχλαδιά; Σκεφτομαι να παρω κανα δεντρακι για την αυλη και τον κηπο εδω στο χωριο.

< >
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
Thomas_C200K έγραψε:Κυριοι καλησπερα,
Ερωτηση. Στα 900μ υψομετρο ευδοκιμουν οι μηλιές, λεμονιές καμιά αχλαδιά; Σκεφτομαι να παρω κανα δεντρακι για την αυλη και τον κηπο εδω στο χωριο.
< >

αγριο-μηλιες ειχε ο παππους μου σε τετοιο υψομετρο και βγαζανε κατι μηλα ..... λιγο ξινα αλλα τι γευση ηταν αυτη....
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#582030 Η μηλιά το θέλει το κρύο της απ' όσο ξέρω, λογικά και η αχλαδιά το ίδιο, η λεμονιά πάλι όχι.
Άβαταρ μέλους
By bebes
#582083 τα μήλα το θέλουν το κρύο.
Απο'κει και περα, αν δεν εχετε πολυ χαμηλες θερμοκρασίες τα αχλάδια θα ειναι οκ αλλά και κανα κεράσι :eat:
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#582110 Ευχαριστώ πολύ κύριοι,
Κερασιά έχουμε μια τεράστια ειναι σχεδόν 80 χρονών βασικά παραπάνω γιατί την θυμάται η γιαγια μου που ειναι 90+, δαμασκηνιες, καστανιες, καρυδιές, συκιές. Ειναι για οικογενειακη χρήση.

< >
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#582120 Αν έχετε κερασιές και δαμασκηνιές, λογικά δεν θα έχετε πρόβλημα και με μηλιές / αχλαδιές.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#582122 Θωμά βάλε και καμμιά καστανιά και καμιά καρυδιά..

edit τώρα είδα ότι έχετε...
Αγραπιδιά βάλτε αν δεν έχετε και την μηλιά με τα μικρά τα πεντανόστιμα τα φυρίκια..
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#585901 πηρα αν κιτ αυτοματου ποτισματος, λαστιχακια, ανταπτορες, ψεκαστηρια κτλ
επαιξα κανα δυο ωρες, πλακα εχει και μπορεις να πετυχεις πολυ ωραιο αποτελεσμα

υπαρχει καποιος κινδυνος που πρεπει να εχω υποψην μου;
πχ διαπιστωσα ηδη σε ενα που δεν ειχα βαλει καλα το βυσμα, υπο πιεση πεταξε το λαστιχακι και ξαφνικα ολο το συστημα εχασε την πιεση, σιγουρα αυτο θελει προσοχη