Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By red_monster
224v έγραψε:
markvag έγραψε:Απλά, ο καθένας αυτά που έχει συνηθίσει θεωρεί αυθαίρετα ότι είναι τα μόνα που χρειάζονται. :iconcool:

Κάποιος πριν από 80 χρόνια έλεγε τα ίδια για τα φρένα στους εμπρός τροχούς και το αυτόματο αβάνς. :lol: Ακόμα θυμάμαι την εποχή που άλλαζε η τροφοδοσία από καρμπυρατέρ σε ψεκασμό τι πόλεμο είχε φάει ο ψεκασμός από κάποιους...

Δεν εχεις αδικο, όμως το ABS πχ, καλο κανει μιας και κανει πιο αποτελεσματικη τη διαδικασια φρεναρίσματος, και ο οδηγος "εχει" τιμονι μεχρι την ακινητοποιηση και μειωνει και την αποσταση ακινητοποίησης γενικα.
.

Φαντάσου τι έγραφε ένας αντίστοιχος μεσήλικας όταν πρωτοκυκλοφόρησε το abs στον πάπυρο της τότε εποχής :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By 224v
#573389 Στην Σ. Αραβία πήγαιναν στις αντιπροσωπίες και το απενεργοποιουσαν!!! Ηταν βέβαια πρώτης γενιάς και το αισθανοσουνα αρκετά έντονα. Προσωπικά δικο μου αυτοκίνητο με ABS Οδηγησα την μετχ Κάππα του 1996 που αγόρασα το 2003. Ποτε όμως δεν το πάω στο όριο του φρένου για να ενεργοποιηθεί, σε πολύ λιγες φορες μπαίνει ειδικα στο Aygo που δεν είναι σοι τα φρένα του και γενικά η ικανότητες του.

.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
224v έγραψε:Στην Σ. Αραβία πήγαιναν στις αντιπροσωπίες και το απενεργοποιουσαν!!! Ηταν βέβαια πρώτης γενιάς και το αισθανοσουνα αρκετά έντονα. Προσωπικά δικο μου αυτοκίνητο με ABS Οδηγησα την μετχ Κάππα του 1996 που αγόρασα το 2003. Ποτε όμως δεν το πάω στο όριο του φρένου για να ενεργοποιηθεί, σε πολύ λιγες φορες μπαίνει ειδικα στο Aygo που δεν είναι σοι τα φρένα του και γενικά η ικανότητες του.

.

Επειδή όμως δεν είναι όλες οι διαδρομές για ευχαρίστηση, και επειδή δεν είναι δυνατόν να ξέρεις εκ των προτέρων πότε θα χρειαστεί να φρενάρεις ακαριαία καλό θα ήταν να ξανασκεφτείς τα παραπάνω.

Υπόψη ότι μιλάμε για επικουρικά ενεργητικά συστήματα και όχι για αυτόνομη οδήγηση
Άβαταρ μέλους
By markvag
drdino έγραψε:Το 2024 αναφέρεται σε νέες πωλήσεις με υπάρχουσα πιστοποίηση. 2022 για ολοκαίνουρια αμάξια (καινούρια πιστοποίηση).

Α, ΟΚ, αγχώθηκα... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By 224v
red_monster έγραψε:
224v έγραψε:Στην Σ. Αραβία πήγαιναν στις αντιπροσωπίες και το απενεργοποιουσαν!!! Ηταν βέβαια πρώτης γενιάς και το αισθανοσουνα αρκετά έντονα. Προσωπικά δικο μου αυτοκίνητο με ABS Οδηγησα την μετχ Κάππα του 1996 που αγόρασα το 2003. Ποτε όμως δεν το πάω στο όριο του φρένου για να ενεργοποιηθεί, σε πολύ λιγες φορες μπαίνει ειδικα στο Aygo που δεν είναι σοι τα φρένα του και γενικά η ικανότητες του.

.

Επειδή όμως δεν είναι όλες οι διαδρομές για ευχαρίστηση, και επειδή δεν είναι δυνατόν να ξέρεις εκ των προτέρων πότε θα χρειαστεί να φρενάρεις ακαριαία καλό θα ήταν να ξανασκεφτείς τα παραπάνω.

