Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By elteo
#565391 Αυτό κάνει και το δικό του.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#565392 αυτο θελει να αλλαξεις τα φαναρια τελειως;
αν ναι δεν νομιζω οτι αξιζει, σιγα το εφε δηλαδη...
Άβαταρ μέλους
By drdino
elteo έγραψε:Αυτό κάνει και το δικό του.
Όχι, δεν κάνει το Leon του έτσι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#565415 Ναι το χω δει κι αυτο απλα αυτος αναφερει modules ΣΥΝ coding. Ισως παιζει κι αυτο ρολο. Τεσπα θα στειλω αυριο στον carsystems να δουμε τι θα πει. Βλεπω παντως οτι ολα της πλατφορμας αυτης με τους ανταπτορες της carsystems παιζουν σαν τα δικα μου. Αρα αυτο ειναι. Απλα επρεπε να τα λεει semi dynamic οπως το γραφει σε αλλα μοντελα.

< >
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566307 Το καθημερινο πρωινο πηγαινε στη δουλεια χωρις καμια απολυτως προσπαθεια για οικονομια και SS στο on. Ν. Ψυχικο-Λ.Αθηνων.

Αν υποθεσουμε οτι το 3008 1.2Τ ΕΑΤ8 ηταν μολις 1λτ κατω στις ιδιες ακριβως συνθηκες ενω το Audi ηταν 3λτ πανω, προσπαθω να καταλαβω πως γινεται να υπαρχει τετοιο οικονομικο θεμα στη χωρα και ο κοσμος να ψωνιζει τοσο πολυ suv. Ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στην πρακτικοτητα για ενα οικογενειάρχη?

Εικόνα

< >
Άβαταρ μέλους
By funkyreverend
#566315 Το οικονομικό θέμα στη χώρα παίρνει πολύ νερό. Ποιος σου λέει ότι ο "έχων" αγοραστής 1.6 SUV του 2019 αν ζούσε στο 2004 δεν θα ήταν ο "να πάρω 325 και ας πληρώνω ψηλά τέλη κυκλοφορίας"; Με την ίδια λογική που ακούς Έλληνες να κάνουν διακοπές σε ακριβά νησιά μας, είναι αυτοί που πλέον ΔΕΝ πάνε Ταϊλάνδη, Μαλδίβες κλπ.

Επίσης, αν υποθέσουμε ότι πλέον η ηλικία του στόλου έχει ανέβει αρκετά, έχει πολλή διαφορά αν πάρεις Ateca έναντι Leon αν είναι να το κρατήσεις για 10+ χρόνια; Ο επιμερισμός του έξτρα κόστους αγοράς αμβλύνει πολύ τα πράγματα.

Σκόρπιες σκέψεις, το ξέρω, αλλά έχω παρατηρήσει αλλαγή καταναλωτικού μοντέλου που θέλει λίγη παραπάνω παρατήρηση και σκέψη. Κρίση δεν σημαίνει παύση των πάντων.

Επί του θέματος, τα SUV έχουν, όπως έχουμε πει πολλάκις, ορατά οφέλη στην πρακτικότητα, πόσα παραπάνω είναι διατεθειμένος κάποιος να ξοδέψει είναι το ερώτημα. Υπενθυμίζω ότι η αγορά κινείται με αποφάσεις που δεν υπακούν στη λογική πιο συχνά από όσο πιστεύουμε.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#566323 Εάν βαλεις γυναικα να καθησει σε θεση οδηγησης SUV, Δεν θα θελει άλλο οχημα για καθημερινο. οποτε αυτή η κατηγορια εχει σταθερους πελατες. Βλεπουν αφύψηλου γυρω τους και αυτό δινει ασφαλεια… Μετα μενει το μέγεθος να είναι για πολη, και ακομα καλυτερα Αυτοματο...
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#566327 Ο πατέρας μου ένας λόγος που ήθελε κατηγορία τζιποειδους, ήταν ότι προτιμούσε να σκαρφαλώσει παρά να χρειάζεται να σκύψει για να μπει στο χαμηλό κάθισμα ενός μικρομεσαίου, μεσαίου κλπ. Γιατί μετά θα τονε ποναγε η πλάτη του.

< Note >
Άβαταρ μέλους
By sargus
#566330 Είναι και τα παιδιά στα καθισματάκια! Είναι πολύ πιο εύκολη η ζωή σου αν φορτώνεις παιδιά σε ψηλό αυτοκίνητο. Εγώ πρώτη φορά στη ζωή μου φέτος έχει αρχίσει να με ενοχλεί η μέση (αν και γυμνασμενος) επειδή φορτώνω τα παιδιά στο civic.
Ήδη σκέφτομαι (ξανά για πρώτη φορά στη ζωή μου) ότι πρέπει να πάρω Suvάκι.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566334 Αυτές τις σκόρπιες σκέψεις κάνω κι εγώ που ναι μεν δεν έχω τις ίδιες ανάγκες με το μέσο οικογενειάρχη, από την άλλη όμως έχω τη δυνατότητα να δοκιμάζω διάφορους τύπους αυτοκινήτων και να παρατηρώ τα υπέρ και τα κατά τους. Προφανώς οι παρατηρήσεις δεν είναι Leon vs the world, έτσι? Μην παρεξηγηθώ. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το 308 vs 3008 κτλ κτλ. Εκτός από τις σημαντικές διαφορές σε κόστος κτήσης, έχουν σημαντικές διαφορές και σε κόστη χρήσης που δε βλέπω πως μπορεί να αποτυπώνονται στην actual εμπειρία χρήσης.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Focusman91 έγραψε:Ο πατέρας μου ένας λόγος που ήθελε κατηγορία τζιποειδους, ήταν ότι προτιμούσε να σκαρφαλώσει παρά να χρειάζεται να σκύψει για να μπει στο χαμηλό κάθισμα ενός μικρομεσαίου, μεσαίου κλπ. Γιατί μετά θα τονε ποναγε η πλάτη του.

< Note >

Με αφορμη αυτο το ποστ, ειναι παρα πολλοι αυτοι που καθονται στο γραφειο λαθος με αποτελεσμα να εχουν θεματα σε αυχενα, μεση , καρπους.
Τα "χαμηλα" αυτοκινητα επιβαρυνουν το προβλημα οταν μετα απο ωρες καθιστης δουλειας πρπει να χαμηλωσεις κι αλλο για να κατσεις, ειδικα αν εχεις παρκαρει σε ψηλο πεζοδρομιο διπλα.

Η γυναικα μου οποτε της δειχνω ενα αμαξι που μου αρεσει, BMW Mpack :shifty: πχ, μου λεει χαμηλο ειναι :shifty: ενω η ιδια ολο suv δειχνει.

Ευτυχως που ο μικρος γουσταρει καμπριο και μας βαζει και τους δυο στην θεση μας :lol:
Άβαταρ μέλους
By red_monster
funkyreverend έγραψε:Επί του θέματος, τα SUV έχουν, όπως έχουμε πει πολλάκις, ορατά οφέλη στην πρακτικότητα, πόσα παραπάνω είναι διατεθειμένος κάποιος να ξοδέψει είναι το ερώτημα. Υπενθυμίζω ότι η αγορά κινείται με αποφάσεις που δεν υπακούν στη λογική πιο συχνά από όσο πιστεύουμε.

Το θέμα της πρακτικότητας είχε καλυφθεί προ πολλού με τα mpv. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#566340 Έτσι όπως τα περιγράφετε όλος ο κόσμος έχει πρόβλημα με την πλάτη του πάντως! :lol:

Mόνο εγώ είμαι τζόβενο και δεν έχω τέτοια θέματα?