Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By xenos
#57850 Επίσης να πω ότι κάνω και ένα σπορ (kiteboarding) που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε χώρους! :rtfm: Ιδανικά ένα Α3 με πορτμπαγκαζ Α4 SW! :lol: Τώρα σχάρες, μπαγαζιέρες κλπ δεν μου κάθονται και καλά σαν επιλογές. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JBT
xenos έγραψε: λίγο χαρά για τον μπαμπά

Χωρίς πλάκα, πώς ορίζεις τη χαρά;

Γιατί για εμένα απεριόριστη χαρά ήταν το καλοκαίρι πχ που πήγαμε για λίγες μέρες στη θάλασσα με το Ντομπλό που χώρεσε ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ και χωρίς να χρειαστεί να παίξω τέτρις. Μέχρι και το καροτσάκι ανοιχτό το έβαλα, φραπ μια και μέσα.

Θα μπορούσα να σε γράψω για άλλες 1000 χαρές που δεν έχουν να κάνουν με στροφιλίκια. Πχ τη χαρά των χούλιγκανς ( :lol: ) όταν μπορούν και στέκονται όρθια μέσα στην καμπίνα (MPV). Και πάει λέγοντας.

ΥΓ οι χαρές που με προσφέρει το Πικασό δε συγκρίνονται με το τετρακίνητο Αουδί των 344 ίππων που έδωσα. Ούτε μια στιγμή δεν το έχω μετανιώσει.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
xenos έγραψε:Σε συνέχεια του άλλου τόπικ, ψάχνω τι θα επιλέξω για οικογενειακό. Δεδομένου του ενός παιδιού προς το παρόν (με μελλοντική επέκταση σε 2 :lol: ). Σκοπός η μετακίνηση της οικογένειας γενικά με αφάλεια και λίγο χαρά για τον μπαμπά ( :oops: ). Επιθυμητά με σειρά προτεραιότητας:

*μοντ. 09+, καλούτσικος εξοπλισμός
*κυβικά: ~1800 (<2000 :rtfm: )
*καλή οδική συμπεριφορά (σπορτιφ;)
*αξιοπιστία
*κόστος συντήρησης / γνώση συνεργείων

Ταβάνι τα 15κ.

Μέχρι τώρα είναι στη λίστα / έχουν προταθεί: Audi Α4 1.8Τ, Audi Α3 Sportback 1.8T, AR 159 TBI, Merc C200.
Η 320 είναι εκτός λόγω κυβικών.

Round 2, fight! :metalo:

Αυτά συν το σπορ σου, παραπέμπουν σε station.

Τις προάλλες είδα μια οικογένεια με 2 παιδιά στο ΙΚΕΑ με το εξής αυτοκίνητο, ακριβώς έτσι, TDI, με τα xenon του, την οροφή του και τις ζάντες του, πλην του χρώματος που ήταν μαύρο και τους χάρηκα πραγματικά. Ακομπλεξάριστος, το πήρε και το τίγκαρε στα έξτρα και χαίρεται χώρους και άνεση. Πρόσφατα πήγα βόλτα με ένα τέτοιο στη Πράγα και αν έκρυβες το σήμα δε θα έλεγα ότι είναι Skoda:

Εικόνα

Αν τώρα δε γουστάρεις τα Skoda, πάρε ένα Passat station.

Χαρά πάντως είναι να μην έχω άγχος στο κεφάλι για το αν θα φάω τη ζάντα στο πεζοδρόμιο, αν θα μου το κουτσουλίσει πουλί ή αν έκανα ζημιά στην ανάρτηση από τη λακούβα.

Περνάμε στο επόμενο στάδιο δυστυχώς και αργά ή γρήγορα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, ειδικά με τις παραμέτρους που θέτεις γιατί αν είχες 2πλάσιο budget μια χαρά all-around αυτοκίνητα βρίσκεις.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#57885 ρε ξένος, ρε παιδί μου, ανοίγεις αυτό εδώ το θέμα 10 το βράδυ και πας στις 12.30 και γράφεις στο άουντι φόρουμ? το κέρατο μου :lol: πως θα τα βάλω όλα τα ποστς εδώ τώρα που με αφήνει να τα κατατάξω μόνο χρονολογικά?

και ο άλλος ο έντι πάει και το συνεχίζει στο bmw forum :dizzy: οοοοοκ

γράψτε και στο αθλήματα του αέρα ρε, αφού αμάξι για kite ψάχνετε :rant: :rant: :rant:

τώρα που τα έβγαλα από μέσα μου, στο πρώτο ποστ με κόκκινα θα προστεθεί ένα manual για την ανάγνωση αυτού εδώ του thread
Άβαταρ μέλους
By NickTG
CARυοθραύστης έγραψε:Πχ τη χαρά των χούλιγκανς ( :lol: ) όταν μπορούν και στέκονται όρθια μέσα στην καμπίνα (MPV). Και πάει λέγοντας.

