Φορουμ για τον υποψήφιο ή αναποφάσιστο αγοραστή, καινούριου ή μεταχειρισμένου
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
KiloMeater έγραψε:Οι φωτό παραπάνω πρέπει να ειναι λίγο παραπλανητικές
Αν και δεν εχω μπει στο 308 , η λογική με τα μικρά τιμονακια ειναι οτι βλέπεις τον πίνακα οργάνων απο πάνω και όχι μέσα απο αυτα

Η γωνία λήψης ειναι κάπως, εκτιμώ οτι τραβήχτηκαν απο το ύψος στήθους

Ετσι ειναι. Αλλα η θεση οδηγησης ειναι καπως ιδιαιτερη, για να το θεσω κομψα.
Επισης εχουν βαλει το πολυχειριστηριο, που εχουν παραδοσιακα στην κολωνα του τιμονιου, στην αριστερη πλευρα (στο δικο μου ειναι δεξια που με βολευει περισσοτερο). Ή σιωπηρη επαναστατικη πραξη απο αριστεροχειρα ακτιβιστη σχεδιαστη ή για να μπορεις με το δεξι να αλλαζεις ταχυτητα ξερωγω και ταυτοχρονα να παιζεις με το ηχοσυστημα (;;;) :hmmm:
Μια αλλη ενοχλητικη λεπτομερεια ειναι οτι η θεση για το κινητο ειναι πολυ μικρη (για τα σημερινα τηλεφωνα) και δεν χωραει τη συσκευη ΚΑΙ το usb συνδεδεμενο.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#562427 @kantoniou έχεις ρωτήσει στην fiat μήπως έρθει (σύντομα) το 500L με τους καινούργιους κινητήρες;
Γιατί μου φαίνεται πολύ παράξενο που έχει μείνει μόνο με αυτούς με 95hp...

Ρωτάω γιατί ήταν στις αρχικές επιλογές, άρεσε και στις γυναίκες σου και μου φαίνεται προσωπικά σαν η πιο λογική επιλογή αν βέβαια είχε πιο δυνατούς κινητήρες.
Άβαταρ μέλους
By drdino
kantoniou έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Οι φωτό παραπάνω πρέπει να ειναι λίγο παραπλανητικές
Αν και δεν εχω μπει στο 308 , η λογική με τα μικρά τιμονακια ειναι οτι βλέπεις τον πίνακα οργάνων απο πάνω και όχι μέσα απο αυτα

Η γωνία λήψης ειναι κάπως, εκτιμώ οτι τραβήχτηκαν απο το ύψος στήθους

Ετσι ειναι. Αλλα η θεση οδηγησης ειναι καπως ιδιαιτερη, για να το θεσω κομψα.
Επισης εχουν βαλει το πολυχειριστηριο, που εχουν παραδοσιακα στην κολωνα του τιμονιου, στην αριστερη πλευρα (στο δικο μου ειναι δεξια που με βολευει περισσοτερο). Ή σιωπηρη επαναστατικη πραξη απο αριστεροχειρα ακτιβιστη σχεδιαστη ή για να μπορεις με το δεξι να αλλαζεις ταχυτητα ξερωγω και ταυτοχρονα να παιζεις με το ηχοσυστημα (;;;) :hmmm:
Μια αλλη ενοχλητικη λεπτομερεια ειναι οτι η θεση για το κινητο ειναι πολυ μικρη (για τα σημερινα τηλεφωνα) και δεν χωραει τη συσκευη ΚΑΙ το usb συνδεδεμενο.

:hmmm: Αριστερά είναι το χειριστήριο του cruise, όπως ήταν και στο 307 και στο 308 μκ1. Τα χειριστήρια του ηχοσυστήματος είναι πάνω στο τιμόνι, εκεί είναι η διαφορά. Το συγκεκριμένο πάντως πιστεύω πως είναι πισωγύρισμα, το χειριστήριο-δορυφόρος που είχαν μέχρι και το δικό μου 308 ήταν σαφώς πιο εργονομικό.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
kantoniou έγραψε:

Δυσκολευομαι να σκεφτώ σύγχρονο αυτοκίνητο που να έχει προβλέψει αυτό το τόσο απλό. Αυτές τις μέρες έχω ένα Arona και ενώ έχει μια χαρά γαμάτη θέση για το κινητό, αν πας να βάλεις το καλώδιο για το Andoid Auto γαμιέται το σύμπαν. Πρέπει να παίξεις τέτρις εάν έχεις κάνα σοβαρό τηλέφωνο 5.5+ ιντσες.

Κατά τα άλλα όπως έχουμε ξαναπεί η θέση οδήγησης των νέων Peugeot συνηθίζεται σε λεπτά και μετά ξενίζει οτιδήποτε άλλο. Το τιμονάκι είναι όλα τα λεφτά. Το φάουλ του 308 είναι ότι όλες οι λειτουργίες είναι στην οθόνη και λείπουν συντομεύσεις όπως στο 3008. Αυτό πράγματι δυσκολεύτηκα να το βολευτώ.
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
Andreasdik έγραψε:@kantoniou έχεις ρωτήσει στην fiat μήπως έρθει (σύντομα) το 500L με τους καινούργιους κινητήρες;
Γιατί μου φαίνεται πολύ παράξενο που έχει μείνει μόνο με αυτούς με 95hp...

