Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By IKE
#48336 Ευχαριστώ για την απάντηση, αυτό με τους διακόπτες το έχω προσέξει, για τη κρεμαγιέρα δε το ήξερα, για τα ψαλίδια είχα ακούσει ότι έχουν ευαισθισία. Γενικά όμως δεν βλέπω τίποτα τρομακτικό.
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#49133 Επίσης πολύ καλή μόνωση (και ηχομόνωση και από τον δρόμο), αίσθηση χρηματοκιβωτίου,ευαίσθητος διακόπτης παραθύρων οδηγού (επηρρεάζει και του συνοδηγού).
Άβαταρ μέλους
By CPP
#51299 Έκανα χθες ενα βροχερό ταξίδι και είχα αισθητή μεταφορά κίνησης απο τον ενα άξονα στο άλλο οταν πέρναγα πάνω απο μεταλλικές πλάκες που ενώνουν γέφυρες και σε αρκετούς σταθμούς διοδίων κατα την επιτάχυνση μετα το ταμείο.
Ειναι λογικό λόγω ολισθηρότητας ή η τετρακίνησης στο A4 μου κανει πλακιτσα?
Άβαταρ μέλους
By IKE
CPP έγραψε:αισθητή μεταφορά κίνησης απο τον ενα άξονα στο άλλο

Τι ακριβώς εννοείς με αυτό?
Άβαταρ μέλους
By Mad_Max_Geo
#51758 Δηλαδη παταγες γκαζι την ωρα που περγανες πανω απο αυτα τα μεταλικα και το αμαξι σπινιαρε? Μηπως θελεις λαστιχα?
Άβαταρ μέλους
By CPP
#52738 Δεν σπινιαρα, δεν δούλεψε ποτε esp, δεν ξέρω να το περιγράψω καλα.
Δεν έπεφταν οι στροφές.
Να ήταν απο το κιβώτιο?
Να ήταν διακοπή παροχής καυσίμου?
Πραγματικά δεν ξέρω.
Τα λάστιχα μου ειναι ολοκαίνουργια.

Δεν έχω και πολυ χρόνο αυτο τον καιρό, δεν το ξανά οδήγησα απο τότε, αλλα πρέπει ενα βράδυ να βρω χρόνο να παω να κάνω μια δοκιμή.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#52800 Η τριβή είναι διαφορετική μεταξύ του μετάλλου κ της ασφάλτου. Όταν περνούμε πάνω από ενώματα γεφυρών, είδικά όταν η γέφυρα είναι με γωνία, συμβαίνει να γλιστρήσουν στιγμιαία τα μούτρα στο αμάξι υπό την επίδραση της φυγόκεντρου...

Φταίει η αλλαγή τριβής...
Άβαταρ μέλους
By CPP
#55550 Επανέρχομαι.
Πήγα σήμα να βάλω τα χειμερινά λάστιχα και βγάζοντας τα καλοκαιρινά το ενα είχε πάνω δυο καρφιά με πλάτος κεφαλής 25 χιλιοστά έκαστο.
Ισως εκεί να οφείλονται οι προηγούμενες παρατηρήσεις μου.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58095 Συμβουλές για αγορά Audi A4 (B8)
Προσοχη να μη σου πασαρουν καποιο με 120PS για 160PS!!
Mερικααυτοκίνητα εχουν το βασικο ηχοσυστημα που δεν εχει υποδοχη SD card.Επισης σε μερικα βάσικα πρωτα μοντελα δεν επεφταν οι πλατες των πίσω καθισματων... :dizzy:
O 1,8 TFSI 160 ή 120 PS δε βγαζει τιποτα ιδιαιτερο.Το πιο συχνο προβλημα ειναι στην αντλια νερου .Αυτο καλο θα ηταν να ελεγχθει.Ουτε πολυ λαδι καιει κανονικα.Αν καιει πολυ λαδι αυτος ο κινητηρας κατι δε παει καλα.Δεν ειχε τα θεματα του διλιτρου.
Για το Α4 απλα να κοιταξεις μηπως τρεμει το τιμονι στα 115 με 125 χαω. Εχει γινει ανακληση στα μπροστινα control arms της αναρτησης.
Υπάρχει ακόμα μια ανάκληση για τον τεντωτήρα της καδένας.
Μερικά παρουσιάζουν προβλημα στο καπακι της βενζίνης,δεν κλειδώνει.
Ανταλλακτικά βρίσκεις για πλάκα και οι μάστορες πλέον το ξέρουν καλα σαν αυτοκίνητο.
Οτι αλλο θυμηθώ θα σου γραψω.
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#58097 Αν θυμάμαι καλα το 120 με το 160 είχε διαφορά στην κατά 0.3 bar μικρότερη πίεση της τουρμπίνας λόγω διαφορετικής χαρτογράφησης. Ισχύει ή χαζομάρα θυμάμαι Κωστή; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
JasonLouk έγραψε:Αν θυμάμαι καλα το 120 με το 160 είχε διαφορά στην κατά 0.3 bar μικρότερη πίεση της τουρμπίνας λόγω διαφορετικής χαρτογράφησης. Ισχύει ή χαζομάρα θυμάμαι Κωστή; :hmmm:

