Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#578097 Δεν βγάζει bsod, δεν έχει θέμα με θερμοκρασίες...
Θα κοιτάξω και το event viewer, μπας και...
για PSU μου μυρίζει, μιας και δεν είναι τίποτα σόι και έχει κάνει πριν προλάβει να logάρει στα windows...
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kubiak έγραψε:_

Πως σας φαίνονται τα παρακάτω;
  • CPU: AMD Ryzen 7 2700 (3.20GHz, AM4, 20MB)
  • MB: GigaByte X470 Aorus Ultra Gaming (AM4, X470, DDR4)
  • VGA: Gigabyte Nvidia GT1030 Low Profile (2GB, GDDR5, 64bit)
  • RAM: HyperX Predator 8GB 3000MHz DDR4 Predator (kit of 2)
  • PSU: CoolerΜaster MasterWattLite 600W
  • CPU Cooling: CoolerMaster Hyper H411R White LED

όπως ειπώθηκε η μητρική είναι ακριβή, για μη gaming μηχάνημα και γενικά.. εκτός αν θες την καλύτερη ποιότητα που έχουν συνήθως αυτές

από την άλλη, αν δεν σκοπεύεις να θες παιχνίδια δεν βάζεις καν κάρτα γραφικών (ή βάλε καλύτερη, η συγκεκριμένη δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα) , μειώνεις και κόστος από μητρική και κάνεις σοβαρή οικονομία για περισσότερη ram ή μεγαλύτερο ssd
Άβαταρ μέλους
By g8777
MIXOStsi έγραψε:Δεν βγάζει bsod, δεν έχει θέμα με θερμοκρασίες...
Θα κοιτάξω και το event viewer, μπας και...
για PSU μου μυρίζει, μιας και δεν είναι τίποτα σόι και έχει κάνει πριν προλάβει να logάρει στα windows...

Κατά πάσα πιθανότητα τροφοδοτικό.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#578115 ok, καταρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις...
Το pc δεν θα είναι gaming, οπότε αυτή η mb είναι overkill ε;
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#578116 Χαμηλότερα σε τιμή υπάρχουν οι Gigabyte B450 Aorus M και Gigabyte B450 Aorus Pro...

Δε νομίζω να υπάρχει νόημα να πάω σε περισσότερη RAM, κανονική χρήση desktop είναι ενώ σε άλλο desktop που χρησιμοποιώ (με κάπως μεγάλα spreadsheets όσον αφορά formulas), με linux, τα 8GB φαίνονται αρκετά...

Επίσης, λέτε να μη βάλω ούτε vga ε;
Άβαταρ μέλους
By krom
#578127 καλα, ryzen 2700 για απλο δεσκτοπ είναι 200% overkill, μητρική το ίδιο. Και όλα αυτά με 8gb, είναι εντελώς σαν random pc, x470 με 1030 :lol:
Δεν έχει ενσωματομένη κάρτα, δεν γίνεται να μη βάλεις vga.

Αν και καλά θες amd, περισσότερο νόημα έχει να κόψεις και να πας σε ryzen 2600, b450 μητρική (έχει κατι ωραίες η asrock με 2 m.2 θύρες), 16gb, και μεγάλο ssd
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kubiak έγραψε:ok, καταρχήν σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις...
Το pc δεν θα είναι gaming, οπότε αυτή η mb είναι overkill ε;

ναι και βγάλε και κάρτα γραφικών τελείως, μείνε με τα οnboard

οι φθηνές κάρτες δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα (εκτός για αυτούς που θέλουν να παίζουν κάνα mmo αποκλειστικά και παίζουν σε σφτιχτό budget)

ρίξε τα λεφτά σου σε επεξεργαστή, ραμ ssd, πράγματα που κάνουν γενικά τη διαφορά σε όποια χρήση
Άβαταρ μέλους
By Wagner669
drdino έγραψε:Εικόνα

Μεγειά μου. Πήρα λίγο ρίσκο γιατί είναι εντελώς καινούρια αλλά η Jabra είναι γνωστή ποσότητα και μέσω Amazon μπορώ να τα επιστρέψω εύκολα. Είχα κι ένα κουπόνι για - £100 οπότε βγήκε καλό ντιλ.

Σε σχέση με τα Qc35ii έχει type c και σε σχέση με τα 1000xm3 υποστηρίζει ταυτόχρονα σύνδεση σε δύο συσκευές που είναι απαραίτητο για μένα (laptop + κινητό).

Με γειες!

Εγω απο την αλλη πηρα για τα Sony MDR-EX85 που εχω κ εγω δεν ξερω απο πότε, απο το AliExpress ανταλλακτικα tips
τρια (x2) απο σιλικονι και τρια (x2) απο "memory foam"
Και το memory foam απλα γαμει!

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Wagner669

οτιδηποτε κατω απο 1050 ειναι πεταμενα λεφτα....
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
Wagner669 έγραψε:

οτιδηποτε κατω απο 1050 ειναι πεταμενα λεφτα....

Νομίζω είναι επιβεβλημένη 1060 σήμερα, για να μην πω 1070 (αν παίζεις οτιδήποτε για 4-5 έτη) :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#578194 ok, ok, καταλαβαίνω...

Το σκεπτικό είναι να αγοραστεί κάτι που να έχει (ως desktop), ένα ορίζοντα τουλάχιστον 5ετίας με δικαίωμα για linux box αργότερα...

Γι'αυτό ο επεξεργαστής είναι στα μεσαία προς ψηλά ράφια, η motherboard καλούτσικη, και η κάρτα γραφικών ψιλο-αδιάφορη, μου φαίνεται ότι έπρεπε να τα είχα συμπεριλάβει αυτά στο αρχικό μου μήνυμα (my bad).

Η ram είναι εκεί που είναι γιατί δε βλέπω κανένα λόγο να πάει παραπάνω στην παρούσα φάση...

Δεν ανέφερα καθόλου δίσκους γιατί υπαρχουν σε αφθονία για τις υπάρχουσες ανάγκες, τόσο μηχανικοί όσο και ssds.

Η χρυσή τομή είναι να συναντήσω -όσο μπορώ- την αντοχή στο χρόνο και την κάλυψη των αναγκών, με όσο το δυνατόν καλύτερο budget χωρίς να κάνω overkill...

Δε θέλω να το επαναλαμβάνω αλλά σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον...

Α! Υπάρχει και ένα σχετικό κόλλημα με τη Gigabyte όσον αφορά motherboards και κάρτες γραφικών.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οτιδήποτε έχω πάρει και γράφει επάνω Gigabyte έχει αποδειχτεί τρομερά αξιόπιστο...
Τελευταία επεξεργασία από kubiak και 25 Απρ 2019, 23:25, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά