mirage έγραψε:Σήμερα περνούσα από διάβαση πεζών σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης σε αστική ζώνη με όριο τα 50. Από την μεριά μου το αμάξι σταμάτησε απο την αλλη μεριά το αμάξι δεν σταμάτησε βασικα με είδε οταν έφτασε διπλα μου. Αν δεν είχα σταματήσει, γιατι έβλεπα πως δεν έκοβε ταχύτητα, θα με είχε χτυπήσει. Το απο πίσω οχημα σταμάτησε νωρίτερα από την διάβαση μάλιστα. Και μιλάμε για ιδανικό σενάριο που σταμάτησα ελεγξα, η απέναντι κυκλοφορία σταμάτησε και ο δρόμος ειναι μια τεράστια ευθεία με εξαιρετική ορατότητα. Άπλετος χρόνος αντίδρασης, μηδέν μείωση ταχύτητας.
Μα φυσικα αυτό που εκανες είναι αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε όταν ειμαστε πεζοι, δλδ να ¨¨σκαναρουμε οποιον μας πλησιαζει με οχημα ποδηλατο αλλα και πατινι πλεον!!!
και να προσπαθήσουμε να δουμε αν μας εχει δει αυτος πρωτα.Kilometer, συμφωνω και με την σταση σου να θεωρεις τους αλλους γυρω σου κακους οδηγους και αδιαφορους η ανευθυνους οποτε εμεις πρεπει να προστατευουμε τον εαυτο μας και αυτο κανω τοσα χρονια που οδηγω.. Στα διοδια που ειπες, ναι παντα στα φρεναρισματα κοιτας πισω σου και μαλιστα εαν υπαρχει καποιος πισω τον "υποχρεωνεις" να φρεναρει σιγα σιγα πισω σου με το να κυλας εσυ σιγα φτανοντας... στον γκισε.. αμα το κανεις ετσι δεν θα σε χτυπησει ο αλλος το πολυ πολυ να σε φιλησει απαλα αν παρολα οσα εχεις κανει δεν πιασουν τα φρενα του!!!.… απιθανο ομως να συμβει (σε μενα δεν εχει συμβει παντως τοσα χρονια.
mirage έγραψε:Υπόψιν πως το auto brake για παράδειγμα φρενάρει ΜΕ ολη την δύναμη των φρένων. Δεν το κανει σταδιακά δεν το πολυσκεφτεται κλπ. Για τους κοινούς θνητούς σιγουρα κάτι θα μας προσφέρει.
Ένα εντρομο ξυπνημα στα παιδια που ισως κοιμουνται πισω, η στον συνοδηγο που χαλαρωνει θα το προσφερει.... + να φυγουν πραγματα χυμα στο σαλονι που (κακως βεβαια) δεν ειναι καλα εξασφαλισμενα...
sknipper έγραψε:224v έγραψε:Δηλαδή ξέρεις πότε κάποιος σε κάθετο δρόμο θα πλακωθεί με τη γυναίκα του και θα περάσει με κόκκινο, πότε θα πεταχτεί μπάλα με παιδί πίσω από τα παρκαρισμένα, πότε θα φρενάρει απότομα ο μπροστινός γιατί κάτι θυμήθηκε/πετάχτηκε σκύλος κλπ... Μπράβο σου, κι εγώ προσπαθώ να προβλέψω τι κάνουν οι γύρω μου και πιάνω αρκετά πράματα αλλά τέτοια ικανότητα... σου βγάζω το καπέλο!red_monster έγραψε:στης καθημερινες διαδρομες παρατηροντας τι συμβαινει σε αποσταση 50 100 μετρων και βεβαια καταλαβαίνω τι θα κανει ο άλλος, εσυ όχι??
Εγώ σίγουρα δεν έχω μαντικές ικανότητες και δεν ξέρω τι θα προκύψει εσύ μπορείς να τα προβλέψεις?![]()
.
μα τονισα οτι ψαχνο τον δρομο 50 - 100 μετρα αν εχω ορατοτητα, οποτε αντιλαμβανεσαι τι θα κανει ο αλλος που τον βλεπεις... Σε αστικο δρομο γειτονιας με 30 -50 μαξ χλμ δεν προλαβαινεις να σταματησεις... η να το κοκκαλώσεις ακομα καλυτερα...???