Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
Dimitris_P έγραψε:Απ'όλα :lol: Δεν είπα ότι υπάρχει όριο, αλλά να έχω εικόνα για ένα μέσο όρο.

Για χαμάμ έχουμε κάποια προτίμηση;

Ρε συ, σε τουριστικό πρακτορείο δουλεύεις; Πόσα ΣΚ έχει ο μήνας σου; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
gianik έγραψε:@dmtspan
Γιατι έκλεισες Ταξιμ μωρε;;;;;

Αυτή η κράτηση ακυρώθηκε επειδή δεν ήταν έγκυρη η πιστωτική κάρτα.

Μια χαρά είναι η κάρτα μου :rant:

Εικόνα

:x

:lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#572605 Ακούω προτάσεις για καλά εστιατόρια. Τώρα που έχει πέσει η λίρα φαντάζομαι θα είναι τιμαί λογικαί. Θυμάμαι ένα στο Sultanahmet που είχαμε πάει την άλλη φορά, δεν θυμάμαι πώς λεγόταν αλλά μπορώ να το βρω εκεί γύρω.
Επίσης λέμε και για Εκμεκτσίογλου

Σόου με δερβίσηδες υπάρχει κάποια πρόταση;

Α, η νέα διαμονή θα είναι istiklal

Επίσης υπάρχει η σκέψη για ενοικίαση αυτοκινήτου το πρωινό Δευτέρας από taksim και επιστροφή το βράδυ στο αεροδρόμιο, 1. για να μην περιφερόμαστε όλη μέρα με τις βαλίτσες, 2. για να δούμε κι άλλα μέρη. Καλή;
Άβαταρ μέλους
By mirage
#572610 Η τελευταία σκέψη ειναι κακή εκτός αν είσαι τελείως παλαβός. Τις βαλίτσες τις αφήνεις στο ξενοδοχείο και τις παραλαμβάνεις πριν φύγεις.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#808686 Ξαναπήγαμε τις προάλλες εις την Πόλιν.
Ήμασταν μεγάλη παρέα αυτή τη φορά, 8 άτομα.
Οπότε παίρναμε μεγάλα ταξί/βανάκια για μακρινές μετακινήσεις. Μέναμε στην Taksim

Είχα δανειστεί ένα iPhone και είχα αγοράσει μια eSIM 5GB από εδώ https://maya.net/order/new?region=tr&da ... ng=prepaid για να έχουμε internet όταν είμαστε έξω.
Μια χαρά έπαιξε, με το που φτάσαμε και το άνοιξα ενεργοποιήθηκε. Καταναλώθηκαν 3 από τα 5 GB σε 3 ημέρες.

Κατά τ'άλλα τίποτα το ξεχωριστό, περισσότερο βόλτες κάναμε.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#880132 Μπήκα να ψάξω για topup στην istanbulkart και μ'έβγαλε σ'αυτό

https://www.papara.com/en/payments/trav ... tanbulkart
Top up your Istanbulkart through your Papara account, don't get stranded!
Save your Istanbulkart to your Papara account and make your transactions,

Μας δουλεύουν οι γείτονες! :lol:
Άβαταρ μέλους
By bebes
#903845 Κανόνισα να παω Κωνσταντινούπολη την Πρωτομαγιά (οδικώς και οικογενειακώς :superman: ).
Θα ξεκινησω απο Θεσσαλονίκη Πέμπτη απόγευμα μετα τις 5-6 και επιστροφή Κυριακή.
Το κατάλυμα ειναι στην Ταξίμ, εχω δυνατότητα εισόδου ολο το 24ωρο, ενω ακριβώς στην πλατεια ειναι και το παρκινκ που σκεφτομαι να χρησιμοποιήσω το οποίο ειναι επίσης 24ωρης λειτουργίας.
Οι τιμές στην Κων/πολη και γενικα στην Τουρκία εχουν ξεφυγει τελευαταία, ειδικα σε μουσεία-αρχαιολογικους χωρους ειναι απλησίαστα (Τοπ Καπί 50€;;; :dizzy: ).
Περυσι τετοια εποχη ειχα παει Αδριανούπολη, ουτε κρυο ούτε ζεστη απο τιμές, αλλά ξεχνάμε τα "τζάμπα" του παρελθόντος.
Τελευταία φορα που πήγα στην Πόλη ηταν πριν απο 21 χρόνια, η λίρα ηταν μισο € αλλά ολα μας φαινόταν παμφτηνα.

Το ενα αγχος μου ειναι μηπως βρω ουρες στο τελωνειο των Κήπων πηγαίνοντας (Πέμπτη βραδυ παραμονη Πρωτομαγυας), στην επιστροφή το εχω δεδομένο οτι θα ταλαιπωρηθώ :sorry:

Επίσης, αξίζει τον κόπο την Κυριακή φεύγοντας να περασω τον Βόσπορο προς Ασία και να γυρισω μεσω Καλλίπολης;
Εχει δυο ενδιαφέρουσε γεφυρες (Osmangazi Bridge και κυρίως την Çanakkale Bridge) και καποιες καλες διαδρομες κοντα στη θάλασσα, αλλά και 250 χιλιομετρα παραπάνω
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#903846 Έχεις ξαναπάει οδικώς; Η οδική τους συμπεριφορά, οδηγών και πεζών, είναι τραγική. Αν έχεις οδηγήσει Νότια Ιταλία (από Νάπολη και κάτω) είναι 2-3 φορές αυτό.

