Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By 224v
mirage έγραψε:Σήμερα περνούσα από διάβαση πεζών σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης σε αστική ζώνη με όριο τα 50. Από την μεριά μου το αμάξι σταμάτησε απο την αλλη μεριά το αμάξι δεν σταμάτησε βασικα με είδε οταν έφτασε διπλα μου. Αν δεν είχα σταματήσει, γιατι έβλεπα πως δεν έκοβε ταχύτητα, θα με είχε χτυπήσει. Το απο πίσω οχημα σταμάτησε νωρίτερα από την διάβαση μάλιστα. Και μιλάμε για ιδανικό σενάριο που σταμάτησα ελεγξα, η απέναντι κυκλοφορία σταμάτησε και ο δρόμος ειναι μια τεράστια ευθεία με εξαιρετική ορατότητα. Άπλετος χρόνος αντίδρασης, μηδέν μείωση ταχύτητας.

Μα φυσικα αυτό που εκανες είναι αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να κανουμε όταν ειμαστε πεζοι, δλδ να ¨¨σκαναρουμε οποιον μας πλησιαζει με οχημα ποδηλατο αλλα και πατινι πλεον!!! :lol: και να προσπαθήσουμε να δουμε αν μας εχει δει αυτος πρωτα.

Kilometer, συμφωνω και με την σταση σου να θεωρεις τους αλλους γυρω σου κακους οδηγους και αδιαφορους η ανευθυνους οποτε εμεις πρεπει να προστατευουμε τον εαυτο μας και αυτο κανω τοσα χρονια που οδηγω.. Στα διοδια που ειπες, ναι παντα στα φρεναρισματα κοιτας πισω σου και μαλιστα εαν υπαρχει καποιος πισω τον "υποχρεωνεις" να φρεναρει σιγα σιγα πισω σου με το να κυλας εσυ σιγα φτανοντας... στον γκισε.. αμα το κανεις ετσι δεν θα σε χτυπησει ο αλλος το πολυ πολυ να σε φιλησει απαλα αν παρολα οσα εχεις κανει δεν πιασουν τα φρενα του!!!.… απιθανο ομως να συμβει (σε μενα δεν εχει συμβει παντως τοσα χρονια.

mirage έγραψε:Υπόψιν πως το auto brake για παράδειγμα φρενάρει ΜΕ ολη την δύναμη των φρένων. Δεν το κανει σταδιακά δεν το πολυσκεφτεται κλπ. Για τους κοινούς θνητούς σιγουρα κάτι θα μας προσφέρει.

Ένα εντρομο ξυπνημα στα παιδια που ισως κοιμουνται πισω, η στον συνοδηγο που χαλαρωνει θα το προσφερει.... + να φυγουν πραγματα χυμα στο σαλονι που (κακως βεβαια) δεν ειναι καλα εξασφαλισμενα...

sknipper έγραψε:
224v έγραψε:
red_monster έγραψε:
Εγώ σίγουρα δεν έχω μαντικές ικανότητες και δεν ξέρω τι θα προκύψει εσύ μπορείς να τα προβλέψεις? :hmmm:
στης καθημερινες διαδρομες παρατηροντας τι συμβαινει σε αποσταση 50 100 μετρων και βεβαια καταλαβαίνω τι θα κανει ο άλλος, εσυ όχι??
Δηλαδή ξέρεις πότε κάποιος σε κάθετο δρόμο θα πλακωθεί με τη γυναίκα του και θα περάσει με κόκκινο, πότε θα πεταχτεί μπάλα με παιδί πίσω από τα παρκαρισμένα, πότε θα φρενάρει απότομα ο μπροστινός γιατί κάτι θυμήθηκε/πετάχτηκε σκύλος κλπ... Μπράβο σου, κι εγώ προσπαθώ να προβλέψω τι κάνουν οι γύρω μου και πιάνω αρκετά πράματα αλλά τέτοια ικανότητα... σου βγάζω το καπέλο! :s_howdy

.

μα τονισα οτι ψαχνο τον δρομο 50 - 100 μετρα αν εχω ορατοτητα, οποτε αντιλαμβανεσαι τι θα κανει ο αλλος που τον βλεπεις... Σε αστικο δρομο γειτονιας με 30 -50 μαξ χλμ δεν προλαβαινεις να σταματησεις... η να το κοκκαλώσεις ακομα καλυτερα...???
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
224v έγραψε:
mirage έγραψε:Υπόψιν πως το auto brake για παράδειγμα φρενάρει ΜΕ ολη την δύναμη των φρένων. Δεν το κανει σταδιακά δεν το πολυσκεφτεται κλπ. Για τους κοινούς θνητούς σιγουρα κάτι θα μας προσφέρει.

Ένα εντρομο ξυπνημα στα παιδια που ισως κοιμουνται πισω, η στον συνοδηγο που χαλαρωνει θα το προσφερει.... + να φυγουν πραγματα χυμα στο σαλονι που (κακως βεβαια) δεν ειναι καλα εξασφαλισμενα...

Φαντασου τωρα στο παραδειγμα του mirage ποσο πιο ασχημα θα ξυπναγαν τα παιδια αν τον χτυπουσε ως πεζος που ηταν, οπως και ποσο λιγο θα μετρουσαν τα πραγματα που θα εφευγαν χυμα
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#573601 Ποσος καιρος περασε απο τοτε που ανακοινωσε η Βολβο οτι θα βαλει περιοριστη ταχυτητας στα 180 σε ολα της τα μοντελα? Δυο εβδoμαδες? Καπακι ηρθαν τα νεα και απο Βρυξελλες...|λογοκρισία| μου μυριζει..θεωρουν δεδομενο οτι θα γινει και απλα ηθελαν να δειξουν σαν πρωτοποροι στην ασφαλεια οτι το εκαναν πριν τους επιβληθει...παιχτηκε παντου σαν bold movement, εγινε ντορος, vision 2020...μια χαρα προβολη!

Βεβαια λιγο που ειδα την παρουσιαση του CEO, στο θεμα αυτο αναφερει οτι το προωθουν ωστε να προσελκυσουν πιο υπευθυνους οδηγους..υπερβολικο το βρισκω οταν μαλιστα μελετες εχουν δειξει οτι δεν ισχυει κατι τετοιο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#573603 To πιο γνωστό selling point της Volvo είναι η ασφάλεια. Επομένως, δεν είχαν να χάσουν πάρα πολλά με την ανακοίνωση, ίσα-ίσα να δείξουν γι' ακόμη μία φορά πόσο σημαντική είναι γι' αυτούς.
Ό,τι και να γίνει, την δημοσιότητά τους την κέρδισαν!
Άβαταρ μέλους
By 224v
Νίκος Παππάς έγραψε:
224v έγραψε:

Φαντασου τωρα στο παραδειγμα του mirage ποσο πιο ασχημα θα ξυπναγαν τα παιδια αν τον χτυπουσε ως πεζος που ηταν, οπως και ποσο λιγο θα μετρουσαν τα πραγματα που θα εφευγαν χυμα

ο πεζος είναι ο αδύναμος κρικος στο παράδειγμα, οποτε (εγω τουλαχιστοον ως πεζος) προσεχω το οχημα που πλησιάζω... δεν θα το αφήσω στην τυχη μου η στην καλη διαθεση του οδηγου… ουτε θα πω εκβιαστικα Α!!! είμαι σε διαβαση πεζων αρα ΠΡΕΠΕΙ να με αφησει να περασω!!.. Προκειμενου να με χτυπησει θα περιμενω εγω… οποτε ουτε γατα ουτε ζημια….
Άβαταρ μέλους
By drdino
#573606 Μπράβο 224v, είσαι τέλειος οδηγός και πεζός. Παμ' παρακάτ'.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#573608 Βέβαια εγω ημουν ηδη στη μέση της διάβασης, ειχα ηδη σταματήσει για να ελέγξω και έδωσα χρόνο σε όλους να σταματήσουν αλλα νταξ εχεις δίκιο εσυ θα με είχες δει.
Δυστυχώς δεν είναι όλοι σαν εσένα και σκέψου εχω παρα πολλα αντίστοιχα παραδείγματα στην Ελβετία ακομα και σε δρόμο με όριο 30. Ναι πήγαινε αργά, οχι δεν σταμάτησε στην διάβαση για τον πεζό ως όφειλε. Σκέψου να είσαι για παράδειγμα τυφλός και να βασιστείς στο ο,τι εισαι σε διάβαση και να περάσεις και αλλα τετοια πολλα παραδείγματα.
Υ.Γ. Κάτι τέτοιες δηλώσεις υπερ-σιγουριας σε κάνουν επισης επικίνδυνο κατα την ταπεινή μου γνώμη.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#573652 Λέμε για το abs...ακόμα καλύτερη αντίδραση σε σχέση με τη νομοθεσία για υποχρεωτική χρήση ζώνης ασφαλείας:

https://www.nytimes.com/1986/12/07/nyre ... ought.html

We believe that the seat belt law violates individual human rights and sets a new precedent in Big Brother government since it tries to regulate personal privacy,

Drivers with good reaction time can do without seat belts while older people, with slower reflexes, may need them. But it's just not right to say that everyone is better off with a seat belt on.

In a high-speed collision of 40 miles an hour or better, you have more chance of surviving when you're thrown out of a car than if you're strapped in with a seat belt,

:lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
In a high-speed collision of 40 miles an hour or better, you have more chance of surviving when you're thrown out of a car than if you're strapped in with a seat belt,

Για αυτο παντως δεν διαφωνω. Φαντασου το 86 αμερικανικο αυτοκινητο σε τρακαρισμα με 64 χαω!
Δεν θα εμενε τιποτα! :lol:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#573707 Η πραγματικότητα βέβαια λέει πως σε Αμερικάνικο αυτοκίνητο του '86 σε σύγκρουση με 40mph θα ήσουν πολύ καλύτερα μέσα με τη ζώνη σου. :s_wink

Εφιαλτικό σενάριο βέβαια, δεν διαφωνώ... :lol: Γενικά, ακόμα και η ιδέα του αμερικανικού αυτοκινήτου του '86, έστω και στατικό, ακούγεται εφιαλτική... :innocent: :lol:
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#574237 Πήγα μια πολύ μικρή βόλτα με το κατακαινουργιο XC60 T8 συναδέλφου...
Αν και δε γουστάρω το concept του hybrid, λάτρεψα την οδήγηση σε pure electric....
Εγώ που είμαι και ψυχαναγκαστικος, θα πέρναγα ποοοοολες ώρες παίζοντας με το transfer από ΜΕΚ σε ηλεκτρικό, στατιστικά κτλ....

Το επόμενο ηλεκτρικό οπωσδήποτε!!!
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#574467 224v, σου βάζω μερικά βέλη στη φαρέτρα κατά των ηλεκτρονικών

Forget Self-Driving Cars. Bring Back the Stick Shift.
https://www.nytimes.com/2019/03/23/opin ... -cars.html

High-tech ‘solutions’ to problems already solved are making driving harder
https://driving.ca/features/feature-sto ... ing-harder
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
mousatos έγραψε:Forget Self-Driving Cars. Bring Back the Stick Shift.
https://www.nytimes.com/2019/03/23/opin ... -cars.html

I was backing my wife’s car out of our driveway when I realized I wasn’t watching the backup camera, nor was I looking out of the rear window. I was only listening for those “audible proximity alerts” — the high-pitched beeps that my car emits as I approach an object while in reverse. The problem was that my wife’s car, an older model, doesn’t offer such beeps.

Και το stick να του βάλεις του συγκεκριμένου θα βρει άλλη χρήση γιατί θα το μπερδέψει με κάτι άλλο.
BTW και η κάμερα γράφει 'τσεκάρετε περιβάλλοντα χώρο'.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#574515 @ mousatos,  Τα βελη θα αυξανονται και ειναι λογικο, οποιος θελει υποβοηθηση στην οδηγηση τα πληρωνει και τα βαζει δεν χαλαμε καρδιες... αυτο ελειπε ελευθεροι ανθρωποι ειμαστε ολοι και πρατουμε αναλογα με το τι ζηταμε απο την ζωη μας.
Οπως εχω πει στην Κατανια που νοικιασα ενα Κουγκα με αρκετα μπιπλικια απλα δεν τα ενεργοποιησα εκτος του  GPS  αν και ειχα και στο κινητο. Και ακριβως επειδη εχω τυχει συνοδηγος σε οχημα με πολλα τετοια ενεργοποιημενα ειδα οτι ο κατοχος τελικα τα εβγαλε OFF οτανοι αλλοι (οχι εγω...) μεσα στο οχημα αρχισαν να τα περιπαιζουν σαν βοηθηματα αχρηστα ουσιαστικα...
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#575577 και μια αλλη οπτικη γιατι χρειαζομαστε τα συστηματα ασφαλειας
γιατι γερναμε, γινομαστε παπουδες και στο δρομο ολο και πιο συχνα θα οδηγαμε παπουδια

https://www.protagon.gr/themata/se-poia ... 4341812076

>Μέχρι το 2030, η NHTSA εκτιμά ότι 1 στους 4 οδηγούς στις ΗΠΑ θα είναι ηλικιωμένος
>Περίπου 7.400 ενήλικες 65 ετών και άνω σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 290.000 νοσηλεύτηκαν για τραυματισμούς μετά από σύγκρουση αυτοκινήτων, μόνο το 2016.
>Οι άνδρες ηλικίας 85 ετών και άνω και οι μεταξύ 20-24 ετών παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά συγκρούσεων.
>Η ηλικία και η έλλειψη εμπειρίας μπορεί να παίζουν ρόλο αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων σε τρακαρίσματα σχετίζεται κυρίως με αυτά που οφείλονται σε κατάχρηση ουσιών, με 23.611 θανάτους σε σύνολο 37.133 θανάτων το 2017.