Στο κινούμενο όχημα? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#57907 Νικ δεν το Ρωτάς αυτό Τώρα σοβαρά...
Άβαταρ μέλους
By NickTG
CARυοθραύστης έγραψε:Νικ δεν το Ρωτάς αυτό Τώρα σοβαρά...

Δεν βλέπω κάποιο λόγο να μην το κάνω.
Άβαταρ μέλους
By xenos
dstou έγραψε:Πεμβέ 316ι με Μη-πακ, υπερκαλύπτει όλα τα κριτήρια

Μήπως είναι λίγο... πάναργο; :hmmm:

efthymis έγραψε:Σε συνεχεια αυτου που διαβασα στο αλλο τοπικ, το sedan ειναι βολικοτερο οταν εχεις ως αποσκευες βαλιτσες καθως χωραει περισσοτερες, σε οικογενειακες μετακινησεις τα πραγματα ειναι συνηθως διαφορετικα αφου μεταφερονται ογκωδη αντικειμενα ακανονιστου σχηματος, οποτε το υψος που σου δινει πανω απο την εταζερα το χατς βολευει περισσοτερο. Αυτη η αναγκη βεβαια ειναι διαφορετικη στον καθενα, αλλες οικογενειες εχουν την πειθαρχια να παιρνουν μια βαλιτσα εκαστος, αλλες παιρνουν ολη την "προικα", οποτε ειναι λιγο προσωπικο το συγκεκριμενο ζητημα.
Με βαση τα κριτιρια παντως το πρωτο που μου ερχεται στο νου ειναι η 159 tbi sw (κι ενα παραδειγμα http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5816781/ )

Αν παντως επιμενεις.. mazda, ειχα διαβασει πριν καιρο οτι υπαρχουν μερικα 6αρια με 0χλμ μετα την πτωχευση της εισαγωγικης, αν εχει μεινει τιποτα ισως αξιζει να το ψαξεις http://www.carblogger.gr/2014/11/mazda-eurobank.html

Δλδ μου λες και εσύ ότι ένα Α3 βολεύει περισσότερο από ένα Α4;
Για τα μάζντα είχε τηλεφωνήση γνωστή μου και κράτησαν το τηλ. της ότι θα την πάρουν κλπ. Έχουμε ένα παλιότερο 6άρι στην οικογένεια και καλό,χρυσό αλλά λίγο ξενέρωτο... :(

Nikos! έγραψε:Τη μπαγαζιέρα οροφής δε τη γλυτώνεις βασικά. Ξεκινάμε από εκεί.
Το μεγάλο ατού του hatch έναντι του σεντάν είναι ότι η 5η πόρτα επιτρέπει φόρτωση ογκώδη αντικειμένων (πχ ένα μικρό ποδηλατάκι) που δε θα χώραγε το 4θ.

Όμως μπαγαζιέρα σημαίνει σχάρες, φασαρία, αυξημένη κατανάλωση, σωστά; Επίσης πως φορτώνονται σωστά ώστε να μην πηγαίνουν πέρα δώθε τα πράγματα; :hmmm: Αν Α3+τέτοιο έξτρα (που θεωρητικά το σουτάρεις όποτε θέλεις) βολεύει, να το σκεφτώ ρε παιδί μου... :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By xenos
CARυοθραύστης έγραψε:
xenos έγραψε: λίγο χαρά για τον μπαμπά

Χωρίς πλάκα, πώς ορίζεις τη χαρά;

Γιατί για εμένα απεριόριστη χαρά ήταν το καλοκαίρι πχ που πήγαμε για λίγες μέρες στη θάλασσα με το Ντομπλό που χώρεσε ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ και χωρίς να χρειαστεί να παίξω τέτρις. Μέχρι και το καροτσάκι ανοιχτό το έβαλα, φραπ μια και μέσα.

Απλά εννοώ να μην είναι αργό, ξενέρωτο τελείως, φτωχό. πχ. τώρα όταν είμαι με το κόρσα μου έρχεται να κοιμηθώ... :sleep: :sleep: :sleep: Να μπορώ αν είμαι μόνος μου να πάω λίγο γρήγορα σε καμιά στροφοδιαδρομή. Όχι ότι το κάνω συχνά πλέον, αλλά να μπορώ ρε παιδί μου.

Nikos! έγραψε:Αυτά συν το σπορ σου, παραπέμπουν σε station.
Χαρά πάντως είναι να μην έχω άγχος στο κεφάλι για το αν θα φάω τη ζάντα στο πεζοδρόμιο, αν θα μου το κουτσουλίσει πουλί ή αν έκανα ζημιά στην ανάρτηση από τη λακούβα.