Υπόψη ότι μιλάμε για επικουρικά ενεργητικά συστήματα και όχι για αυτόνομη οδήγηση

Μα τα ατυχήματα γινονται μεσα σε πολη κατά 85%, οποτε θελεις να πεις ότι πηγαίνοντας σε δρομο αστικο δεν ξερεις που είναι πιο επικυνδυνο σημειο στις διαδρομες που κανεις?? και ναι σε φρεναρισμα που εχει λαδια κατω η παγο δεν ξερω ποσο βοηθαει το ABS. Καλο κανει βεβαια για θανατηφορο αλλα ατύχημα θα συμβει.
Στην Εθνικη παλι βλέπεις τι μακακιες κανουν οι εμπρος σου οποτε φυλάγεσαι αναλογα… (θελω να πω ότι ο ανθρωπος μπορει να σωσει τον εαυτο του αν ξερει να οδηγει με επικυνδυνους γυρω του.) τα εχουμε ξαναπει αυτά βεβαια αλλα δεν αλλαζει η πραγματικοτητα του κινδυνου που υπαρχει γυρω σου.
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#573465 Δυστυχως η αυτοκίνηση όπως τη γνωρίσαμε και αγαπήσαμε πεθαίνει :(
Άβαταρ μέλους
By red_monster
224v έγραψε:
red_monster έγραψε:

.

Μα τα ατυχήματα γινονται μεσα σε πολη κατά 85%, οποτε θελεις να πεις ότι πηγαίνοντας σε δρομο αστικο δεν ξερεις που είναι πιο επικυνδυνο σημειο στις διαδρομες που κανεις?? και ναι σε φρεναρισμα που εχει λαδια κατω η παγο δεν ξερω ποσο βοηθαει το ABS. Καλο κανει βεβαια για θανατηφορο αλλα ατύχημα θα συμβει.
Στην Εθνικη παλι βλέπεις τι μακακιες κανουν οι εμπρος σου οποτε φυλάγεσαι αναλογα… (θελω να πω ότι ο ανθρωπος μπορει να σωσει τον εαυτο του αν ξερει να οδηγει με επικυνδυνους γυρω του.) τα εχουμε ξαναπει αυτά βεβαια αλλα δεν αλλαζει η πραγματικοτητα του κινδυνου που υπαρχει γυρω σου.

Εγώ σίγουρα δεν έχω μαντικές ικανότητες και δεν ξέρω τι θα προκύψει εσύ μπορείς να τα προβλέψεις? :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By 224v
Hellenic tifosi έγραψε:Δυστυχως η αυτοκίνηση όπως τη γνωρίσαμε και αγαπήσαμε πεθαίνει :(

+ 10000 οπουτε τι ψάχνουμε για βελτιώσεις, για ταχύτητες μεχρι 100 - 120 όλα τα αυτοκίνητα μια χαρα είναι, και τα λάστιχα....κ.λ.π. τερμα η εξεληξη, εκτος από την οικονομια των καυσιμων...
Άβαταρ μέλους
By 224v
red_monster έγραψε:
Εγώ σίγουρα δεν έχω μαντικές ικανότητες και δεν ξέρω τι θα προκύψει εσύ μπορείς να τα προβλέψεις? :hmmm:
στης καθημερινες διαδρομες παρατηροντας τι συμβαινει σε αποσταση 50 100 μετρων και βεβαια καταλαβαίνω τι θα κανει ο άλλος, εσυ όχι??
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#573511 Μπράβο που εχεις τέτοια ανεμελιά οτι εχεις τον έλεγχο, πρέπει να ειναι αγχολυτικό
Στην Ελλάδα ειχαν φαει τα αμάξια μου τρακάρισμα 3 φορές.... απο πίσω... με αποκορύφωμα πληρωμη στα διόδια Λάρισας σταματημένος να σκασει ο άλλος απο πίσω .
Εσυ φαντάζομαι θα κοίταζες στο καθρέφτη και θα είχες φύγει σφαίρα , παίρνοντας το χέρι της ταμειας μαζί , αλλά σώζοντας το...

Εγώ δεν εχω καμία εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε άλλον πέραν του εαυτού μου αλλά δε σημαίνει τίποτα αυτό αφού μπορεί να στην καρφώσει ο άλλος ανα πάσα στιγμή. 1000 φορές να μην μπορεί λόγω συστημάτων ασφαλείας και ας τα λουζόμαι και εγώ
Άβαταρ μέλους
By sknipper
224v έγραψε:
red_monster έγραψε:
στης καθημερινες διαδρομες παρατηροντας τι συμβαινει σε αποσταση 50 100 μετρων και βεβαια καταλαβαίνω τι θα κανει ο άλλος, εσυ όχι??
Δηλαδή ξέρεις πότε κάποιος σε κάθετο δρόμο θα πλακωθεί με τη γυναίκα του και θα περάσει με κόκκινο, πότε θα πεταχτεί μπάλα με παιδί πίσω από τα παρκαρισμένα, πότε θα φρενάρει απότομα ο μπροστινός γιατί κάτι θυμήθηκε/πετάχτηκε σκύλος κλπ... Μπράβο σου, κι εγώ προσπαθώ να προβλέψω τι κάνουν οι γύρω μου και πιάνω αρκετά πράματα αλλά τέτοια ικανότητα... σου βγάζω το καπέλο! :s_howdy

Σημειώνω ότι κι εγώ είχα παρατηρήσει μειονεκτήματα με τα πρώτα ABS (ιδίως σε γλυστερή ελληνική άσφαλτο καθρέφτη που με 30 χλμ κόντεψα να καρφωθώ σε πολυκατοικία) ή σε κλίση του δρόμου έφευγε προς την κλίση και άλλα. Πλέον όμως δεν το συζητάμε ότι το ABS αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στο 90+% των περιπτώσεων.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#573515 Υπόψιν πως το auto brake για παράδειγμα φρενάρει ΜΕ ολη την δύναμη των φρένων. Δεν το κανει σταδιακά δεν το πολυσκεφτεται κλπ. Για τους κοινούς θνητούς σιγουρα κάτι θα μας προσφέρει.
Άβαταρ μέλους
By markvag
KiloMeater έγραψε:
Εγώ δεν εχω καμία εμπιστοσύνη σε οποιοδήποτε άλλον πέραν του εαυτού μου

Εγώ στο 100% ούτε στον εαυτό μου, νομίζω δεν υπάρχει ανθρώπινο ον που να μπορεί να ισχυριστεί πως δεν έχει ποτέ αφαιρεθεί στο τιμόνι (ή δεν έχει νυστάξει, δεν έχει κοιτάξει το τοπίο ή κανένα / καμία περαστικό / κιά, κτλ...) Ιδίως αν σκεφτούμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των χλμ που κάνει ο μέσος οδηγός είναι απλά διεκπεραιωτικά. Μακάρι να μπορούσαμε να οδηγάμε μόνο για την κάβλα μας, αλλά δεν γίνεται στον πραγματικό κόσμο.

Απλά θα ήθελα προσωπικά την δυνατότητα να υπάρχει κουμπάκι off για εκείνα τα 15 χλμ στο έρημο επαρχιακό δρομάκι...... :innocent:

mirage έγραψε:Υπόψιν πως το auto brake για παράδειγμα φρενάρει ΜΕ ολη την δύναμη των φρένων. Δεν το κανει σταδιακά δεν το πολυσκεφτεται κλπ. Για τους κοινούς θνητούς σιγουρα κάτι θα μας προσφέρει.

Καλά, εννοείται, ιδίως αν σκεφτείς πως σχεδόν όλοι σε περίπτωση ανάγκης δεν φρενάρουν από την αρχή με φουλ δύναμη...

Γενικά, αυτά τα συστήματα θα σώσουν ζωές, ιδίως επαναλαμβάνω στις επόμενες γενιές τους που θα έχουν ξεπεράσει πολλά από τα τωρινά προβλήματά τους.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#573570 Σήμερα περνούσα από διάβαση πεζών σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης σε αστική ζώνη με όριο τα 50. Από την μεριά μου το αμάξι σταμάτησε απο την αλλη μεριά το αμάξι δεν σταμάτησε βασικα με είδε οταν έφτασε διπλα μου. Αν δεν είχα σταματήσει, γιατι έβλεπα πως δεν έκοβε ταχύτητα, θα με είχε χτυπήσει. Το απο πίσω οχημα σταμάτησε νωρίτερα από την διάβαση μάλιστα. Και μιλάμε για ιδανικό σενάριο που σταμάτησα ελεγξα, η απέναντι κυκλοφορία σταμάτησε και ο δρόμος ειναι μια τεράστια ευθεία με εξαιρετική ορατότητα. Άπλετος χρόνος αντίδρασης, μηδέν μείωση ταχύτητας.
Άβαταρ μέλους
By Govus
Hellenic tifosi έγραψε:Δυστυχως η αυτοκίνηση όπως τη γνωρίσαμε και αγαπήσαμε πεθαίνει :(

Κάποτε γράφαμε ότι τα αυτόνομα οχήματα θα επιβληθούν τελικά βάσει νόμου και μάλλον προς τα εκεί πάει το πράγμα :s_bye