Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Jorge_greek έγραψε:
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Εξωτερικά οι αλλαγές που έχουν σημειωθεί στο JUKE αναφέρονται στα εξής σημεία:
• Έχουν προστεθεί λαμπτήρες bi-LED, στα φώτα ημέρας. (και νομίζω στην tekna που δεν φεύγει πάνω απ το budget σου έχει και σαν έξτρα xenon)
• [...]
Στο εσωτερικό οι αλλαγές εστιάζονται στα εξής σημεία:
• Στο χώρο των αποσκευών και στις δικίνητες εκδόσεις, η συνολική χωρητικότητα στο χώρο των αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 40%, προσεγγίζοντας τα 354 λίτρα.

Πηγή: http://www.skai.gr/news/auto/article/26 ... z3CjY9SRov

Αν αρέσει κι εμφανισιακά δεν βρίσκω λόγο να πας μία κατηγορία μεγέθους επάνω
Στη Nissan θα ξαναπάμε σίγουρα, την επόμενη φορά θα κοιτάξουμε και το Juke, ευχαριστώ πάρα πολύ για την επισήμανση ( είναι κάπως ανενημέρωτα τα site των εισαγωγέων τελικά, ή εγώ τυφλώθηκα :s_smile )

markvag έγραψε:Γιατί κολλάς ντε και καλά με xenon;;;;; Τα LED έχουν καλύτερη απόδοση από τα Xenon και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής... :rtfm: Αφού το QQ έχει LED, δεν είναι λόγος η ανυπαρξία των Xenon να το αποκλείσεις... Έχει κάτι καλύτερο από xenon (και σταδιακά και τα LED θα αντικατασταθούν από τα ακόμα καλύτερα laser, αλλά έχουμε κάποια χρόνια γι' αυτό...)
Κοίταξε markvag, από ό,τι έχω διαβάσει τα Led δεν φτάνουν ακόμα το brightness των xenon, αλλά σίγουρα είναι καλύτερα από τους λαμπτήρες αλογόνου. Ωστόσο, δεν υπάρχει κόλλημα μεταξύ led και xenon, υπάρχει κόλλημα με το ότι από ό,τι έχω καταλάβει τα bi-led στο Qashqai δεν προσφέρονται ως έξτρα σε καμία έκδοση εξοπλισμού παρά μόνο ως στάνταρ στις εκδόσεις techna. Σε αυτές τις εκδόσεις όμως φορτώνεσαι επιπλέον με ηλιοροφή, 19-άρες ζάντες και κάτι άλλα bluetooth-ια κλπ που δεν επιθυμούμε με τίποτα. Αυτό είναι το ουσιαστικό κόλλημα με το Qashqai. Έχω την εντύπωση όμως ότι είναι ακόμα πολύ καινούριο και έχει πολύ ζήτηση οπότε τα τζαπόνια προτιμούν να δουλεύουν με έτοιμες εξοπλιστικές συνθέσεις παρά να δέχονται το customisation του καθενός.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#5618 Ηλιοροφή γιατί όχι?
Οι 19αρες αλλάζουν εύκολα. Υποθέτω κάποιος με χαμηλότερη έκδοση θα τις θέλει.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
NickTG έγραψε:Ηλιοροφή γιατί όχι?
Η ηλιοροφή δεν είναι κάτι που θα επιλέγαμε και θα πληρώναμε σαν έξτρα στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεδομένου του budget (αφήνω στην άκρη την προσωπική μου απέχθεια και την διαφωνία μου ως προς τη χρησιμότητα των ηλιοροφών ειδικά σε κλίματα όπως αυτό της Ελλάδας). Επίσης δε γνωρίζω αν η εγκατάσταση της τεράστιας ηλιοροφής -θερμοκηπίου- στο Qashqai μειώνει και εσωτερικό ύψος της οροφής (γίνεται σε μερικά αυτοκίνητα και αυτό), που είναι ήδη οριακά άνετο για τους πίσω.

NickTG έγραψε:Οι 19αρες αλλάζουν εύκολα. Υποθέτω κάποιος με χαμηλότερη έκδοση θα τις θέλει.
Αλλάζουν μεν εύκολα αλλά θα κληθούμε να πληρώσουμε ένα σεβαστό ποσό (+4,500 για παράδειγμα στην 1.2t), για μία έκδοση η οποία ουσιαστικά μας ενδιαφέρει μόνο και μόνο για ένα στοιχείο της. Άσε που θα μπλέξουμε με αγόραζε/πούλα σε καινούριο αυτοκίνητο κάτι που πλέον -εμένα προσωπικά- με γυρίζει πολλά χρόνια πίσω...