Ρωτάω γιατί ήταν στις αρχικές επιλογές, άρεσε και στις γυναίκες σου και μου φαίνεται προσωπικά σαν η πιο λογική επιλογή αν βέβαια είχε πιο δυνατούς κινητήρες.

Συμφωνω 100%. Τo 500L συνδυαζει αυτο που θελω εγω (χωρους) με "αυτο που θελουν οι γυναικες" (στιλ - λεμε τωρα). Και εχει γαματο εσωτερικο και εξοπλισμο. Το προβλημα ειναι οι κινητηρες.

Τους ρωτησα για πιο ισχυρο κινητηρα βενζινης, δεν ξερουν. Γι' αυτο προσπαθω να βρω λυση για να φτασω στον ντιζελ 1.6 120ΗΡ (τεστ ντραιβ - μεταχειρισμενο).
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
elteo έγραψε:Το 500L έχει στυλ δηλαδή; :s_sarcastic
Ω θεοί ω δαίμονες :s_sarcastic

Η γνώμη μου ειναι αυτή:
kantoniou έγραψε:(στιλ - λεμε τωρα)

Αλλα δεν θα ειμαι ο μονος χρηστης.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#562492 Το Das Golf γιατί έχει φάει άκυρο;
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
EDDIE_147 έγραψε:Το Das Golf γιατί έχει φάει άκυρο;

Γιατι το Polo, με τη χρηματοδοτηση που εχουν, θα ξεπερασει σε κοστος τα 20.000 €. Το Golf δεν τολμησα να ρωτησω...
Άβαταρ μέλους
By elteo
kantoniou έγραψε:
elteo έγραψε:Το 500L έχει στυλ δηλαδή; :s_sarcastic
Ω θεοί ω δαίμονες :s_sarcastic

Η γνώμη μου ειναι αυτή:
kantoniou έγραψε:(στιλ - λεμε τωρα)

Αλλα δεν θα ειμαι ο μονος χρηστης.

To είδα και σε πειράζω. Αν στις γυναίκες αρέσει το 500L πάω πάσο. :whistlink:
Άβαταρ μέλους
By kantoniou
#562536 Focus vs i30:
Αν και το Φορντ ειναι πιο ακριβο μετρητοις, με το καλυτερο χρηματοδοτικο ερχονται περιπου στα ισα στην 4ετια (~21.000).

Συστηματα ασφαλειας: Ισοπαλια. Και τα δυο εχουν αυτοματο φρεναρισμα και διατηρηση λωριδας. Το Focus εχει αυτοματο φρεναρισμα ακομη και σε υψηλες ταχυτητες και ανιχνευση πεζου. Το Ι30 εχει συστημα ανιχνευσης κοπωσης και αυτοματη αλλαγη μεγαλης σκαλας φωτων.

Κινητηρες: Στις προδιαγραφες ισοπαλια, οταν οδηγησω θα σας πω. Σε επιδοσεις, καταναλωση, το Φορντ οριακα καλυτερο.

Αξιοπιστια: Εγγυηση εχουν και τα δυο 5 χρονια. Θεωρω οτι το Χιουνται θα ειναι πιο απροβληματιστο, το Φορντ πιο φτηνο στα σερβις(;)

Χωροι-διαστασεις: Υπερτερει ο κορεατης, ειδικα στο πορτ μπαγκαζ (395 vs 341). Το Φορντ ειναι απειροελαχιστα πιο μακρυ και πλατυ.

Εξοπλισμος: Το Χιουνταϊ εχει ηλεκτρονικο κλιματισμο, ηλεκτρικη οσφυϊκη στηριξη, υποβραχιονιο πισω με το (μικρο) ski hatch και δωρεαν μεταλικο χρωμα.
Το Φορντ εχει αισθητηρες παρκαρισματος και εμπρος (το i30 μονο πισω), συστημα αυτοματου παρκαρισματος (αγαλμα θα μου κανει η κορη), εργοστασιακο navi και ρεζερβα. Στα υπολοιπα γενικα ισοπαλια, με μικρες διαφορες που δεν με επηρεαζουν.

Εξωτερικα μου αρεσει περισσοτερο το i30, δεν με χαλαει ομως και το Focus. Εσωτερικα και τα δυο ειναι πολυ προσεγμενα, θα πρεπει να τα δω back to back για να καταληξω.

Παρακαλω διορθωσεις επι των παραπανω και γνωμες, μου φαινονται τελειως ισοδυναμα με μια προτιμηση 51-49 στο i30 λογω εμπιστοσυνης στην αξιοπιστια τους και χωρου αποσκευων.
Άβαταρ μέλους
By Γιώργης
#562537 Η εγγύηση της Ford μέχρι τον Δεκέμβριο που ρώτησα κι εγώ ήταν 5 χρόνια, τώρα σύμφωνα με το site της είναι 2.
https://www.ford.gr/shop/extras/warrant ... e-warranty