Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
leonp έγραψε:Όχι, δεν χρειάζεσαι χειμερινά δίπλα στη θάλασσα
.
Πάνω από τις μισές μέρες του χειμώνα θα γλιστράνε περισσότερο από τα καλοκαιρινά γιατί θα έχει (σχετική) ζέστη.

Tapatalk

Επίτρεψέ μου, να έχω καλύτερη άποψη για το τι γλιστράει περισσότερο το χειμώνα, εδώ που μένω....
Θάλασσα, δε σημαίνει καλοκαίρι. Επιπλέον το ότι μένεις δίπλα στη θάλασσα, δε σημαίνει ότι οδηγάς μόνο στον παραλιακό δρόμο. Όλες οι δουλειές και οι βόλτες το χειμώνα εντός νομού Χαλκιδικής, γίνονται σε θερμοκρασίες που για τους επισκέπτες του νομού είναι αδιανόητες.

mirage έγραψε:Γενικα με πανω απο 7 βαθμους τα χειμερινα ειναι χειροτερα και στο βρεγμενο απο ενα καλο θερινο. Συνηθως δε πατωνουν στις δοκιμες για ετικετα που γινονται με 25 βαθμους. Βεβαια οσο κατεβαινει η θερμοκρασια τοσο μειωνεται η διαφορά.

Αν έχει 25 βαθμούς και φοράς χειμερινά, είσαι χαζός. Και δεν κρατάει, και φθείρεται πάρα πολύ.
Δεν είναι απαραίτητα, στο βαθμό που είναι στις βόρειες χώρες. 1 φορά θα σε σώσουν, και είναι αρκετή.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#57324 Ναι αλλα στην Ελλαδα οι 20 βαθμοι ακομα και τον χειμωνα δεν ειναι σπανιοι μετα απο μια περιοδο με 0-5. Και εκει το χειμερινο μπορει να φανει πολυ λιγο. Αυτο λεω. Η αποψη χειμερινο στο βρεγμενο καλυτερο απο το θερινο δεν στεκει αν οι θερμοκρασιες ειναι πανω απο αυτες για τις οποιες σχεδιαστηκε να λειτουργει το χειμερινο δλδ κατω απο 7. Ειναι λιγο πολυπλοκο το θεμα.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#57325 Επιστροφή στο θέμα: Αθήνα κέντρο (ανάμεσα σε Α΄Νεκροταφείο και Καλλιμάρμαρο), χθές το μεσημέρι (15:00) αλλά και σήμερα στις 11:00, η θερμοκρασία στους 2οC. Τη νύχτα και πρίν την αλλαγή του χρόνου γύρω στις 23:30, το θερμόμετρο σε εξωτερικό χώρο έδειχνε τον 1οC.
Ο Υμηττός είναι πασπαλισμένος με μπόλικη άχνη από χθές το πρωί, μέχρι και τώρα.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#57332 Ο Μιράζ τα λέει καλουτσικα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
italakias έγραψε:Για να μην τσακωνεστε,υπαρχουν και τα all season .

Τα οποία είναι παντού χάλια.
Άβαταρ μέλους
By italakias
elteo έγραψε:
italakias έγραψε:Για να μην τσακωνεστε,υπαρχουν και τα all season .

Τα οποία είναι παντού χάλια.