Στο Marmara Bay θα μείνεις; Έχω πάει στο roof bar, έχει υπέροχη θέα.

Για τις τιμές ξαναπέστο :( Ήδη από πέρσι που πήγαμε τελευταία φορά είχε ακριβύνει.
Άβαταρ μέλους
By bebes
Dimitris_P έγραψε:Έχεις ξαναπάει οδικώς; Η οδική τους συμπεριφορά, οδηγών και πεζών, είναι τραγική. Αν έχεις οδηγήσει Νότια Ιταλία (από Νάπολη και κάτω) είναι 2-3 φορές αυτό.

Στο Marmara Bay θα μείνεις; Έχω πάει στο roof bar, έχει υπέροχη θέα.

Για τις τιμές ξαναπέστο :( Ήδη από πέρσι που πήγαμε τελευταία φορά είχε ακριβύνει.

Οδικώς πηγα, αλλά με...λεωφορείο :lol:
Ακόμα θυμαμαι το σοκ που παθαμε οταν μπηκαμε πρωτη φορα σε ταξί.
Δεν θα χρησιμοποιήσω το αυτοκίνητο στην Πόλη, μια που θα φτασω (που θα είναι σίγουρα μετα τα μεσανυχτα οποτε λογικα δεν θα εχει πολύ κινηση) και μια που θα φυγω Κυριακή.
Προγραμμάτιζα μεγαλο ταξίδι στην Τουρκία, αλλά λογω Ιαπωνίας ανβλήθηκε και θα παμε μονο 3 μερες με τα παιδια.
Ο παππούς μου (απο την πλευρα της μητερας μου) ηταν απο την Πόλη. Μεχρι πρότινος ειχαμε συγγενεις εκει, οι τελευταίοι (αν ζουν ακομη) ειναι στα Πρηγκιπόνησα. Τα ξαδερφια ολα στο εξωτερικό.
Παλια οι γονεις μου πηγαιναν τακτικα (με το αυτοκινητο εννοείται) και περνούσαν και πολύ καλα. Αλλες εποχές τοτε (μιλαμε για πριν 40 χρονια)
Θα μενω σε μικρο ξενοδοχείο (τυπου airbnb) στην Ταξίμε με αρκετες και πολυ καλές κριτικές. Ηδη με την επικοινωνία ειμαι πολύ ευχαριστημενος. Πολύ αναλυτικός ο Τούρκος

*Εχω οδηγήσει Νοτια Ιταλία, Σικελία και...Αλβανία.
Ολα αυτα τα "παλιά τα χρόνια", οχι τωρα τελευταια που...εξημερώθηκαν :lol:
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#903849 Δυο φορές οδήγησα στην Πόλη και μου φάνηκε παιχνιδάκι , κανένα παράπονο . Την 1η φορά πήγα χωρίς gps με σκοπό να βολτάρω κι ας χαθώ , και η σημανση ήταν άψογη . και βόλταρα και επέστρεψα Ελλάδα άνετα αντί να βρεθώ στην Ανατολία.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#903863 Ήταν λίγο απογοήτευση .Καμία σχέση με αυτα που ακουγα. Προφανώς την εχουν καταστρεψει οι Τούρκοι .Αναρχη δόμηση ,βρωμιά κτλ.Ουσιαστικά μόνο η τοποθεσία ειναι φοβερή και φυσικά η ιστορία αιώνων αλλά μεχρι εκει.Ακομα και την Αγια Σοφιά την εχουν θάψει.
Το φαγητό δε με τρελανε πουθενα .Επιεικώς μετριο και οι τιμές στο θεό...
Πηγαμε εδώ πχ για κεμπαπ : https://share.google/yAUVa1XVfOodrsFsg
Εκτος του οτι τα τουρκικα εστιατορια στη Κω ειναι δυο τρεις φορές καλυτερα πληρώσαμε και 195 ευρω!!! Δύο ατομα χωρίς κρασί....Τραγικοί.
Άβαταρ μέλους
By GTS
kostis20 έγραψε:Ήταν λίγο απογοήτευση .Καμία σχέση με αυτα που ακουγα. Προφανώς την εχουν καταστρεψει οι Τούρκοι .Αναρχη δόμηση ,βρωμιά κτλ.Ουσιαστικά μόνο η τοποθεσία ειναι φοβερή και φυσικά η ιστορία αιώνων αλλά μεχρι εκει.Ακομα και την Αγια Σοφιά την εχουν θάψει.
Το φαγητό δε με τρελανε πουθενα .Επιεικώς μετριο και οι τιμές στο θεό...
Πηγαμε εδώ πχ για κεμπαπ : https://share.google/yAUVa1XVfOodrsFsg
Εκτος του οτι τα τουρκικα εστιατορια στη Κω ειναι δυο τρεις φορές καλυτερα πληρώσαμε και 195 ευρω!!! Δύο ατομα χωρίς κρασί....Τραγικοί.

Ποτέ πηγές; Φέτος; Είναι ανεξήγητη η αύξηση των τιμών εκεί πιθανόν γιατί έχουν πολύ τουρισμό.