Όπως και να έχει τη βλακεία ότι "το ευρώ μας κατέστρεψε" έχουν σταματήσει να τη λένε και στο ΣΥΡΙΖΑ, οπότε δεν υπάρχει λόγος για επιβεβαίωση.
Hellenic tifosi έγραψε:Για τη Λετονία, ή τη Λιθουανία μιλάμε;
Αρχικά πόσταρα για τη Λιθουανία και όταν ο liostemi αναρωτήθηκε "τι έχει να της πάρουν" έφερα το παρόμοιο παράδειγμα της Λετονίας -1 χρόνο πριν.
nass έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Για τη Λετονία, ή τη Λιθουανία μιλάμε;
Αρχικά πόσταρα για τη Λιθουανία και όταν ο liostemi αναρωτήθηκε "τι έχει να της πάρουν" έφερα το παρόμοιο παράδειγμα της Λετονίας -1 χρόνο πριν.
...εντάξει... τώρα ησύχασα!..
...και πάντως το παρόν, δεν είναι το μέλλον της νιότης μου!..
nass έγραψε:Hellenic tifosi έγραψε:Για τη Λετονία, ή τη Λιθουανία μιλάμε;
Αρχικά πόσταρα για τη Λιθουανία και όταν ο liostemi αναρωτήθηκε "τι έχει να της πάρουν" έφερα το παρόμοιο παράδειγμα της Λετονίας -1 χρόνο πριν.
Α, οκ!
Οι επαΐοντες είχαν καταλήξει στο ότι οι της Βαλτικής τίμησαν την υπογραφή τους γιατί έπρεπε ή γιατί τους ανάγκασαν οι κακοί.
Υ.Γ.: ...και θυμάμαι τα πρώτα χρόνια με ευρώ και... μελαγχολώ!.. (μέχρι και "ιστορική" Ολυμπιάδα διοργανώσαμε!...)
...και πάντως το παρόν, δεν είναι το μέλλον της νιότης μου!..
Κοίτα τώρα κι αυτό, για κάτι που ξεκίνησε αρκετά πριν το κακό ευρώ που μας κατέστρεψε:
http://www.kathimerini.gr/766630/articl ... ia-kleinei
Πολιτισμός, διαφάνεια και νεοέλληνες πολίτες-ψηφοφόροι.
Τα πολλά ολοκαίνουργια χαρτονομίσματα που τραβάμε τελευταία από τα ATM προέρχονται από τα αποθεματικά της Τράπεζας της Ελλάδος, λόγω... αυξημένης ζήτησης!
Το επόμενο δύσκολο τεστ για το σύστημα είναι προγραμματισμένο για την επομένη των Φώτων. Την 7η Ιανουαρίου το Ελληνικό Δημόσιο θα προχωρήσει σε... τακτική έκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων με στόχο να αντλήσει τουλάχιστον 1,25 δισ. ευρώ. Οι ξένες τράπεζες που κατέχουν έντοκα δεν δέχονται την ανανέωσή τους και ζητούν να πληρωθούν. Αυτού του είδους τα κενά καλούνται να τα αναπληρώνουν οι ελληνικές τράπεζες, πρακτική που με έκτακτες ή και τακτικές εκδόσεις εντόκων αφαίρεσε ήδη τον Δεκέμβριο ρευστότητα περίπου 4 δισ. από το τραπεζικό σύστημα.
Το Δημόσιο έχει την επιλογή να διαθέσει τα συγκεκριμένα έντοκα σε ΔΕΚΟ, ασφαλιστικά ταμεία και άλλους φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα που έχουν ταμειακά διαθέσιμα.
Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος εξαντλείται αν κληθεί και πάλι να υποστηρίξει την έκδοση. Στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔHΧ) σχεδιάζουν -υπό φυσιολογικές συνθήκες- η έκδοση των 1,25 δισ. να καλύψει ανάγκες μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, χωρίς να χρειαστεί έκτακτη έκδοση, όπως συνέβη τον Δεκέμβριο. Το πολυδιαφημισμένο πλεόνασμα -επίτευγμα της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής των ετών που προηγήθηκαν- προσφέρει λύσεις αλλά δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει η χώρα το αδιέξοδο.
Εφόσον δεν διαταραχθεί ο ρυθμός πληρωμής φόρων, ΦΠΑ και των υπόλοιπων εσόδων του Δημοσίου και εφόσον ανανεωθούν τα έντοκα, το ταμειακό πλεόνασμα του Προϋπολογισμού στο τέλος Ιανουαρίου θα είναι 2,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, από αυτά τα 2,5 δισ. θα διοχετευτούν 1,4 δισ. για να πληρωθούν ομόλογα που εκδόθηκαν μετά το PSI με το Αγγλικό Δίκαιο και 800 εκατ. για να πληρωθούν υποχρεώσεις προς το ΔΝΤ. Δηλαδή από το πλεόνασμα των 2,5 δισ. (αν δεν διαταραχθούν τα έσοδα) θα πληρωθούν υποχρεώσεις 2,2 δισ. ευρώ
η συνεχεια εδω…
REALZEUS έγραψε:Για όσους λένε ότι μόνο εμείς φταίμε και για όσους τρομοκρατούν τον λαό: http://www.megatv.com/megask/default.as ... d=34348336
Δεν λέει κάτι που δεν ξέραμε. Τον τρόμο τον προκαλεί η προοπτική διακυβέρνησης από ένα χαοτικό κόμμα, που μιλάει για μονομερείς ενέργειες. Απόλυτα φυσιολογικό! (Σταθάκης=Ευρω, Λαπαβίτσας=Δραχμή)
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κατανοητή η τακτική Σαμαρά ως προς το θέμα της "βιωσιμότητας". Σε τελική ανάλυση σε αυτούς δόθηκε το Νοέμβριο 2012 η δέσμευση για αναδιάρθρωση μετά την επίτευξη πλεονάσματος.
Πάντως τα ποσά τοκοχρεολυσίων που αναφέρει ο Ρουμελιώτης είναι για μηδενισμό του χρέους, που καμιά χώρα δεν θα κάνει ποτέ! Βιώσιμο είναι αν η χωρα μπορεί να δανείζεται και να το μεταφέρει στο μέλλον. Προφανώς κάθε ξελάφρωμα του θα διευκολύνει τη ζωή μας και μακάρι να γίνει, αλλά μια συμφωνία εξαρτάται από 2 πλευρές!