Αυτά φυσικά δεν τα συζητάω στο στενό πλαίσιο της δικής μας αναζήτησης αυτοκινήτου, νομίζω ότι είναι πράγματα που θα απασχολήσουν τον οποιονδήποτε θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο σεβαστού ποσού το οποίο είναι εύλογο να θέλει να διαμορφώσει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#5730 To βασικό πρόβλημα με την ηλιοροφη στο Qasqai είναι οτι δεν ανοιγει...
Γενικά τη tecna δεν την έχω συμπαθήσει και εγω...Μια οι 19αρες ,μια η ηλιοροφη που δεν ανοιγει ,η υψηλή τιμή :s_bored
Άβαταρ μέλους
By Lippi
#5834 Μη κολλάς μεταξύ Xenon kai LED. Αν είναι καλή η υλοποίηση στα LED είναι εφάμιλα άν όχι καλύτερα των xenon και με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επίσης μπορεί να έχουν καλύτερη δέσμη. (Αυτά λέει η προσωπική μου εμπειρία)
Άβαταρ μέλους
By kubiak
sonath έγραψε:2014 Jeep Renegade (+Fiat)...

:yahoo:

Θα το δούμε...

sonath έγραψε:Επιπλέον: http://www.autobild.gr/index.php?cat_id ... ge_id=7032

Επίσης θα το δούμε.

sonath έγραψε:Και ένα outsider (αντίπαλο δέος του Skoda Octavia Scout):
http://www.newsnowgr.com/article/690667 ... 84-PS.html

:s_wink

Τα Octavia Scout και Leon X-perience θα είναι ακριβά, θα αγγίζουν άνετα τα 30.000 ευρώ.
Έχω μία αμφιβολία για το αν θα είναι αρκετά ψηλά αλλά θα δούμε...
Άβαταρ μέλους
By KonTaz
#6054 Με βάση τις ελάχιστες απαιτήσεις που γράφεις στο πρώτο σου ποστ νομίζω η καλύτερη επιλογή είναι το ASX.Αν δεν σε ενοχλεί ο Σαρακάκης και ότι έχε αρκετό καιρό στην αγορά νομίζω ότι πρέπει να του ρίξεις μια προσεκτική ματιά.

Θα σου έλεγα και το ford Kuga με τον ecoboost αλλά η ford τα έχει κάνει νουμί με τον συνδυασμό κινητήρων-κιβωτίου-τετρακίνησης συν το ότι κινείται πάνω από το budget που έθεσες.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#6079 Τη Mitsubishi θα την επισκεφτούμε το ερχόμενο Σάββατο (13/09/2014).
Ίσως κάνουμε και test drive, αμφιβάλλω όμως αν θα έχουν το 1.8d διαθέσιμο, ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα το test drive τη δεδομένη στιγμή καθώς απλά κοιτάμε ποια θα είναι τα τελικά υποψήφια προς αγορά.

Είναι μεγάλο μείον ο "Σαρακάκης" βέβαια... (τελικά δεν έχουν άδικο που λένε "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα")...

Το Kuga 1.6t 150ps βενζίνη προσθιοκίνητο είναι στα πλαίσια του budget και των απαιτήσεων (σχεδόν 200 χιλιοστά από το έδαφος!) και κοντράρεται άνετα με Qashqai και ASX.

Αν και θα πάμε να το δούμε από κοντά, από τις φωτογραφίες που βλέπουμε υπάρχει τρελή ένσταση για την κονσόλα με τα πολυάριθμα κουμπάκια στο ηχοσύστημα της Sony...
Άβαταρ μέλους
By antonisczt
kubiak έγραψε:Τη Mitsubishi θα την επισκεφτούμε το ερχόμενο Σάββατο (13/09/2014).
Ίσως κάνουμε και test drive, αμφιβάλλω όμως αν θα έχουν το 1.8d διαθέσιμο, ούτως ή άλλως δεν έχει νόημα το test drive τη δεδομένη στιγμή καθώς απλά κοιτάμε ποια θα είναι τα τελικά υποψήφια προς αγορά.

Είναι μεγάλο μείον ο "Σαρακάκης" βέβαια... (τελικά δεν έχουν άδικο που λένε "καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα")...

