Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By leonp
#57158 Επειδή πολλά χρόνια κοιτούσα βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για τον καιρό σε χιονοδρομικά, η πρόβλεψη δεν είχε μεγάλη διαφορά με τον πραγματικό καιρό. Μπορεί πολλές φορές να ήταν λάθος αλλά ήταν κοντά.

Εκεί που πάντα ήταν λάθος και με τεράστιες διαφορές ήταν στις μακροπρόθεσμες προβλέψεις.
Πολλές φορές τα μοντέλα προέβλεπαν 200 εκατοστά χιόνι και τελικά έπεφταν 3 εκ. (και αν).

Εκτός αν πλήρωνες. :)
Εκείνες οι μακροπρόθεσμες προβλέψεις δεν ξέρω αν είχαν μεγαλύτερη ακρίβεια αλλά δεν προέβλεπαν τρομερές θεομηνίες και κατακλυσμούς του Νώε κάθε μήνα.
Άβαταρ μέλους
By cabala10
Σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αρτας, ένας 55χρονος από την Φιλιππιάδα, καθώς ο δυνατός άνεμος τον πέταξε από τον μπαλκόνι του σπιτιού του, που βρίσκεται σε 4ο όροφο πολυκατοικίας. Ο άτυχος άνδρας υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 12 μποφόρ, πλήττουν την Ήπειρο το βράδυ της Τετάρτης. Στη Φιλιππιάδα πνέουν ισχυροί άνεμοι από το μεσημέρι και δημιουργούν πολλά προβλήματα από πτώσεις δένδρων και αντικειμένων.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία είναι πολλές οι πτώσεις δένδρων και αντικειμένων μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων και σε χωριά, ενώ παρατηρούνται σε πολλές περιοχές διακοπές του ηλεκτρικού λόγω πτώσεως κολώνων της ΔΕΗ.

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί αμέτρητες κλήσεις ενώ στις παραλίμνιες περιοχές το νερό της λίμνης φτάνει στους δρόμους και λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών το οδόστρωμα έχει μετατραπεί σε παγοδρόμιο.

Ιδιαίτερα προβλήματα παρατηρούνται στα προάστια των Ιωαννίνων, Πέραμα και Ελεούσα καθώς και στις ορεινές περιοχές της Αρτας που έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι από το απόγευμα.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα στον περιφερειακό δρόμο της Αρτας, όταν στις 6 το απόγευμα ο άνεμος ανέτρεψε νταλίκα.

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231374501
:dizzy: :dizzy: :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By JBT
#57251 Τα χειμερινά δε νομίζω να είναι καλύτερα στη βροχή από τα καλοκαιρινά.
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
CARυοθραύστης έγραψε:Τα χειμερινά δε νομίζω να είναι καλύτερα στη βροχή από τα καλοκαιρινά.
είναι

< with smoke signals cause New tapatalk sucks
Άβαταρ μέλους
By JBT
#57266 Οκ.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
bujinkan έγραψε:
CARυοθραύστης έγραψε:Τα χειμερινά δε νομίζω να είναι καλύτερα στη βροχή από τα καλοκαιρινά.
είναι

< with smoke signals cause New tapatalk sucks

και με μεγαλη διαφορα κιολας οσο κατεβαινει η θερμοκρασια ασφαλτου.
Άβαταρ μέλους
By JBT
#57274 Το οποίο είναι άσχετο με το θέμα της βροχής βέβαια.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#57282 Σχετικό όμως με το χειμώνα. Λανθασμένα έχει περάσει στον κόσμο, ότι είναι μόνο για χιόνι. Μόνο για χιόνι είναι αυτά με τα καρφιά. Που σε κάποιες χώρες απαγορεύτηκαν. Έχω οδηγήσει με καρφιά. Στο χιόνι είναι ασύλληπτα. Η φασαρία που κάνουν όμως, όταν δεν πατάνε σε χιόνι, είναι ενοχλητική
Άβαταρ μέλους
By j.marr
kyr80 έγραψε:Σχετικό όμως με το χειμώνα. Λανθασμένα έχει περάσει στον κόσμο, ότι είναι μόνο για χιόνι. Μόνο για χιόνι είναι αυτά με τα καρφιά. Που σε κάποιες χώρες απαγορεύτηκαν. Έχω οδηγήσει με καρφιά. Στο χιόνι είναι ασύλληπτα. Η φασαρία που κάνουν όμως, όταν δεν πατάνε σε χιόνι, είναι ενοχλητική

Μην μπερδεύεις χιόνι με μαυρο πάγο.

Αν δεν ανεβοκατεβαίνεις βουνά ή πάς συχνά σε χιονισμένες περιοχές τα χιονολάστιχα ΔΕΝ σου χρειάζονται στην ελλάδα.

Με αλυσίδες/κουβέρτες θα είσαι μια χαρά στις σπάνιες φορές που θα χρειαστεί.

Anonymous Founder έγραψε:Γενικά πάντως σε χιόνι, τα πισωκίνητα δεν είναι καθόλου καλή παρέα, καμία σχέση με την πρόσφυση που έχεις στα προσθιοκίνητα. Άσε που στα δύσκολα, βάζεις τις αλυσιδούλες σου εμπρός και έχεις και πρόσφυση και τιμόνι. Με το πισωκίνητο σε κατηφόρα τι κάνεις;

Με χιονολάστιχα είσαι μια χαρά και εκεί αν σου χρειάζονται. Αλλιώς θές αλυσίδες/κουβέρτες μπρος πίσω.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#57295 Τα χειμερινά (αν εννοούμε τα ίδια) μια χαρά χρειάζονται, ακόμα και για εμένα που μένω δίπλα στη θάλασσα.
Άβαταρ μέλους
By leonp
#57303 Όχι, δεν χρειάζεσαι χειμερινά δίπλα στη θάλασσα
.
Πάνω από τις μισές μέρες του χειμώνα θα γλιστράνε περισσότερο από τα καλοκαιρινά γιατί θα έχει (σχετική) ζέστη.

Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By mirage
#57306 Γενικα με πανω απο 7 βαθμους τα χειμερινα ειναι χειροτερα και στο βρεγμενο απο ενα καλο θερινο. Συνηθως δε πατωνουν στις δοκιμες για ετικετα που γινονται με 25 βαθμους. Βεβαια οσο κατεβαινει η θερμοκρασια τοσο μειωνεται η διαφορά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
CARυοθραύστης έγραψε:Το οποίο είναι άσχετο με το θέμα της βροχής βέβαια.

οχι δεν ειναι ασχετο.Βροχη μπορει να εχεις με θερμοκρασια ασφαλτου 20 Κελσιου,μορεις να εχεις και με θερμοκρασια ασφαλτου 0.
στους 20 βαθμους το θερινο δεν εχει θεμα,στους 0 στους 3-5 βαθμους εχει.