Περνάμε στο επόμενο στάδιο δυστυχώς και αργά ή γρήγορα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, ειδικά με τις παραμέτρους που θέτεις γιατί αν είχες 2πλάσιο budget μια χαρά all-around αυτοκίνητα βρίσκεις.

Τα station ρε γμτ, δεν ξέρω... Κάτι δεν μου κάθεται καλά στο μάτι. :hmmm: Ίσως φταίει το γεγονός ότι σπάνια βλέπεις εδώ. :hmmm:
Για τι 2ο που λες έχεις δίκιο. Και εμένα μου λένε πωπω πως θα το δώσεις και κρίμα κλπ. Απαντάω ότι δεν θα τρελαθώ για τα σίδερα. Κλάιν! Να είμαστε καλά να πάρουμε ένα στα γεράματα να το ξεσκίσουμε τότε τουλάχιστον! :lol:

Chris έγραψε:ρε ξένος, ρε παιδί μου, ανοίγεις αυτό εδώ το θέμα 10 το βράδυ και πας στις 12.30 και γράφεις στο άουντι φόρουμ? το κέρατο μου :lol: πως θα τα βάλω όλα τα ποστς εδώ τώρα που με αφήνει να τα κατατάξω μόνο χρονολογικά?
και ο άλλος ο έντι πάει και το συνεχίζει στο bmw forum :dizzy: οοοοοκ
γράψτε και στο αθλήματα του αέρα ρε, αφού αμάξι για kite ψάχνετε :rant: :rant: :rant:

Κανόνισε να συνεχίσουμε την κουβέντα στα δίαφορα άλλα τόπικς πάλι. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
xenos έγραψε:
Nikos! έγραψε:Τη μπαγαζιέρα οροφής δε τη γλυτώνεις βασικά. Ξεκινάμε από εκεί.
Το μεγάλο ατού του hatch έναντι του σεντάν είναι ότι η 5η πόρτα επιτρέπει φόρτωση ογκώδη αντικειμένων (πχ ένα μικρό ποδηλατάκι) που δε θα χώραγε το 4θ.

Όμως μπαγαζιέρα σημαίνει σχάρες, φασαρία, αυξημένη κατανάλωση, σωστά; Επίσης πως φορτώνονται σωστά ώστε να μην πηγαίνουν πέρα δώθε τα πράγματα; :hmmm: Αν Α3+τέτοιο έξτρα (που θεωρητικά το σουτάρεις όποτε θέλεις) βολεύει, να το σκεφτώ ρε παιδί μου... :hmmm:

Γιατι να εχεις ενα μεγαλο αυτοκινητο που δεν χωραει πολλα περισσοτερα απο ενα χατς, ενω μπορεις να εχει μπαγκαζιερα στο μκροτερο για οσες φορες χρειαστεις να κουβαλησεις πολλα.
Ετσι και αλλιως με μωρο στο αμαξι ξεχνας γρηγορη οδηγηση, αρα η αυξηση της καταναλωσης θα ειναι 1 με 2 λιτρα στα 100 με μπαγκαζιερα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
kostis20 έγραψε:edit: Ακριβά δε τα δίνουν?
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5478465/

3 έχει το car. 2 από ιδιώτες στα 20κ+ και αυτό που έβαλες από μαντρά με λίγα χλμ και 14κ. Καρα-ύποπτο; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#57933 Κοίτα να δεις που όταν είμαι στο δρόμο για διάφορες δουλειές, κοιτάω αυτοκίνητα που μπορεί να ταιριάζουν στον Ξένο. :lol:

Και είδα τα εξής δυο σήμερα και λέω να σε ρωτήσω.

Τα Ford γενικώς, τα έχεις κοιτάξει? Αρκετά ενδιαφέρουσα συμπεριφορά, χαμηλό κόστος συντήρησης, αξιόπιστα και γενικώς πολύ καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα.

Για παράδειγμα, έχεις δει κανένα Focus Station ή ακόμα καλύτερα Mondeo? :hmmm:

Για παράδειγμα...1.6 diesel, χώροι φουλ, πολύ όμορφο station κατά την άποψή μου, οικονομικό στη χρήση, καλός εξοπλισμός εντός budget σου και σου μένουν και χρήματα στην άκρη για το παιδί :twisted: :

Εικόνα

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5678732/

Για πες. :hmmm:

Ή Mondeo 1.6T, 160hp:

http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5330091/

Ή diesel του 2012:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/5901988/

Σκέψου πρακτικά. :)
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#57940 Στη θέση σου xenos θα έπαιρνα κάτι τέτοιο.
Πρακτικό, οικονομικό, όχι βαρκαρόλα (βλ. station & sedans) θα πουληθεί εύκολα μετά, κλπ. Και θα άφηνα τις σπορ διαθέσεις στην άκρη (για το μέλλον).
Δεν περιμένω να συμφωνήσει κανένας πλην του Θωμά, αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Tapatalk & XT1068