Το Kuga 1.6t 150ps βενζίνη προσθιοκίνητο είναι στα πλαίσια του budget και των απαιτήσεων (σχεδόν 200 χιλιοστά από το έδαφος!) και κοντράρεται άνετα με Qashqai και ASX.

Αν και θα πάμε να το δούμε από κοντά, από τις φωτογραφίες που βλέπουμε υπάρχει τρελή ένσταση για την κονσόλα με τα πολυάριθμα κουμπάκια στο ηχοσύστημα της Sony...

Προσωπικα με 2 Mitsubishi εδω και 12 χρονια(Carisma,Colt)δεν εχω να πω κατι κακο για τον Σαρακακη.
Ισως γιατι δεν χρειαστηκα(μακρια απο μας)ανταλλακτικα φανοποιειας.
Υπηρξαν παντως και πολλοι που περιμεναν ανταλλακτικο καιρο(ειτε για mitsubishi ειτε για honda)και πραγματικα ορκιστηκαν να μην ξαναμπλεξουν με τις συγκεκριμενες μαρκες λογω του Σ και μονο.
Απο κει και περα σαν test drive υπαρχει το 1.8D γιατι αυτο βασικα πουλαει(οσο πουλαει).
Απο οτι βλεπω και στο site εχει και γενναιες εκπτωσεις.Βεβαια το εσωτερικο του ειναι πλεον παλιομοδιτικο αλλα μιλωντας με κατοχους πραγματικα ειναι απολυτα ικανοποιημενοι απο ποιοτητα,αξιοπιστια,καταναλωση-επιδοσεις και χωρους καμπινας.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#6533 Α ρε συ antonisczt, αν σου πω τι μου θύμισε η απάντησή σου: Πριν από πάρα πολύ καιρό (17 χρόνια), με φιλοξενούσε φίλος και συμφοιτητής μου για λίγες ημέρες στο σπίτι που νοίκιαζε. Πήγα λοιπόν να πλύνω τη λάντζα το βράδι και προς έκπληξή μου η αναμικτική μπαταρία δεν ανακάτευε σωστά το κρύο με το ζεστό με αποτέλεσμα το νερό όπως έτρεχε από τη μία πλευρά να είναι παγωμένο και από την άλλη να καίει.

Αυτό ακριβώς είναι η απάντησή σου, από τη μία πλευρά το αυτοκίνητο -αν κάνουμε μία μικρή(?) υποχώρηση για το εσωτερικό- είναι άριστο (και με 150 diesel-ίππους), ενώ από την άλλη έχουμε το Σαρακάκη που κάποιοι ορκίζονται να μην ξαναμπλέξουν μαζί του.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε παλαιό περιοδικό των 4Τ το παράπονο ενός κατόχου (από τα Ιωάννινα αν θυμάμαι καλά). που είχε σπάσει το παρμπρίζ του σε Mitsubishi και ο Σαρακάκης έδινε 3 με 5 μήνες ενώ ο άνθρωπος εξυπηρετήθηκε από ανεξάρτητο εισαγωγέα γνήσιων ανταλλακτικών εντός εβδομάδος.

Γ*μα τα...
Άβαταρ μέλους
By spyros.s
#6667 δεν νομίζω ότι ο Σ πλέον αποτελεί πρόβλημα σε αυτό όμως πλέον υπάρχει και ηλύση των ανεξάρτητων εισαγωγέων αλλά και του διαδικτύου, επιλογές που αφενός μηδενίζουν το πρόβλημα, αφετέρου αποδεικνύονται πολύ οικονομικότερες!
Άβαταρ μέλους
By sonath
#6669 http://www.carscoops.com/2014/09/europe ... paris.html

http://www.autotriti.gr/data/news/previ ... 120330.asp

:s_tongue

Για αυτό είμαι πολύ περίεργος...
http://www.carscoops.com/2014/09/jeep-d ... -will.html

Φώτα XENON είναι αυτά (έχει και LED);
Χώρος αποσκευών φαίνεται καλός...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#6692 Το Renegade έχω την εντύπωση ότι θα είναι μικρό, ούτως ή άλλως αναφέρεται σαν ανταγωνιστής του Juke.

Το Honda είναι μάλλον νωρίς να το συζητάμε ακόμα αλλά με το χρονικό ορίζοντα της αγοράς ίσως προλάβουμε να το δούμε...