To 160 έχει κωδικο κινητηρα CDHB απο τον 06/2008 και μετά (ή CABΒ απο 11/2007 έως 05/2008)ενώ το 120 CDHA απο τον 06/2008 και μετά(ή CABΑ απο 01/2008 έως 11/2008).Ετσι μπορουμε να τα ξεχωρίσουμε άνετα.
Οι πραγματικέ διαφορές μεταξύ των δύο κινητηρων ,εκτος του προγραμματος ,εχουν αποτελέσει μυστήριο τα τελευταία χρόνια.Αυτα που μάθαμε απο ατομο που είναι μέσα στην εταιρεία είναι τα εξής:Ο 160αρης έχει διάμετρο εδράνου βάσης 58 αντί για 52 χιλιοστα του 120αρη, έχει τροποποιημένα εμβολα, διαφορετικά ελατήρια, διαφορετική αντλία υποπίεσης της εταιρείας Ixetic, μπεκ με 4 οπες (ο 120αρης έχει με 3).
Στον εξοπλισμό δε μπορείς να βασιστεις γιατι η παραμετροποιηση στην Audi είναι τεράστια.Π΄ντως αν δεν εχει servotronic είναι σίγουρα 120.Επίσης το 120 δεν εβγαινε αυτόματο.
Αλλα απλά κοιτας τους κωδικούς κινητηρα και ξεμπερδευεις... :lol:
Άβαταρ μέλους
By JasonLouk
#58109 Εντελώς άλλα μοτέρ είναι έτσι (αναλυτικά :thumbsup: ) που τα περιγράφεις. :vava:
Απλά θυμόμουν γραμμένο σε περιοδικό τότε, ότι μόνη διαφορά είναι η χαρτογράφηση. :oops:
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58110 Σημειώνω οτι τις παραπάνω διαφορές δε τις εχω δει εγώ σε επίσημο εγγραφο.Επίσης ενδεχεται καποια στιγμη στη παραγωγη να έχουν αλλάξει τα πράγματα λόγω της μικρής ζήτησης για τον 120 στην υπολοιπη ευρώπη.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58129 Συγνώμη αλλα δε τα θυμομουν καλα... :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
Για να είμαι περισσοτερο ακριβής δεν αφορούν τις διαφορές μεταξύ 120&160 ps,αλλα τις βελτιώσεις που έγιναν και στους δύο κινητηρες 120&160 απο τον 09/2008 περίπου.Έτσι περασαμε απο τους κωδικούς CABA(120) & CABB(160) στους κωδικούς CDHA(120) &CDHB(160) οι οποιοι αναφέρονται ως stage2 της εξέλιξης και ενσωματωνουν τις αλλαγες πουγράφω παραπάνω.OI 120 &160 είναι ιδιοι αν ανήκουν στο ίδιο stage εξέλιξης.
Θα το ψαξω και άλλο για σιγουριά.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#58153 θυμαμαι -εν ετει 2010- ενας γνωστος μου ειχε παρει το 160αρι και μου εξηγουσε οτι η διαφορα με το 120αρι ηταν στα 3000 ευρω.
μπορουσε ομως να παρει το 120αρι και με 1000 ευρω επαναπρογραμματιζε τον εγκεφαλο στην αντιπροσωπεια και τον εκανε 160αρι, μιας και στην ουσια ειναι ο ιδιος κινητηρας.
αυτο το εμαθε υστερα απο την αγορα του και φαινοταν τσαντισμενος για τα 2 χιλιαρικα που θα μπορουσε να ειχε γλιτωσει.
δεν ξερω για την...φερεγγυοτητα της λεπτομερειας αυτης και αν τα χρηματα που παραθετω ειναι (ηταν δηλαδη) αληθινα, απλα το αναφερω.