Η παντου καλα.
Για καποιον που κινειται σε φυσιολογικους ρυθμους και δεν εχει σπορ ανησυχιες,μια χαρα κανουν την δουλεια τους.
Τωρα πχ με τα χιονια και τις βροχες,δεν θα σε χαλαγε ενα τετοιο ελαστικο.
Αλλα ενταξει,ο ελληνας ειναι στριφτερος. :yahoo:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#57340 Έχω δοκιμάσει και δεν....... Τώρα φοράω χειμερινά. Πολύ καλύτερη λύση από το ημιμετρο του ολ - σιζον.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#57342 Τωρα φορας χειμερινα αλλα αμα σε καμια βδομαδα ανεβει η θερμοκρασια,το all season θα λειτουργει καλυτερα οπως και το καλοκαιρι.
Δεν ειναι ημιμετρο,ειναι ενα ελαστικο για ολες τις εποχες ,απλα δεν μπορεις να εχεις τις απαιτησεις που θα ειχες σε χειμερινο ή καλοκαιρινο.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#57346 Καλα που το είδατε οτι τα χειμερινά είναι καλυτερα στη βροχη απο τα θερινά?Μόλις εβαλα στο allroad και στο ΜΙΝΙ τα χειμερινα η γενικότερη οδική συμπεριφορα χειροτερεψε κατα ενα 25% περίπου στις στροφές .Συμβιβαζεσαι για να εχεις προσφυση στο χιόνι και ίσως στο πάγο.Στη βροχη δε παρατήρησα κανενα προβαδισμα των χειμερινών .Αντίθετα η χειροτερη γενικότερη συμπεριφορά τους στις παραμένει.
Στην Ελλάδα είδικά στο νότιο μισό της χώρας οπου έχω περασει και τη περισσοτερη ζωή μου η χρησιμότητα των χειμερινών είναι ελάχιστη ,εκτος αν ανεβαίνεις καθε βδομάδα χιονοδρομικά ή έχεις εξοχικό απο το Λιβάδι και πάνω....Εξαιρούνται οι κάτοικοι ορεινών χωριών.
Να πω οτι είμασταν στη Πράγα ...εκει έβαζα κάθε χρόνο ,αλλα η θερμοκρασία ΟΛΟ το χειμώνα δεν ανεβαινε πάνω απο 5 βαθμούς.Για βόρεια Ελλάδα δε μπορω να εκφέρω γνώμη .Μετσοβο ας πουμε βάζουν χειμερινά...
Είναι τετοιο το εύρος θερμοκρασιων που τις περισσοτερες φορές είναι αρκετα πάνω απο τους 7 βαθμούς.Εχουμε βάλει στο allroad και έχουν πατήσει μια φορα χιονι απο περυσι...Ενώ τον περισσοτερο καιρο φοβόμαστε μη χαλασουν.
Για τα all season τωρα.Ίσως είναι η καλυτερη επιλογη για SUV .Τετοια φοράει το Land Cruiser και είμαι απολυτα ικανοποιημένος ,τοσο στο χιονι ,όσο και στο χώμα.Επίσης σε σχέση με τα θερινα που φορούσε πρίν εγω δεν παρατήρησα καμία διαφορά.Οπότε δοκιμάστε τα πρώτα και μετα ξανασκεφτείτε το.
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#57351 Αν και μάλλον είμαστε off topic όσο καιρο φορουσα χειμερινά στο Φιεστα τα ευχαριστηθηκα γιατι το αυτοκίνητο έγινε πιο άνετο Αλλά σε άσφαλτο με γλιτσα και φρεναρισμα στο στεγνό, αφηστε το καλυτερα....
5 βαθμοί στην Καγκουρομανα τωρα!
Καλη Χρονιά να χουμε!!!

.
Τελευταία επεξεργασία από Focusman91 και 01 Ιαν 2015, 14:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
j.marr έγραψε:Καλά αμα είναι να αναλύουμε για ελαστικά με την "αισθηνση" του καθενός βράσε ρύζι. :roll:

Ενω να τα αναλύουμε χωρίς να έχουμε τη παραμικρη εμπειρία είναι καλυτερο?
Δε θέλει και πολυ τέχνη να καταλαβεις τις διαφορές.Ειδικά αμα έχεις εμπειρια κάποιων ετών .
Ας πούμε αυτά τη στιγμή εγώ οδηγώ αυτοκίνητα και με τα τρία είδη ελαστικών και τα έχω οδηγησει και όλα με θερινα.Οι διαφορές είναι εμφανεστατες.Πρεπει να είσαι ασχετος για να μη το καταλάβεις.Εδω η γυναικα μου τις καταλαβαινει.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#57371 Βασικα στην ελλαδα επρεπε να μην εισαγονται καν. Μην πω να μην αναφερονται και φανω υπερβολικος.

< >