g8777 έγραψε:Κοιτα, απ οτι εχω καταλαβει δεν το λες και πολυ στ' αστεια αυτο. Μαλλον σε εχει διαφθειρει η υπεβολικη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
Θυμησου: With great power comes great responsibility.
τι εγραψες παλι μικρε θεε

g8777 έγραψε:Κοιτα, απ οτι εχω καταλαβει δεν το λες και πολυ στ' αστεια αυτο. Μαλλον σε εχει διαφθειρει η υπεβολικη ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ.
Θυμησου: With great power comes great responsibility.

sknipper έγραψε:Gilles_27 έγραψε:... τι πρέπει να ζητήσουμε σαν βελτίωση παροχών υγείας. Αν και αυτο που ανέφερα ως παράδειγμα είναι λεπτομερεια και πταίσμα, το ομολογώ. Γινονται πολύ χειρότερα.Ποιος να τα ζητήσει από ποιον..... αυτοί που είναι η δουλειά τους να ζητάνε τα "βρίσκουν" με τους άλλους και οι πολίτες πληρώνουν για να παίρνουν.... τίποτα!
Όπως ακριβώς το λες, γίνονται χειρότερα και αυτά είναι λεπτομέρειες αλλά όλα είναι το άθροισμα πολλών λεπτομερειών.
sknipper έγραψε:Δυστυχώς έχουμε μάθει με τα "πρωτότυπα" ή μεγάλων εταιρειών (για να πληρώνουμε τα έξοδα διαφήμισης και προώθησής τους στην ελληνική αγορά). Τα αντίστοιχα (όχι αντίγραφα) μας κακοφαίνονται. Τι θα πει αντίγραφο, δεν ισχύει η έννοια, εφόσον ελεγχθεί και εγκριθεί πρακτικά είναι ίδιο. Στο εξωτερικό χρόνια τώρα πάνε και παίρνουν χύμα τα χαπάκια τους δεν υπάρχει θέμα. Αν τους πεις να πληρώσεις τα διπλά-τριπλά για να πάρεις το επώνυμο θα σου πουνε που να το βάλεις.
CARυοθραύστης έγραψε:Δυστυχώς λαμβάνεις σαν θέσφατα πράγματα που σού έχουν πει ή νομίζεις ότι έχεις βιώσει και χωρίς να γνωρίζεις καθόλου το θέμα, τα πασάρεις σαν τέτοια. Λυπηρό που το έχω παρατηρήσει σε πάμπολλα άλλα θεματάκια...
Gilles_27 έγραψε:sknipper έγραψε:Δυστυχώς έχουμε μάθει με τα "πρωτότυπα" ή μεγάλων εταιρειών (για να πληρώνουμε τα έξοδα διαφήμισης και προώθησής τους στην ελληνική αγορά). Τα αντίστοιχα (όχι αντίγραφα) μας κακοφαίνονται. Τι θα πει αντίγραφο, δεν ισχύει η έννοια, εφόσον ελεγχθεί και εγκριθεί πρακτικά είναι ίδιο. Στο εξωτερικό χρόνια τώρα πάνε και παίρνουν χύμα τα χαπάκια τους δεν υπάρχει θέμα. Αν τους πεις να πληρώσεις τα διπλά-τριπλά για να πάρεις το επώνυμο θα σου πουνε που να το βάλεις.CARυοθραύστης έγραψε:Δυστυχώς λαμβάνεις σαν θέσφατα πράγματα που σού έχουν πει ή νομίζεις ότι έχεις βιώσει και χωρίς να γνωρίζεις καθόλου το θέμα, τα πασάρεις σαν τέτοια. Λυπηρό που το έχω παρατηρήσει σε πάμπολλα άλλα θεματάκια...
+1
Χωρις καμια μομφή για τον sknipper προσωπικά τα παρακάτω...
Στο Ελλάντα έχουμε την τάση, επειδή περνιόμαστε για πολύξεροι, να νομίζουμε ότι μπορούμε να πιάσουμε εύκολα και το που πάνε να μας "κοροιδέψουν".
Το θέμα είναι ότι η κοινή πεποίθηση περι του σημείου της απάτης, καταλήγει συχνά σε.... αυταπάτη. Εν ολίγοις ο λάκκος της φάβας είναι σε άλλο σημείο απο αυτό που νομίζουμε, ή και στο εντελώς αντίθετο όπως στο παράδειγμα που ανέφερα.
CARυοθραύστης έγραψε:Έστω ότι ένα χαπάκι ζυγίζει 1 γραμμάριο. Ωραία. Πόσο από αυτό το γραμμάριο ζυγίζει η δραστική ουσία του;
Δε χρειάζεται να πούμε τίποτε περαιτέρω.
Το θέμα δεν είναι εάν το γενόσημο έχει άλλου είδους Κλαριθρομυκίνης από το Klacid. Διότι δεν έχει.
Gilles_27 έγραψε:CARυοθραύστης έγραψε:Έστω ότι ένα χαπάκι ζυγίζει 1 γραμμάριο. Ωραία. Πόσο από αυτό το γραμμάριο ζυγίζει η δραστική ουσία του;
Δε χρειάζεται να πούμε τίποτε περαιτέρω.
Το θέμα δεν είναι εάν το γενόσημο έχει άλλου είδους Κλαριθρομυκίνης από το Klacid. Διότι δεν έχει.
Ακόμη και αυτό το bold είναι μερικά αληθες.
Έψαξα και βρήκα τον πρώην καθηγητή μου στο ΑΠΘ σε μια χαρακτηριστική συνέντευξη -σε video για να είναι πιο ευγλυπτο, αντιστοιχα βρίσκει κανείς και σε κείμενο- για να καταλάβει ο καθένας πόσο μπάζει το σύστημα παραγωγής και διακίνησης γενοσήμων και ειδικά στην Ελλάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=KNa-UvG ... lpage#t=72
Ακόμη και σ'αυτά που λέει ο Κούβελας για όμοια άλατα υπάρχει τρύπα. Προσέξτε....
Κλοπιδογρέλη. Ένα αντιαιμοπεταλιακό. Η πρωτότυπη είναι με μορφή άλατος ως Clopidogrel bisulfate. Οι άλλες είναι διαφορετικό άλας. Κατα κόρον Clopidogrel besylates και ως τέτοιες παίρνουν έγκριση. Το γιατί είναι πολύ ψιλά γράμματα. Και παρουσιάζουν και μελέτες*. Μη ρωτήσετε αν υπάρχει καλύτερο. Δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση. Και άλλωστε γιατρός είμαι, όχι μοριακός φαρμακολόγος. Το μόνο σίγουρο, είναι οτι την αρχική έγκριση, που θέλει τρελλό ξεψάχνισμα , την περνάνε μόνο τα πρωτότυπα. Και ακόμη και απο αυτά, κάποια αποσύρονται για ενδοιασμούς ασφαλείας. (πχ Rofecoxib-Vioxx)
Εν ολίγοις μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε και δεν τελειώνουμε ούτε αύριο...![]()
*http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19446152
"
"
Gilles_27 έγραψε:Καλά, το πόσο απολαυστικό, με ή χωρίς εισαγωγικά, ήταν το μάθημα του Κούβελα δεν είναι κριτήριο για να πληγεί η ακρίβεια όσων λέει.
rx8_drifter έγραψε:Με τις καποτες τί παιζει; Υπαρχει καποιο guidance?
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]